fag_2.jpg
Το απόγευμα της 21ης Ιουνίου γύρω στους 10-15 πράκτορες που παρουσιάστηκαν ως ομοσπονδιακή αστυνομία μπήκαν στο ελευθεριακό χώρο της Federação anarquista gaùcha (FAG - Αναρχική Ομοσπονδία Gaúcha) στο Πόρτο Αλέγκρε (State of Rio Grande do Sul, Brazil) και άρπαξαν κάποια από τα υλικά που χρησίμευαν στις πολιτισμικές και πολιτικές δραστηριότητες του κέντρου που περιλαμβάνουν δημόσια βιβλιοθήκη, διαβουλεύσεις, και την οργάνωση πολυάριθμων αγώνων και δράσεων. [Français] ... read full story / add a comment
fag_1_1_1.jpg
brazil/guyana/suriname/fguiana / repression / prisoners Tuesday July 02, 2013 - 14:14 byOrganizaciones Anarquistas Internacionales   image 1 image
В Порто Алегре, на 20 юни, около 15 полицаи от Гражданската полиция, нахлуха без предупреждение в Ateneo Batalha da Varzea, политическото и социално пространство, където се помещава Федерация на анархистите Гауча. [Castellano] ... read full story / add a comment
gxkmvurgeo51cb29cb8c8c1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Καταστολή / Φυλακές Monday July 01, 2013 - 19:54 byΠολιτική Ανακοίνωση της Ελευθεριακής Πρωτοβουλ   image 1 image
Πολιτική Ανακοίνωση της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης ... read full story / add a comment
108302skouries.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Καταστολή / Φυλακές Sunday June 30, 2013 - 19:24 byΑΚΑ   image 1 image
Η υπόθεση της αλληλεγγύης είναι η υπόθεση του ίδιου του αγώνα - Κανένας αγωνιστής αιχμάλωτος στα κολαστήρια του κράτους ... read full story / add a comment
afiche10.edwin_lugo_caballero_1.jpg
venezuela / colombia / represión / presos Friday June 28, 2013 - 18:22 byCruz Negra Anarquista   image 1 image
Edwin Lugo Caballero es un líder de la Asociación de Trabajadores del Campo de Tolima (ASTRACATOL) detenido arbitrariamente el 20 de Noviembre del 2011, por su trabajo político y a las diferentes campañas de sensibilización que adelantaba en contra del proyecto hidroeléctrico de la multinacional ISAGEN. ... read full story / add a comment
fag_1_1_2.jpg
brasile/guyana/suriname/guiana francese / repressione / prigionieri Friday June 28, 2013 - 12:42 byOrganizaciones Anarquistas Internacionales   image 1 image
A Porto Alegre, lo scorso 20 giugno, circa 15 agenti della Polizia Civile senza nessun mandato di perquisizione hanno fatto irruzione nell'Ateneo Batalha da Varzea, luogo sociale e politico dove ha sede la Federação Anarquista Gaúcha. [Castellano] ... read full story / add a comment
gxkmvurgeo51cb29cb8c8c1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Καταστολή / Φυλακές Thursday June 27, 2013 - 20:54 byΑ.Π. Ροσινάντε   image 1 image
Ανακοίνωση ΑΠ Ροσινάντε για απεργία πείνας Κ.Σακκά - Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας από 4/6 Κ. Σακκά - Πορεία 29/6 11.30πμ Μοναστηράκι ... read full story / add a comment
fag_1_1_1.jpg
brésil/guyane/suriname/guinée française / répression / prisonniers et prisonnières Wednesday June 26, 2013 - 18:52 byOrganisations Anarchistes Internationales   image 1 image
A Porto Alegre, le 20 Juin dernier, environ 15 officiers de la police civile ont attaqué l'Ateneo Batalha da Varzea, les locaux sociaux et politiques de la Federação Anarquista Gaúcha, sans mandat. [Castellano] ... read full story / add a comment
fag_1_1_2.jpg
brazil/guyana/suriname/fguiana / repression / prisoners Wednesday June 26, 2013 - 02:47 byInternational Anarchist Organisations   text 4 comments (last - wednesday july 03, 2013 - 15:04)   image 1 image
In Porto Alegre, on June 20 past, about 15 agents from the Civil Police raided the Ateneo Batalha da Varzea, political and social premises where the Gaucha Anarchist Federation is located, without a warrant. [Castellano] ... read full story / add a comment
fag_1_1.jpg
brazil/guyana/suriname/fguiana / repression / prisoners Tuesday June 25, 2013 - 22:37 byFederação Anarquista Gaúcha – FAG   image 1 image
On Thursday afternoon (20/06/2013), preceding the already anticipated mass protest in the Gaucha capital, the forced entry invasion of the Ateneu Libertário A Batalha da Várzea took place, carried out by unidentified police agents. Owing to this, in the statement of Friday morning, June 21, we reported that the raid had been carried out by the Federal Police, after all this is how the agents of repression presented themselves. [Português] ... read full story / add a comment
fag.jpg
brésil/guyane/suriname/guinée française / répression / prisonniers et prisonnières Tuesday June 25, 2013 - 04:23 byFederação Anarquista Gaúcha   image 1 image
Dans l'après-midi du mercredi 20 Juin 2013, entre 12 et 15 policiers en civil vêtus de gilets noirs et de blazers, affirmant appartenir à la police fédérale, ont pris pour cible et investi l'Ateneu Batalha da Várzea, les locaux sociaux et politiques de la Federação Anarquista Gaúcha situé sur Travessa dos Venezianos, et ont pris une partie de notre matériel. Les officiers n'ont présenté aucun mandat de perquisition et de saisie aux témoins qui ont essayé de savoir ce qui se passait. En plus de cela, certains officiers, également en civil, ont essayé d'arrêter une camarade à son domicile ce matin. [Português] ... read full story / add a comment
fag.jpg
brasile/guyana/suriname/guiana francese / repressione / prigionieri Sunday June 23, 2013 - 15:35 byFederação Anarquista Gaúcha   image 1 image
Nel pomeriggio di mercoledì 20 giugno 2013, tra le 12 e le 13, agenti in borghese con gilet neri e blazer, presentatisi come Polizia Federale, hanno fatto irruzione all'interno dell'Ateneu Batalha da Várzea, sede sociale e politica della Federação Anarquista Gaúcha, perquisendola e portandosi via alcuni materiali. [Português] ... read full story / add a comment
template_blog_fag_copia.jpg
brazil/guyana/suriname/fguiana / represión / presos Saturday June 22, 2013 - 20:54 byFederação Anarquista Gaúcha   image 1 image
En la tarde del jueves 20 de junio de 2013, entre 12 y 15 agentes sin identificar, usando chalectos y chaquetas diciendo ser de la Policía Federal irrumpieron y allanaron el Ateneo Batalha da Várzea, espacio político social de la Federación Anarquista Gaúcha localizado en la Travessa dos Venezianso, y se llevaron varios de nuestros materiales. Los agentes no presentaban orden de allanamiento a los vecinos que se hacían presente para informarse de qué pasaba. Además los agentes, también encubiertos, buscaron detener una compañera en su casa en la mañana. [Português] ... read full story / add a comment
fag.jpg
brazil/guyana/suriname/fguiana / repression / prisoners Friday June 21, 2013 - 16:59 byFederação Anarquista Gaúcha   text 1 comment (last - sunday june 23, 2013 - 22:19)   image 1 image
On the afternoon of Wednesday, 20 June 2013, between 12 and 15 plainclothes officers dressed in black waistcoats and blazers, claiming to be from the Federal Police broke into and raided the Ateneu Batalha da Várzea, the social and political premises of the Federação Anarquista Gaúcha, and took some of our material. The officers would not present any search and seizure warrant to standers-by who tried to find out what was happening. In addition to this, some officers, also in plainclothes, tried to take a comrade from her home this morning. [Português] ... read full story / add a comment
fag.jpg
brazil/guyana/suriname/fguiana / repressão / prisioneiros Friday June 21, 2013 - 16:22 byFederação Anarquista Gaúcha   image 1 image
Na tarde desta quarta feira, 20/062013, entre 12 a 15 agentes a paisana, em blazers e utilizando coletes pretos, dizendo ser da Polícia Federal arrombaram e invadiram o Ateneu Batalha da Várzea, espaço político social da Federação Anarquista Gaúcha localizado na Travessa dos Venezianos, e levaram diversos de nossos materiais. [English] [Italiano] [Castellano] [Français] ... read full story / add a comment
28b5acabpeq_2_1.jpg
brasile/guyana/suriname/guiana francese / repressione / prigionieri Friday June 21, 2013 - 16:07 byCoordenação Anarquista Brasileira   image 1 image
In questi primi sei mesi dell'anno diverse mobilitazioni dal nord al sud del Brasile si sono scontrate con la reazione conservatrice del governo, dell'apparato repressivo e dei media. Dalle lotte in difesa del trasporto pubblico nelle grandi città, agli scioperi nei cantieri del PAC, fino alla resistenza dei nativi indigeni, tutte queste lotte sono state fatto oggetto di criminalizzazione della protesta nel paese che ospita la Coppa del Mondo. [Português] ... read full story / add a comment
28b5acabpeq_2_1.jpg
brazil/guyana/suriname/fguiana / repressão / prisioneiros Wednesday June 19, 2013 - 17:23 byCoordenação Anarquista Brasileira   image 1 image
Nesse primeiro semestre houve diversas mobilizações de norte a sul do Brasil que enfrentaram a reação conservadora dos governos, do aparelho repressivo e da mídia. Desde as lutas em defesa do transporte público nas capitais, passando pelas greves nos canteiros de obras do PAC, até a resistência indígena dos povos originários, todas essas lutas foram alvos da criminalização do protesto que segue em curso no país sede da Copa do Mundo. [Italiano] ... read full story / add a comment
france / belgique / luxembourg / répression / prisonniers et prisonnières Friday June 07, 2013 - 18:42 byRelations Internationales de la CGA
Le 15 mai 2013, l'État espagnol a organisé une vaste opération répressive contre le mouvement libertaire en Espagne : perquisitions, arrestations, expulsions de locaux occupés. ... read full story / add a comment
politie.jpg
france / belgium / luxemburg / repression / prisoners Thursday May 30, 2013 - 20:18 byAlternative libertaire   image 1 image
On 22 May 2013, dozens of policemen from the anti-terrorism division of the federal criminal police in Brussels raided and searched the homes of 3 anarchist and anti-authoritarian comrades as well as the "Acrata" anarchist bookshop. All those found on the premises (11 in total) were arrested and brought to the federal police station. They are charged with belonging to a terrorist organization, conspiracy and arson. At around 1 pm they were all released without having to appear in court. [French] ... read full story / add a comment
politie.jpg
francia / belgio / lussemburgo / repressione / prigionieri Wednesday May 29, 2013 - 21:39 byAlternative libertaire   image 1 image
A Bruxelles, il 22 maggio 2013, decine di poliziotti della sezione antiterrorismo della polizia giudiziaria federale hanno fatto irruzione e perquisito 3 abitazioni di compagni anarchici ed anti-autoritari e la biblioteca anarchica Acrata. [Français] ... read full story / add a comment
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Repression / prisoners

Thu 19 Jan, 07:22

15781152_10154861268587497_6335987580449105012_n.jpg imageΕίμαστε όλοι διακι&#... 09:58 Fri 30 Dec by Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση 0 comments

Η ενέργεια των δύο Βάσκων αγωνιστών, μια ρωγμή αμφισβήτησης του ρατσιστικού συνοριακού καθεστώτος της ΕΕ, αποτελεί παράδειγμα αξιοπρέπειας κι έμπρακτης αλληλεγγύης, σε μια εποχή όπου η Ευρώπη μοιάζει όλο και περισσότερο με σκοτεινή ήπειρο. Οι παλιοί και νέοι φράχτες, οι αποκλεισμοί, η αναβάθμιση της επιτήρησης μέσω του τεχνολογικού λόμπι της ασφάλειας, η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης είναι η ουσία της Ευρώπης-Φρούριο.

meydan_30_3.jpg imageTurchia: condannato a pena detentiva l'editore responsabile del giornale anarchico Meydan 07:26 Wed 28 Dec by Devrimci Anarşist Faaliyet 0 comments

L'inchiesta era partita dall'ufficio del procuratore in capo di Istanbul in relazione al contenuto degli articoli "Lo Stato non fa che diffondere ed usare la paura", "Proibito fino a nuovo ordine" e "Ricreando la vita" all'interno del n°30 del nostro giornale pubblicato nel dicembre 2015 col titolo "Proibire tutto". Alla sentenza si è giunti dopo quasi un anno di indagini e di udienze.
[Castellano] [Ελληνικά] [Türkçe] [English]

cysaq4mxgaevjyx.jpg imageΗ Lola Gutiérrez για σύλληψή τη`... 17:52 Tue 27 Dec by Dmitri (republishing) 0 comments

Στις 25 Νοεμβρίου ταξιδεύω στην Αθήνα με πρόθεση να βοηθήσω έναν νέο Κούρδο (τον “Α”) που έχει χάσει ένα μέρος της οικογένειάς του και χρειάζεται να φτάσει στη Γερμανία, όπου ζει ένας θείος του. Γνωρίζοντας ότι το ταξίδι από την Ελλάδα στη Γερμανία έχει παραπάνω δυσκολίες, αποφασίζω να του διευκολύνω τη διαδικασία για να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη, όπου υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τον βοηθήσουν να φτάσει στον προορισμό του.

2.jpg imageΕνημέρωση για δράσ&#... 15:24 Mon 26 Dec by Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας 0 comments

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, η Αναρχική Ομοσπονδία καλούσε σε δράσεις σε τρεις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία) σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων του Κολαστηρίου. Στηρίζουμε τα αιτήματα των κρατουμένων για ένταξη του Άγιου Παύλου στο ΕΣΥ (δηλαδή η μετεξέλιξη του σε -έστω και στοιχειωδώς- νοσοκομείο) και την κανονικοποίηση της αποφυλάκισης λόγω υγείας, που τώρα βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην αυθαίρετη διάθεση της «δικαιοσύνης» με αποτέλεσμα να πεθαίνει, με σχεδόν σταθερό ρυθμό, ένας άνθρωπος τον μήνα.

meydan_30_2.jpg imageMeydan Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürüne Hapis Cezası 03:26 Sun 25 Dec by Devrimci Anarşist Faaliyet 0 comments

Gazetemizin 2015 Aralık ayında “Her Şeyi Yasaklamak” manşetiyle yayımlanan 30. sayısında yer alan “Devletin Gelişi de Gidişi de Korkusundandır”, “İkinci Bir Emre Kadar Yasak” ve “Yaşamın Yeniden Yaratılması” başlıklı yazılardan dolayı, gazete hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından açılan dava, yaklaşık bir yıl süren yargılamanın ardından sonlandı. [English] [Castellano] [Ελληνικά] [Italiano]

15673043_391468774529486_2701436708791953805_n.jpg imageΦυλάκιση για τον αρ&... 10:13 Sat 24 Dec by Devrimci Anarşist Faaliyet - DAF 0 comments

Μια έρευνα ξεκίνησε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης σχετικά με την εφημερίδα μας, σε σχέση με τα άρθρα "Τόσο η άφιξη όσο και η αναχώρηση του κράτους είναι από το φόβο", “Απαγόρευση μέχρι νεωτέρας διαταγής" και “Αναδημιουργώντας τη ζωή”, που δημοσιεύτηκαν στο τεύχος 30 της εφημερίδας μας τον Δεκέμβρη του 2015 με τη λεζάντα «Απαγορεύοντας τα πάντα". [English] [Castellano] [Türkçe] [Italiano]

meydan_30_1.jpg imagePrisión para el editor responsable del periódico anarquista Meydan en Turquía 04:08 Sat 24 Dec by Devrimci Anarşist Faaliyet 0 comments

Se ha iniciado una investigación por parte de la oficina del Fiscal de Estanbul en contra de nuestro periódico, en relación a unos artículos titulados "La llegada y la salida del Estado es el miedo",, "Prohibido hasta próxima orden" y "Recreando la vida", en el número 30 de nuestro periódico, publicado en Diciembre de 2015, con el titular "Prohibiéndolo Todo". El juicio que ha seguido a la investigación ha concluido después de casi un año.
[English] [Ελληνικά] [Türkçe] [Italiano]

ceb1cf86ceafcf83ceb1cebacebfcebbceb1cf83cf84ceaecf81ceb9cebf.jpg imageΑλληλεγγύη στους α&#... 17:15 Mon 19 Dec by Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας 0 comments

Σε χρόνο ενεστώτα, και όσο βαθαίνει η κρίση, η διαδικασία αυτή θα επιταχύνεται, δημιουργώντας μια στρατιά αποκλεισμένων και στερούμενων ως και τα στοιχειώδη, ενός κομματιού των από-τα-κάτω που επιβιώνει στα όρια της νομιμότητας, αναπαραγόμενος μέσω της επαιτείας ή της «παραβατικής» δραστηριότητας. Η υπαγωγή αυτού του κομματιού στον κύκλο της μαύρης οικονομίας είναι παράλληλα και η απαρχή της συσσώρευσης πολλών εξ αυτών στη συνθήκη του εγκλεισμού. Μια ματιά στην ιδιαίτερη ταξική διαστρωμάτωση της μαύρης οικονομίας φανερώνει πως, πέραν του συμπληρωματικού της χαρακτήρα ως προς την επίσημη, δεν διαφέρει σε τίποτα δομικά από την τελευταία: αναλώσιμοι-ευκαιριακοί εργάτες του εγκλήματος, μισθωτοί εργάτες των αφεντικών της μαύρης οικονομίας (πρεζέμπορων, νονών της νύχτας κλπ) στη βάση της πυραμίδας, βαρόνοι του εγκλήματος στην κορυφή της.

textA 5 años del cobarde asesinato policial de los normalistas Gabriel y Alexis: ¡ni perdón ni olvido! 15:46 Tue 13 Dec by Ilse Trejo 0 comments

La pintura se borra, la sangre no...

afisaceb1cebdcf84ceafceb3cf81ceb1cf86cebf_1.jpg image7 χρόνια μετά 19:53 Mon 05 Dec by Αναρχική Ομοσπονδία-Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 0 comments

Πορεία 6/12 – Αναρχική Ομοσπονδία-Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
7 χρόνια μετά
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

imageΠοίηση ενάντια στη&#... Oct 26 by Leroy Maisiri 0 comments

“Επόπτης Mthembu” - Ποίηση ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα

imageΕνάντια στην αστυν&#... Oct 26 by Leroy Maisiri 0 comments

“Επόπτης Mthembu” - Ποίηση ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα
Εμπνευσμένο από τα γεγονότα της 28 Σεπτεμβρίου 2016 στη Νότια Αφρική, όταν η αστυνομία πυροβόλησε φοιτητές, σκοτώνοντας κάποιους και τραυματίζοντας άλλους.

image“Superintendent Officer Mthembu” - Spoken word poetry against police brutality Oct 10 by Leroy Maisiri 0 comments

If our pain was turned into an art museum the most popular exhibit would showcase portraits of the South African Police Service with our bodies on the floor as their footstools. Our silenced screams chock up the airways in our throats, our tracheas burst out and with both hands we grab the artery veins in an attempt to contain the bleeding, trying to redirect this blood, this life back into the cause and yes, bang, bang, bang; you keep shooting and yes bang, bang, bang, we keep running.

imageLa larga lucha de las y los ex presos políticos en Chile Nov 10 by Nahuel Valenzuela 0 comments

“Nunca ha existido voluntad política del Estado para llevar adelante una reparación integral, sino que por el contrario, se protege la identidad de los torturadores y se fomenta la impunidad”, afirma Mercedes Maldonado Herrera, una de las voceras de la Coordinadora Nacional de ex Presas y Presos Políticos del MIR.

image¿Cómo legitima la violencia un poder que es ilegitimo para el pueblo? Nov 03 by Steven Crux 0 comments

Cuando el monopolio de la violencia garantiza la seguridad de los ciudadanos y sus propiedades es cuando se legitima esta violencia. Sin embargo en la práctica este monopolio de la violencia se establece también para la manutención de privilegios de la clase que posee los medios de producción y administra el aparato estatal. Así, se derivan dos casos: que la violencia del soberano sea ejecutada para mantener la injusticia, y por tanto en el largo plazo no se puede mantener a si misma, o que el monopolio de la fuerza sea desafiado por la aparición de otras fuerzas. Respectivamente, del lado de los sectores productores de base aparecerán con el curso de la historia –como lo señala Marx- aquellos quienes critiquen la supuesta legitimidad de esa violencia, declarándose en rebelión al rechazarla como ley; o en su defecto, cuando esta rebelión o factores externos (como otro soberano exterior, por ejemplo una nación enemiga) atacan directamente el monopolio de la violencia, esta no puede cumplir su objetivo, y pierde legitimidad a los ojos de los ciudadanos, quienes entonces se encuentran desprotegidos. Así bien, y dicho de manera coloquial, el Estado Soberano garantiza su monopolio de la fuerza ganando la empatía de sus ciudadanos (legitimidad, en mayor o menor grado) o imponiéndola, y en la mayor parte de casos, a través de una combinación de ambas formas.

imageΕίμαστε όλοι διακι&#... Dec 30 0 comments

imageMeydan Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürüne Hapis Cezası Dec 25 DAF 0 comments

imageΦυλάκιση για τον αρ&... Dec 24 0 comments

imagePrisión para el editor responsable del periódico anarquista Meydan en Turquía Dec 24 DAF 0 comments