_.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Friday May 13, 2016 - 17:40 byΕλευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Τη Δευτέρα 9/5 είχε προγραμματιστεί συναυλία της Ενάτης του Μπετόβεν από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τη μέρα της Ευρώπης. Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης μαζί με συντρόφους/ισσες πραγματοποίησε παρέμβαση με πανό και μοίρασμα κειμένων έξω από το Μέγαρο Μουσικής ως μια ελάχιστη προσπάθεια να καταδείξουμε την υποκρισία της Ευρώπης των αφεντικών, του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η παρέμβαση βρήκε θετική ανταπόκριση από αρκετό κόσμο που πήγαινε να παρακολουθήσει τη συναυλία ενώ απολαυστικά ήταν τα βλέμματα μίσους αρκετών αστών και "μένουμε Ευρώπη" στη θέα του πανό. ... read full story / add a comment
iwwdemonstrationny_1.jpg
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Wednesday April 27, 2016 - 21:07 byMelbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κίνημα της εργατικής τάξης, που να εκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα και να μην αφήνει έδαφος στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις που δεν έχουν καμία λύση για τα διεθνή προβλήματα, παρά μόνο τον πόλεμο. Πρέπει να οικοδομήσουμε την επανάσταση των εργατών και την ανατροπή του καπιταλισμού. Και μόνο τότε θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης - έναν κόσμο σε ειρήνη. ... read full story / add a comment
iwwdemonstrationny.jpg
indonesia / philippines / australia / imperialism / war Monday April 25, 2016 - 17:02 byMelbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
If we want peace, we must follow the example of the workers and worker-soldiers who ended WWI. We must build a working class movement which spans across frontiers and cuts the ground out from under the capitalist governments that have no solution for international problems but war. We must make a workers' revolution and overthrow capitalism. And only then will we be able to build a world of liberty, equality and solidarity – a world at peace. ... read full story / add a comment
aidenkatri.jpg
Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday April 21, 2016 - 20:23 byDmitri (αναδημοσίευση)   image 2 images
Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις. ... read full story / add a comment
italia / svizzera / imperialismo / guerra Saturday March 26, 2016 - 05:56 byAlternativa Libertaria/FdCA
Da una parte, le guerre in Medio Oriente e in Africa, che stanno causando migliaia di morti in nome della "democrazia" e della "lotta al terrorismo". Col risultato almeno apparente di un evidente caos internazionale.
Dall'altra parte, le nostre libertà e i nostri diritti subiscono forti restrizioni, mentre il discorso sulla sicurezza non fa che alimentare il razzismo. In nome della difesa del "fronte interno", ogni giorno in più che passa si mangia un po' di "democrazia". ... read full story / add a comment
italia / svizzera / imperialismo / guerra Monday February 22, 2016 - 00:07 byAlternativa Libertaria/FdCA
i crimini perpetrati nei territori della ex Yugoslavia e la guerra etnica che ha sconvolto i Balcani. :Un genocidio così vicino da non essere considerato ... read full story / add a comment
ypg_support_poster_by_party9999999d8kih0n.png
greece / turkey / cyprus / imperialism / war Friday February 19, 2016 - 06:57 byKurdishquestion.com   text 2 comments (last - wednesday february 24, 2016 - 06:54)   image 1 image
The General Command of the People's Defence Units (YPG) has released a statement in response to Turkish Prime Minister Ahmet Davutoğlu who blamed the YPG for yesterday's attack in the heart of Turkish capital Ankara which left 28 people dead and 64 others wounded. ... read full story / add a comment
38afisaana8ewrhtikostratodikeiomtoli25022016.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday February 18, 2016 - 18:13 byDmitri (αναδημοσίευση)   image 2 images
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, εκδικάζεται στη Θεσσαλονίκη, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση του ολικού αρνητή στράτευσης, Μιχάλη Τόλη. Το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει για τις 2 εφέσεις που ακολούθησαν τις 2 πρωτόδικες καταδίκες του για το ίδιο αδίκημα. Το Στρατοδικείο του Μιχάλη Τόλη δεν αποτελεί απλά ένα δικαστικό ζήτημα ενός μεμονωμένου ανθρώπου με τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ένα καθόλα πολιτικό ζήτημα, το οποίο ξεπερνάει τις όποιες αποχρώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και αποτελεί μέρος της πάλης της τάξης μας με το κράτος και με τους σάπιους θεσμούς που το ενσαρκώνουν.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Μιχάλη Τόλη και σε όλους τους αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο δικαστικών, στρατιωτικών και κρατικών θεσμών. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της τάξης μας. ... read full story / add a comment
Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της. ... read full story / add a comment
ctymbqzwcaa5wtg.jpg
Κατανοούμε την κατάσταση στην οποία ζουν και θα ζουν οι λαοί που ζουν στη Γαλλία. Από τη μια πλευρά, γνωρίζουμε τη δυσκολία που φέρνει η θλίψη γι’ αυτούς που δολοφονήθηκαν και, από την άλλη πλευρά, τον αγώνα ενάντια στις φασιστικές κινητοποιήσεις σε μια κοινωνία που δημιουργήθηκε από το κράτος. Τονίζουμε, ότι, ακόμη και με αυτή την ταλαιπωρία, ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί ενάντια στο φόβο, το κράτος και το φασισμό. ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_parisriskblack.jpg
Η διαδρομή προς την ελευθερία βρίσκεται μέσα από την αγάπη και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων που αποτελούν την εργατική τάξη και όχι μέσω των πολέμων και της «σύγκρουσης μεταξύ των πολιτισμών». Υπάρχει μια επιλογή στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες και τα χρόνια, μιας και το Παρίσι δεν θα είναι η τελευταία θηριωδία και τέτοιες επιθέσεις έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να εντείνουν τον μιλιταρισμό και να εξάψουν το μίσος. Οι σύμμαχοί μας δεν είναι οι δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής σφαγής που δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες, αλλά μάλλον όλες εκείνες δυνάμεις της περιοχής αυτής που αγωνίζονται για μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία. ... read full story / add a comment
arton659617ea7_1.jpg
Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Monday November 16, 2015 - 13:46 byAlternative Libertaire   image 1 image
Η λύση δεν θα έρθει από εκείνους που συνέβαλαν σε αυτήν την κατάσταση, με τις μιλιταριστικές τους πολιτικές, τον ιμπεριαλισμό, τις διακρίσεις και το μίσος. Χρησιμοποιούν όλα αυτά για να επιβάλλουν ολοένα και πιο πολύ ένα αστυνομικό κράτος και μια εθνική ενότητα ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, την οποία εμείς απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε. ... read full story / add a comment
italia / svizzera / imperialismo / guerra Monday November 16, 2015 - 02:03 byAlternativa Libertaria/FdCA
L'ISIS ha massacrato 140 persone inermi a Parigi nella notte di venerdì 13 novembre. Una giornata di preghiera per il mondo musulmano usata invece da Daesh per una strage di civili di ogni nazionalità e religione in luoghi come uno stadio di calcio, una discoteca frequentata da proletari delle periferie parigine, ristoranti e bar all'aperto, come in qualsiasi città. ... read full story / add a comment
frenchbordersealedpariscurfewannouncedfollowingterrorattacks14474861012341.jpg
francia / bélgica / luxemburgo / imperialismo / guerra Monday November 16, 2015 - 00:07 byembat   image 1 image
Embat quiere manifestar:

- Declaramos nuestro rechazo frontal y nuestra solidaridad con las víctimas, sus familiares y sus círculos próximos.

- Exigimos a los gobiernos de Francia y España que dejen de desestabilizar gobiernos laicos en Oriente Medio, de apoyar políticamente a Turquía y a las monarquías del Golfo y de finançar y armar a Al-Qaeda y otras bandas salafistas en Siria e Iraq.

- Recordemos a la opinión pública que los terroristas del DAESH (Estado Islámico), d'Al-Qaeda y de otras bandas similares atentan diariamente en el mundo islámico matando decenas de musulmanes. El problema no son los musulmanes, es el salafismo, que es un fanatismo religioso. ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_ankara.jpg
grecia / turchia / cipro / imperialismo / guerra Sunday October 25, 2015 - 18:08 byDevrimci Anarşist Faaliyet   image 1 image
Oggi, 10 ottobre, la "Manifestazione per il Lavoro, la Democrazia e la Pace", che era stata organizzata da diversi sindacati, associazioni e organizzazioni è stata colpita da un attentato dinamitardo. Come era già successo ad Amed nel mese di giugno e nel mese di luglio a Suruç, anche oggi ad Ankara gli attentati hanno ucciso decine di persone. [English] ... read full story / add a comment
unknown.jpeg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Saturday October 17, 2015 - 14:11 byIWW Istanbul - IWW Greece   image 1 image
Κοινή ανακοίνωση των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (ΙWW) Τουρκίας & Ελλάδας για την σφαγή στην Άγκυρα ... read full story / add a comment
ankara6735x459.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Monday October 12, 2015 - 14:34 byΕλευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Η βομβιστική επίθεση στη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης στην Άγκυρα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 128 αγωνιστές της ελευθερίας δείχνει για ακόμη μια φορά τη δολοφονική φύση του κράτους και του κεφαλαίου. ... read full story / add a comment
ankara.jpeg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Sunday October 11, 2015 - 19:23 byΕπαναστατική Αναρχική Δράση (DAF)   image 1 image
Δεν μπορεί να ξεχαστεί, δεν μπορεί να συγχωρεθεί - Δήλωση της Επαναστατικής Αναρχικής Δράσης για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα ... read full story / add a comment
western asia / imperialism / war Monday August 24, 2015 - 18:22 byembatent
Different spanish and catalan organisations have signed a manifest in solidarity of the present struggle in Kurdistan and Turkey. ... read full story / add a comment
asia occidental / imperialismo / guerra Monday August 24, 2015 - 16:19 byembatent   text 1 comment (last - thursday august 27, 2015 - 22:36)
Manifiesto a favor y en solidaridad con la lucha kurda y de la izquierda en Turquía ... read full story / add a comment
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Imperialism / War

Sun 26 Jun, 14:19

_.jpg imageΣτις γέννες της ψευ&... 17:40 Fri 13 May by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

iwwdemonstrationny_1.jpg imageΓια την Ειρήνη 21:07 Wed 27 Apr by Melbourne Anarchist Communist Group 0 comments

iwwdemonstrationny.jpg imageFor Peace 17:02 Mon 25 Apr by Melbourne Anarchist Communist Group 0 comments

aidenkatri.jpg imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... 20:23 Thu 21 Apr by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

textA Bruxelles si piangono i morti, mentre i governi della UE guidano la caccia alle nostre libertà! 05:56 Sat 26 Mar by Alternativa Libertaria/FdCA 0 comments

textUrbino (PU): Il secolo dei genocidi 00:07 Mon 22 Feb by Alternativa Libertaria/FdCA 0 comments

ypg_support_poster_by_party9999999d8kih0n.png imageYPG: We have no connection to the Ankara bombing. Turkey prepares the ground to attack Rojava 06:57 Fri 19 Feb by Kurdishquestion.com 2 comments

38afisaana8ewrhtikostratodikeiomtoli25022016.jpg imageΑλληλεγγύη στους α&#... 18:13 Thu 18 Feb by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

868676767.jpg imageΟ αγώνας της Tanya Golan 17:41 Thu 11 Feb by Dmitri 0 comments

174555_600.jpg imagePeople in Diyarbakir protest Merkel visit in Turkey 21:34 Tue 09 Feb by Mesopotamian Ecology Movement 0 comments

Today (8.2.2016) a group has gathered in the Sümerpark area in the city of Diyarbakir in order to protest the German chancellor Mrs. Angela Merkel who is visiting Turkey. The protestors criticized Merkel for her double faced policy on the refugee crisis and particularly the deal of the EU with Turkey.

text10 point guide for post Brexit resistance as racist right wins EU referendum Jun 26 by Andrew 2 comments

An anarchist analysis of the Brexit vote

textObservations on Brexit and Lexit in the UK EU membership referendum Jun 22 by Various 0 comments

Observations from anarchist in Ireland on the UK EU membership referendum. The referendum will take place in north east Ireland which is under British rule. Citizens of southern Ireland who live in the UK will also have a vote but because the UK is physically the gateway to Europe from Ireland all of the island will be effected by the result.

imageO atentado de Orlando e as opções presidenciais dos EUA Jun 19 by BrunoL 0 comments

17 de junho de 2016, Bruno Lima Rocha

O atentado de Orlando, Florida, realizado na madrugada de domingo, 12 de junho, congrega o que de pior temos hoje em termos de ameaça visível para a ideia de democracia de massas. A ação terrorista e de crime de ódio aproxima extremos sectários, atiçando tanto uma onda de islamofobia assim como visibilidade da homofobia em escala de pavor societário. Também caracteriza um momento onde a política interna dos Estados Unidos consegue se mundializar, através de redes cibernéticas, efeitos virais e de lealdades ideológicas onde a América Latina reproduz, pela via de elites econômicas e midiáticas pautadas pelo viralatismo, as piores clivagens da direita republicana, dos ultra liberais e neoconservadores orientados pelo crivo religioso.

imageO Μπακούνιν Για Τον Π... Jun 07 by Dmitri (republishing) 0 comments

Το παρόν άρθρο είναι μια απάντηση σε όσους νομίζουν πως οι ανιστόρητες φωτοβολίδες πολιτικής δημαγωγίας, με τη μορφή τσιτάτων, μπορούν να διαστρεβλώνουν την ιστορία και τα πολιτικά σκεπτικά εξεχουσών μορφών του αναρχικού κινήματος. Παρακάτω, λοιπόν, μελετάμε με τα γραπτά του ίδιου του Μπακούνιν αν η σκέψη του προσδιοριζόταν από «πατριωτισμό» όπως κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε. Όλα τα αποσπάσματα περιέχονται στο βιβλίο «Μιχαήλ Μπακούνιν, ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, εκδ. Πανοπτικόν».

textThe Fight For Anarchism Is The Fight For Peace Apr 26 by Sid Knee 0 comments

Statement on Anzac Day

imageΣτις γέννες της ψευ&... May 13 0 comments

imageΓια την Ειρήνη Apr 27 Anarkismo 0 comments