user preferences

Search author name words: mm

Κομμουνιστική Ελευθεριακή Ένωση

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday November 27, 2008 06:43author by Union Communiste Libertaire - Anarkismo Report this post to the editors

Μια νέα επαναστατική οργάνωση

Στις 23 Νοέμβρη 2008, στο Μόντρεαλ του Καναδά, ιδρύθηκε μια νέα επαναστατική οργάνωση η - Union Communiste Libertaire (UCL - Κομμουνιστική Ελευθεριακή Ένωση).

Στις 23 Νοέμβρη 2008, στο Μόντρεαλ του Καναδά, ιδρύθηκε μια νέα επαναστατική οργάνωση η - Union Communiste Libertaire (UCL - Κομμουνιστική Ελευθεριακή Ένωση).

Η νέα αυτή οργάνωση ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 50 εκπρόσωποι στην συνοικία Hochelaga-Maisonneuve του Μόντρεαλ. Η νέα οργάνωση θα αντικαταστήσει το γαλλόφωνο τμήμα της North-Eastern Federation of Anarchists Communists (NEFAC) που δρούσε στην περιοχή του Κεμπέκ. Τα αγγλόφωνα τμήματα της NEFAC που δρουν στις βόρειες ΗΠΑ κ.λπ. θα παραμείνουν ως έχουν, ως ξεχωριστή (αλλά αδελφή) οργάνωση.

Η μακρά περίοδος αναδιοργάνωσης στο εσωτερικό της NEFAC του Κεμπέκ, στο πλαίσιο της οποίας εκδηλώθηκε η θέληση επέκτασης και περαιτέρω ανάπτυξης του οργανωμένου αναρχισμού σε όλες τις περιοχές της γαλλόφωνης αυτής επαρχίας, έφερε αναρχικούς από πάνω από 10 πόλεις της επαρχίας κάτω από το ίδιο πανό. Η νέα οργάνωση θα αποτελείται απο τοπικές ομάδες που θα εδρεύουν και θα δραστηριοποιούνται στις πόλεις του Μόντρεαλ, του Κεμπέκ και του Sherbrook καθώς και σε πόλεις όπως Drummondville, Saint-Jerome και Saguenay, αλλά και με συνδέσμους σε πόλεις όπως η Trois-Rivieres.

Κατ’ αρχήν, το συνέδριο υιοθέτησε ένα ολοκληρωτικά νέο Καταστατικό στο οποίο καθορίζονται οι ενοποιητικές λειτουργίες της νέας οργάνωσης που εμπνέονται από τα ιστορικά διδάγματα του πλατφορμιστικού ρεύματος του αναρχικού κομμουνισμού. Επίσης, έγινε μια αναθεώρηση των Στόχων και Αρχών της (γαλλόφωνης) NEFAC, ενώ αναπτύχθηκε ένα σχέδιο για τη συγκρότηση ενός αναρχοκομμουνιστικού μανιφέστου. Το συνέδριο έθεσε, επίσης, τις βάσεις για ένα σχέδιο δράσης στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μια εκστρατεία σχετικά με την παρούσα οικονομική κρίση η οποία ταρακουνά τον καπιταλισμό.

Οι συμμετέχοντες δέχθηκαν επαναστατικούς χαιρετισμούς από αναρχοκομμουνιστικές και άλλες οργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο, όπως οι Worker’s Solidarity Alliance (αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση των ΗΠΑ – εκτός της IWA), Red Libertarias (Ελευθεριακό Δίκτυο - από το Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής), “Ombre y Sociedad” (“Άνθρωπος και Κοινωνία” - αναρχοκομμουνιστικό περιοδικό από τη Χιλή), Internationale des Federations Anarchistes (το γαλλόφωνο τμήμα της Διεθνούς των Αναρχικών Ομοσπονδιών), Alternative Libertaire (αναρχοκομμουνιστική ομοσπονδία από τη Γαλλία) και “Common Cause” (“Κοινή Υπόθεση”- αναρχική κομμουνιστική ομοσπονδία από την περιοχή Οντάριο του Καναδά), η οποία συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο με παρατηρητές της.

Η Union Communiste Libertaire είναι μια οργάνωση μαχητών που έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα κοινωνικά κινήματα, οι οποίοι προσδιορίζονται με την κομμουνιστική παράδοση του αναρχικού κινήματος και που διακατέχονται από έναν κοινό στόχο που είναι ένα επαναστατικό ξεσήκωμα ενάντια στην παρούσα κατεστημένη τάξη.

Η δραστηριότητα της οργάνωσης θα εστιαστεί γύρω από μια σοβαρή θεωρητική δουλειά, τη διάδοση των αναρχικών ιδεών και την παρέμβαση στους αγώνες της εργατικής τάξης, είτε αυτόνομα είτε μέσω της άμεσης ανάμειξής της στα κοινωνικά κινήματα.

Σε θεωρητικό επίπεδο, η Union Communiste Libertaire προσδιορίζεται ως αναρχοκομμουνιστική και συγκροτείται με βάση αυτή τη συγκεκριμένη παράδοση. Σε επίπεδο τακτικής, η οργάνωση υποστηρίζει την άμεση ανάμειξη στους κοινωνικούς αγώνες με στόχο τη ριζοσπαστικοποίησή τους και την οικοδόμηση αντιεξουσιών.

* Διευθύνσεις για επαφή και άλλα θα δοθούν αργότερα. Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 28 Νοέμβρη 2008.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]