Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Βραζιλία / Γουιάνα / Σουρινάμ / Γαλ. Γουιάνα

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht
Βραζιλία / Γουιάνα / Σουρινάμ / Γαλ. Γουιάνα - Αναρχική Κομμουνιστική Δράση
Saturday July 18 2009
02:00 PM

2η σύσκεψη για ίδρυση Αναρχικής Ομοσπονδίας στο Sao Pau

category Βραζιλία / Γουιάνα / Σουρινάμ / Γαλ. Γουιάνα | Αναρχικό κίνημα | Αναρχική Κομμουνιστική Δράση author Saturday July 18, 2009 05:30author by Coletivo Pró-Federação Anarquista de São Paulo Report this post to the editors

στη Βραζιλία, 18-19 Ιούλη 2009

Η συλλογικότητα Pró-Federação Anarquista de São Paulo σας προσκαλεί όλους να λάβετε μέρος στη 2η Σύσκεψη για την ίδρυση μιας Αναρχικής Ομοσπονδίας στο Sao Paulo της Βραζιλίας στις 18-19 Ιούλη 2009 στη πόλη του Sao Paulo στη Βραζιλία.
fasp.jpg

[Português] http://www.anarkismo.net/article/13444

[English] http://www.anarkismo.net/article/13451

2η Σύσκεψη για την ίδρυση Αναρχικής Ομοσπονδίας στο Sao Paulo (Federação Anarquista de São Paulo)

Η συλλογικότητα Pró-Federação Anarquista de São Paulo σας προσκλαλεί όλους να λάβετε μέρος στη 2η Σύσκεψη για την ίδρυση μιάς Αναρχικής Ομοσπονδίας στο Sao Paulo της Βραζιλίας στις 18-19 Ιούλη 2009 στη πόλη του Sao Paulo στη Βραζιλία.

Στην 1η Σύσκεψη τον Ιούλη του 2009 έλαβαν μέρος 85 σύντροφοι που βοήθησαν να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση για την ανάγκη ίδρυσης μιας αναρχικής οργάνωσης στο Sao Paulo με μια πλατφορμιστική (εσπεσιφιστική) βάση.

Ήταν σ'εκείνη τη Σύσκεψη που η συλλογικότητά μας δημιουργήθηκε, με σκοπό να συνεχιστεί η συζήτηση. Ο σκοπός αυτής της 2ης Σύσκεψης είναι να παρουσιάσουμε τις εμπειρίες και τη μέχρι τώρα δουλειά της συλλογικότητας, να συζητήσουμε πάνω σ'αυτά, και επίσης να δεχτούμε νέα μέλη για να δουλέψουν μαζί μας. Κατά τη διάρκεια όλου του πρώτου χρόνου, οι συμμετέχοντες έκαναν ποικίλο έργο με σκοπό να πάρουν μέρος στο λαϊκό αγώνα και να τον μπολιάσουν με κοινωνικές και πρακτικές ιδέες όπως άμεση δράση, αυτονομία, μαχητικότητα, αλληλεγγύη, μη-ιεραρχική οργάνωση και ανεξαρτησία από πολιτικά κόμματα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, είχαμε και αποτυχίες και επιτυχίες, που μας επέτρεψαν ως συλλογικότητα να μάθουμε και να μεγαλώσουμε. Αυτές οι διεργασίες θα επιτρέψουν σε περισσότερα άτομα να βοηθήσουν το χτίσιμο οργανωμένων κοινωνικοαναρχικών αγώνων.

Έτσι, με μαχητικό πνεύμα προσκαλούμε όποιον θέλει να έρθει στη 2η Σύσκεψή μας, για να συνεχιστεί η προσπάθειά μας και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μία πλατφορμιστική (εσπεσιφιστική) οργάνωση στο Sao Paulo.

Ζωή και Ελευθερία!

Χώρος της Σύσκεψης:

Espaço Ay Carmela!
Rua das Carmelitas, 140, Sé – São Paulo
Travessa da Rua Tabatinguera - Metrô Sé
Programme
1η μέρα - 18/07 – Σάββατο

8.00 – 9.00πμ: Πρωινό
9.30 – 12.00πμ: Ξεκίνημα της σύσκεψης
- Παρουσίαση του χώρου της σύσκεψης, το Espaço Ay Carmela, ένα αυτοδιαχειριζόμενο πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο
- Τι είναι η συλλογικότητα Pró-FASP; Από τη θεωρία στη πράξη
- Παρουσίαση των ιδεών του Κοινωνικού Αναρχισμού, του πλατφορμισμού (εσπεσιφισμού) και της ανάγκης για οργάνωση στον αναρχικό χώρο
- Παρουσίαση της πρακτικής δράσης της συλλογικότητας: αγώνες και ομάδες εργασίας
11.00 – 12.00πμ: Συζήτηση
12.00 – 1.45μμ: Μεσημεριανό
2.00 – 6.00μμ: Συζήτηση για την ως έχει κατάσταση
2.00 – 3.45μμ: Ομαδική συζήτηση
- Κοινωνικά Κινήματα: ο αγώνας στην επαρχία και στις πόλεις
- Ο Αναρχισμός ανά το κόσμο: Βραζιλία, Μεξικό, Ελλάδα, Αργεντινή
- Πολιτικές εξελίξεις στη Βραζιλία και σε όλο το κόσμο: μια αναρχική ανάλυση
- Αναρχισμός και φεμινισμός: ελευθεριακές γυναίκες και κοινωνική αλλαγή
3.45 – 4.15μμ: Καφές
4.15 – 6.00μμ: Κλείσιμο των συζητήσεων
6.00 – 7.30μμ: Απογευματινό
7.30 – 10.00μμ: Πάρτι και διασκέδαση!

2η μέρα - 19/07 – Κυριακή

8.00 – 9.00πμ: Πρωινό
9.30 – 12.00πμ: Ο κοινωνικοαναρχισμός στη Βραζιλία σήμερα
- Με την σίγουρη συμμετοχή των οργανώσεων: Federação Anarquista Gaúcha και της Federação Anarquista do Rio de Janeiro (Αναρχικής Ομοσπονδίας του Rio de Janeiro της Βραζιλίας)
12.00 – 1.00μμ: Μεσημεριανό
1.00 – 5.00μμ: Τελικές εργασίες
Συζήτηση για τη πρακτική του κοινωνικού αναρχισμού στο Sao Paulo και για την ίδρυση της Αναρχικής Ομοσπονδίας του Sao Paulo

Πρωτότυπο στα Πορτογαλικά.

Μεταφράστηκε στα Αγγλικά από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της FdCA

Μετάφραση στα Ελληνικά: ΜΣ, 17 Ιούλη 2009 (ίσα-ίσα το προλάβαμε!).

Verwandter Link: http://www.anarquismosp.org
author by Διορθωτήςpublication date Sun Jul 19, 2009 07:21author address author phone Report this post to the editors

Εκεί που λέει οτι η πρώτη συνάντηση έγινε το 2009 είναι λάθος· έγινε το 2008.

 
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Βραζιλία / Γουιάνα / Σουρινάμ / Γαλ. Γουιάνα | Αναρχικό κίνημα | gr

Fri 29 Mar, 05:51

browse text browse image

rusga_libertaria.jpg imageΒραζιλία: 14 χρόνια Rusga Libe... 19:00 Sun 22 Nov by Rusga Libertaria 0 comments

Ενάντια σε όλες τις αδικίες και τις κυριαρχίες που επιβάλλονται μέσω του καπιταλισμού και της ρατσιστικής και πατριαρχικής κοινωνικής δομής ... συνεχίζουμε να δρούμε στους αγώνες των κάτω, από κοινού με τους καταπιεσμένους ... βαδίζοντας με σταθερά βήματα προς μια άλλη κοινωνία ... ακολουθούμε τον οργανωμένο αναρχισμό του ειδικού, λατινοαμερικάνικου πλαισίου με: ηθική, δέσμευση, αλληλεγγύη, οργάνωση και αντίσταση ... για τη συμβολή στην οικοδόμηση ισχυρών λαών, για τη λαϊκή εξουσία ... προς τον ελευθεριακό σοσιαλισμό!

cala.jpg imageΛατινοαμερικάνικ_... 21:04 Mon 16 Dec by FAU/CAB/FAR 0 comments

Βρίσκουμε τον CALA το καλύτερο εργαλείο σε αυτό το στάδιο που ανοίγεται στη Λατινική Αμερική, με τους λαούς στους δρόμους να αντιστέκονται στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, έτσι ώστε να αρθρώσουμε την παρουσία μας σε αυτά τα γεγονότα και να δώσουμε μια σταθερή και σαφή θέση οργανωμένου αναρχισμού. Η σκηνή που ανοίγει πρέπει να μας βρει όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένους και με προσβάσεις στην περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλούμε άλλες οργανώσεις να οικοδομήσουμε μαζί αυτό το μονοπάτι.
[Castellano] [English] [Italiano] [Türkçe]

15anos_1.jpg imageΖήτω η 15η επέτειος ί^... 19:02 Wed 24 Nov by Libertarian column Errico Malatesta - Libertarian column Joa 0 comments

Γνωρίζουμε ότι το κράτος (ο εχθρός του λαού) είναι ιδιαίτερα ενάντια στους αναρχικούς επειδή οι τελευταίοι έχουν αναλάβει μια δέσμευση να τάσσονται πάντα στο πλευρό των φτωχών και καταπιεσμένων ανθρώπων.

textΊδρυση της Federação Anarquista de São Paulo 14:13 Sat 28 Nov by Federação Anarquista de São Paulo (FASP) 0 comments

Η Federação Anarquista de São Paulo (FASP) ιδρύθηκε στις 18 Νοέμβρη 2009. Αν και ήταν εδώ και ένα χρόνο δραστηριοποιημένη με το όνομα Pro-FASP, η οργάνωση ιδρύθηκε επίσημα σε μια Συνέλευση το περασμένο Σαββατοκύριακο στην οποία συναντήθηκαν μέλη της FASP με μέλη της Federação Anarquista do Rio de Janeiro (FARJ - Αναρχική Ομοσπονδία του Ρίο ντε Τζανέϊρο).

textΝέα ιστοσελίδα της F... 12:07 Fri 15 Sep by Rafael - FAG 0 comments

Μπήκε σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα της Αναρχικής Ομοσπονδίας Gaucha (Federacao Anarquista Gaucha - FAG) από τη Βραζιλία

textΜια ελευθεριακή πρ&#... 13:36 Wed 12 Apr by Organizahgo Socialista Libertaria 0 comments

Ιδρυτική Διακήρυξη της Organização Socialista Libertaria (Ελευθεριακή Σοσιαλιστική Οργάνωση - OSL)

textFAG: 10 χρόνια αγώνες 11:22 Wed 07 Dec by FAG 0 comments

* Δημοσιεύτηκε στο www.anarkismo.net Μεταφράστηκε από τα ισπανικά από τη διεθνή γραμματεία της ιταλικής FdCA και στα ελληνικά από το «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 3 Δεκέμβρη 2005.

text3 χρόνια «Luta Libertaria» 12:47 Fri 12 Aug by Luta Libertaria 0 comments

Greek translation of «Brazil: 3 years of Luta Libertaria».

imageΓια τον οργανωτικό &... Dec 12 by FARJ (Βραζιλία) 0 comments

Ο όρος “οργανωτικός δυϊσμός”, όπως χρησιμοποιείται στα αγγλικά, χρησιμεύει για να εξηγήσει την έννοια της οργάνωσης που προωθούμε, ή ό,τι έχει κλασικά αποκληθεί συζήτηση μεταξύ του "κόμματος και του μαζικού κινήματος”. Εν ολίγοις, η ειδική (especifista) παράδοσή μας έχει τις ρίζες της στον (Μιχαήλ) Μπακούνιν, τον (Ερρίκο) Μαλατέστα, την Dielo Truda (Εργατική Υπόθεση), την Federación Anarquista Uruguaya (FAU - Αναρχική Ομοσπονδία Ουρουγουάης) και άλλους αγωνιστές / οργανώσεις που έχουν υπερασπιστεί αυτή τη διάκριση μεταξύ των επιπέδων της οργάνωσης.

imageΕσπεσιφισμός στην &#... Jul 29 by Dmitri (republishing) 0 comments

Εσπεσιφισμός στην Βραζιλία: Μια συνέντευξη με την Αναρχική Ομοσπονδία του Ρίο ντε Τζανέιρο μετάφραση kostav

imageΠρώτη έκδοση του “Socialismo L... Jun 12 by Coordenação Anarquista Brasileira (CAB) 0 comments

Ο Coordenação Anarquista Brasileira (CAB – Βραζιλιάνικος Αναρχικός Συντονισμός) κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού του “Socialismo Libertário” (“Ελευθεριακός σοσιαλισμός”).

imageΟι οργανώσεις που α&... Jun 12 by Coordenação Anarquista Brasileira - CAB 0 comments

Ποιες αναρχικές οργανώσεις και ομάδες αποτελούν το Coordenação Anarquista Brasileira - CAB.

imageΜήνυμα προς το Ιδρυ&... Jun 12 by FAG 0 comments

Μήνυμα προς το Ιδρυτικό Συνέδριο του Αναρχικού Συντονισμού Βραζιλίας (Coordenação Anarquista Brasileira - CAB)

more >>

imageΒραζιλία: 14 χρόνια Rusga Libe... Nov 22 Anarkismo 0 comments

Ενάντια σε όλες τις αδικίες και τις κυριαρχίες που επιβάλλονται μέσω του καπιταλισμού και της ρατσιστικής και πατριαρχικής κοινωνικής δομής ... συνεχίζουμε να δρούμε στους αγώνες των κάτω, από κοινού με τους καταπιεσμένους ... βαδίζοντας με σταθερά βήματα προς μια άλλη κοινωνία ... ακολουθούμε τον οργανωμένο αναρχισμό του ειδικού, λατινοαμερικάνικου πλαισίου με: ηθική, δέσμευση, αλληλεγγύη, οργάνωση και αντίσταση ... για τη συμβολή στην οικοδόμηση ισχυρών λαών, για τη λαϊκή εξουσία ... προς τον ελευθεριακό σοσιαλισμό!

imageΛατινοαμερικάνικ_... Dec 16 Anarkismo 0 comments

Βρίσκουμε τον CALA το καλύτερο εργαλείο σε αυτό το στάδιο που ανοίγεται στη Λατινική Αμερική, με τους λαούς στους δρόμους να αντιστέκονται στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, έτσι ώστε να αρθρώσουμε την παρουσία μας σε αυτά τα γεγονότα και να δώσουμε μια σταθερή και σαφή θέση οργανωμένου αναρχισμού. Η σκηνή που ανοίγει πρέπει να μας βρει όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένους και με προσβάσεις στην περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλούμε άλλες οργανώσεις να οικοδομήσουμε μαζί αυτό το μονοπάτι.
[Castellano] [English] [Italiano] [Türkçe]

imageΖήτω η 15η επέτειος ί^... Nov 24 0 comments

Γνωρίζουμε ότι το κράτος (ο εχθρός του λαού) είναι ιδιαίτερα ενάντια στους αναρχικούς επειδή οι τελευταίοι έχουν αναλάβει μια δέσμευση να τάσσονται πάντα στο πλευρό των φτωχών και καταπιεσμένων ανθρώπων.

textΊδρυση της Federação Anarquista de São Paulo Nov 28 Anarkismo 0 comments

Η Federação Anarquista de São Paulo (FASP) ιδρύθηκε στις 18 Νοέμβρη 2009. Αν και ήταν εδώ και ένα χρόνο δραστηριοποιημένη με το όνομα Pro-FASP, η οργάνωση ιδρύθηκε επίσημα σε μια Συνέλευση το περασμένο Σαββατοκύριακο στην οποία συναντήθηκαν μέλη της FASP με μέλη της Federação Anarquista do Rio de Janeiro (FARJ - Αναρχική Ομοσπονδία του Ρίο ντε Τζανέϊρο).

textΜια ελευθεριακή πρ&#... Apr 12 0 comments

Ιδρυτική Διακήρυξη της Organização Socialista Libertaria (Ελευθεριακή Σοσιαλιστική Οργάνωση - OSL)

more >>
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]