daf_in_kobane_3.jpg
6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία. ... read full story / add a comment
daf02.jpg
indonesia / philippines / australia / imperialism / war Friday December 12, 2014 - 17:46 byMACG   image 1 image
This statement was prepared for the public meeting on “Beyond Kobanê – Behind the revolution in Rojava (Syrian Kurdistan)”, which was held at Victorian Trades Hall on Wednesday 3 December by Australians for Kurdistan. Most of it was read at the meeting, but due to time constraints, the latter part was curtailed. The parts in italics were not able to be read. There has been minor editing for publication. ... read full story / add a comment
journee_mondiale_pour_kobanee2fda.jpg
international / impérialisme / guerre Monday October 27, 2014 - 18:06 byAnarchist Organisations and Militants   image 1 image
Depuis quelques années, le mouvement kurde se rapproche des idées libertaires. Même s'il ne s'agit pas d'un mouvement anarchiste, ce changement montre que les idées anarchistes de liberté et d'égalité par la solidarité, nos idées d'horizontalité et de démocratie directe radicale contre l'etat sont valides et fortes, mais également nécessaires pour en finir avec l'héritage autoritaire de la gauche dans les mouvements sociaux. Exprimer notre solidarité avec rojava et le mouvement kurde est de notre responsabilité, parce qu'ils représentent l'espoir dans cette région et parce qu'il s'agit d'une lutte des opprimé-e-s contre les oppresseurs. Les vraies luttes ne sont jamais parfaites mais elles amènent à différentes potentialités de construction d'une société libre. Tout en exprimant notre solidarité avec le mouvement révolutionnaire au rojava, nous comprenons aussi que notre rôle est de continuer à développer les principes centraux de nos idées pour les partager avec les révolutionnaires du monde entier. - Groupe éditorial anarkismo.net [español] [English] ... read full story / add a comment
mashriq / arabia / iraq / imperialism / war Saturday October 25, 2014 - 18:52 byMelbourne Anarchist Communist Group   image 2 images
Leaflet distributed today at a rally and march in Melbourne in solidarity to the Kurdish struggle. ... read full story / add a comment
sk_2.jpg
mashriq / arabia / iraq / imperialismo / guerra Wednesday October 22, 2014 - 11:54 byOrganizaciones y Militantes Libertarios   image 1 image
Desde algunos años, el movimiento kurdo se está acercando a las ideas libertarias. Aunque no se trata de un movimiento anarquista, este cambio muestra que las ideas anarquistas de libertad e igualdad a través de la solidaridad, nuestras ideas de horizontalidad y de democracia directa radical en contra del Estado no solo son validas y fuertes, sino que son también necesarias para que los movimientos sociales acaben con la herencia autoritaria de la izquierda. Expresar nuestra solidaridad con Rojava y el movimiento kurdo es nuestra responsabilidad, pues representan la esperanza en esta región y porque es una lucha de los oprimidos en contra de los opresores. Las verdaderas luchas no son nunca perfectas pero llevan a diversos potencialidades de construcción de una sociedad libre. Mientras expresamos nuestra solidaridad con el movimiento revolucionario en Rojava entendemos también que nuestro papel es seguir desarrollando los principios centrales de nuestras ideas para compartirlas con los y las revolucionari@s en el mundo. - Grupo editorial de Anarkismo.net [English] ... read full story / add a comment
machrek / arabie / irak / impérialisme / guerre Wednesday October 22, 2014 - 02:23 byRelations internationales CGA
Depuis plus de deux ans, le Rojava (Kurdistan syrien), est engagé dans un processus révolutionnaire spécifique. Resté longtemps à l'écart de celui proposé en Syrie car considéré comme trop marqué par l'idéologie panarabe et nationaliste, puis confronté à une contre-révolution interne fasciste et religieux takfiri, le Rojava développe ses propres institutions sociales, chasse les troupes du régime de Bachar, et affronte les forces politico-religieuses ou nationalistes arabes qui tentent de liquider cette dynamique autonomiste. ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_rojava_1.jpg
Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Tuesday October 21, 2014 - 19:16 byΑναρχικές οργανώσεις και μαχητές   image 1 image
Εδώ και μερικά χρόνια το κουρδικό κίνημα κινείται προς την κατεύθυνση των ελευθεριακών ιδεών. Αν και δεν είναι ένα αναρχικό κίνημα, αυτή η κίνηση είναι ένα σημάδι ότι οι αναρχικές ιδέες της ελευθερίας και της ισότητας μέσα από την αλληλεγγύη, οι ιδέες μας περί οριζοντιότητας και ριζοσπαστικής άμεσης δημοκρατίας καθώς και η ριζοσπαστική κριτική μας ενάντια στο Κράτος δεν είναι μόνο έγκυρες και ισχυρές, αλλά και αναγκαίες σε κινήματα ώστε να ξεφύγουν από την αυταρχική κληρονομιά στην αριστερά. Είναι καθήκον μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη Rojava και το κουρδικό κίνημα, επειδή αντιπροσωπεύουν την ελπίδα σε αυτήν την περιοχή και επειδή είναι οι καταπιεσμένοι που αγωνίζονται ενάντια στους καταπιεστές. Οι πραγματικοί αγώνες δεν είναι ποτέ τέλειοι, αλλά κουβαλούν διαφορετικές δυνατότητες για μια ελεύθερη κοινωνία. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας με το επαναστατικό κίνημα στην Rojava σημαίνει ότι κατανοούμε το ρόλο μας στο να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των ιδεών μας, προκειμένου να εμπνεύσουμε επαναστάσεις και επαναστάτες σε όλο τον κόσμο. Εκδοτική ομάδα Anarkismo.net [English] ... read full story / add a comment
rojava_1.png
mashrek / arabia / irak / imperialismo / guerra Tuesday October 21, 2014 - 13:02 byAnarchist Organisations and Militants   image 1 image
Da alcuni anni il movimento curdo sta vivendo un processo che si muove in direzione libertaria. Sebbene non si tratti di un movimento anarchico, questo processo indica che le idee anarchiche di libertà ed uguaglianza attraverso la solidarietà, attraverso la nostra idea di orizzontalità e di democrazia diretta e radicale ed attraverso la nostra critica radicale contro lo Stato non solo sono forti e valide, ma sono anche necessarie per i movimenti che vogliano operare una rottura con l'eredità autoritaria all'interno della sinistra. E' nostro dovere esprimere la nostra solidarietà con la Rojava e con il movimento curdo, poiché essi rappresentano una speranza in questa regione e perché si ergono come oppressi in lotta contro i loro oppressori. Le lotte reali non sono mai perfette ma portano con sé diversi gradi di potenzialità di realizzazione di una libera società. Nell'esprimere la nostra solidarietà al movimento rivoluzionario nella Rojava ribadiamo che il nostro ruolo è quello di continuare a sviluppare i principi fondamentali delle nostre idee allo scopo di ispirare le rivoluzioni ed i/le rivoluzionar* di tutto il mondo. - Gruppo Editoriale di Anarkismo.net [English] ... read full story / add a comment
rojava_1.png
mashriq / arabia / iraq / imperialism / war Sunday October 19, 2014 - 04:36 byJohnny   text 2 comments (last - tuesday october 28, 2014 - 18:13)   image 1 image
For some years now the Kurdish movement has been moving in the direction of libertarian ideas. While not an anarchist movement, this move is a sign that anarchist ideas of freedom and equality through solidarity, our ideas of horizontality and radical direct democracy and our radical critique against the State are not only valid and strong, but are also necessary for movements in order to break away from the authoritarian legacy within the left. It is our duty to express our solidarity with Rojava and the Kurdish movement, because they represent hope in this region and because they are the oppressed fighting the oppressors. Real struggles are never perfect but they carry diverse degrees of potential to being about a free society. Expressing our solidarity with the revolutionary movement in Rojava means we understand our role is to continue developing the core tenets of our ideas in order to inspire revolutions and revolutionaries all over the world. - Anarkismo.net Editorial Group [Italiano] [Ελληνικά] [Castellano] [Français] ... read full story / add a comment
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Sunday October 19, 2014 - 03:47 byΣύμπραξη για τον Αναρχικό Κομμουνισμό   image 1 image
Εδώ και ένα μήνα, στην πόλη Κομπανί, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, κουρδικές ένοπλες αντάρτικες ομάδες δίνουν έναν αγώνα ενάντια στους φονταμενταλιστές και επεκτατιστές του ISIS. Η επίθεση ξεκίνησε στις 15/9 όταν χιλιάδες μαχητές του ISIS, υποστηριζόμενοι από δεκάδες άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό επιτέθηκαν στην πόλη σε τρία μέτωπα. Μέχρι αυτή την στιγμή, 2000 κούρδοι πολιτοφύλακες δίνουν ηρωικές μάχες ενάντια στους 10000 μαχητές του ισλαμικού κράτους και έχουν καταφέρει να ανακτήσουν εδάφη μέσα και έξω από την πόλη. Οι απώλειες για τον εχθρό είναι μεγάλες τόσο σε έμψυχο δυναμικό αλλά και όσον αφορά βαρύ οπλισμό και οχήματα που πέφτουν στα χέρια των ανταρτών. ... read full story / add a comment
10496017_1558551564379531_3839427405373818498_o.jpg
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Friday October 17, 2014 - 17:57 byΕλευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 2 images
Η κρίση κι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία άνοιξε μια ακόμη πληγή στην πολύπαθη Μ. Ανατολή που δοκιμάζεται εδώ και δεκαετίες από τις ενδοκαπιταλιστικές συγκρούσεις, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και τα αυταρχικά και διεφθαρμένα καθεστώτα που υπάρχουν στην περιοχή. Με το πρόσχημα της ανατροπή του Άσαντ οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν, εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης, ανάμεσα σε αυτούς και τοπικές ομάδες της Αλ Κάιντα (που υποτίθεται πολεμούν τα τελευταία 15 χρόνια) και ομάδες που συγκρότησαν μετέπειτα το Ισλαμικό Κράτος (IS). ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_curdistao_1.jpg
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday October 16, 2014 - 12:13 byFARJ   image 1 image
Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει φέρει νέα στοιχεία στην όλη κατάσταση που επικρατεί στις κουρδικές περιοχές. Παίρνοντας έμπνευση από διάφορες λαϊκές παραδόσεις της αντίστασης, μια σημαντική περιοχή των Κούρδων συμμετέχει σε μια εμπειρία που πρέπει να τύχει μεγάλης προσοχής από κάθε επαναστατικό κίνημα. ... read full story / add a comment
Manifestation de la gauche kurde à Paris le 27 septembre 2014
machrek / arabie / irak / impérialisme / guerre Monday September 29, 2014 - 18:05 byCommission international   image 1 image
Allocution d’Alternative libertaire soutenue par l’OCL à la manifestation parisienne de la gauche kurde du 27 septembre 2014, en solidarité avec le Kurdistan syrien. ... read full story / add a comment
daf_in_kobane.jpg
mashriq / arabia / iraq / imperialism / war Friday September 26, 2014 - 19:35 byDevrimci Anarşist Faaliyet   image 10 images
In Kurdistan, people are fighting against ISIS, “the procreated violence” given birth by capitalism and the states that start wars for their own benefits. ISIS, subcontractor of the states that pursue income strategies on the region, is attacking people while yelling “islamic state!” and “holy war, jihad!”. People are suffering from hunger and thirst, getting ill, getting injured; migrating ad dying. They are still fighting in that struggle for existence. People are fighting not for the schemes and strategies around meeting tables, not for income, but for their freedom. ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_oabubakralbaghdadi570.jpg
mashriq / arabia / iraq / imperialismo / guerra Sunday August 17, 2014 - 12:00 byKAF (Fórum Anarquista do Curdistão)   image 1 image
A crise do Iraque já se arrasta há décadas. Tanto o regime Saddam Hussein tanto quanto sob a atual "democracia", desde a invasão de 2003, não há liberdade, justiça social, igualdade e há poucas perspectivas para aqueles que são independentes aos partidos políticos no poder. Além da brutalidade e discriminação contra as mulheres e as minorias, um grande abismo foi criado entre os ricos e os pobres, fazendo com que os pobres ficassem cada vez mais pobres e os ricos mais ricos.
oabubakralbaghdadi570.jpg
machrek / arabie / irak / impérialisme / guerre Tuesday August 05, 2014 - 22:30 byKAF   image 1 image
La crise irakienne est continue depuis des décennies, tant sous le régime de Saddam Hussein que sous le « régime démocratique actuel » depuis l'invasion de 2003. Il n'y avait ni de liberté, ni de justice sociale, ni d'égalité et peu de perspectives pour celles et ceux qui étaient indépendant des partis politiques au pouvoir. En plus de la brutalité existante et la discrimination contre les femmes et les genTEs ordinaires, un très grand fossé a été creusé entre les riches et les pauvres, rendant les pauvres de plus en plus pauvres et les riches de plus en plus riches. [English] ... read full story / add a comment
oabubakralbaghdadi570_1.jpg
maschrek / arabische halbinsel / irak / imperialismus / krieg Friday August 01, 2014 - 21:34 byKAF   image 2 images
Die Krise im Irak hält be­reits seit Jahr­zehn­ten an, seit sich das Land unter der Macht von Sad­dam Hus­sein oder unter dem „mo­men­ta­nen de­mo­kra­ti­schen Re­gime“ nach der In­va­si­on von 2003 be­fun­den hat. Es gab keine Frei­heit, kei­nen so­zia­len Frie­den, keine Gleich­be­rech­ti­gung und nur wenig Mög­lich­kei­ten für jene, die un­ab­hän­gig von den herr­schen­den po­li­ti­schen Par­tei­en waren.
Zu­sätz­lich zu der vor­han­de­nen Bru­ta­li­tät und Dis­kri­mi­nie­rung ge­gen­über Frau­en und gegen die ein­fa­chen Leute ging die Sche­re zwi­schen den Rei­chen und den Armen immer wei­ter aus­ein­an­der. Da­durch wur­den die Armen noch ärmer und die Rei­chen noch rei­cher.
gaza.jpg
mashrek / arabia / irak / imperialismo / guerra Tuesday July 22, 2014 - 23:06 byFederazione dei Comunisti Anarchici   image 1 image
Continua la guerra nella Striscia di Gaza governata da Hamas, anche se in tutto il mondo continuano le manifestazioni contro le scelte guerrafondaie di Israele. Dalla scomparsa dei tre coloni da Gush Etzion, (colonia per soli ebrei sotto il controllo totale dello stato di Israele in Cisgiordania), Israele ha posto sotto assedio quattro milioni di palestinesi, bombardando ospedali, scuole, ogni sorta di obiettivi civili, distruggendo e saccheggiando case, rubando, effettuando sequestri, ferendo e uccidendo sia in modo mirato che indiscriminato al di fuori di ogni legislazione internazionale. ... read full story / add a comment
pal.jpg
mashrek / arabia / irak / imperialismo / guerra Thursday July 17, 2014 - 13:47 byAlternative Libertaire   image 1 image
Da molti giorni l'esercito israeliano bombarda la striscia di Gaza, in seguito al lancio di razzi sul territorio israeliano. Col pretesto di prendersela con i "terroristi", o con "quelli che rifiutano la pace", i bombardamenti colpiscono in realtà la popolazione civile, bambini compresi, e servono a scoraggiare con il terrore ogni volontà di resistenza. [Français] ... read full story / add a comment

Imperialism / War

Sun 21 Dec, 11:06

daf_in_kobane_3.jpg image6 σημεία για το Κομπα... 10:39 Thu 18 Dec by No man 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία

daf02.jpg imageMACG withdraws from Australians for Kurdistan 17:46 Fri 12 Dec by MACG 0 comments

1.jpg imageΝίκη για την Επανάσ&... 19:17 Tue 04 Nov by Dmitri / MACG 0 comments

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek

journee_mondiale_pour_kobanee2fda.jpg imageDéclaration internationale libertaire de solidarité avec la résistance kurde 18:06 Mon 27 Oct by Anarchist Organisations and Militants 0 comments

150122_842113389166036_7294858716189015531_n.jpg imageVictory to the Rojava Revolution! 18:52 Sat 25 Oct by Melbourne Anarchist Communist Group 0 comments

sk_2.jpg imageDeclaración Internacional Libertaria de Solidaridad con la Resistencia Kurda 11:54 Wed 22 Oct by Organizaciones y Militantes Libertarios 0 comments

textFascistes de l'EI, bas les pattes du Rojava ! Solidarité avec le processus révolutionnaire kurde ! 02:23 Wed 22 Oct by Relations internationales CGA 0 comments

460_0___30_0_0_0_0_0_rojava_1.jpg imageΔιεθνής ελευθερια ... 19:16 Tue 21 Oct by Αναρχικές οργανώσεις και μαχητές 0 comments

rojava_1.png imageComunicato internazionale socialista-libertario in solidarietà con la resistenza curda 13:02 Tue 21 Oct by Anarchist Organisations and Militants 0 comments

rojava_1.png imageInternational Libertarian-Socialist Statement in Solidarity with the Kurdish Resistance 04:36 Sun 19 Oct by Johnny 2 comments

imageO front de Rojava e o complexo teatro de operações da revolução social curda Dec 12 by BrunoL 0 comments

Bruno Lima Rocha, 10 de dezembro de 2014

A análise é relativamente complexa e a resultante aparenta ser simples. As forças sociais de Rojava se encontram cercadas na retaguarda pelo fechamento da fronteira com a Turquia. Antes da libertação da parcela síria do Curdistão, as linhas de traficantes de armas e abastecimento logístico dos jihadistas era alimentada (tolerada) pelo Estado Turco. Após julho de 2012, o YPG, milícia de autodefesa organicamente vinculada ao TEV-Dem (composição de forças sociais hegemonizadas pelo PYD (Partido da União Democrática) e que organiza a sociedade local) começou a fechar a fronteira na busca de uma autonomia regional. [Italiano] [Castellano]

imageIl progetto rivoluzionario neo-makhnovista in Ucraina Dec 11 by Michael Schmidt 0 comments

La guerra civile precipitata quest'anno con l'intervento revanscista ed imperialista della Russia nelle regioni di Donetsk e Luhansk nell'Ucraina orientale - ironicamente una volta parte del nucleo rivoluzionario makhnovista - e con la mobilitazione lì di forze armate apertamente neo-fasciste, ha sollevato la critica questione di come le organizzaazioni anarchiche ucraine, tanto quelle sintetiste quanto quelle piattaformiste, abbiano risposto alla crisi. [English]

imageEn el Curdistán reside la esperanza del Cercano Oriente y de Asia Central Dec 09 by BrunoL 0 comments

Por Bruno Lima Rocha

En tiempos de barbaridades promovidas por la acción del Estado Islámico de Irak y del Levante (ISIS), la resistencia en Kobane, tercera ciudad más importante de los curdos, localizada en la frontera entre la Siria (o lo que de ella resta) y de la República de Turquía, refuerza la esperanza, de una sociedad no sectaria y democrática en el Cercano Oriente, y con influencias hasta Asia Central. Las fuerzas política que intervienen en este proceso, destaco dos organizaciones políticas y sus respectivas versiones militares curdas. Una, más antigua, es el Partido de los Trabajadores del Curdistán (PKK). Otra fuerza son las Unidades de Protección del Pueblo Curdo (YPG es la sigla a partir de la original en árabe), con especial destaque por su ala femenina, el YPJ, compuesto por más de 7000 milicianas.

imageIl Kurdistan è la speranza del Medio Oriente e dell'Asia Centrale Dec 08 by BrunoL 0 comments

In questi tempi di barbarie messe in atto dallo Stato Islamico dell'Iraq e del Levante (ISIS), la resistenza di Kobane, terza città più importante dei curdi, che si trova al confine tra la Siria (o ciò che resta di essa) e la Repubblica di Turchia, rafforza la speranza di una società non-settaria e democratica in Medio Oriente con influenze in Asia Centrale. [Português]

imageThe neo-Makhnovist revolutionary project in Ukraine Dec 05 by Michael Schmidt 2 comments

The civil war precipitated this year by a revanchist, imperialist Russia in the eastern Ukrainian oblasts of Donetsk and Luhansk - ironically once part of the Makhnovist revolutionary heartland - and the mobilisation there of openly neo-fascist armed forces has raised the critical question of how the Ukrainian anarchist synthesist and platformist formations have responded to the crisis. [Italiano]