20156167_10214034092949700_665770807093578281_n.jpg
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα μπορέσουμε να ζήσουμε ελεύθερα και ειρηνικά, μόνο αν αναπτυχθεί ένα μαζικό αντικατοχικό-αντιιμπεριαλιστικό και ταξικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα δώσει μάχες και θα διεξάγει ανυποχώρητο αγώνα για να απομονωθούν οι φασίστες οπαδοί της διχοτόμησης, να φύγουν από τη μέση οι εγγυήτριες δυνάμεις, όλοι οι στρατοί και οι αγγλοαμερικάνικες βάσεις, για μια Κύπρο ελεύθερη και ανεξάρτητη, για την προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης. ... read full story / add a comment
.jpg
greece / turkey / cyprus / imperialism / war Thursday June 15, 2017 - 23:06 by Libertarian Initiative of Thessaloniki   image 1 image
This Thursday 15/6, the greek “leftist” government is going to receive in Thessaloniki the prime minister of Israel B. Netanyahu for the tripartite meeting among Greece, Israel and Cyprus. During their last such meeting, in November 2015, Alexis Tsipras described the occupied city of Jerusalem as the “historic capital” of Israel, thus legitimizing the atrocities of the Israeli occupation forces. Even though minors are shot by the Israeli occupying forces on a daily basis and they are left to die on the streets of Gaza and the West Bank, while 6,500 political prisoners (including 300 minors) are detained in Israeli prisons without any formal accusations, A. Tsipras is unrolling the red carpet for the Zionist slaughterers. ... read full story / add a comment
thumb_640.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday May 25, 2017 - 20:53 by Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου   image 1 image
Συνδιάσκεψη 15 χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής (Αίγυπτος, Αλγερία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Ομάν, Κατάρ, Κουβέιτ, Λιβύη, Λίβανος, Αλβανία, Βουλγαρία, Σλοβακία Ιταλία, Κύπρος και Ελλάδα) για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, διεξάγεται από χθες στη Ρόδο. Καμιά συνάντηση για την ειρήνη δεν θα ήταν περιττή αν η πολιτική πρακτική αυτών που συνδιασκέπτονται έπειθε για τις καλές τους προθέσεις. Δυστυχώς, πρόκειται για μια φιέστα, που καμία σχέση δεν μπορεί να έχει με την ειρήνη και την ασφάλεια. ... read full story / add a comment
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Tuesday May 09, 2017 - 18:39 by Dmitri   image 1 image
Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός διεθνιστικού παρατηρητηρίου για τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο ως θάλασσα που βρέχει τον ευρωπαϊκό Νότο και την πολύπαθη Αφρική. Είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία επαφών, ανταλλαγών και προώθησης των αντιλήψεων της δημοκρατικής αυτονομίας και του συνομοσπονδισμού. ... read full story / add a comment
gal_14771_1.jpg
mashrek / arabia / irak / imperialismo / guerra Thursday April 27, 2017 - 18:26 by KNK   image 1 image
25 aprile 2017 - by KNK

Gli aerei turchi hanno bombardato Şengal (Sinjar-Iraq/Kurdistan) and Dêrik (Karaçokê-Rojava/Kurdistan).

Secondo le ultime informazioni, 26 aerei turchi hanno bombardato Amûd e Geliyê Kersê nel Şengal/Sinjar. Il bombardamento è ancora in corso. Si è appreso che prima delle operazioni aeree, le comunicazioni erano state del tutto interrotte a Dêrik e nelle aree circostanti.
da_cov.jpg
indonesia / philippines / australia / imperialism / war Tuesday April 25, 2017 - 07:58 by Melbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
War is integral to imperialism. We can't end war without ending imperialism and we can't end imperialism without ending capitalism, because imperialism is not merely a policy, but the set of international relationships in capitalism for over 100 years now. We don't have to send young men and women overseas to kill brown people and we don't have to allow a US base at Pine Gap to guide both nuclear missiles and drones. To change direction, though, means eliminating the capitalist system that brings us these horrors. The working class needs to unite internationally and make a revolution to abolish it. We need to replace capitalism with the only possible alternative – libertarian communism. ... read full story / add a comment
c6j4q6wwgaasxu.jpg_large_1.jpg
internacional / imperialismo / guerra Monday April 03, 2017 - 18:42 by Revolución Internacional / World Revolution   image 1 image
Vemos a la dictadura de Lukashenko como un enemigo propio, tanto como lo es para ustedes y estamos listos, con las armas en nuestras manos para pelear contra cualquier Estado alrededor del mundo. ... read full story / add a comment
poreiaaa.jpg
Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Wednesday March 15, 2017 - 17:51 by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών   image 1 image
Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους. ... read full story / add a comment
14991418_10207877705796295_6213854355037575213_o.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Monday November 14, 2016 - 15:07 by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση   image 1 image
Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία. ... read full story / add a comment
14971445_10210794042392815_1799999827_oceb1cebdcf84ceb9ceb3cf81ceb1cf86ceae2.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Tuesday November 08, 2016 - 21:03 by Αναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Σήμερα, Τρίτη 8 Νοέμβρη κάναμε παρέμβαση στο Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουμε από νωρίς στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ. Καλούμε όλους/ες να κατέβουν στον δρόμο τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα ενάντια στον πόλεμο, το κράτος, τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. ... read full story / add a comment
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Wednesday September 21, 2016 - 19:35 by Dmitri (republishing)
Την Παρασκευή, 23 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, στην ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Αντωνιάδου) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Η εισήγηση θα γίνει από συντρόφισσα της αναρχοκομμουνιστικής οργάνωσης σε Ισραήλ/Παλαιστίνη Unity (Ahdut/Wihda) ... read full story / add a comment
300_0___20_0_0_0_0_0_thumb.jpg
venezuela / colombia / imperialismo / guerra Friday August 05, 2016 - 07:53 by Grupo Libertario Vía Libre   image 1 image
Giovedi scorso, 23 giugno 2016, senza dubbio è stata una data storica in Colombia. In questo giorno si è concordato, nel solco dei dialoghi di pace e del tavolo di negoziazioni di Havana, il cessate-il-fuoco bilaterale e definitivo tra il governo nazionale di Juan Manuel Santos e la insorgenza delle Forze Armate Rivoluzionarie della Colombia – Esercito del Popolo (FARC-EP). Per molt* colombiane e colombiani, si tratta di un desiderio che si avvera. Pur condividendo l’entusiasmo popolare, segnaliamo che questa ancora non è la fine della guerra e che resta un lungo cammino da percorrere verso l'ottenimento di cambiamenti sociali reali a beneficio dei lavoratori e delle lavoratrici,de i settori sociali e dei popoli. ... read full story / add a comment
13882280_10210404037600585_7582603198664033058_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday July 28, 2016 - 18:08 by Άπατρις   image 2 images
Ένας χρόνος έκλεισε σήμερα από την βομβιστική επίθεση στο Suruç στη Ν.Τουρκία στα σύνορα με το Kobane. Οι εκδηλώσεις μνήμης που είχαν προγραμματιστεί για το περασμένο Σαββάτο 16/07 ακυρώθηκαν, καθώς την προηγούμενη ημέρα η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία συμπίεσε μεγάλης κλίμακας ιστορικά γεγονότα σε διάστημα λίγων ωρών. Όλες αυτές τις μέρες οι μόνοι που νιώθουν άνετα να κυκλοφορούν όλο το εικοσιτετράωρο μέσα στην πόλη είναι οι οπαδοί του κόμματος AKP και οργανωμένοι ή σκόρπιοι εθνικιστές ή φανατικοί ισλαμιστές που συμμετέχουν στην περιφρούρηση και την προστασία της πολύ- αμφιλεγόμενης τουρκικής “δημοκρατίας”. ... read full story / add a comment
rocinante.jpg
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Thursday July 21, 2016 - 05:57 by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε   image 1 image
Να απαλλάξουμε την ανθρωπότητα από τη δολοφονική μηχανή των κρατών, των θρησκειών και του Κεφαλαίου. Να αναδείξουμε την τρυφερότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. ... read full story / add a comment
787f2813e84fba723d0ad40ed1d2cf49.jpg
Αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος καθιστά αναγκαίο για μας να μην επιβραδύνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό του ΑΚΡ, αλλά για να τον ενισχύσουμε, έτσι ώστε το χάος και οι συγκρούσεις στην Τουρκία έρθουν σε ένα τέλος και μια νέα και δημοκρατική Τουρκία να αναδυθεί. ... read full story / add a comment
turkeycoupimage300x197_1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Saturday July 16, 2016 - 20:28 by Morgan Presta (BRAF)   image 1 image
...δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα θα σημάνει πρόοδο για τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας. Η αντικατάσταση μιας δικτατορίας με μια άλλη δικτατορία δεν σημαίνει ελευθερία για τους ανθρώπους. Οι στρατηγοί δεν μπορούν να μας δώσουν την ελευθερία. Μόνο οι αγώνες του λαού μπορούν να κερδίσουν την ελευθερία. ... read full story / add a comment
_.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Friday May 13, 2016 - 18:40 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Τη Δευτέρα 9/5 είχε προγραμματιστεί συναυλία της Ενάτης του Μπετόβεν από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τη μέρα της Ευρώπης. Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης μαζί με συντρόφους/ισσες πραγματοποίησε παρέμβαση με πανό και μοίρασμα κειμένων έξω από το Μέγαρο Μουσικής ως μια ελάχιστη προσπάθεια να καταδείξουμε την υποκρισία της Ευρώπης των αφεντικών, του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η παρέμβαση βρήκε θετική ανταπόκριση από αρκετό κόσμο που πήγαινε να παρακολουθήσει τη συναυλία ενώ απολαυστικά ήταν τα βλέμματα μίσους αρκετών αστών και "μένουμε Ευρώπη" στη θέα του πανό. ... read full story / add a comment
iwwdemonstrationny_1.jpg
Διεθνή / Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος Wednesday April 27, 2016 - 22:07 by Melbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κίνημα της εργατικής τάξης, που να εκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα και να μην αφήνει έδαφος στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις που δεν έχουν καμία λύση για τα διεθνή προβλήματα, παρά μόνο τον πόλεμο. Πρέπει να οικοδομήσουμε την επανάσταση των εργατών και την ανατροπή του καπιταλισμού. Και μόνο τότε θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης - έναν κόσμο σε ειρήνη. ... read full story / add a comment
iwwdemonstrationny.jpg
indonesia / philippines / australia / imperialism / war Monday April 25, 2016 - 18:02 by Melbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
If we want peace, we must follow the example of the workers and worker-soldiers who ended WWI. We must build a working class movement which spans across frontiers and cuts the ground out from under the capitalist governments that have no solution for international problems but war. We must make a workers' revolution and overthrow capitalism. And only then will we be able to build a world of liberty, equality and solidarity – a world at peace. ... read full story / add a comment
¿Què està passant a Catalunya?

Noi comunisti anarchici/libertari nella lotta di classe, nell'Europa del capitale

Luttons contre le harcèlement et toutes les violences patriarcales !

The Old Man and the Coup

Hands off the anarchist movement ! Solidarity with the FAG and the anarchists in Brazil !

URGENTE! Contra A Criminalização, Rodear De Solidariedade Aos Que Lutam!

¡Santiago Maldonado Vive!

Catalunya como oportunidad (para el resto del estado)

La sangre de Llorente, Tumaco: masacre e infamia

Triem Lluitar, El 3 D’octubre Totes I Tots A La Vaga General

¿Què està passant a Catalunya?

Loi travail 2017 : Tout le pouvoir aux patrons !

En Allemagne et ailleurs, la répression ne nous fera pas taire !

El acuerdo en preparacion entre la Union Europea y Libia es un crimen de lesa humanidad

Mourn the Dead, Fight Like Hell for the Living

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta já! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”