user preferences

«Ρήγματα» – ειδική έκδοση Άνοιξης 2009

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Αναρχικό κίνημα | Νέα author Thursday July 30, 2009 23:34author by Ruptures - Union communiste libertaire (UCL) Report this post to the editors

Τον Μάιο του 2009 η νέα οργάνωση Ένωση Ελευθεριακών Κομουνιστών (UCL) στο γαλόφωνο Quebec του Καναδά κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση του περιοδικού «Ρήγματα» με όλα τα κείμενο διαθέσιμα και στο διαδίκτυο. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την εισαγωγή της έκδοσης, σε μετάφραση από τα Γαλικά.


ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, οι συλογικότητες–μέλη της NEFAC στο Quebec έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια ανασυγκρότησης για την ίδρυση μιας νέας ελευθεριακής κομουνιστικής οργάνωσης, μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και έχει ήδη αποτελέσματα: το Νοέμβρη του 2008 περισότεροι από πενήντα σύντροφοι από εφτά διαφορετικές πόλεις συμετείχαν στην ιδρυτική συνέλευση της Ένωσης Ελευθεριακών Κομουνιστών (UCL).

Έχει ήδη εγκριθεί το σύνταγμα της οργάνωσης με τις αρχές και τους σκοπούς της. Σ’αυτό και άλλα κείμενα γίνονται σαφείς οι ιδεολογικοί δεσμοί της οργάνωσης με τον αναρχοκομουνισμό και τη πλατφόρμα των οργανωτικών. Το σύνταγμα της UCL επίσης αναφέρεται και στη σημαντικότητα της ελευθεριακής ηθικής στη καθημερινή ιδιωτική ζωή, κάτι που δεν μπορεί να διαχωριστεί από την πολιτική.

Στην διάσκεψη είχε προηγηθεί μια έντονη διαδικασία προβληματισμών που κυμαινόντουσαν από τη κριτική ανάλυση της ιστορίας μας μέχρι σε ερωτήματα για την επαναστατική πραχτική.

Στο πρώτο γενικό συμβούλιο της UCL οι σύντροφοι αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα κάποια από τα έγγραφα με τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μας. Ευελπιστούμε πως αυτά θα βοηθήσουν σε μια καλύτερη κατανόηση των θέσεών μας και της προσέγγισής μας.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη ανάγνωση της ειδικής έκδοσης του περιοδικού «Ρήγματα», η οποία έρχεται έπειτα από δυο χρόνια σχετικής αδράνειας, ενώ δουλεύουμε πάνω σ’ένα ταχτικότερο πρόγραμα δημοσιεύσεων.

Σ’αυτό το τεύχος μπορείτε να διαβάσετε τα εξής άρθρα, εάν γνωρίζετε τη Γαλική γλώσα (φυσικά τα εγχειρήματα μεταφράσεων είναι ευπρόσδεχτα!):

Σκέψεις για τη πλατφόρμα των οργανωτικών: http://www.anarkismo.net/article/13899

Η πολιτική της μαζικής οργάνωσης: http://www.anarkismo.net/article/13865

Τέσερις σκέψεις πάνω στην ανασυγκρότηση της μαζικής ελευθεριακής οργάνωσης: http://www.anarkismo.net/article/13829

Προβλήματα ταυτότητας στο φεμινισμό: http://www.anarkismo.net/article/13809

Αναθεώρηση της ιστορίας της NEFAC στο Quebec μεταξύ του 2001 και του 2008: http://www.anarkismo.net/article/13796

Αυτό το κείμενο που μόλις διαβάσατε στα Γαλικά υπάρχει στη σελίδα http://www.anarkismo.net/article/13915

Το ίδιο στα Ιταλικά στη σελίδα http://www.anarkismo.net/article/13921

Related Link: http://www.causecommune.net/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]