user preferences

Recent articles by Η έμμηνος ρήση κυλάει
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Φύλο

Παρεμβάσεις ... Jun 30 22 by καρακ(Α)ηδόνες

Nα καταστρέψε&#... Mar 08 22 by Several anarchist organisations

Έμφυλα οδοφρ ... Dec 14 21 by Enantia...

Εκτός από το μπάτσο...

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Φύλο | Ανακοίνωση Τύπου author Monday January 19, 2009 19:25author by Η έμμηνος ρήση κυλάει Report this post to the editors

Σκότωσε και τον σεξιστή

Στις πορείες της εξέγερσης ακούστηκε πολύ το σύνθημα «Μπάτσοι, Μουνιά, Σκοτώνετε παιδιά». Σε μία από τις περιπτώσεις που αντιδράσαμε ένας από τους «εξεγερμένους», προς αηδία μας, απάντησε: «Μάθε να το βουλώνεις. Και αν δεν ξέρεις πώς, θα στο βουλώσουμε εμείς».

Στις πορείες της εξέγερσης ακούστηκε πολύ το σύνθημα «Μπάτσοι, Μουνιά, Σκοτώνετε παιδιά». Σε μία από τις περιπτώσεις που αντιδράσαμε ένας από τους «εξεγερμένους», προς αηδία μας, απάντησε: «Μάθε να το βουλώνεις. Και αν δεν ξέρεις πώς, θα στο βουλώσουμε εμείς».
Δε το βουλώνουμε, όμως.

Δεν μας έφτανε...

- Το κεφάλαιο που εκμεταλλεύεται το σώμα μας ολοκληρωτικά. Στη μισθωτή εργασία, στην άμισθη εργασία στο σπίτι με τους τέσσερις τοίχους, στη διασκέδαση (των άλλων).

- Η πυρηνική ελληνική οικογένεια που μας θέλει νοικοκυρές και κουνέλες... προορίζοντας (και περιορίζοντας) έτσι το σώμα μας, ακόμα και μέσα στον προσωπικό μας χώρο, για αναπαραγωγή: τη διασφάλιση «του μέλλοντος αυτής της χώρας».

- Ο κάθε είδους επιβήτορας, αφεντικό στο σπίτι και στη δουλειά, η κουλτούρα του κυνηγού και του θηράματος, το «ψηστήρι», οι ψίθυροι και τα κουλά τους στο δρόμο και στα λεωφορεία.

- Ο κάθε λογής φιλελεύθερος ειδήμων που μας καθησυχάζει ότι η «ισότητα» έχει κατακτηθεί. Βεβαίως! Με το ίσο δικαίωμα στη μισθωτή σκλαβιά.

Έχουμε και τους συντρόφους και τις συντρόφισσες να λένε το μουνί μπάτσο.

Το συγκεκριμένο σύνθημα είναι μια προσπάθεια να υποβιβαστεί ο μπάτσος παρομοιάζοντάς τον με μουνί. Γιατί αυτή η λέξη όμως να υποβιβάσει τον μπάτσο; Ο όρος «μουνί» (καθώς και το ίδιο το μέρος του σώματος) είναι ήδη υποβιβασμένος στην κοινωνική ιεράρχηση των φύλων. Η σχέση αυτή αναπαράγεται παντού. Τώρα και στο δρόμο!

Η γλώσσα αναπαράγει και συντηρεί το χώρο μέσα στον οποίο οι εξουσιαστικές έμφυλες σχέσεις γίνονται κανονικότητα. Χωρίς αυτό το χώρο που τους παραχωρείται καθημερινά, οι σχέσεις αυτές περιπέφτουν σε κοινωνικό κενό αέρος, και άρα αμφισβητούνται.

Στον κυρίαρχο λόγο, αλλά και σε αυτόν του δρόμου, η «διακαής επιθυμία» για σεξουαλική χαλιναγώγηση του σώματος (βλ. «θα σας γαμήσουμε ρε μουνιά» κ.ά.) υπονομεύει την κοινωνική απελευθέρωση.

Ρε, άιντε κάντε παραπέρα.

Η υποταγή των σωμάτων στη βία και τους συμβολισμούς της κυρίαρχης τάξης δε μπορεί να ανατραπεί με κρυμμένες ιεραρχίες.

Εκτός από το μπάτσο...

Σκότωσε και τον σεξιστή στο μυαλό σου!

Η έμμηνος ρήση κυλάει, το σώμα εξέγερση ζητάει

This page has not been translated into العربية yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]