user preferences

ΗΠΑ: το κράτος καταστρέφει σκηνές αστέγων που οι τ

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Διάφορα | Σύνδεσμος Σε video author Saturday March 21, 2009 10:00author by ΜΙΑ Report this post to the editors

Ανελέητοι!

Βόρεια Αμερική: Οι εξώσεις των τραπεζών οδηγούν πολλούς αμερικανούς και καναδούς να ζήσουν σε σκηνή, μα η αστυνομία δεν το επιτρέπει... Παρακολουθήστε σε video την βίαιη καταστροφή σκηνών αστέγων από το αμερικανικό και το καναδικό κράτος!

ΣΟΚ (για όσους δεν ξέρουν που ζουν δηλαδή): το κράτος με την αστυνομία και το στρατό του υπάρχει για να προστατεύει τους τραπεζίτες! Οι ζωές των οφειλετών δεν μετράνε, αφού αντιμετωπίζονται από το σύστημα ως κρέας για φάγωμα, και όταν το μόνο που έχει μείνει είναι τα κόκκαλα τους πετάνε στο δρόμο!

Το σκάσιμο της φούσκας των δανεικών, ενα συνηθισμένο φαινόμενο στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, σπρώχνει πολλούς αμερικανούς και καναδούς στην αναγκαστική στάση πληρωμών προς τις τράπεζες. Έτσι, στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες μένουν απλήρωτα.

Οι τράπεζες, όμως, είναι αμείληκτες, και με την υποστήριξη του κράτους βγάζουν με τη βία τους υπερχρεωμένους προλετάριους από τα σπίτια τους και τους πετάνε στο δρόμο.

Όταν οι άνθρωποι χάνουν το σπίτι τους και δεν έχουν που να πάνε, συχνά βρίσκουν μια σκηνή, την βάζουν σε ένα πεζοδρόμιο, πάρκο, ή λίγο έξω από μια πόλη, και κάθονται εκεί για να μην βρέχονται από την βροχή και για να μην κρυώνουν πολύ.

Ποιός θα μπορούσε να ενοχληθεί με έναν άστεγο που ζει τη ζωούλα του σε μια σκηνούλα σε ένα πάρκο; Μα φυσικά ποιός άλλος από το συνήθη ύποπτο: το κράτος παραμονεύει και μόλις τα σκυλιά του (οι αστυνομικοί) βρουν άστεγο να έχει εγκαταστήσει σκηνή κάπου στέλνουν τους κατά τα άλλα ευγενέστατους «ποστάτες του νόμου» να καταστρέψουν τη σκηνή.

Έτσι βλέπουμε πως ο προλετάριος πετιέται στο δρόμο δυό φορές: την πρώτη φορά η τράπεζα τον πετάει έξω από το σπίτι του και τη δεύτερη φορά η αστυνομία τον πετάει έξω από τη σκηνή του.

Ιδού το video όπου η αστυνομία του St petersburg στις ΗΠΑ καταστρέφει σκηνές αστέγων: http://www.youtube.com/watch?v=LrPdZmPB36U

Βλέπουμε τους «υπηρέτες του νόμου» (προφανώς υπηρέτες των καπιταλιστών) να κόβουν με μαχαίρια τις σκηνές των αστέγων και να τις μαζεύουν για να τις πετάξουν. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, και αν δεν γίνει κάτι γι'αυτό μάλλον ούτε και η τελευταία. Και μετά τη κρίση του 1929 τα ίδια γινόνταν.

Τα ίδια και στο Nickelsville: http://www.youtube.com/watch?v=lgjCKTI8SFg

Τα ίδια γίνονται και στο Καναδά στην Αλμπέρτα: http://www.youtube.com/watch?v=tst5YVaSgnU

Και στη Βικτώρια του Καναδά πάλι τα ίδια, με τους ανθρώπους να φωνάζουν «shame!» στους ασφαλίτες, οι οποίοι απαντούν με συλλείψεις: http://www.youtube.com/watch?v=mXm_27i4lnw

Δηλαδή με λίγα λόγια ο καπιταλισμός σου κατακλέβει τη ζωή, κι αν φωνάξεις σε βάζει και πίσω απ' τα σίδερα κιόλας! (στην Αμερική που υπάρχει θανατική πινή σε σκοτώνει επίσης!)

Αυτά τα φαινόμενα σίγουρα θα αυξηθούν πολύ και στην Ευρώπη και την Ελλάδα πολύ σύντομα, αν οι λαοί δεν αντιδράσουν απαιτώντας:

* Κατάργηγη όλων των νόμων που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να πετάξει στο δρόμο έναν οφειλέτη δια της κατάσχεσης ή άλλου τρόπου αρπαγής της συνήθης κατοικίας του.
* και για χώρες όπως την Ελλάδα: Κατάργηση όλων των νόμων που επιτρέπουν φυλάκιση για χρέη.

Και φυσικά, γιατί όχι να μην πρωχωρήσουν οι λαοΐ και παραπέρα και να απαιτήσουν και τη πλήρη κατάργηση του πολιτικοοικονομικού συστήματος που δημιούργησε αυτές τις καταστάσεις και αυτές τις σχέσεις ιδιοκτησίας, εκμετάλευσης, και καταπίεσης. Οι λαοί επιτέλους πρέπει να βροντοφωνάξουν: Τέλος στο καπιταλισμό! Τέλος στην ιδιοκτησία και την ιεραρχία! Ζήτω η εποχή του ελευθεριακού κομμουνισμού (αναρχοκομμουνισμού)!

Κάθε δράση φαίρνει και μια αντίδραση (Νεύτωνας). Ήρθε τώρα και η σειρά της αντίδρασης του αδικημένου προλετάριου μετά από τόσο καιρό καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡβΑΡΟΤΗΤΑ!

ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ!

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]