20133e0fdca21275db24b1ccc1f939d0.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Thursday December 14, 2017 - 04:43 byΑναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Απέναντι στη βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, μέσα από την ακηδεμόνευτη κοινωνική και ταξική οργάνωση και αντεπίθεση από τη βάση, χωρίς ηγέτες και αντιπροσώπους, ο μετασχηματισμός των υπαρχουσών παραγωγικών και κοινωνικών σχέσεων, διέρχεται μέσα από την καταστροφή του κράτους και του καπιταλισμού δια της κοινωνικής επανάστασης. Για να φτιάξουμε έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Έναν κόσμο όπου ο καθένας θα παράγει ανάλογα με τις δυνατότητές του και θα λαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες του. ... read full story / add a comment
Ιβηρική / Λαϊκοί Αγώνες Monday October 02, 2017 - 18:41 byΑναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
Τα αναρχοσυνδικαλιστικά συνδικάτα της Καταλονίας, CGT, CNT και Solidaridad Obrera κήρυξαν ενωτικά Γενική Απεργία στην Καταλονία από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ενάντια στην καταστολή και τη βία του Ισπανικού Κράτους. Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό τους και στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αντιστέκεται στην κρατική καταστολή.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στην Γενική Απεργία, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στην Ισπανική Πρεσβεία (Διον. Αρεοπαγίτου 25) στις 11:00πμ ... read full story / add a comment
de8.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Monday September 04, 2017 - 20:31 byDmitri   image 1 image
Ως αναρχικοί, αυτό που προκρίνουμε είναι να βάλουμε μπρος για την κοινωνική επανάσταση και τον ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, συλλογικά, ακηδεμόνευτα και από τα κάτω. Είναι ο αγώνας για την καταστροφή του κράτους και του καπιταλισμού, για την άρση κάθε διαχωρισμένης εξουσίας και εκμεταλλευτικής σχέσης, με στόχο τη δημιουργία μιας αταξικής και ακρατικής κοινωνίας γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, με την αλληλεγγύη ως συνεκτικό της δεσμό. Όλα αυτά σχηματοποιούνται απτά διαμέσου της κατάληψης των μέσων παραγωγής και της εργατικής αυτοδιαχείρισης, χωρίς αφεντικά, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινότητας, συντείνοντας στην οργάνωση της παραγωγής και της διανομής από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του. ... read full story / add a comment
21231917_523201901356172_961726168617247121_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Monday September 04, 2017 - 20:27 byDmitri   image 1 image
Η μόνη απάντηση είναι η αυτοοργάνωση των από τα κάτω σε κάθε μέτωπο του κοινωνικού-ταξικού πολέμου, η αντίσταση και η αλληλεγγύη. Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φυλακές και σύνορα, χωρίς κράτη και αφεντικά.
deth21750x1024.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Monday August 28, 2017 - 21:22 byΑναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Για μας, η πολιτική ελευθερία και η οικονομική ισότητα μπορούν να λογίζονται μόνο ως αδιαχώριστες όσον αφορά τη χειραφέτηση των πληβειακών στρωμάτων, εξ ου η αδιαιρετότητα και η συμβατότητα της αναρχίας με τον κομμουνισμό. Η ολιστική αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου και η βίωση της ανθρωπινότητας βρίσκουν την πλήρη έκφρασή τους στην κοινωνία που δομείται πάνω στη βάση του ελευθεριακού κομμουνισμού. ... read full story / add a comment
wp_20160611_002.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Tuesday May 16, 2017 - 06:02 byΕλευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας   image 1 image
17 του Μάη όλοι και όλες ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στις Πανελλαδικές Απεργιακές κινητοποιήσεις. Απεργούμε όλες και όλοι εμείς που κράτος και αφεντικά ληστεύουν τα αιματοβαμμένα μεροκάματα μας. Αγωνιζόμαστε μαζικά ενάντια σε όλους αυτούς που κλέβουν τις ζωές μας και παλεύουμε όλες και όλοι εμείς που στις δικές μας πλάτες αυξάνουν τα κέρδη τους τα αφεντικά. Απεργούμε κάθε ένας και κάθε μία από μας που μας ζητάνε να συνηθίσουμε την αλυσίδα στον λαιμό μας για τα υπερκέρδη των τραπεζών και την σωτηρία του ανθρωποβόρου καπιταλισμού. ... read full story / add a comment
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Tuesday May 16, 2017 - 05:59 byΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   image 1 image
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΘΗΝΑ 10:30 ΠΟΡΕΙΑ, Μουσείο, στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9:00 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους 10:00 ΠΟΡΕΙΑ, Καμάρα, στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 9:00, ΠΟΡΕΙΑ, Άγαλμα Βενιζέλου ... read full story / add a comment
apergia_17.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Saturday May 13, 2017 - 15:16 byαναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”   image 1 image
Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και των αφεντικών και η διαρκής επιβολή νέων επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης εκφράζουν την συνολική διαδικασία βίαιης αναδιάρθρωσης του κρατικού και καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας. Η σημερινή πολιτική διαχείριση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις επιδιώξεις του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, την πολιτική της Ε.Ε. και των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέτει σε εφαρμογή ένα νέο γύρω λεηλασίας απέναντι στην κοινωνία με όρους ακόμα πιο επαχθείς και σκληρότερους από το παρελθόν αφού τα μέτρα που προέκυψαν από το “κλείσιμο της αξιολόγησης” κατέληξαν στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου και έρχονται να προστεθούν στα ερείπια που έχουν αφήσει πίσω τους τα τρία προηγούμενα μνημόνια. ... read full story / add a comment
2_1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday May 10, 2017 - 19:23 byΕλευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Σε μια περίοδο όπου έχουν φουντώσει οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί στην ανατολική Μεσόγειο και τα τύμπανα του πολέμου ηχούν όλο και δυνατότερα, οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Αντίθετα οι καταπιεσμένοι και στις δύο πλευρές του Αιγαίου πρέπει να ενώσουμε τους αγώνες μας να ισοπεδώσουμε τα τείχη που ορθώνει ανάμεσα μας η εξουσία. Η διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγώνες των λαών στην Τουρκία και το Κουρδιστάν είναι εκ των ων ουκ άνευ όρος για να οικοδομήσουμε ένα πλατύ διεθνιστικό επαναστατικό μέτωπο που θα διαλύσει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των καπιταλιστών και θα επιτρέψει στους λαούς της περιοχής μας να ζήσουν αδελφωμένοι. ... read full story / add a comment
saludparatodos53782.jpg
bolivia / peru / ecuador / chile / community struggles Monday April 24, 2017 - 19:20 bySolidaridad   image 1 image
El miércoles 12 del presente mes de abril se realizó el lanzamiento del Movimiento Salud para Todos (MSPT), en un auditorio lleno del Consultorio Familiar Nº1 Ramón Corvalán, ubicado en Santiago Centro, en lo que sus organizadores describieron como un hito, dado el recorrido que ha hecho el movimiento en el último tiempo. ... read full story / add a comment
américa del norte / méxico / community struggles Tuesday March 28, 2017 - 20:19 byRuptura Coleciva (RC)   image 1 image
El 27 de marzo, alrededor de las 9:30 am., los indígenas Zapotecos defensores del territorio Juan López López, Juan Jarquín López, Jesús Luis López y David Hernández Salazar (también agente municipal de Puente Madera, San Blas Atempa, Oaxaca) fueron agredidos físicamente y detenidos arbitrariamente por agentes de policía municipal de San Blas Atempa, estado de Oaxaca, México. ... read full story / add a comment
italia / svizzera / lotte sul territorio Monday January 23, 2017 - 06:41 byAlternativa Libertaria/FdCA   text 1 comment (last - monday january 30, 2017 - 01:16)
La decisione autoritaria e inopportuna, tra l'altro poco trasparente da un punto di vista amministrativo, di chiudere il Malarlevèt sopprime un luogo di partecipazione, presidio di democrazia reale contro le sempre più minacciose presenze della destra fascista e razzista in questa città. ... read full story / add a comment
16107235_404999109843119_6363508147479059983_o.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Thursday January 19, 2017 - 18:54 by“δυσήνιος ίππος”   image 1 image
Ο μόνος εναλλακτικός δρόμος είναι η αλληλεγγύη και οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, στα σχολεία και τις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους. ... read full story / add a comment
kladikiigeias.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Tuesday January 03, 2017 - 20:09 byΑναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε - Κ_   image 1 image
Εν μέσω εορταστικής περιόδου, ανακοινώθηκε ότι επίκειται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών ειδικής αγωγής –του ιδιωτικού τομέα– και του ΕΟΠYΥ, με την εν λόγω σύμβαση να συνιστά προϋπόθεση για την κάλυψη των σχετικών δαπανών εκ μέρους του Κράτους, από 1/1/2017. Πρόκειται για την επόμενη αιφνιδιαστική κίνηση Κράτους και Κεφαλαίου, στην κατεύθυνση επίτασης της οικονομικής αφαίμαξης και της πολύπτυχης εξαθλίωσης της εργατικής τάξης, με μοναδικό γνώμονα τη διαφύλαξη των κερδών της καθεστηκυίας τάξης και με φόντο την οικονομική κρίση. ... read full story / add a comment
teliki731x1024.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Friday December 23, 2016 - 16:25 byΑναρχική Ομάδα Πυρανθός Αναρχική συλλογικότητα   image 1 image
Εμείς, όντας κομμάτι των εκμεταλλευόμενων, φύσει και θέσει, θεωρούμε αναγκαίο τον αγώνα ενάντια στην επέλαση κράτους και αφεντικών και στην υποτίμηση των ζωών μας. Γι αυτό και θα αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης κοινωνικών κεκτημένων. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός, οι όποιες κατακτήσεις θα παραμένουν μερικές, πρόσκαιρες και επισφαλείς. Μονόδρομος λοιπόν, για την απελευθέρωση μας, είναι η καταστροφή τους. ... read full story / add a comment
italia / svizzera / lotte sul territorio Thursday December 15, 2016 - 00:24 byAlternativa Libertaria/fdca
E così, questa mattina, la Questura di Genova ha provveduto a sgomberare il Centro Sociale Pellicceria ex Giustiniani. Una volta le pulizie in grande stile si facevano in primavera ma in questo caso si sono scelte le feste di Natale per cercare di mettere la parola fine ad un'esperienza autogestionaria di spazi abbandonati, recuperati e restituiti alla collettività. ... read full story / add a comment
plistiriasmoi.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday November 23, 2016 - 18:24 byΑναρχική Ομοσπονδία   image 1 image
Μέσα στο σεληνιακό τοπίο της ελληνικής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώθηκε, στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από τις δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκστρατεία αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου βάζει άλλον έναν στόχο: τη στέγαση. Μετά από την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την αγροτική παραγωγή, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά, θέτουν στο στόχαστρο τους ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα υλικά στηρίγματα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων. ... read full story / add a comment
cropped1235211_1395320964060902_189045043_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday November 16, 2016 - 19:12 byΣυλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρ_   image 1 image
Η 17 Νοέμβρη έρχεται για να μας υπενθυμίσει τι; Μήπως το νόημα ή το μήνυμα έχει εκλείψει; Οι λόγοι δεν υπάρχουν; Οι εξεγέρσεις δε γίνονται με στημένα ραντεβού θα πει κάποιος.Ωστόσο ένα κίνημα που λησμονεί την ιστορία του, φαίνεται να είναι ανίκανο να συνδέσει τη παρελθούσα αγωνιστική παρακαταθήκη με τη μελλοντική ελπίδα, την διακαή προσδοκία ότι αυτός ο κόσμος αλλάζει. Η διαδήλωση αυτή μπορεί να έχει χαρακτήρα ενθύμησης και μνήμης, αλλά πάνω από όλα έχει χαρακτήρα επικαιροποίησης. Επίκαιρο λοιπόν παραμένει το νόημα των κοινωνικών και εργατικών εξεγέρσεων ενάντια στην τυραννία και τη βαρβαρότητα της εξουσίας. Επίκαιρο, γιατί ακριβώς η βαρβαρότητα είναι εδώ. ... read full story / add a comment
14720396_363952487275657_4097141064821065369_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Friday November 04, 2016 - 16:43 byαναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος   image 1 image
Για μια ακόμα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Νοέμβρη η καθιερωμένη συγκέντρωση μπροστά στο Ειρηνοδικείο Πατρών με στόχο την αποτροπή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Δεκάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν και παρά τις προθέσεις κάποιων συμβολαιογράφων να μπουν στην αίθουσα, κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε από την αποφασιστική παρουσία του κόσμου. ... read full story / add a comment
plistiriasmoi1.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Wednesday November 02, 2016 - 04:09 byΕλευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης   image 1 image
Μέσα στο σεληνιακό τοπίο της ελληνικής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώθηκε, στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από τις δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκστρατεία αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου βάζει άλλον έναν στόχο: τη στέγαση. Μετά από την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την αγροτική παραγωγή, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά, θέτουν στο στόχαστρο τους ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα υλικά στηρίγματα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων ... read full story / add a comment
¿Què està passant a Catalunya?

Noi comunisti anarchici/libertari nella lotta di classe, nell'Europa del capitale

Luttons contre le harcèlement et toutes les violences patriarcales !

The Old Man and the Coup

Hands off the anarchist movement ! Solidarity with the FAG and the anarchists in Brazil !

URGENTE! Contra A Criminalização, Rodear De Solidariedade Aos Que Lutam!

¡Santiago Maldonado Vive!

Catalunya como oportunidad (para el resto del estado)

La sangre de Llorente, Tumaco: masacre e infamia

Triem Lluitar, El 3 D’octubre Totes I Tots A La Vaga General

¿Què està passant a Catalunya?

Loi travail 2017 : Tout le pouvoir aux patrons !

En Allemagne et ailleurs, la répression ne nous fera pas taire !

El acuerdo en preparacion entre la Union Europea y Libia es un crimen de lesa humanidad

Mourn the Dead, Fight Like Hell for the Living

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta já! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

Análise da crise política do início da queda do governo Temer

Dès maintenant, passons de la défiance à la résistance sociale !

17 maggio, giornata internazionale contro l’omofobia.

Los Mártires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la “democracia y la libertad”