user preferences

New Events

Mashriq / Arabia / Iraq

no event posted in the last week

De slachting in Gaza: De hand van Europa zit ook onder het bloed

category mashriq / arabia / iraq | imperialisme / oorlog | persbericht author Friday January 09, 2009 17:49author by Federazione dei Comunisti Anarchici - FdCA Report this post to the editors

internationale anarchistisch communistische verklaring

We zullen doorgaan de vormen van strijd te steunen en optreden in solidariteit met het Palestijnse volk, waarbij we al de eerste manifestaties van zelfbeschikking die typerend zijn aan de vormen van strijd van hele dorpen in Palestina steunen. [English] [Italiano][Français] [Ελληνικά][Castellano] [العربية]
300_0___20_0_0_0_0_0_27_12_jaffa_1.jpg


De slachting in Gaza: De hand van Europa zit ook onder het bloed


Honderden doden en duizenden gewonden, opgeofferd op het altaar van Zionistisch expansionisme en fundamentalisme.

In Europa praten de ministers van buitenlandse zaken van ieder EU land over een "overdreven", zij het "legitieme", reactie van de kant van Israel, waarbij de werkelijke situatie met een operatie die de meest cynische illusionist trots zou laten voelen om te keren door de agressor, de staat Israel, voor te doen als het slachtoffer.

Ze gaan door te doen alsof ze zich niet herinneren dat Gaza - een van de dichtstbevolkte regio's met rond de anderhalf miljoen inwoners, waarvan ongeveer de helft kinderen, gedurende jaren het object van een totaal embargo is geweest, een embargo dat medicijnen en basisbehoeften omvat en dat wordt gesteund door de gehele "beschaafde" westerse wereld, opgelegd door Israel en het Westen als een gevolg van de verkiezingsoverwinning van Hamas, dankzij het gemengde electorale systeem van meerderheid - en proportionele vertegenwoordiging.

Zoals ze ook doen alsof ze zijn vergeten dat Hamas ooit door Israel werd gefinancierd als een manier om de PLO tegen te werken.

Ondanks een wapenstilstand van 6 maanden werd het embargo niet eens een beetje verlicht en geen enkele van de westerse machten stelde dit voor. De staat Israel is teruggekeerd naar diens strategie van militaire controle over Gaza en de westelijke Jordaanoever. Alle onzinnige, hypocriete verklaringen van Europa over een verlangen naar vrede vergeten systematisch te vermelden dat Israel gedurende 60 jaar talrijke VN resoluties heeft geschonden en door gaat met het militair bezetten van het gebied, waarbij Israelische kolonies zich elke dag verspreiden over Palestijns land, waarbij muren worden gebouwd die hele dorpen afsluiten en miljoenen vluchtelingen verhindert terug te keren naar hun land, waarbij olijfbomen worden ontworteld en vee wordt vermoord, waarbij iedereen die probeert de afscheidende muren te passeren om naar het werk, het ziekenhuis of school te gaan wordt vernederd.

En niet alleen dat: ze verbergen het feit dat de wapenstilstand op 4 november 2008 werd geschonden door Israel toen diens leger een 22 jarige Hamas militant vermoordde.

Maar wat is, naast de valse, hypocriete verklaringen van pacifisme, de reden voor deze onvoorwaardelijke steun voor zo'n agressieve, oorlogszuchtige staat, door praktisch iedere belangrijke westerse macht?

Wat de VS betreft is er geen twijfel. Los van de belangrijke strategische en territoriale alliantie die Israel voor het Amerikaanse imperialisme in het Midden Oosten vertegenwoordigt, moet het ook om gaan met de machtige pro-Israel lobby in de VS, die sterk genoeg is om een sterke invloed op het buitenlandse beleid van de VS uit te oefenen. En wat vandaag gebeurt komt als een waarschuwing aan de gekozen president, Obama.

Europa heeft diens eenheid over buitenlands beleid gedeeltelijk herwonnen en speelt waarschijnlijk de kaart van actieve diplomatie om diens rol in het Middellandse Zee gebied te versterken en de VS te waarschuwen dat het in het Mare Nostrum [1] gebied niet alleen kan optreden. Maar men moet de wapenverkopen niet vergeten, een terrein waarop staten altijd gereed staan de waarheid te verbergen onder het tapijt van "staatsgeheimen" en de orders steunen van de bedrijven die wapens produceren en systemen steunen. En deze bedrijven zijn nooit bevooroordeeld. Ze zijn nogal gelukkig met het verkopen van wapens aan met elkaar strijdende partijen, zo lang ze aan hen kunnen betalen. Italië, bijvoorbeeld, is een van de grootste wapenleveranciers aan Iran en Libanon, maar heeft ook gedurende jaren het Israelische leger bevoorraad, door bedrijven als Oto-Melara, Beretta, Borletti en Selenia. En de andere landen in Europa doen hetzelfde.

Palestina wordt cynisch gebruikt als een oefenterrein voor dodelijke nieuwe technologieën die zich in toenemende mate specialiseren in "stedelijke oorlogvoering", en waarin iedere wapenbedrijf geïnteresseerd is: van Amerikaanse en Israelische bedrijven tot Engelse, Franse, Duitse, Italiaanse enz.

Dus, in dit gemartelde land waarin mannen, vrouwen en kinderen, verpletterd door de oorlogsspelletjes van de machtigen, geen toekomst lijken te hebben, worden nieuwe wapens getest, van cluster bommen tot verarmd uranium kogels, de effectiviteit van UAV's (vliegtuigen zonder piloot) - die in staat zijn raketten te lanceren - wordt bestudeerd, met Achzarit tanks die in staat zijn landmijnen te weerstaan wordt geexperimenteerd, Namer gepantserde voertuigen met Continental Motors (VS) of MTU (Duitsland) motoren worden getest, evenals de effectiviteit van avant-garde systemen zoals Italiaanse extra bescherming en Puma gepantserde voertuigen, en Alenia's futuristische robot oorlogssystemen zoals Sky-X, het eerste systeem ter wereld dat in staat is vliegtuigen zonder piloot tijdens de vlucht te voorzien van brandstof.

Dit alles op de schouders van een volk dat altijd is gebruikt in botsingen tussen staten en anderen, zelfs cynisch gebruikt in de politieke botsingen tussen de interne facties van een staat, zoals in het geval van Israelische politieke activiteiten die verbonden waren met de electorale strijd, zowel binnen de regerende coalitie tussen de haviken van de Kadima, verantwoordelijk voor sommige van de meest extreme daden - zoals de evacuatie van het land dat werd voorgesteld door Yisrael Hasson - aan de ene kant en de Arbeiderspartij duiven, die een meer gematigde benadering voorstaan, aan de andere kant, en tussen Kadima en de super-haviken van Likoed, dat zich in toenemende mate begeeft in de richting van ultra harde lijn posities.

We verwachten zeker niet dat de Arabische en/of Islamitische staten wat doen, verdeeld als ze zijn of er op gebrand hun prestige en invloed in de regio te versterken, zelfs als dit ten koste van het Palestijnse volk gaat. Zoals het geval van Iran, dat de Palestijnse tragedie gebruikt om zichzelf te verkopen als het enige bolwerk tegen het gehate Amerikaanse imperialisme, en dat zich opzet als de opkomende macht in de regio.

Maar voorbij al de internationale politieke verhoudingen ziet de situatie van de Palestijnse bevolking er slecht uit, met weinig vooruitzichten voor het bereiken van een oplossing die ze een kans kan geven op een leven met zelfs maar een minimum aan waardigheid, zowel vanuit het gezichtspunt van sociale zekerheid als dat van het garanderen van respect van de minimum rechten van overleven.

Vandaag is misschien de enige mogelijke garantie dat het Palestijnse volk, zo snel mogelijk, een beetje rust en vrede kan krijgen dat de verschillende machten, die of fysiek of ideologisch aan hun grenzen trekken, of zich daar binnen bezig houden met politieke speculatie - een nieuwe, precaire balans bereiken.

Het enige werkelijke vooruitzicht op emancipatie dat we in de nabije toekomst kunnen bespeuren is een groei en verspreiding van het soort zelf-organisatie dat veel Palestijnse dorpen in praktijk brengen, aangemoedigd door de solidariteit tussen Palestijnse volkscomités en initiatieven zoals Anarchisten Tegen de Muur, waarbij internationale activisten uit de hele wereld en anti-zionistische Israeliers betrokken zijn, die strijden tegen de arrogantie van de Israelische kolonisten en het leger dat hen steunt, waarbij overwegend vreedzaam verzet wordt geboden. En het is niet toevallig dat in deze dorpen een andere weg is gekozen dan het militarisme van Hamas.

Als klassenstrijd anarchisten en libertaire mensen zullen we door gaan het zionistische kolonialisme te verwerpen, zoals we alle vormen van imperialisme en fundamentalisme verwerpen, die de vrijheid en waardigheid van ieder volk onderdrukken. We zullen door gaan met het verwerpen van het feit dat enorme delen van het proletariaat van de wereld lijden onder de onderdrukking en ellende die het gevolg zijn van inter-imperialistische botsingen en de cynische politieke spelletjes van machtige lokale oligarchen die op hun beurt worden gebruikt, bewust of onbewust, als stukken op het internationale schaakbord van imperialistische conflicten, gemerkt met het bloed van het proletariaat.

We zullen doorgaan de vormen van strijd en daden van solidariteit met het Palestijnse volk te steunen, waarbij alle eerste manifestaties van zelfbeschikking worden gesteund die typerend zijn aan de vormen van steun van hele dorpen in Palestina, er van overtuigd dat alleen als ze zichzelf kunnen bevrijden van de negatieve invloeden van alle statelijke of para-statelijke oligarchieën de arbeiders kunnen beginnen te hopen op een waardiger leven.

2 januari 2009

Federazione dei Comunisti Anarchici (Italië)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Zuid Afrika)
Common Cause (Ontario, Canada)
Members of Anarchists Against the Wall (Israël)
Alternative Libertaire (Frankrijk)
Anarchistische Gruppe Solidarität von Unten (Berlijn, Duitsland)


Noot:
1. Letterlijk "onze zee", dat door het imperialistische Rome werd gebruikt met betrekking tot de Middellandse Zee. De suggestie is dat de moderne Europese machten het Middellandse Zee gebied net zo willen beheersen als de Romeinen 2.000 jaar geleden deden.

Related Link: http://www.anarkismo.net
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

International anarchist call for solidarity: Earthquake in Turkey, Syria and Kurdistan

Elements of Anarchist Theory and Strategy

19 de Julio: Cuando el pueblo se levanta, escribe la historia

International anarchist solidarity against Turkish state repression

Declaración Anarquista Internacional por el Primero de Mayo, 2022

Le vieux monde opprime les femmes et les minorités de genre. Leur force le détruira !

Against Militarism and War: For self-organised struggle and social revolution

Declaração anarquista internacional sobre a pandemia da Covid-19

La révolution du Rojava a défendu le monde, maintenant le monde doit défendre la révolution du Rojava!

Anarchist Theory and History in Global Perspective

Trans Rights is a Class Issue

Capitalism, Anti-Capitalism and Popular Organisation [Booklet]

AUKUS: A big step toward war

Reflexiones sobre la situación de Afganistán

Αυτοοργάνωση ή Χάος

South Africa: Historic rupture or warring brothers again?

Declaración Anarquista Internacional: A 85 Años De La Revolución Española. Sus Enseñanzas Y Su Legado.

Death or Renewal: Is the Climate Crisis the Final Crisis?

Gleichheit und Freiheit stehen nicht zur Debatte!

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

© 2005-2023 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]