user preferences

New Events

Internationaal

no event posted in the last week

Anarchistisch antwoord op de aanvallen in Londen

category internationaal | imperialisme / oorlog | persbericht author Friday July 08, 2005 20:04author by UK anarchists Report this post to the editors

Als sociale anarchisten en libertaire communisten betreuren we de angstaanjagende aanslagen op onschuldige mensen hedenochtend in Londen. We spreken onze diepste deelneming uit naar iedereen die geraakt is door de ontploffingen. We veroordelen het gebruik van geweld tegen gewone mensen en de daders van de bomaanslagen of het nu islamieten zijn of wie dan ook.

Terroristische aanslagen zijn totaal in tegenspraak met elke strijd voor een vrijere, eerlijkere samenleving en helpen nooit onderdrukte mensen waar dan ook ter wereld. Geweld tegen burgers is daarentegen een middel van staten en in elk opzicht even bruut als degenen die ze beweren te bestrijden.

De Britse regering heeft door Britse soldaten te laten doden en te laten doodgaan in Irak en Afghanistan, van ons allemaal een doelwit van terroristen gemaakt in hun jacht op toenemende winsten en macht ten koste van gewone werkende mensen.

Wij staan voor een wereld waarin menselijke solidariteit en samenwerking het najagen van winst als de drijvende kracht van de samenleving vervangt en voelen ons verbonden met alle mensen die alle vormen van uitbuiting en onderdrukking aanvechten. Van tegenstanders van de bezetting in Irak hier tot degenen in Irak die zich verzetten tegen zowel de bezettingsmacht als de ultra-reactionaire islamieten die door de bezetting worden versterkt.

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van deze gruweldaden en hun geliefden.

Statement Signed by (so far):
Libcom.org Group
Anarchist Federation
IAF-IFA Secretariat
Class War
Colchester Solidarity Group
West Midlands Anarchists
Burnley Voice
Ipswich Anarchists
Norwich Anarchists
Freedom Newspaper
Preston Solidarity Federation
Red Party


Statement in English
Statement in Polish

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Neste 8 de Março, levantamos mais uma vez a nossa voz e os nossos punhos pela vida das mulheres!
© 2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]