user preferences

Ενάντια στις απολύσεις

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday November 04, 2008 19:02author by "Αλληλέγγυος" Report this post to the editors

Στο βιβλιοπωλείο Πατάκης

Να ανακληθούν άμεσα οι απολ΄ύσεις στο βιβλιοπώλείο Πατάκη! Καμιά απόλυση δεν θα περάσει!

Την Παρασκευή 31/10/08 ανακοινώθηκε, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε νύξη, η απόλυση συναδέλφου από το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ. Η εργοδοσία ανέθεσε στο λογιστήριο την ανακοίνωση της απόλυσης, όχι τυχαία, αλλά για να αποφύγει να έρθει αντιμέτωπη με τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Όταν ο εργαζόμενος ζήτησε να μάθει το λόγο της απόλυσής του, άρχισαν να τον παραπέμπουν ο ένας στον άλλο. Ο υιός εργοδότης στους προϊσταμένους του καταστήματος και αυτοί με τη σειρά τους στον εργοδότη. Όταν επιτέλους ο εργαζόμενος, ύστερα από επίμονο αίτημά του, συναντήθηκε με τον εργοδότη, προβλήθηκαν από την πλευρά της εργοδοσίας διάφορες αστήρικτες αιτιάσεις, τις οποίες ο εργαζόμενος κατέρριψε με επιχειρήματα μία προς μία.

Μπροστά στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, ο συνάδελφος δήλωσε πως θεωρεί την απόλυσή του άδικη, παράνομη και καταχρηστική και πως θα υπερασπίσει το δικαίωμά του στην εργασία. Τότε ο εργοδότης, σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος και συγκαλυμμένου εκβιασμού, είπε στον εργαζόμενο πως, σ’ αυτή την περίπτωση, θα ευθύνεται ο ίδιος και οι συνδικαλιστές αν ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, κατηγορώντας ευθέως το σωματείο για τη δράση του, δηλαδή για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

H προκλητική στάση της εργοδοσίας κορυφώθηκε, τη Δευτέρα 3/11 στις 9 η ώρα το πρωί, όταν ανακοινώθηκε και σε άλλη συνάδελφο που εργάζεται στο βιβλιοπωλείο, η απόλυσή της…από το λογιστήριο και πάλι (!!!).

Από την πρώτη στιγμή εκδηλώθηκε συμπαράσταση στους δύο εργαζόμενους, τόσο από τους συναδέλφους τους στο χώρο δουλειάς, όσο και από το σωματείο.

Δηλώνουμε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ενορχηστρωμένη επίθεση και στις άδικες και παράνομες απολύσεις των συναδέλφων μας. Πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τώρα. Είναι στο χέρι μας να κινηθούμε συλλογικά και να το πετύχουμε. Εναντιωνόμαστε στο κλίμα φόβου και υποταγής που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι εργοδότες, στο όνομα της κρίσης.

Οι εργαζόμενοι πληρώνουμε την κρίση κάθε μέρα με την ακρίβεια, τη λιτότητα, την περικοπή των εργασιακών και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Δε θα την πληρώσουμε και με την ίδια μας τη δουλειά. Όσοι θεωρούν πως είναι τώρα η ευκαιρία για απολύσεις θα μας βρουν αποφασισμένους απέναντί τους. - Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Όχι στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενών της.

Όχι στις απολύσεις. - Το σωματείο είμαστε όλοι μας. Κανείς δε χρειάζεται να φοβάται την εργοδοτική αυθαιρεσία, όταν είμαστε όλοι μαζί. -

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι και να στηρίξουν τον αγώνα για την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Τρίτη 4/11 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ έξω από το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ (Ακαδημίας 65) στις 17.00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]