Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Tuesday May 09, 2017 - 17:39 byDmitri   image 1 image
Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός διεθνιστικού παρατηρητηρίου για τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο ως θάλασσα που βρέχει τον ευρωπαϊκό Νότο και την πολύπαθη Αφρική. Είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία επαφών, ανταλλαγών και προώθησης των αντιλήψεων της δημοκρατικής αυτονομίας και του συνομοσπονδισμού. ... read full story / add a comment
gal_14771_1.jpg
mashrek / arabia / irak / imperialismo / guerra Thursday April 27, 2017 - 17:26 byKNK   image 1 image
25 aprile 2017 - by KNK

Gli aerei turchi hanno bombardato Şengal (Sinjar-Iraq/Kurdistan) and Dêrik (Karaçokê-Rojava/Kurdistan).

Secondo le ultime informazioni, 26 aerei turchi hanno bombardato Amûd e Geliyê Kersê nel Şengal/Sinjar. Il bombardamento è ancora in corso. Si è appreso che prima delle operazioni aeree, le comunicazioni erano state del tutto interrotte a Dêrik e nelle aree circostanti.
da_cov.jpg
indonesia / philippines / australia / imperialism / war Tuesday April 25, 2017 - 06:58 byMelbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
War is integral to imperialism. We can't end war without ending imperialism and we can't end imperialism without ending capitalism, because imperialism is not merely a policy, but the set of international relationships in capitalism for over 100 years now. We don't have to send young men and women overseas to kill brown people and we don't have to allow a US base at Pine Gap to guide both nuclear missiles and drones. To change direction, though, means eliminating the capitalist system that brings us these horrors. The working class needs to unite internationally and make a revolution to abolish it. We need to replace capitalism with the only possible alternative – libertarian communism. ... read full story / add a comment
c6j4q6wwgaasxu.jpg_large_1.jpg
internacional / imperialismo / guerra Monday April 03, 2017 - 17:42 byRevolución Internacional / World Revolution   image 1 image
Vemos a la dictadura de Lukashenko como un enemigo propio, tanto como lo es para ustedes y estamos listos, con las armas en nuestras manos para pelear contra cualquier Estado alrededor del mundo. ... read full story / add a comment
poreiaaa.jpg
Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Wednesday March 15, 2017 - 16:51 byΣυνέλευση αναρχικών και μεταναστών   image 1 image
Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους. ... read full story / add a comment
14991418_10207877705796295_6213854355037575213_o.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Monday November 14, 2016 - 14:07 byΑναρχική Πολιτική Οργάνωση   image 1 image
Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία. ... read full story / add a comment
14971445_10210794042392815_1799999827_oceb1cebdcf84ceb9ceb3cf81ceb1cf86ceae2.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Tuesday November 08, 2016 - 20:03 byΑναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Σήμερα, Τρίτη 8 Νοέμβρη κάναμε παρέμβαση στο Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουμε από νωρίς στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ. Καλούμε όλους/ες να κατέβουν στον δρόμο τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα ενάντια στον πόλεμο, το κράτος, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. ... read full story / add a comment
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Wednesday September 21, 2016 - 18:35 byDmitri (republishing)
Την Παρασκευή, 23 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, στην ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Αντωνιάδου) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Η εισήγηση θα γίνει από συντρόφισσα της αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης σε Ισραήλ/Παλαιστίνη Unity (Ahdut/Wihda) ... read full story / add a comment
300_0___20_0_0_0_0_0_thumb.jpg
venezuela / colombia / imperialismo / guerra Friday August 05, 2016 - 06:53 byGrupo Libertario Vía Libre   image 1 image
Giovedi scorso, 23 giugno 2016, senza dubbio è stata una data storica in Colombia. In questo giorno si è concordato, nel solco dei dialoghi di pace e del tavolo di negoziazioni di Havana, il cessate-il-fuoco bilaterale e definitivo tra il governo nazionale di Juan Manuel Santos e la insorgenza delle Forze Armate Rivoluzionarie della Colombia – Esercito del Popolo (FARC-EP). Per molt* colombiane e colombiani, si tratta di un desiderio che si avvera. Pur condividendo l’entusiasmo popolare, segnaliamo che questa ancora non è la fine della guerra e che resta un lungo cammino da percorrere verso l'ottenimento di cambiamenti sociali reali a beneficio dei lavoratori e delle lavoratrici,de i settori sociali e dei popoli. ... read full story / add a comment
13882280_10210404037600585_7582603198664033058_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday July 28, 2016 - 17:08 byΆπατρις   image 2 images
Ένας χρόνος έκλεισε σήμερα από την βομβιστική επίθεση στο Suruç στη Ν.Τουρκία στα σύνορα με το Kobane. Οι εκδηλώσεις μνήμης που είχαν προγραμματιστεί για το περασμένο Σαββάτο 16/07 ακυρώθηκαν, καθώς την προηγούμενη ημέρα η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία συμπίεσε μεγάλης κλίμακας ιστορικά γεγονότα σε διάστημα λίγων ωρών. Όλες αυτές τις μέρες οι μόνοι που νιώθουν άνετα να κυκλοφορούν όλο το εικοσιτετράωρο μέσα στην πόλη είναι οι οπαδοί του κόμματος AKP και οργανωμένοι ή σκόρπιοι εθνικιστές ή φανατικοί ισλαμιστές που συμμετέχουν στην περιφρούρηση και την προστασία της πολύ- αμφιλεγόμενης τουρκικής “δημοκρατίας”. ... read full story / add a comment
rocinante.jpg
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday July 21, 2016 - 04:57 byΑναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε   image 1 image
Να απαλλάξουμε την ανθρωπότητα από τη δολοφονική μηχανή των κρατών, των θρησκειών και του Κεφαλαίου. Να αναδείξουμε την τρυφερότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. ... read full story / add a comment
787f2813e84fba723d0ad40ed1d2cf49.jpg
Αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος καθιστά αναγκαίο για μας να μην επιβραδύνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό του ΑΚΡ, αλλά για να τον ενισχύσουμε, έτσι ώστε το χάος και οι συγκρούσεις στην Τουρκία έρθουν σε ένα τέλος και μια νέα και δημοκρατική Τουρκία να αναδυθεί. ... read full story / add a comment
turkeycoupimage300x197_1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Saturday July 16, 2016 - 19:28 byMorgan Presta (BRAF)   image 1 image
...δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα θα σημάνει πρόοδο για τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας. Η αντικατάσταση μιας δικτατορίας με μια άλλη δικτατορία δεν σημαίνει ελευθερία για τους ανθρώπους. Οι στρατηγοί δεν μπορούν να μας δώσουν την ελευθερία. Μόνο οι αγώνες του λαού μπορούν να κερδίσουν την ελευθερία. ... read full story / add a comment
_.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Friday May 13, 2016 - 17:40 byΕλευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Τη Δευτέρα 9/5 είχε προγραμματιστεί συναυλία της Ενάτης του Μπετόβεν από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τη μέρα της Ευρώπης. Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης μαζί με συντρόφους/ισσες πραγματοποίησε παρέμβαση με πανό και μοίρασμα κειμένων έξω από το Μέγαρο Μουσικής ως μια ελάχιστη προσπάθεια να καταδείξουμε την υποκρισία της Ευρώπης των αφεντικών, του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η παρέμβαση βρήκε θετική ανταπόκριση από αρκετό κόσμο που πήγαινε να παρακολουθήσει τη συναυλία ενώ απολαυστικά ήταν τα βλέμματα μίσους αρκετών αστών και "μένουμε Ευρώπη" στη θέα του πανό. ... read full story / add a comment
iwwdemonstrationny_1.jpg
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Wednesday April 27, 2016 - 21:07 byMelbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κίνημα της εργατικής τάξης, που να εκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα και να μην αφήνει έδαφος στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις που δεν έχουν καμία λύση για τα διεθνή προβλήματα, παρά μόνο τον πόλεμο. Πρέπει να οικοδομήσουμε την επανάσταση των εργατών και την ανατροπή του καπιταλισμού. Και μόνο τότε θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης - έναν κόσμο σε ειρήνη. ... read full story / add a comment
iwwdemonstrationny.jpg
indonesia / philippines / australia / imperialism / war Monday April 25, 2016 - 17:02 byMelbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
If we want peace, we must follow the example of the workers and worker-soldiers who ended WWI. We must build a working class movement which spans across frontiers and cuts the ground out from under the capitalist governments that have no solution for international problems but war. We must make a workers' revolution and overthrow capitalism. And only then will we be able to build a world of liberty, equality and solidarity – a world at peace. ... read full story / add a comment
aidenkatri.jpg
Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday April 21, 2016 - 20:23 byDmitri (αναδημοσίευση)   image 2 images
Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις. ... read full story / add a comment
italia / svizzera / imperialismo / guerra Saturday March 26, 2016 - 05:56 byAlternativa Libertaria/FdCA
Da una parte, le guerre in Medio Oriente e in Africa, che stanno causando migliaia di morti in nome della "democrazia" e della "lotta al terrorismo". Col risultato almeno apparente di un evidente caos internazionale.
Dall'altra parte, le nostre libertà e i nostri diritti subiscono forti restrizioni, mentre il discorso sulla sicurezza non fa che alimentare il razzismo. In nome della difesa del "fronte interno", ogni giorno in più che passa si mangia un po' di "democrazia". ... read full story / add a comment
italia / svizzera / imperialismo / guerra Monday February 22, 2016 - 00:07 byAlternativa Libertaria/FdCA
i crimini perpetrati nei territori della ex Yugoslavia e la guerra etnica che ha sconvolto i Balcani. :Un genocidio così vicino da non essere considerato ... read full story / add a comment
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey