plistiriasmoi.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday November 23, 2016 - 17:24 byΑναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Μέσα στο σεληνιακό τοπίο της ελληνικής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώθηκε, στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από τις δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκστρατεία αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου βάζει άλλον έναν στόχο: τη στέγαση. Μετά από την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την αγροτική παραγωγή, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά, θέτουν στο στόχαστρο τους ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα υλικά στηρίγματα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων. ... read full story / add a comment
cropped1235211_1395320964060902_189045043_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday November 16, 2016 - 18:12 byΣυλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρ_   image 1 image
Η 17 Νοέμβρη έρχεται για να μας υπενθυμίσει τι; Μήπως το νόημα ή το μήνυμα έχει εκλείψει; Οι λόγοι δεν υπάρχουν; Οι εξεγέρσεις δε γίνονται με στημένα ραντεβού θα πει κάποιος.Ωστόσο ένα κίνημα που λησμονεί την ιστορία του, φαίνεται να είναι ανίκανο να συνδέσει τη παρελθούσα αγωνιστική παρακαταθήκη με τη μελλοντική ελπίδα, την διακαή προσδοκία ότι αυτός ο κόσμος αλλάζει. Η διαδήλωση αυτή μπορεί να έχει χαρακτήρα ενθύμησης και μνήμης, αλλά πάνω από όλα έχει χαρακτήρα επικαιροποίησης. Επίκαιρο λοιπόν παραμένει το νόημα των κοινωνικών και εργατικών εξεγέρσεων ενάντια στην τυραννία και τη βαρβαρότητα της εξουσίας. Επίκαιρο, γιατί ακριβώς η βαρβαρότητα είναι εδώ. ... read full story / add a comment
14720396_363952487275657_4097141064821065369_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Friday November 04, 2016 - 15:43 byαναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος   image 1 image
Για μια ακόμα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Νοέμβρη η καθιερωμένη συγκέντρωση μπροστά στο Ειρηνοδικείο Πατρών με στόχο την αποτροπή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Δεκάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν και παρά τις προθέσεις κάποιων συμβολαιογράφων να μπουν στην αίθουσα, κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε από την αποφασιστική παρουσία του κόσμου. ... read full story / add a comment
plistiriasmoi1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday November 02, 2016 - 03:09 byΕλευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Μέσα στο σεληνιακό τοπίο της ελληνικής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώθηκε, στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από τις δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκστρατεία αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου βάζει άλλον έναν στόχο: τη στέγαση. Μετά από την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την αγροτική παραγωγή, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά, θέτουν στο στόχαστρο τους ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα υλικά στηρίγματα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων ... read full story / add a comment
2015_kinitopoiiseis_nerodenpoleitai.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Tuesday October 18, 2016 - 15:35 byΧειρονομία –Αντιεξουσιαστική Κίνηση   image 1 image
Καλούμε την γιαννιώτικη κοινωνία σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση γύρω από τα ζητήματα των υδάτων, το Σάββατο, 22 Οκτώβρη, στις 20.00 στον Ε.Κ.Χ. Αλιμούρα (Γ. Ελιγιά 20). Θα μιλήσουν οι Νίκος Ιωάννου (Πανελλαδική Κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου), Γιάννης Παπαδημητρίου (Επιτροπή Προστασίας του Αράχθου) και μέλη της Κίνησης Πολιτών Πηλίου για το Νερό. ... read full story / add a comment
plistiriasmoi.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Monday October 17, 2016 - 03:31 byΑναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Ως Αναρχική Ομοσπονδία, κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, θα παλέψουμε μαζί με την τάξη μας με κάθε μέσο. Θα είμαστε εκεί, στα ειρηνοδικεία, τους δρόμους, τις γειτονιές, απέναντι στους δικαστές, τους τραπεζικούς αντιπροσώπους και τους μάνατζερ των επενδυτικών funds, σε φυσική αντιπαράθεση αν χρειαστεί με τους ένστολους προστάτες τους· με τους φτωχούς, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους καταπιεσμένους, με τους εκμεταλλευόμενους ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. ... read full story / add a comment
final_logo2.png
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday October 12, 2016 - 03:01 byΑναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας   image 1 image
epeisodiasudaxioux14.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Monday October 10, 2016 - 03:34 byΕλευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση   image 1 image
Η αστική κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην προσπάθειά της να καταπνίξει την κοινωνική έκρηξη, χρησιμοποιώντας απολυταρχικά μέσα, επιτίθεται με κατασταλτικές μεθόδους στον κόσμο που αγωνίζεται, εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών. Αποδεικνύει με κάθε τρόπο, ότι είναι το πιστό σκυλί που υπηρετεί το κεφάλαιο. ... read full story / add a comment
italia / svizzera / lotte sul territorio Tuesday August 30, 2016 - 04:00 byAlternativa Libertaria/FdCA
Due giornate di festa sulla difesa del territorio da quelle opere dell'uomo che incidono negativamente su tutto ciò che ci circonda! Quando parliamo di territorio noi ci vorremmo collegare alla salute degli abitanti e non a opere inutili, costose e inquinanti! Pensiamo al Terzo Valico, alla Gronda a Genova, al TAV in Val Susa, alle Navi a Venezia, piuttosto che al MUOS in Sicilia e queste sono solo alcuni dei disastri sul territorio italiano.
Le due giornate vogliono essere un modo per confrontarsi con lotte già esistenti. ... read full story / add a comment
italia / svizzera / lotte sul territorio Thursday July 14, 2016 - 00:15 byAlternativa Libertaria/FdCA
23 luglio Casa Popolare Spartaco ... read full story / add a comment
italia / svizzera / lotte sul territorio Wednesday July 13, 2016 - 23:43 byAlternativa Libertaria/FdCA
Le nostre montagne hanno subito fin troppi scempi e ora un’altra devastazione è in corso. Noi pensiamo che queste montagne vadano lasciate in pace e, se una vocazione economica ci deve essere, questa deve essere quella di favorire e salvaguardare una piccola agricoltura, da anni abbandonata. ... read full story / add a comment
cage.jpg
indonesia / philippines / australia / community struggles Friday July 01, 2016 - 21:04 byMelbourne Anarchist Communist Group   text 2 comments (last - tuesday october 11, 2016 - 22:24)   image 1 image
The Australian Federal election campaign grinds on, with most people being heartily sick of the whole thing. Neither the Liberals nor Labor are trusted by most voters and the major parties are horrified at the drift of voters to minor parties of all stripes. Anarchists have something to say about this, something deeper than just advising people about voting. We say if you’re looking to fix the problems in society, Parliament is the wrong place. ... read full story / add a comment
sam_3010.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Monday June 27, 2016 - 17:01 byΣυνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμ^   image 1 image
italia / svizzera / lotte sul territorio Monday June 27, 2016 - 05:23 byAlternativa Libertaria/FdCA
il carro del vincitore è già stato prenotato da élite imprenditoriali e commerciali ansiose di aprirsi il proprio varco sulla scia del nuovo auriga, così presentabile, così compatibile. ... read full story / add a comment
nochixtlanpolicebarricade696x391.jpg
Βόρεια Αμερική / Μεξικό / Λαϊκοί Αγώνες Thursday June 23, 2016 - 04:20 byαναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”   image 1 image
Εδώ και αρκετό καιρό, στη νότια πολιτεία του Μεξικού, Οαχάκα, διεξάγεται από τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές, ένας σκληρός και ανένδοτος αγώνας αμφισβήτησης των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στην παιδεία και της νέας διαδικασίας αξιολόγησης και πρόσληψης δασκάλων. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι κομμάτι της ριζικής αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος που επιχειρείται την τελευταία δεκαετία στο Μεξικό και στόχο έχει την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. ... read full story / add a comment
final_logo2.png
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday June 15, 2016 - 19:02 byΑναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Δεν απευθυνόμαστε σε καμιά κυβέρνηση και καμιά αντιπολίτευση. Απευθυνόμαστε στους εργάτες, ενεργούς στην παραγωγή ή άνεργους. Σε αυτούς που, όπως και εμείς, ζουν από την εργασία τους, όταν βρουν να την πουλήσουν στα μαγαζιά, τα γραφεία, τα εργοστάσια, στα φυλλάδια, στον επισιτισμό.
Και τους καλούμε να βγουν στο δρόμο ... read full story / add a comment
img_0422_1.jpg
Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο / Λαϊκοί Αγώνες Monday June 13, 2016 - 18:11 byDmitri   image 1 image

Συγκεντρώσεις Αλληλέγγυης:
Γαλλική Πρεσβεία, Αθήνα, Τρίτη 14/6, 6μμ
Γενικό Γαλλικό Προξενείο, Θεσσαλονίκη, Τετάρτ, 15/6, 12 μεσημέρι ... read full story / add a comment
img_0422.jpg
Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday June 08, 2016 - 17:25 byΑναρχική Πολιτική Οργάνωση   image 1 image
Από τις 9 Μάρτη, σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, εκδηλώνεται ένας σημαντικός και μαχητικός κοινωνικός-ταξικός αγώνας ενάντια στον νέο εργασιακό νόμο με τον οποίο η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει την πλήρη αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Με διαρκείς καταλήψεις σε σχολεία, σχολές και δημόσια κτήρια, με επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων σε καθημερινό επίπεδο, με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις σε εργοστάσια και με συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής η γαλλική κοινωνία -και ειδικότερα η νεολαία- ορθώνει γερές αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση που εξαπολύουν τα αφεντικά και το κράτος. ... read full story / add a comment
sk2696x464.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday June 08, 2016 - 03:53 byΑναρχική Πολιτική Οργάνωση   image 1 image
Την Πέμπτη 9 Ιούνη, δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, 21 αγωνιστές κάτοικοι των αντιστεκόμενων χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής, κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό του εργοταξίου της εξορυκτικής εταιρίας χρυσού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (θυγατρική της ELDORADO GOLD και του ομίλου Μπόμπολα), που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 17ης Φεβρουαρίου του 2013 στις Σκουριές. ... read full story / add a comment
150307_actaverbaphoto4.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Monday June 06, 2016 - 19:04 byΑναρχική Ομοσπονδία   image 2 images
Μέσα στο σεληνιακό τοπίο της ελληνικής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώθηκε, στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από τις δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκστρατεία αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου βάζει άλλον έναν στόχο: τη στέγαση. —- Μετά από την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την αγροτική παραγωγή, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά, θέτουν στο στόχαστρο τους ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα υλικά στηρίγματα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων. ... read full story / add a comment
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Community struggles

Sat 10 Dec, 23:35

plistiriasmoi.jpg imageΣτέγαση κοινωνικό &#... 17:24 Wed 23 Nov by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

cropped1235211_1395320964060902_189045043_n.jpg imageΤότε, τώρα, πάντα κάτ... 18:12 Wed 16 Nov by Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρ_ 0 comments

14720396_363952487275657_4097141064821065369_n.jpg imageΠάτρα: Ενάντια στου&... 15:43 Fri 04 Nov by αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος 0 comments

plistiriasmoi1.jpg imageΗ στέγαση είναι κοι&... 03:09 Wed 02 Nov by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

14590298_340037909682184_3699084747642125873_n.jpg image[Colombia] Corinto: Atentado contra activista campesino. Un nuevo ciclo de violencia contra las orga... 06:39 Mon 24 Oct by Rebeldía Contrainformativa 0 comments

El pasado 19 de octubre, dos hombres armados en una moto llegaron a las 8pm hasta la casa de Esneider Gonzalez, ubicada en el casco urbano de Corinto, Cauca, y le dispararon en repetidas ocasiones, dejándolo gravemente herido con dos disparos en la espalda y uno en la cabeza. Esneider Gonzalez se encuentra en este momento luchando por su vida en centro hospitalario de Cali.

2015_kinitopoiiseis_nerodenpoleitai.jpg imageΣε ποιόν ανήκει το ν... 15:35 Tue 18 Oct by Χειρονομία –Αντιεξουσιαστική Κίνηση 0 comments

plistiriasmoi.jpg imageΚάτω τα χέρια από τη... 03:31 Mon 17 Oct by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

final_logo2.png imageΗ στέγαση είναι κοι&... 03:01 Wed 12 Oct by Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας 0 comments

epeisodiasudaxioux14.jpg imageΚαταγγέλλουμε την &#... 03:34 Mon 10 Oct by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση 0 comments

watercharge17srpt2016crowd.jpg imageDublin protest to force the government to back down and scrap water charges sees 1000s on streets 17:31 Tue 20 Sep by Brian 0 comments

The Irish government's attempt to introduce domestic water charges in Ireland is not going well. In fact, for them it's been a disaster because it's sparked off a huge upsurge in working class self organisation and direct action. Saturday saw thousands of anti-water charges campaigners flooding the streets of Dublin o to again voice their opposition to Irish Water & water charges and as a show of strength for the movement.

imageChile: “¿Cuánta agua hay en la piscina? El escenario post-paro del 4 de noviembre” Dec 07 by Pablo Abufom y Sebastián Osorio 0 comments

En su Segundo Congreso realizado en abril de este año, la Coordinadora Nacional de Trabajadores y Trabajadoras NO+AFP asumió 3 compromisos: a) tener como objetivo la erradicación de las AFP, ya sean privadas o estatales; b) avanzar hacia una sistema solidario, de reparto y tripartito como base de un nuevo sistema de seguridad social; y c) marcar un hito en la lucha por ambos objetivos mediante un paro nacional.

imageΚάτι παραπάνω από μ&... Nov 19 by Αναρχικός Πυρήνας Χαλκίδας 0 comments

Ο αντικρατισμός ασκεί κριτική στη μορφή, και κυρίως στην έκταση της λειτουργίας του κράτους, αποδεχόμενος την ύπαρξη και παρουσία του. Όπως, επίσης, ο αντικυβερνητισμός απλά ενίσταται στον τρόπο κυβέρνησης/διακυβέρνησης ,χωρίς να υπάρχει ίχνος αντικρατικής σχέσης. Συνεπώς, η Αριστερά (όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση) και όσοι πορεύονται λίγο ή πολύ μαζί της, διεξάγουν από κοινού και μόνο αντικυβερνητική δράση…

imageEl futuro está en nuestras manos No + AFP Nov 03 by Solidaridad – Federación Comunista Libertaria 0 comments

Las contradicciones del orden político y económico chileno han seguido desarrollándose. Si bien parecía ser un año tranquilo para el movimiento social, dado el aparente agotamiento del sector más dinámico de éste, el movimiento estudiantil, el conjunto de la clase trabajadora se encargó pronto de decir lo contrario. La coyuntura abierta por la crisis del sistema de pensiones, con cientos de miles de familias de trabajadores manifestándose en todo Chile, no hace sino expresar, una vez más y en otro ámbito de la vida social, que el Estado en nuestro territorio se encuentra al servicio de la acumulación capitalista. Y dada la estructura institucional vigente, al igual que con el problema educacional, no se ve una pronta solución al conflicto. Los partidos del orden han confirmado, otra vez, que si bien son capaces de recoger aspectos del discurso de los movimientos sociales, el programa de reformas que plantean no es más que una engañosa decoración para una casa que, al decir de un poeta norteamericano, ya no se puede remendar más, sino que exige ser demolida.

imageNo + AFP: Hacia un gran Paro Nacional el 4 de noviembre Nov 03 by Aquiles Carrasco Navas 0 comments

En su Segundo Congreso Nacional realizado en abril del presente año, la máxima instancia de la Coordinadora Nacional No+AFP acordó tres puntos: terminar con el sistema de AFP en su conjunto, construir un sistema de reparto, solidario y tripartito, y llamar a un paro nacional productivo para el 4 de noviembre para impulsar esas demandas.

imageΜε τους εργάτες ή με... Oct 14 by Anti-systemic 0 comments

Μα πάνω απ’ όλα, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η ροπή προς την κοινωνική απελευθέρωση δεν εκδηλώνεται κατ’ ανάγκη με θετικό τρόπο, με την έννοια του συνειδητού προσανατολισμού ενός κοινωνικού υποκειμένου προς την αναρχία και τον κομμουνισμό, αλλά εκφράζεται περισσότερο με αρνητικούς όρους. Πρωτίστως σαν ρήξη με αυτό που υπάρχει και σαν δυνατότητα για την αυτοθέσμιση της κοινωνίας που διαφαίνεται στη μορφή και το περιεχόμενο των μέσων πάλης που είναι υποχρεωμένο να επιστρατεύσει το προλεταριάτο ως κοινωνική υπο-ολότητα για να διασφαλίσει την αναπαραγωγή του μέσα σε ένα εχθρικό, για τις δικές του δυνάμεις, κοινωνικό περιβάλλον.

imageΣτέγαση κοινωνικό &#... Nov 23 0 comments

imageΤότε, τώρα, πάντα κάτ... Nov 16 0 comments

imageΠάτρα: Ενάντια στου&... Nov 04 0 comments

imageΗ στέγαση είναι κοι&... Nov 02 0 comments