user preferences

Υποστηρίξτε τους εργάτες της Waterford Glass

category Ιρλανδία / Μεγάλη Βρετανία | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday February 07, 2009 18:30author by WSM - Anarkismo Report this post to the editors

Άμεση δράση - Αλληλεγγύη

Ανακοίνωση του ιρλανδικού WSM (Workers Solidarity Movement) – Τμήμα Cork για τις κινητοποιήσεις των εργατών της Waterford Glass
300_0___20_0_0_0_0_0_board3united.jpg

Οι εργάτες της Waterford Glass πήραν θέση. Πρέπει να τους υποστηρίξουμε και να επιδείξουμε αλληλεγγύη.

Οι εργάτες της Waterford Glass πήραν θέση. Τη στιγμή κατά την οποία “συνομιλίες” και πιο πολλές “συνομιλίες” οδηγούν σε μεγάλες υποχωρήσεις για τους εργάτες – είτε αυτές γίνονται στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα – οι εργάτες αποφάνθηκαν: “Αρκετά”!

Την Παρασκευή, 30 Γενάρη, δημόσια και με αρκετή αυτοπεποίθηση, αντέδρασαν στις απειλές και τα ψέμματα της εταιρίας Waterford Wedgewood και κατέλαβαν το εργοστάσιο και τα γραφεία στο Kilbarry της πόλης Waterford.

Το Workers Solidarity Movement χαιρετίζει τη στάση τους αυτή και προσφέρει πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη.

Τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν απροσχημάτιστες επιθέσεις στο επίπεδο ζωής μας. Αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη πεταχτεί έξω από τις δουλειές μας ή έχουμε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μάς πετάνε ένα “ή περικοπή μισθού ή φεύγεις” κατάμουτρα. Η ηγεσία του συνδικάτου αντιδρά σε όλα αυτά με συνομιλίες και εκκλήσεις για ηρεμία. Ενόσω το κάνει αυτό στα παρασκήνια κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ικανοποιήσει τα αφεντικά και την κυβέρνηση.

Ενάντια στο σενάριο αυτό, οι εργάτες της Waterford Glass λένε ΟΧΙ ΑΛΛΟ. Ο καιρός που συνομιλούσαμε με τα χέρια μας δεμένα πίσω πέρασε. Οι εργάτες δεν είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτή την κρίση και σίγουρα δεν είναι αυτοί που θα πληρώσουν τα σπασμένα εφόσον τους ζητείται κάτι τέτοιο.

Το WSM γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εργάτες της Waterford Glass στο Kilbarry βρίσκονται σε αρκετά δύσκολη κατάσταση. Οι δουλειές τους κρέμονται από μια κλωστή και καταβάλλεται μια χυδαία προσπάθεια όχι μόνο να χάσουν αυτές τις δουλειές, αλλά και κάθε χρηματική αποζημίωση που δικαιούνται. Είναι ξεκάθαρο, επίσης, ότι το μέλλον αρκετών εργατών και των οικογενειών τους κρέμεται από μια κλωστή.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πού μπορεί να εκδηλωθεί αλληλεγγύη και να κάνει όλη τη διαφορά. Είναι κρίσιμο τώρα να συγκροτήσουμε και να δείξουμε όση υποστήριξη μπορούμε στις δραστηριότητες των εργατών αυτών. Είναι, επίσης, ζωτικό να κινητοποιηθεί η βάση του εργατικού κινήματος ώστε να βοηθήσει στην επέκταση αυτής της δραστηριότητας.

Προτείνουμε τα ακόλουθα ως δράσεις προτεραιότητας:

- Στείλτε μηνύματα συμπαράστασης στους εργάτες του Kilbarry στους αριθμούς 051-332716 (από την Ιρλανδία) και +353-51-332716 (έξω από την Ιρλανδία).

- Συγκεντρώστε χρήματα και στείλτε εκπροσώπους σας να επισκεφθούν την κατάληψη.

- Οργανώστε εκδήλωση αλληλεγγύης όπου ζείτε.

- Μιλήστε για το θέμα στο συνδικάτο ή σε συναδέλφους σας.

- Για περισσότερες πληροφορίες για το WSM πηγαίνετε στην ιστοσελίδα http://www.wsm.ie

* Δημοσιεύτηκε στο http://www.anarkismo.net και http://www.ainfos.ca Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 7 Φλεβάρη 2009.

Related Link: http://www.wsm.ie

This page has not been translated into Other yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]