user preferences

Μην τους αφήνετε!

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday November 23, 2008 19:45author by Alternative Libertaire - Anarkismo Report this post to the editors

Ανακοίνωση Alternative Libertaire

Μην τους αφήνετε να ποινικοποιήσουν κάθε μορφή κριτικής!

Για μια ακόμα φορά, η καπιταλιστική κοινωνία καταπατεί ευχαρίστως τη δική της νομιμότητα, σε μια υπόθεση που είναι γνωστή ως “αναρχο-αυτόνομο κίνημα”, έχοντας σχέση με τη σύλληψη 10 ατόμων στο πλαίσιο μιας έρευνας σχετικά με “πράξεις σαμποτάζ” στο σιδηροδρομικό δίκτυο της SNCF και στην οποία υπόθεση η περίπτωση αθωότητας αγνοείται σκανδαλωδώς.

Κύριο χαρακτηριστικό, η χρήση εξαιρετικά κατασταλτικών μέσων με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, σε μια υπόθεση η οποία δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τρομοκρατία. Επίσης, απευθύνονται κατηγορίες εγκληματικού χαρακτήρα στη βάση μιας τυχαίας συλλογής πολιτικών ντοκουμέντων χωρίς να υπάρχει κανένα αδιάσειστο στοιχείο που να στηρίζει όλα αυτά.

Αρκετά ΜΜΕ, ο πολιτικός κόσμος και η δικαστική εξουσία επιτρέπουν να συμβαίνουν όλα αυτά, ή και τα εγκρίνουν, δείχνοντας ότι το “Κράτος του νόμου” είναι ο πιο δυνατός σ’ αυτή την κοινωνία που θεμελιωδώς είναι άδικη! Για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιείται ένα πολιτικό λυντσάρισμα μέσω των ΜΜΕ εναντίον αποδιοπομπαίων τράγων.

Αυτή η εκστρατεία παραπληροφόρησης που βασίζεται στην υπόθεση της ύπαρξης κάποιας “παράνομης”, “ριζοσπαστικής” οργάνωσης, στοχεύει απλώς στη δημιουργία περισσότερου φόβου στη χώρα και εχθρότητα εναντίον καθενός που εναντιώνεται στο καπιταλιστικό σύστημα.

Για μια ακόμα φορά, η μαζική χειραγώγηση είναι το προτιμητέο όπλο της κυρίαρχης τάξης η οποία έχει να αντιμετωπίσει το δικό της φόβο που προκαλείται από μια κοινωνική κρίση που θέτει σε κίνδυνο τα προνόμιά της.

Κανένας δεν ξέρει αν οι κατηγορούμενοι είναι πράγματι οι υπεύθυνοι του “σαμποτάζ”, αλλά πρέπει να θυμηθούμε ότι οι επιπτώσεις αυτών των πράξεων ωχριούν μπροστά στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που ενορχηστρώνεται από τον καπιταλισμό.

Αυτοί που είναι ένοχοι για την κρίση αυτή είναι αρκετά καλά γνωστοί και οι αποφάσεις που έχουν ήδη πάρει θα οδηγήσουν εκατομμύρια εργάτες στη φτώχεια. Και αυτοί οι εγκληματίες θα απολαμβάνουν τους καρπούς των εγκλημάτων τους υπό πλήρη ατιμωρησία.

Αλλά ας μην υπάρχει αμφιβολία! Σ’ αυτούς τους καιρούς όταν τα θεμέλια του καπιταλισμού αμφισβητούνται, αυτή η εκστρατεία έχει στόχο την ποινικοποίηση του καθένα που πολεμά ενάντια στην αδικία και τη μιζέρια που επιβάλλεται στους εργαζόμενους.

Η Alternative Libertaire κάνει έκκληση στον καθένα να μην παρασυρθεί από αυτή την φτηνή προπαγάνδα. Πιστεύουμε ότι αυτές οι κακόβουλες πράξεις δεν θα εξυπηρετήσουν με κανέναν τρόπο τους κοινωνικούς αγώνες, αλλά, από την άλλη, όποιος και αν τις έκανε, δεν πρέπει να θεωρηθούν τρομοκρατικές πράξεις.
Αρκετά με αυτήν την πολιτική της ασφάλειας ο μόνος στόχος της οποίας είναι να προστατευθεί η κοινωνική ανισότητα και τα καπιταλιστικά προνόμια.

Ας συγκροτήσουμε μαζί μια μαζική κινητοποίηση, μια απαλλοτριωτική γενική απεργία, που να μπορέσει να επιβάλλει τις αλλαγές που χρειάζονται, με άλλα λόγια, τη γέννηση μιας αναρχικής κομμουνιστικής κοινωνίας!

Alternative Libertaire

18 Νοέμβρη 2008-11-22

*Δημοσιεύτηκε στο www.anarkismo.net Αγγλική μετάφραση Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της ιταλικής FdCA. Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 22 Νοέμβρη 2008.

www.alternativelibertaire.org

Related Link: http://www.alternativelibertaire.org

This page has not been translated into Română yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]