14991418_10207877705796295_6213854355037575213_o.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Monday November 14, 2016 - 14:07 byΑναρχική Πολιτική Οργάνωση   image 1 image
Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία. ... read full story / add a comment
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Tuesday November 08, 2016 - 20:03 byΑναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Σήμερα, Τρίτη 8 Νοέμβρη κάναμε παρέμβαση στο Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουμε από νωρίς στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ. Καλούμε όλους/ες να κατέβουν στον δρόμο τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα ενάντια στον πόλεμο, το κράτος, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. ... read full story / add a comment
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Wednesday September 21, 2016 - 17:35 byDmitri (republishing)
Την Παρασκευή, 23 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, στην ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Αντωνιάδου) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Η εισήγηση θα γίνει από συντρόφισσα της αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης σε Ισραήλ/Παλαιστίνη Unity (Ahdut/Wihda) ... read full story / add a comment
300_0___20_0_0_0_0_0_thumb.jpg
venezuela / colombia / imperialismo / guerra Friday August 05, 2016 - 05:53 byGrupo Libertario Vía Libre   image 1 image
Giovedi scorso, 23 giugno 2016, senza dubbio è stata una data storica in Colombia. In questo giorno si è concordato, nel solco dei dialoghi di pace e del tavolo di negoziazioni di Havana, il cessate-il-fuoco bilaterale e definitivo tra il governo nazionale di Juan Manuel Santos e la insorgenza delle Forze Armate Rivoluzionarie della Colombia – Esercito del Popolo (FARC-EP). Per molt* colombiane e colombiani, si tratta di un desiderio che si avvera. Pur condividendo l’entusiasmo popolare, segnaliamo che questa ancora non è la fine della guerra e che resta un lungo cammino da percorrere verso l'ottenimento di cambiamenti sociali reali a beneficio dei lavoratori e delle lavoratrici,de i settori sociali e dei popoli. ... read full story / add a comment
13882280_10210404037600585_7582603198664033058_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday July 28, 2016 - 16:08 byΆπατρις   image 2 images
Ένας χρόνος έκλεισε σήμερα από την βομβιστική επίθεση στο Suruç στη Ν.Τουρκία στα σύνορα με το Kobane. Οι εκδηλώσεις μνήμης που είχαν προγραμματιστεί για το περασμένο Σαββάτο 16/07 ακυρώθηκαν, καθώς την προηγούμενη ημέρα η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία συμπίεσε μεγάλης κλίμακας ιστορικά γεγονότα σε διάστημα λίγων ωρών. Όλες αυτές τις μέρες οι μόνοι που νιώθουν άνετα να κυκλοφορούν όλο το εικοσιτετράωρο μέσα στην πόλη είναι οι οπαδοί του κόμματος AKP και οργανωμένοι ή σκόρπιοι εθνικιστές ή φανατικοί ισλαμιστές που συμμετέχουν στην περιφρούρηση και την προστασία της πολύ- αμφιλεγόμενης τουρκικής “δημοκρατίας”. ... read full story / add a comment
rocinante.jpg
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday July 21, 2016 - 03:57 byΑναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε   image 1 image
Να απαλλάξουμε την ανθρωπότητα από τη δολοφονική μηχανή των κρατών, των θρησκειών και του Κεφαλαίου. Να αναδείξουμε την τρυφερότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. ... read full story / add a comment
787f2813e84fba723d0ad40ed1d2cf49.jpg
Αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος καθιστά αναγκαίο για μας να μην επιβραδύνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό του ΑΚΡ, αλλά για να τον ενισχύσουμε, έτσι ώστε το χάος και οι συγκρούσεις στην Τουρκία έρθουν σε ένα τέλος και μια νέα και δημοκρατική Τουρκία να αναδυθεί. ... read full story / add a comment
turkeycoupimage300x197_1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Saturday July 16, 2016 - 18:28 byMorgan Presta (BRAF)   image 1 image
...δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα θα σημάνει πρόοδο για τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας. Η αντικατάσταση μιας δικτατορίας με μια άλλη δικτατορία δεν σημαίνει ελευθερία για τους ανθρώπους. Οι στρατηγοί δεν μπορούν να μας δώσουν την ελευθερία. Μόνο οι αγώνες του λαού μπορούν να κερδίσουν την ελευθερία. ... read full story / add a comment
_.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Friday May 13, 2016 - 16:40 byΕλευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Τη Δευτέρα 9/5 είχε προγραμματιστεί συναυλία της Ενάτης του Μπετόβεν από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τη μέρα της Ευρώπης. Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης μαζί με συντρόφους/ισσες πραγματοποίησε παρέμβαση με πανό και μοίρασμα κειμένων έξω από το Μέγαρο Μουσικής ως μια ελάχιστη προσπάθεια να καταδείξουμε την υποκρισία της Ευρώπης των αφεντικών, του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η παρέμβαση βρήκε θετική ανταπόκριση από αρκετό κόσμο που πήγαινε να παρακολουθήσει τη συναυλία ενώ απολαυστικά ήταν τα βλέμματα μίσους αρκετών αστών και "μένουμε Ευρώπη" στη θέα του πανό. ... read full story / add a comment
iwwdemonstrationny_1.jpg
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Wednesday April 27, 2016 - 20:07 byMelbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κίνημα της εργατικής τάξης, που να εκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα και να μην αφήνει έδαφος στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις που δεν έχουν καμία λύση για τα διεθνή προβλήματα, παρά μόνο τον πόλεμο. Πρέπει να οικοδομήσουμε την επανάσταση των εργατών και την ανατροπή του καπιταλισμού. Και μόνο τότε θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης - έναν κόσμο σε ειρήνη. ... read full story / add a comment
iwwdemonstrationny.jpg
indonesia / philippines / australia / imperialism / war Monday April 25, 2016 - 16:02 byMelbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
If we want peace, we must follow the example of the workers and worker-soldiers who ended WWI. We must build a working class movement which spans across frontiers and cuts the ground out from under the capitalist governments that have no solution for international problems but war. We must make a workers' revolution and overthrow capitalism. And only then will we be able to build a world of liberty, equality and solidarity – a world at peace. ... read full story / add a comment
aidenkatri.jpg
Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday April 21, 2016 - 19:23 byDmitri (αναδημοσίευση)   image 2 images
Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις. ... read full story / add a comment
italia / svizzera / imperialismo / guerra Saturday March 26, 2016 - 05:56 byAlternativa Libertaria/FdCA
Da una parte, le guerre in Medio Oriente e in Africa, che stanno causando migliaia di morti in nome della "democrazia" e della "lotta al terrorismo". Col risultato almeno apparente di un evidente caos internazionale.
Dall'altra parte, le nostre libertà e i nostri diritti subiscono forti restrizioni, mentre il discorso sulla sicurezza non fa che alimentare il razzismo. In nome della difesa del "fronte interno", ogni giorno in più che passa si mangia un po' di "democrazia". ... read full story / add a comment
italia / svizzera / imperialismo / guerra Monday February 22, 2016 - 00:07 byAlternativa Libertaria/FdCA
i crimini perpetrati nei territori della ex Yugoslavia e la guerra etnica che ha sconvolto i Balcani. :Un genocidio così vicino da non essere considerato ... read full story / add a comment
ypg_support_poster_by_party9999999d8kih0n.png
greece / turkey / cyprus / imperialism / war Friday February 19, 2016 - 06:57 byKurdishquestion.com   text 2 comments (last - wednesday february 24, 2016 - 06:54)   image 1 image
The General Command of the People's Defence Units (YPG) has released a statement in response to Turkish Prime Minister Ahmet Davutoğlu who blamed the YPG for yesterday's attack in the heart of Turkish capital Ankara which left 28 people dead and 64 others wounded. ... read full story / add a comment
38afisaana8ewrhtikostratodikeiomtoli25022016.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday February 18, 2016 - 18:13 byDmitri (αναδημοσίευση)   image 2 images
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, εκδικάζεται στη Θεσσαλονίκη, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση του ολικού αρνητή στράτευσης, Μιχάλη Τόλη. Το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει για τις 2 εφέσεις που ακολούθησαν τις 2 πρωτόδικες καταδίκες του για το ίδιο αδίκημα. Το Στρατοδικείο του Μιχάλη Τόλη δεν αποτελεί απλά ένα δικαστικό ζήτημα ενός μεμονωμένου ανθρώπου με τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ένα καθόλα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεπερνάει τις όποιες αποχρώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και αποτελεί μέρος της πάλης της τάξης μας με το κράτος και με τους σάπιους θεσμούς που το ενσαρκώνουν.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Μιχάλη Τόλη και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας. ... read full story / add a comment
Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της. ... read full story / add a comment
ctymbqzwcaa5wtg.jpg
Κατανοούμε την κατάσταση στην οποία ζουν και θα ζουν οι λαοί που ζουν στη Γαλλία. Από τη μια πλευρά, γνωρίζουμε τη δυσκολία που φέρνει η θλίψη γι’ αυτούς που δολοφονήθηκαν και, από την άλλη πλευρά, τον αγώνα ενάντια στις φασιστικές κινητοποιήσεις σε μια κοινωνία που δημιουργήθηκε από το κράτος. Τονίζουμε, ότι, ακόμη και με αυτή την ταλαιπωρία, ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί ενάντια στο φόβο, το κράτος και το φασισμό. ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_parisriskblack.jpg
Η διαδρομή προς την ελευθερία βρίσκεται μέσα από την αγάπη και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων που αποτελούν την εργατική τάξη και όχι μέσω των πολέμων και της «σύγκρουσης μεταξύ των πολιτισμών». Υπάρχει μια επιλογή στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες και τα χρόνια, μιας και το Παρίσι δεν θα είναι η τελευταία θηριωδία και τέτοιες επιθέσεις έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να εντείνουν τον μιλιταρισμό και να εξάψουν το μίσος. Οι σύμμαχοί μας δεν είναι οι δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής σφαγής που δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες, αλλά μάλλον όλες εκείνες δυνάμεις της περιοχής αυτής που αγωνίζονται για μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία. ... read full story / add a comment
arton659617ea7_1.jpg
Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Monday November 16, 2015 - 13:46 byAlternative Libertaire   image 1 image
Η λύση δεν θα έρθει από εκείνους που συνέβαλαν σε αυτήν την κατάσταση, με τις μιλιταριστικές τους πολιτικές, τον ιμπεριαλισμό, τις διακρίσεις και το μίσος. Χρησιμοποιούν όλα αυτά για να επιβάλλουν ολοένα και πιο πολύ ένα αστυνομικό κράτος και μια εθνική ενότητα ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, την οποία εμείς απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε. ... read full story / add a comment
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Imperialism / War

Mon 05 Dec, 21:27

14991418_10207877705796295_6213854355037575213_o.jpg imageΑνακοίνωση για την &... 14:07 Mon 14 Nov by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση 0 comments

14971445_10210794042392815_1799999827_oceb1cebdcf84ceb9ceb3cf81ceb1cf86ceae2.jpg imageΠαρέμβαση στο Αμερ&#... 20:03 Tue 08 Nov by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

textΜιλιταρισμός και α&#... 17:35 Wed 21 Sep by Dmitri (republishing) 0 comments

jarablus.png imageTurkey-FSA Take Jarablus From IS Without Fight 03:30 Thu 25 Aug by Kurdish Question 1 comments

Turkish troops and so-called 'moderate Islamist' Free Syrian Army (FSA) militants have entered Jarablus town centre and taken over all government buildings from Islamic State. Reports say almost no clashes took place between the two sides as IS militants had evacuated the city days before. Footage from FSA militants also shows that there is no civilian presence left in the city in Syria's north.

300_0___20_0_0_0_0_0_thumb.jpg imageSull’accordo bilaterale e definitivo di cessate-il-fuoco tra il governo colombiano e le FARC-EP 05:53 Fri 05 Aug by Grupo Libertario Vía Libre 0 comments

13882280_10210404037600585_7582603198664033058_n.jpg imageΈνας χρόνος από την ... 16:08 Thu 28 Jul by Άπατρις 0 comments

rocinante.jpg imageΝα απαλλάξουμε την &... 03:57 Thu 21 Jul by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

787f2813e84fba723d0ad40ed1d2cf49.jpg imageΑπόπειρα πραξικοπ ... 17:36 Mon 18 Jul by Dmitri 0 comments

turkeycoupimage300x197_1.jpg imageΠραξικόπημα στην Τ&#... 18:28 Sat 16 Jul by Morgan Presta (BRAF) 0 comments

_.jpg imageΣτις γέννες της ψευ&... 16:40 Fri 13 May by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

textSturmTrump ringrazia Obama Nov 16 by Lucio Garofalo 0 comments

Provo a mettere un po' d'ordine tra le varie interpretazioni e le valutazioni più disparate che ho letto in questi giorni sulla vittoria di Trump (imprevista solo per i media "mainstream") alle elezioni presidenziali USA...

image1956-2016: 60 anni fa la Rivoluzione Ungherese Oct 27 by Alternativa Libertaria/FdCA 0 comments

Il modo migliore per onorare la Rivoluzione Ungherese è continuare a lottare per l'emancipazione umana e per l'avvento di una nuova società fondata sull'uguaglianza e sulla giustizia sociale.

imageNegociación con el ELN y movilización social: apertura de un nuevo escenario para la paz con justici... Oct 15 by José Antonio Gutiérrez D. 0 comments

Ni el pueblo colombiano es idiota, ni esquizofrénico, ni cavernícola, ni el 2 de Octubre se jugaba la última carta por la paz. Que esto no ha sido el “fin del fin” queda demostrado tanto por la súbita disposición a re-evaluar lo acordado por parte del santismo, así como por la emergente movilización popular y ciudadana, la cual no revertirá la derrota política del 2 de Octubre, pero que, en el escenario que se ha abierto en el post-plebiscito, puede inclinar la balanza a favor de las fuerzas populares de seguir desarrollándose. Puede, entonces, servir para convertir una derrota en el corto plazo, en una victoria para los sectores populares a mediano y largo plazo.

imageLe Prix Nobel de la Paix à Santos: un outrage aux victimes des faux positifs Oct 10 by José Antonio Gutiérrez D. 0 comments

Encore une fois, il est clair que la popularité de Santos est inversement proportionnelle à l'étranger et en Colombie. Plus on l'applaudit à l'extérieur, et plus il est impopulaire dans son propre pays. [Castellano] [Italiano]

imageSantos, Nobel de Paz: Bofetada a las víctimas de los falsos positivos Oct 08 by José Antonio Gutiérrez D. 1 comments

Nuevamente queda claro que la popularidad de Santos es inversamente proporcional en el extranjero y en Colombia. Mientras más lo aplauden afuera, más impopular es en su propio país. [Italiano] [Français]