xeimerina_anaktora.square200.do_.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Thursday November 03, 2011 - 05:20 by Κουλτούρα και Επανάσταση   image 1 image
Πρέπει να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες άμεσα και να απαντήσουμε στους σχεδιασμούς του αντίπαλου στρατοπέδου και ταυτόχρονα να χαράξουμε πολιτικό σχεδιασμό για το άμεσο μέλλον. Να σπάσουμε τις απαγορεύσεις και να επιτεθούμε πρώτοι. ... read full story / add a comment
20n.jpg
iberia / community struggles Wednesday November 02, 2011 - 16:25 by Comité Confederal de la CGT   text 1 comment (last - thursday november 03, 2011 - 23:13)   image 2 images
El 20 de noviembre de 2011 están convocadas elecciones generales políticas para decidir la composición del Parlamento y gobierno españoles en los próximos cuatro años. Una vez más, la clase política nos pide que seamos cómplices con su servidumbre a los intereses del capitalismo y, con ello, acatemos el injusto régimen social y político vigente. ... read full story / add a comment
69084_1673779683786_1216250346_31824838_3188070_n.jpg
grèce / turquie / chypre / luttes dans la communauté Sunday October 30, 2011 - 15:02 by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε   image 1 image
Déclaration de l’Initiative anarcho-syndicaliste Roccinante sur la grève de 48 heures du 19 et 20 octobre 2011. [Ελληνικά] ... read full story / add a comment
womenworkers.png
américa del norte / méxico / community struggles Sunday October 30, 2011 - 04:35 by Voces Oaxaqueñas Construyendo Autonomía y Libertad   text 1 comment (last - monday october 31, 2011 - 21:02)   image 1 image
El día de ayer 28 de octubre de 2011 ocurrió un enfrentamiento en la carretera panamericana frente a la comunidad de la Venta, Juchitán, Oaxaca cuando un grupo de golpeadores y policías comandados por el agente municipal de La Venta, Ventura Ordaz Santiago, pretendieron desalojar violentamente un bloqueo que campesinos inconformes con el proyecto eólico mantenían en esta carretera evitando la extracción de material de sus terrenos que se usaría para la construcción de más parques eólicos en la región. Ante esta agresión los compañeros se trataron de defender y en la confusión fue muerto una de las personas que formaba parte del grupo agresor además de veinte heridos, muchos de ellos de gravedad, todos campesinos opositores al proyecto eólico. ... read full story / add a comment
cea6ce91ce9d.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Friday October 28, 2011 - 18:45 by Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύ_   image 1 image
Η κοινωνική απελευθέρωση θα είναι έργο της ίδιας της κοινωνίας και όχι κάποιων αυτόκλητων αρχηγών, κομματαρχών και λοιπών σωτήρων που θα αναλάβουν ρόλο καθοδηγητή και ηγεμόνα. Μόνο έτσι μπορούμε πραγματικά να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να χτίσουμε μια κοινωνία χωρίς αφεντικά και σκλάβους, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς αρχηγούς και υπηκόους. Μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. ... read full story / add a comment
italia.jpg
italia / svizzera / lotte sul territorio Thursday October 27, 2011 - 17:41 by CIB Unicobas e FLMU CUB - Bari   text 1 comment (last - saturday november 19, 2011 - 01:26)   image 1 image
L’autorganizzazione e l’autogestione devono già da ora rappresentare un modello sociale alternativo al sistema capitalistico. Di seguito avanziamo alcune proposte che possono e devono essere discusse collettivamente. ... read full story / add a comment
69084_1673779683786_1216250346_31824838_3188070_n.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Tuesday October 25, 2011 - 18:55 by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε   image 1 image
Ανακοίνωση της αναρχοσυνδικαλιστικης πρωτοβουλίας ροσινάντε για την 48ωρη απεργία και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 20/10 [Français] ... read full story / add a comment
baner2.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Tuesday October 25, 2011 - 18:38 by Αγάντα   image 1 image
Για την 20η Οκτώβρη και το πλήθος των εξεγερμένων - Παρέμβαση στην πόλη της Νάουσας για τα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη από Νομάδες Αναρχικούς – Αγάντα ... read full story / add a comment
23ottobregiaglione.jpg
italia / svizzera / lotte sul territorio Sunday October 23, 2011 - 13:18 by Movimento No TAV   image 1 image
Domenica prossima tutti, ma proprio tutti, a prescindere da quanto ognuno di noi si spingerà vicino alle reti, ci sentiremo protagonisti e orgogliosi di ciò che è stato fatto e anche di ciò che non è stato fatto, nessuno si sentirà ostaggio di scelte non condivise. ... read full story / add a comment
italia / svizzera / lotte sul territorio Friday October 21, 2011 - 16:59 by Donato Romito   image 1 image
Attivisti ed attiviste di diversi organismi sociali e sindacali, culturali e solidali di base della provincia di Pesaro, facenti parte di quel 99% di cittadini lavoratori e precari oppresso e sfruttato dall'1% della popolazione che si appropria della stragrande maggioranza della ricchezza del paese, hanno convenuto di costituire la RETE 99% ed assumono l'impegno di costruire un percorso comune di mobilitazione, di lotta e di controinformazione. ... read full story / add a comment
460_0___30_0_0_0_0_0_1910apergia6keyn4.jpg
grèce / turquie / chypre / luttes dans la communauté Thursday October 20, 2011 - 16:24 by Assemblée d'Anarchistes pour l'Autogestion Sociale   image 1 image
C'est avec les syndicats de base, les assemblées dans les quartiers, les endroits autogestionnaires de résistance, les grèves sauvages. Nous n'acceptons pas la soumission comme condition de vie que veulent nous imposer l'État, le capital, les partis, les médias et les syndicats du régime ; faisons pas des compromis, rentrons pas dans les négociations, cédons pas. Mettons en place la procédure pour le renversement de l'État et cela dans une perspective de rupture globale. Luttons pour l'émancipation sociale, pour une société d'égalité de solidarité, de liberté, pour l'autogestion sociale généralisée. nous ... read full story / add a comment
9c9y7rr.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Thursday October 20, 2011 - 12:24 by εργαλειοφόρος   image 1 image
Λίγες σκέψεις για την απεργία και τους αγώνες γενικότερα - Κυκλοφόρησε και διακινήθηκε στην Πάτρα στις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις στις 19 Οκτώβρη 2011. ... read full story / add a comment
roma.jpg
italia / svizzera / lotte sul territorio Monday October 17, 2011 - 18:54 by Federazione dei Comunisti Anarchici   image 1 image
A Roma, come in altre centinaia di città nel mondo, cinquecentomila uomini e donne hanno manifestato contro i piani della BCE, del FMI e della WTO con i quali si vogliono imporre i costi della crisi alle famiglie, ai lavoratori e alle lavoratrici, ai giovani e alle donne. Una moltitudine che ha detto no alla perdita dei diritti, per riconquistare spazio politico e sociale necessario alla modifica del presente. Tante persone che hanno voluto affermare l'insopprimibile bisogno di libertà e giustizia sociale che sta caratterizzando questa fase di indignazione collettiva. ... read full story / add a comment
1910apergia6keyn4.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Sunday October 16, 2011 - 19:45 by Dmitri   image 1 image
Τέρμα στην υπομονή και την απάθεια, μόνος δρόμος η κοινωνική επανάσταση - Συνέλευση αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση - Προκύρηξη για την Απεργία στις 19 - 20 Οκτώβρη ... read full story / add a comment
r02.jpg
nordafrica / lotte sul territorio Friday October 14, 2011 - 18:50 by Rencontre internationale de luttes en Tunisie   image 1 image
Noi studenti, lavoratori precari, disoccupati, attivisti e militanti d'Europa e di Nord Africa ci siamo incontrati in Tunisia per un meeting transnazionale "Rete delle lotte" dal 29 settembre al 2 ottobre 2011. [Français] ... read full story / add a comment
r02.jpg
afrique du nord / luttes dans la communauté Friday October 14, 2011 - 18:32 by Rencontre internationale de luttes en Tunisie   image 1 image
Nous, étudiants, travailleurs précaires, chômeurs, activistes et militants d’Europe et d’Afrique du Nord, nous sommes rencontrés en Tunisie au meeting transnational “Réseau de luttes ” du 29 septembre au 2 octobre 2011. [Italiano] ... read full story / add a comment
italia / svizzera / lotte sul territorio Wednesday October 12, 2011 - 21:31 by Assemblea Autorganizzata Socrate Occupato e Studenti Baresi
Oltre 1.900 milioni di euro di debito pubblico italiano, non devono essere pagati dai ceti sociali più deboli e che hanno sempre pagato! ... read full story / add a comment
selanik6k.jpg
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Λαϊκοί Αγώνες Monday October 10, 2011 - 18:28 by Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση Α.Κ.Α.   image 1 image
Φαίνεται πως μπαίνουμε σε μια φάση απροσχημάτιστης κλιμάκωσης της επίθεσης ντόπιας και διεθνούς εξουσίας, ενάντια στους καταπιεσμένους. Με τα μεσαία και κατώτερα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας και τους μετανάστες να είναι το ζωντανό, για όλο τον δυτικό κόσμο, πειραματόζωο αντιμετώπισης των τεράστιων αδιεξόδων του καπιταλισμού, αυτή η μάχη του κοινωνικού πολέμου αποκτά τεράστια σημασία. ... read full story / add a comment
sam_2772.jpg
Βραζιλία / Γουιάνα / Σουρινάμ / Γαλ. Γουιάνα / Λαϊκοί Αγώνες Saturday October 01, 2011 - 13:56 by Federacao Anarquica Gaucha   image 2 images
Στην κρίσιμη αυτή στιγμή όπου κάθε ομιλία μοιάζει με πρόοδο και όπου η πολιτική βασιλεύει της ταξικής συμφιλίωσης, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσουμε εκ νέου τον αγώνα μέσω της άμεσης δράσης ως το μόνο τρόπο για να επιτύουμε το στόχο μας. Σε καιρούς δυσμενών καταστάσεων το καθήκον μας είναι να οργανωθούμε για να αγωνιστούμε και να αγωνιστούμε για να οργανωθούμε. ... read full story / add a comment
ese_1.jpg
greece / turkey / cyprus / community struggles Thursday September 22, 2011 - 19:53 by ESE - Thessaloniki Branch   image 1 image
In this situation we live we need all to realise that we must take the matters into our hands to move in self-management of the production and society. Who indeed is still confident of all of these who run and govern this country for years? Who gives a legitimacy to their rulers and mechanisms? Why has everything to work for the advance and the power of those few? ... read full story / add a comment
E

Community struggles

Sat 04 Jul, 16:28

karavani.jpg imageΚοινωνική καταστρ ... 21:32 Fri 03 Jul by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Ο αγώνας μας είναι ενάντια στο ντόπιο και το διεθνές κεφάλαιο, στο ελληνικό κράτος και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και σε κάθε άλλο διακρατικό καπιταλιστικό θεσμό. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει επαναστατική αλλαγή μέσα στην Ε.Ε., έναν θεσμό του οποίου η «ολοκλήρωση» δεν είναι παρά ο θρίαμβος του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Είμαστε βαθιά διεθνιστές όμως ο διεθνισμός μας δεν έχει καμιά σχέση με τον υποτιθέμενο «διεθνισμό» των συνοδοιπόρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ούτε λοξοκοιτάει προς οποιονδήποτε γεωπολιτικό πόλο.

10460723_324589651029911_1614939606454830038_n.jpg imageΣυγκέντρωση ενάντ ... 09:51 Thu 02 Jul by Συντονισμός αναρχικών συλλογικοτήτων και ατόμω 0 comments

Συγκέντρωση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 πάρκο ντο-ρε (Παύλου Μελά με Εθνιικής Αμύνης)

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ:
ΝΑ ΜΗ ΝΙΚΗΣΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
ΟΥΤΕ Η ΛΟΓΙΚΗ “ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΑΚΟΥ”

10370895_679222738858691_2078969502598740772_n.jpg imageΠολιτική ανακοίνω ... 05:18 Tue 30 Jun by "Μαύρο & Κόκκινο" Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Α 0 comments

Η κοινωνική κινητοποίηση, μια εξέγερση που στοχεύει στην άρνηση της υποτέλειας και τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής συνθήκης δεν θα διαπραγματευτεί καμία παράταση, κανέναν «έντιμο συμβιβασμό», ούτε βέβαια «μερική διαγραφή χρέους» ή οτιδήποτε αποτελεί πιθανή πρόταση μιας κυβέρνησης που διαμεσολαβεί την λαϊκή ανάγκη με τους χαρτογιακάδες του διεθνούς κεφαλαίου- όπως οι δεκάδες σελίδες της «ελληνικής πρότασης» που ουσιαστικά αποτελεί ένα νέο μνημόνιο γιατί, άσχετα με τους όρους που θέτει, συνεχίζει κανονικά την αποπληρωμή των δόσεων στους διεθνείς θεσμούς, ενώ συνεχίζει μια πολιτική που δεν έχει τίποτε θετικό να δώσει στους καταπιεσμένους.

10155534_831726933545577_6483215867891534246_n.png imageΈχει ο καιρός διλήμ&... 19:05 Mon 29 Jun by Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) 0 comments

Η μοναδική τακτική του αγώνα και της άμυνας που μπορούμε να εμπιστευτούμε, είναι οτιδήποτε εμείς οι ίδιοι θέτουμε υπό δικό μας έλεγχο και έχουμε δοκιμάσει εμπειρικά. Η άμεση δράση είναι εκείνη που θα φέρει αποτέλεσμα. Για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε πρώτα ολόκληρη την εργατική τάξη, ενωμένοι σε μια γροθιά.

textPalestina/Israele: La campagna B.D.S. ha successo e la classe dirigente israeliana ne teme gli svilu... 16:03 Wed 17 Jun by Ilan S. 0 comments

I danni della campagna BDS sull'economia israeliana sembrano essere ancora marginali... ma questi margini si stanno allargando velocemente. Già alcune imprese sottoposte a pressione perché operanti nelle aree degli insediamenti dell'occupazione del 1967, si stanno ritirando nei territori israeliani del 1948, pur rinunciando così agli aiuti governativi e ad una manodopera a minor costo. I media israeliani si riempiono di avvertimenti e dei timori dei commercianti. Ormai è evidente la connessione tra la lotta unitaria nelle manifestazioni e la campagna BDS con lo sviluppo dei boicottaggio. [English]

ert116201_2.jpg imageΜε αφορμή την υπόθε&... 20:06 Mon 15 Jun by Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρ&# 0 comments

Οι ακηδεμόνευτοι και ριζοσπαστικοί αγώνες των από τα κάτω με προωθητικά αιτήματα με την χρήση του εργαλείου της αυτοοργάνωσης και αποσκοπώντας στην κοινωνική αυτοδιεύθυνση είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ''διώξει το μαύρο'' που κυριαρχεί ακόμα στις ζωές των καταπιεσμένων, ανεξαρτήτως από το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία.

rozava.jpg imageΚοινωνική επανάστ ... 21:51 Mon 08 Jun by Ουλαλούμ 0 comments

Κείμενο για την »Καμπάνια Αλληλεγγύης – Οικονομικής Ενίσχυσης Συλλογικοτήτων από την Τουρκία – Ελλάδα και από το Κομπάνι για να Χτίσουμε το Δημοκρατικό – Ελευθεριακό Σχολείο για τα Παιδιά του Κομπάνι» που έκανε εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο της Χαλκίδας.

voto2.jpg imageElecciones en México se desarrollan en medio de manifestaciones 19:14 Mon 08 Jun by Solidaridad 0 comments

En el sur del país se produjeron quema de urnas y tomas de edificios estatales. La población protesta en contra de la corrupción en las que se han visto involucrados gran parte de los políticos mexicanos. La represión no se ha hecho esperar y mantiene a numerosos municipios militarizados.

textPalestina-Israele, sulla lotta unitaria che sostiene la campagna B.D.S. si sta abbattendo recentemen... 16:32 Sun 07 Jun by Ilan S. 0 comments

Le azioni unitarie non-violente - principalmente alcune manifestazioni del venerdì - non sono così impegnative per le forze armate israeliane. Tuttavia, l'attenzione dei media su queste lotte ed ancor di più la partecipazione ad esse di attivisti internazionali che poi rilanciano nei loro paesi la lotta internazionale, sono un fattore reale di preoccupazione per Israele. I controlli ai confini, che riuscivano ad impedire l'ingresso degli attivisti, non sono più tanto efficaci. La classe dirigente israeliana non è ancora nel panico, ma di recente appare molto preoccupata. [English]

textPalestina-Israele, mentre le divergenze all'interno della già sofferente classe dirigente minacciano... 14:22 Wed 03 Jun by Ilan S. 0 comments

La vittoria elettorale che doveva essere la risposta di Netanyahu alla rivolta in seno alla classe dirigente - gravida di minacce di ridimensionamento verso il suo giornale - si è rivelata una sconfitta parziale. Netanyahu dipende ora dall'appoggio del partito del centro-destra e dai partiti ortodossi e sta cercando disperatamente di riconquistare il controllo della situazione. La montante pressione su Israele minaccia di accelerare rapidamente. Ve ne sono le avvisaglie nella minaccia di espellere Israele dalla FIFA e nell'intervento della Corte dell'Aja. E' prossima l'iniziativa della Francia all'interno del consiglio di sicurezza dell'ONU. [English]

imageGreece: Creditors and States are nothing ... Jul 04 by Dmitri 0 comments

Therefore there are not dilemmas. If the broader class, base, social movement in Greece can gradually and through perseverance and faith in the struggle to oppose resolutely and practically the confide of the lives of workers, unemployed, pensioners, immigrants in the hands of State, governments and authority generally wherever it comes from, and put into immediate operation and extend grass-roots structures like those cited above, this will be a great victory, a huge (re)starting forward, especially now, these critical moments for everybody - now that the masks have been fallen.

imageΗ ελληνική αποικία &... Jun 21 by Γιώργος Κυριακού 0 comments

Το παρόν κείμενο αφιερώνεται στον κόσμο που μόχθησε για την πορεία της 23ης του Μάη προς τη γερμανική πρεσβεία. Είναι γεμάτο ελλείψεις παρ’ όλες του τις προθέσεις, χωρίς τα αντίστοιχα στοιχεία που θα το τεκμηρίωναν πλέον ως μελέτημα ή πόνημα. Πολλά στοιχεία και ολοκληρωμένες αφηγήσεις για το θέμα ή για συμπαρομαρτούντα ζητήματα, μπορεί να αποκομίσει ο αναγνώστης και η αναγνώστρια σε πολλά βιβλία που έχουν ήδη εκδοθεί στα ελληνικά και για τα οποία δεν γίνεται λόγος.

imageClass Struggle, ‘Xenophobia’ and the Local Elite May 21 by Jonathan Payn 0 comments

The xenophobic violence and looting following King Zwelithini’s statement that foreigners “pack their bags and leave” spread to cities and townships across the country. However, the recent attacks are not an isolated incident; nor is Zwelithini solely responsible for fomenting it. Local elites – particularly those linked to the ruling party – also encourage anti-immigrant attitudes and actions. This article, based on discussions with Abahlali baseFreedom Park activists, looks at how local elites stimulate ‘xenophobia’ to protect their class interests, as well as how progressive working class activists have responded.

imageΟ μαρξισμός και το έ... May 12 by Άγις Στίνας (Σπύρος Πρίφτης) 0 comments

Το καθήκον των επαναστατών και στην «ειρήνη» και στον πόλεμο είναι να βοηθήσουν τις μάζες να πάρουν συνείδηση του σκοπού και των μέσων του κινήματός τους, να αποδεσμευτούν από την κηδεμονία της κομματικής και συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, να πάρουν οι ίδιες την υπόθεσή τους στα χέρια τους, να μην εμπιστεύονται άλλη «ηγεσία» έξω από τα δικά τους εκτελεστικά όργανα που τα εκλέγουν και τα ανακαλούν οι ίδιες οποτεδήποτε, να αποκτήσουν οι ίδιες το αίσθημα της πολιτικής ευθύνης και προ παντός και πάνω απ’ όλα να χειραφετηθούν πνευματικά από την εθνική και πατριωτική μυθολογία.

imageΠρολεταριακή εξέγ ... May 10 by Dmitri (republishing) 0 comments

Η εθνική Βραζιλίας δέχεται ταπεινωτική ήττα με 7-1 από τη Γερμανία. Οπαδοί της Σελεσάο κατεβαίνουν στους δρόμους, συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής, τραυματίζουν έναν έφιππο αστυνομικό, λεηλατούν μαγαζιά και σουπερμάρκετ, πυρπολούν λεωφορεία και καίνε τη βραζιλιάνικη σημαία. Η μιντιακή διαχείριση των γεγονότων για ακόμα μια φορά τείνει προς την αβλαβή ερμηνεία των ταραχών: για όλα φταίει η απογοήτευση απ’ τη συντριπτική ήττα. Οι εικόνες των συγκρούσεων και των καταστροφών, όμως, δεν είναι η εξαίρεση για τη Βραζιλία. Εδώ κι ενάμιση περίπου χρόνο η χώρα βιώνει μια κατάσταση διαρκούς προλεταριακής εξέγερσης ενάντια στην αριστερή κυβέρνηση του Partido dos Trabalhadores (PT- Κόμμα Των Εργατών). Μια εξέγερση ενάντια στην κυβέρνηση- πρότυπο για τους εν Ελλάδι επίδοξους διαχειριστές της αριστεράς του κεφαλαίου...

imageΚοινωνική καταστρ ... Jul 03 0 comments

imageΣυγκέντρωση ενάντ ... Jul 02 0 comments