Upcoming Events

Gender

No upcoming events.
122115a1ad15482bbd2649c87bda8a88.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Φύλο Thursday November 09, 2017 - 04:11 by Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto   image 1 image
Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τους απολογητές της έμφυλης βίας που διατρανώνουν με διάφορα μέσα τον δήθεν αντισεξισμό τους, με σκοπό το «ξέπλυμα» μιας σειράς περιστατικών που συγκαλύπτονται και θάβονται.
Καμιά ανοχή στους θύτες της πατριαρχίας και τους απολογητές τους, είτε δικαστές και μπάτσοι, είτε συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, είτε «σύντροφοι», είτε οικογενειάρχες και «καλά» παιδιά. ... read full story / add a comment
france / belgique / luxembourg / genre Saturday October 21, 2017 - 00:10 by Relations Extérieures de la CGA
Communiqué de la CGA pour la 21ème marche Existrans du 21 octobre 2017. ... read full story / add a comment
indonesia / philippines / australia / gender Thursday October 05, 2017 - 20:50 by Melbourne Anarchist Communist Group   image 1 image
The Melbourne Anarchist Communist Group supports a YES vote in the postal survey on marriage equality now in progress in Australia. We do this, not because we endorse the institution of marriage, but because the survey will have concrete results and we need to choose which results we favour. The postal survey is a flawed process of direct democracy, something far inferior to an authentic plebiscite on a concrete proposal. We didn’t choose this battlefield, but it’s a battle we must win. Vote YES for liberty, equality and solidarity. Vote YES and prepare to take the struggle further. ... read full story / add a comment
italia / svizzera / genero Sunday October 01, 2017 - 00:55 by Alternativa Libertaria/FdCA
Alternativa Libertaria/fdca aderisce e partecipa alla giornata internazionale del 28 settembre per difendere ed estendere il diritto all’aborto, che è diritto all’accesso a un aborto sicuro, libero, e gratuito per tutte le donne. ... read full story / add a comment
shoutprochoice.jpg
ireland / britain / gender Tuesday September 26, 2017 - 20:09 by International Sec   image 1 image
The Workers Solidarity Movement in Ireland is in full support of the protests in Brussels on the 28th September demanding a guaranteed, free, and accessible access to abortion across Europe. The EU has stood by idly while the bodily autonomy of pregnant people continues to be violated by some member states including Ireland and Malta. It has similarly done nothing while other member states progressively attack reproductive rights based on the political whimsy of the controlling parties of ever-increasing conservative governments. We hope the this mobilisation will demonstrate the united commitment to reproductive freedom for all.

We stand with you in spirit as we prepare for our own mobilisation on the 30th of September for the Dublin March for Choice and it appears almost certain a constitutional referendum to remove the ban on abortion next summer. The text that follows is our position paper on abortion rights agreed by WSM national conference this summer. ... read full story / add a comment
cecenia_1.jpg
Ρωσία / Ουκρανία / Λευκορωσία / Φύλο Saturday May 13, 2017 - 19:33 by Alternativa Libertaria/fdca   text 1 comment (last - sunday may 14, 2017 - 00:43)   image 1 image
Η Alternativa Libertaria στέκεται αλληλέγγυα με την κοινότητα LGBT της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενάντια στις συλλήψεις και τις επιθέσεις στην Τσετσενία, τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ομοσπονδίας, όπου η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης σε δημόσιους χώρους, έχει κατασταλεί για όσους ανήκουν στην κοινότητα LGBT. Υποστηρίζουμε μια εκστρατεία αντιπληροφόρησης όσον αφορά αυτή τη συνεχόμενη υπόθεση και προσπαθούμε να παρέχουμε συνεχώς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που εκδηλώνεται ο αυταρχισμός και το παραδοσιακό νεοθρησκευτικό πνεύμα στις χώρες της Ομοσπονδίας, όπου έχει γίνει εργαλείο κυριαρχίας πάνω στους ανθρώπους.
russia / ucraina / bielorussia / genero Saturday May 13, 2017 - 01:32 by Alternativa Libertaria / FdCA   text 1 comment (last - saturday may 13, 2017 - 04:18)
Solidarité avec les victimes de l’homophobie, en Tchétchénie [Italiano][English] ... read full story / add a comment
russia / ukraine / belarus / gender Saturday May 13, 2017 - 00:38 by Alternativa Libertaria/fdca   text 1 comment (last - saturday may 13, 2017 - 03:24)
Solidarity with the victims of homophobia in Chechnya and not only there
[Italiano][Français]
vl.jpg
venezuela / colombia / género Wednesday April 12, 2017 - 03:17 by Grupo Libertario Vía Libre   image 1 image
El presente comunicado se escribe con la intención de hacer pública la posición que como Grupo Libertario Vía Libre, organización específica anarquista de la ciudad de Bogotá, Colombia, tenemos frente a un caso de violencia de género ocurrido entre militantes de nuestra organización. Pensamos que nuestra tarea, como anarquistas y feministas, es realizar ejercicios profundos de autocrítica y crítica que tengan como objetivo consolidar una posición de rechazo a las acciones y actitudes patriarcales, machistas y violentas tanto en el ámbito de lo público como en el ámbito de lo privado. ... read full story / add a comment
a9268db448.jpg
italia / svizzera / genero Wednesday March 01, 2017 - 19:48 by Alternativa Libertaria/FdCA   image 1 image
La storia dell’8 marzo nel Novecento è quella di manifestazioni e scioperi. Anche dopo la sua consacrazione istituzionale questo giorno rimane quello della lotta femminista internazionale per una società in cui vivere libere da oppressioni patriarcali e capitaliste. ... read full story / add a comment
16002995_10208929912544910_1237592031980817320_n_1.jpg
bolivia / perù / ecuador / cile / genero Sunday January 22, 2017 - 05:25 by Mesa Feminista Solidaridad   image 1 image
Dal 14 al 15 gennaio 2017, a Valparaíso, si è tenuto l'Incontro femminista nazionale di Solidaridad – Federación Comunista Libertaria. ... read full story / add a comment
25novembre.png
italia / svizzera / genero Tuesday December 20, 2016 - 01:58 by Romantic Punx   image 1 image
Uno stupro è sempre e comunque un atto fascista, anche se chi lo commette si dichiara antifascista.
L’antifascismo non è soltanto un coro da urlare in “curva” o una toppa da cucire sul bomber. Essere antifascista è pensare e agire antifascista.
Chiunque stupra è un fascista e noi lo combattiamo in quanto fascista e stupratore.
Chiunque respira, si muove e parla dalla nostra parte della barricata, che si permette di avere atteggiamenti fascisti verrà combattuto in quanto fascista e stupido vacuo pezzo di merda. ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_15111087_1786563878290518_1121866889955481545_o.jpg
grecia / turquía / chipre / género Friday December 02, 2016 - 18:07 by Anarşist Kadınlar   image 1 image
Comunicado de la organización de Mujeres Anarquistas en el Estado turco sobre la actual situación de represión a las mujeres. [Türkçe] [English] [Ελληνικά] [Italiano] ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_15111087_1786563878290518_1121866889955481545_o_2.jpg
grecia / turchia / cipro / genero Monday November 28, 2016 - 22:52 by Organizzazione delle Donne Anarchiche   image 1 image
Anche se la legge sugli "abusi sessuali" presentata il 17 novembre da 6 deputati dell'AKP è stata ritirata, è importante capire cosa significhi per noi donne questa proposta che è stata contestata dalle nostre proteste fin dagli inizi. La bozza di legge abbassava l'età minima per il consenso sessuale da 15 a 12 anni a puntava a disporre una situazione di impunità per i colpevoli di molestie e di stupri attualmente sotto processo nonchè per quelli futuri: una depenalizzazione dei crimini sessuali. Assoluzione per i colpevoli di violenze e di stupri nel caso sposino le bambine di cui hanno abusato; esposizione delle ragazze al rischio di violenze e stupro all'età di 12 anni e la previsione di bambine spose. Il ritiro della legge da un lato è diventato uno degli esempi più consistenti di come noi donne diventiamo libere se resistiamo e dall'altro ha mostrato la politica di stallo dello Stato.
[English] [Türkçe] [Ελληνικά] [Castellano] ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_15111087_1786563878290518_1121866889955481545_o_1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Φύλο Monday November 28, 2016 - 19:32 by Αναρχικές Γυναίκες - Αναρχκή Οργάνωση Γυναικών   image 2 images
Ο μόνος τρόπος της ύπαρξής μας ενάντια στο κράτος, το οποίο συντηρεί την ύπαρξή του με την καταστροφή της ζωής μας, είναι να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε. Ενάντια στο κράτος με τους νόμους του, τις απαγορεύσεις και υποτιθέμενη δικαιοσύνη, με την οποία περιμένουν από εμάς να τους παρακαλέσουμε, αντιστεκόμαστε και γινόμαστε ελεύθερες δημιουργώντας μια νέα ζωή. Καλούμε όλες τις γυναίκες να αγωνίζονται μέχρι να καταστραφούν η πατριαρχία και το κράτος. [English] [Türkçe] [Italiano] [Castellano] ... read full story / add a comment
fotomarcha.jpg
bolivia / peru / ecuador / chile / género Tuesday July 19, 2016 - 07:46 by Solidaridad-FCL Valparaíso   image 1 image
El aborto ha sido una práctica cultural milenaria realizada a lo largo de la historia entre, por y para mujeres de modo soberano y con autonomía de cualquier autoridad. En el caso de Chile es importante recordar que ya en 1931 el aborto terapéutico como derecho social se encontraba regulado, para luego ser arrebatado en 1975 y ratificada dicha prohibición en 1989 por la dictadura cívico-militar, perpetuando el carácter restringido y autoritario de la actual supuesta democracia. ... read full story / add a comment
severas.jpg
venezuela / colombia / género Tuesday June 21, 2016 - 11:37 by Colectiva Severas Flores   image 1 image
Somos la Colectiva Severas Flores. Somos colectiva como grupo de personas, no como masa uniforme, sino como conjunto heterogéneo, como multiplicidad de cuerpos, existencias, sentires y luchas que se atreven al encuentro; y somos colectiva en la medida que resistimos al lenguaje patriarcal desde el ejercicio de denuncia de la masculinización de las lenguas, desde el reconocernos como palabras y espacios en disputa, construcción y deconstrucción.

Somos libertaria porque asociamos lo libertario con la tradición anarquista de la eliminación de todas las formas de opresión; entendemos lo libertario como la posición que lucha por la libertad de “ser” con otres, de existir en colectivo, de destruir todas las formas autoritarias en que se intenta encapsular el poder.

Somos severas flores porque nos re-apropiamos de una burla, de un chiste, de un insulto, de una violencia naturalizada, solapada, que esconde un profundo sexismo hacia cuerpos considerados masculinos al proponerlos débiles, femeninos, errados, insuficientes. Somos flores, flores tan fuertes como delicadas. Somos severas al pararnos duro, echar raíces contra la explotación y resistir siendo nosotres mismes. Entendemos la feminidad no como sinónimo de debilidad o pasividad sino como uno de tantos colores que nos componen y que la monocromía patriarcal quiere negar. Las flores crecen a pesar de todo, son el esfuerzo constante de una planta para sacar semilla, contienen los órganos sexuales de ellas y son parte del equilibrio natural interespecie. Al mismo tiempo las flores transitan, son efímeras; tan efímeras como nuestras vidas y burlan el dogma, la rigidez y el control que se quiere imponer en nuestras formas de verlas, pues están sujetas al cambio, a la mutación. Las flores rompen el sistema de prejuicios, negando lo binario y proponiendo lo múltiple, dado que muchas son hermafroditas, diversas, subversivas: No sólo son “bellas”, hay flores horribles que se cagan en los cánones de belleza racistas y occidentales; no todas huelen “bien”, algunas apestan a rebeldía y sueños de libertad; no todas son débiles, algunas matan, incomodan e irritan si no se les respeta. ... read full story / add a comment
iwd1.jpg
international / gender Tuesday March 08, 2016 - 11:35 by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG)   text 1 comment (last - wednesday march 09, 2016 - 05:11)   image 2 images
International Women’s Day is a day when the women’s movement around the world celebrates social, political and other achievements of women. It is also a good day for women to take a closer look at the oppression that flourishes through the double bondage of capitalism and patriarchy, and which is still an unfortunate and undeniable reality for the majority of women today. ... read full story / add a comment
embat.jpg
ibèria / gender Tuesday March 08, 2016 - 02:02 by Embat   image 1 image
Des d’EMBAT animem a acudir a les convocatòries unitàries del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora.
1mayis2011anarsistkadinlar1.jpg
greece / turkey / cyprus / gender Sunday February 21, 2016 - 20:17 by Anarchist Women   image 1 image
Dear Comrades,

The next issue of our monthly anarchist newspaper Meydan is going to be prepared by Anarchist Women only, as for all March issues. In this issue, we are going to focus on the systematic violence against women, on this violence becoming a state policy and we are going to talk about being a woman in war conditions that we are currently in.

The massacres in the North of Kurdistan has been steadily increasing especially since August, and these war conditions bring about many cases in which the women are used as tool for the war. As seen in many wars throughout history, women are forced to migrate from the lands that are looted by war in our geography. Women are faced with rapes, tortures, they are massacred and their slayed bodies exposed on the streets, "completely naked". ... read full story / add a comment
¿Què està passant a Catalunya?

Hands off the anarchist movement ! Solidarity with the FAG and the anarchists in Brazil !

URGENTE! Contra A Criminalização, Rodear De Solidariedade Aos Que Lutam!

¡Santiago Maldonado Vive!

Catalunya como oportunidad (para el resto del estado)

La sangre de Llorente, Tumaco: masacre e infamia

Triem Lluitar, El 3 D’octubre Totes I Tots A La Vaga General

¿Què està passant a Catalunya?

Loi travail 2017 : Tout le pouvoir aux patrons !

En Allemagne et ailleurs, la répression ne nous fera pas taire !

El acuerdo en preparacion entre la Union Europea y Libia es un crimen de lesa humanidad

Mourn the Dead, Fight Like Hell for the Living

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta já! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio