user preferences

Anarchistisch communistische oproep tegen de NAVO topbijeenkomst

category internationaal | imperialisme / oorlog | appeal / petition author Monday March 23, 2009 17:04author by Anarchistisch communistische organisaties Report this post to the editors

We roepen op overal in de wereld te demonstreren tegen de NAVO en betrokken te raken bij de tegen top, binnen het alternatieve anti-NAVO dorp, van 1 april tot 5 april, om oorlogszuchtig en imperialistisch beleid tegen te gaan met demonstraties, acties, bijeenkomsten en debatten. [Castellano] [English] [Ελληνικά] [Italiano] [Deutsch] [العربية] [中文] [Français] [Português]
cotan_5.jpg


Anarchistisch communistische oproep tegen de NAVO topbijeenkomst


In de huidige context van economische crisis en uitdunnen van grondstoffen, nemen de spanningen toe tussen de machtige landen die strijden om controle over de wereld. Dus westerse landen versterken hun instrument van overheersing, de NAVO, en gebruiken het bij hun agressieve en imperialistische beleid (Afghanistan, Irak, Georgie, Oekraine, enz.). De zestig jaar oude NAVO zal diens verjaardag vieren op diens jaarlijkse bijeenkomst op 3 en 4 april, op de grens tussen Frankrijk en Duitsland (Straatsburg en Baden-Baden), waarbij ze beweren dat ze vrijheid, vrede en democratie vertegenwoordigen.

De NAVO werd in 1949 opgericht om Noord Amerika en Europa te verenigen tegen de Sovjet Unie. Het moest in 1989 een nieuwe legitimatie vinden, na de ineenstorting van het Oosterse Blok. Volgens Sarkozy en Merkel moet het "naast de militaire kwesties (...) rekening houden met de wereldwijde financiële situatie, de bevoorrading van energie of migratie kwesties" (1). Aldus wordt de NAVO voor het westerse kapitalisme het instrument voor wereldwijde overheersing.

Terwijl NAVO troepen een imperialistische aanval uitvoeren op Afghanistan, zoals Amerikaanse troepen in Irak, lijden mensen volkeren onder de onderdrukking van zowel buitenlandse troepen als regeringen die als stromannen fungeren, gericht op het veiligstellen van het plunderen van grondstoffen door westerse bedrijven. De doelen van de NAVO komen in botsing met de belangen van mensen en hun democratische rechten; in deze landen keert de NAVO zich tegen de mogelijkheid van zelforganisatie van het volk om tegen onderdrukking te strijden en de grondstoffen democratisch te beheren.

We strijden tegen de overheersing van internationale organisaties (NAVO, VN, IMF, G8, G20, WTO...), die de instrumenten van het kapitalisme zijn om de uitbuiting van arbeiders en volkeren te versterken.

We roepen op overal in de wereld te demonstreren tegen de NAVO en betrokken te raken bij de tegen top, binnen het alternatieve anti-NAVO dorp, van 1 april tot 5 april, om oorlogszuchtig en imperialistisch beleid tegen te gaan met demonstraties, acties, bijeenkomsten en debatten.

Tegen kapitalisme, imperialisme en autoritair gedoe!
Terugtrekking van NAVO troepen overal in de wereld!
Solidariteit met onderdrukte volkeren!
Vrijheid van beweging van mensen!

Federazione dei Comunisti Anarchici (Italië)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Zuid Afrika)
Alternative Libertaire (Frankrijk)
Union Communiste Libertaire (Canada)
North-Eastern Federation of Anarchist Communists (Verenigde Staten)
Common Cause (Canada)
Anarchistische Gruppe "Solidarität von Unten" (Berlijn, Duitsland)
Colectivo Luta Social (Portugal)
(1) Verklaring door Nicolas Sarkozy en Angela Merkel, 4 februari 2009.

[Vertaling door a-infos-nl]

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2023 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]