user preferences

New Events

Argentinië/Uruguay/Paraguay

no event posted in the last week

Argentinie: "Hijos del pueblo", nr. 16, maart-april 2009 - nu uit

category argentinië/uruguay/paraguay | anarchistische beweging | news report author Monday April 20, 2009 18:26author by Red Libertaria de Buenos Aires - RLBAauthor email prensahijosdelpuebo at yahoo dot com dot ar Report this post to the editors

Blad van Red Libertaria uit Buenos des Aires

Het laatste nummer van "Hijos del pueblo", het blad van Red Libertaria uit Buenos des Aires, is nu beschikbaar als een PDF bestand van de RLBA website. [Castellano] [English]
460_0___30_0_0_0_0_0_tapahdp16_1.jpg


"Hijos del pueblo", nr. 16, maart-april 2009 - nu uit


Het laatste nummer van "Hijos del pueblo", het blad van Red Libertaria uit Buenos des Aires, is nu beschikbaar als een PDF bestand van de RLBA website.

De oplossing ligt niet in het parlement, maar in de volksstrijd

Inhoud:

  • Bord met opmerkingen
  • Solidariteit
  • Redactioneel: dagen voor herdenking en voor actie
  • Verkiezingstijd ... alweer
  • Verlies van banen, ontslagen en sluitingen van fabrieken
  • Vooruitgang in het organiseren van de metro arbeiders
  • Wat ideeën voor vakbondsactie (deel II)
  • Internationale Dag van Arbeidsters
  • 24 maart: een dag van strijd

Redactioneel

Het systeem van democratische vertegenwoordiging is een systeem van hypocrisie en eeuwigdurende leugens. Voor diens bestaan is de domheid van het volk een noodzakelijke voorwaarde, en het baseert diens triomfen op deze situatie van de geesten van het volk.
Mikhail Bakunin
Dagen voor herdenking en voor actie Dit nummer van "Hijos del Pueblo" komt voor alle arbeiders op een cruciaal moment. Twee belangrijke data voor viering, herdenking en strijd komen deze maand samen: 8 maart, de Internationale Dag van Arbeidsters en de 24e, de zogenaamde "Herdenkingsdag", waarmee de staat probeert de voortgaande aard van diens misdaden tegen armoede en sociaal protest te verhullen, verschoven naar een verondersteld ver verleden. Zoals de 146 vrouwelijke kameraden die door de bazen levend werden verbrand, 30.000 kameraden, zowel mannelijk als vrouwelijk, verdwenen, of werden onderworpen aan marteling, vernedering en dood. Het bloed van degenen die het pad van strijd met een stevige voetstap liepen roept ons op de strijd tegen het patriarchaat, de staat en het kapitaal voort te zetten. Het is om deze werkelijkheid te versterken en onszelf de noodzakelijke wapens te verschaffen dat we verder gaan met onze uiteenzetting van de verhouding tussen anarchisme en syndicalisme, evenals het voor al onze kameraden onder de lezers beschikbaar stellen van de rampen van deze crisis en diens tegendeel - de conflicten die dagelijks optreden in de strijd om banen te behouden en op de markt te concurreren. Terug te keren naar de productie, dat is de leuze voor hen, voor iedereen. We moeten de toorts van het verzet verlichten, zodat het vuur van de arbeiders opgewassen is tegen de ambities van het kapitaal. Het zijn de kapitalisten die moeten betalen voor de gevolgen van de crisis, omdat die is voortgekomen uit het modder en de schande van een systeem dat sinds diens invoering verrot is geweest. We zullen niet toestaan dat ook maar een baan verloren gaat, niet een arbeider wordt ontslagen, niet een peso wordt genomen van onze ellendige lonen! Omdat iedere slachting van de werkgevers een bord minder op onze tafel betekent, het betekent honger, pijn en schande voor onze kinderen, onze ouders, onze broeders en zusters.

Maar niets van dit alles zal er toe doen voor de parlementaire kandidaten wier hypocriete glimlachjes neerslaan vanaf de verkiezingsposters, de hyena's die hun eigen menselijke ellende en lust voor macht verbergen. Ze concurreren met elkaar om hun partij lijsten te mogen aanvoeren, ze praten en praten op de televisie zonder wat te zeggen. Ze zijn niets, ze liegen alleen maar en laten ons de weg naar de stembus en het stemformulier zien, die niets meer dan een spiegel zijn die ze gebruiken om ons te laten geloven dat we iets kunnen veranderen, hoewel nooit echt iets verandert. Ze willen ons de enige echte bron van verlossing van de maatschappij en de mensheid laten vergeten: de sociale revolutie. En velen zullen hoopvol gaan om hun stem uit te brengen, in de hoop dat iets nieuws, iets anders zal komen. "Dit moment zou het juiste moment kunnen zijn", zeggen ze, waarbij ze proberen zichzelf te overtuigen. Maar niet lang daarna zullen ze opnieuw ontmoedigd raken, als ze ontdekken dat hoewel het gezicht van de macht verandert, het hetzelfde als altijd blijft, de zelfde martelaar en schietgrage moordenaar die ook moordt door uitbuiting, voedseltekorten en inflatie. Dit is waar wij anarchisten moeten zijn, om kracht te leveren en onze kameraden te steunen, waarbij het pad wordt getoond dat we samen moeten lopen, schouder aan schouder tot de uiteindelijke overwinning.

Naar de straten, kameraden! Laten we de fabriek, de workshops, het call center, de school en de universiteitscampus overnemen! Sluit je bij ons aan bij het maken van een nieuwe wereld, met het licht van socialisme en vrijheid, dat een uitweg biedt tussen de donkere werelden van angst en onrechtvaardigheid. Horizontale vergaderingen en directe actie zijn diens wapens, en de bureaucratie en leugenaars zullen die nooit onder controle krijgen. Met onze drums en onze eisen, onze hoofden omhoog met de waardigheid van degenen die strijden voor wat juist is. Omdat het aan ons is om de toekomst te veranderen, door rebellie ... nu!

De emancipatie van de arbeiders zal de taak van de arbeiders zelf zijn!


Engelse vertaling door FdCA - kantoor voor Internationale Betrekkingen.
De inhoud van het blad zijn in het Spaans.

Vertaling door a-infos-nl

Related Link: http://www.redlibertaria.com.ar
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2023 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]