user preferences

Upcoming Events

No upcoming events.
Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Εκπαίδευση / Ανακοίνωση Τύπου Saturday October 27, 2018 06:20 byΑνθός – Ελευθεριακό Φοιτητικό Σχήμα

Ο εθνικισμός – πατριωτισμός συμφέρει μόνο τα αφεντικά, μικρά και μεγάλα. Στο κυνήγι μιας καλύτερης ζωής να μην καταντήσουμε να φτιάχνουμε τα εργαλεία για τους δικούς τους πολέμους. Να μην συμμετέχουμε στην οργάνωση των στρατών τους, αλλά στην οργάνωση των δικών μας αγώνων. Να χτίσουμε τα συλλογικά αναχώματα ενάντια στα εθνοπατριωτικά – πολεμικά τους σχέδια που σκορπίζουν θάνατο , για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Οι “εθνικά” υπερήφανες μπίζνες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το στρατό

Κάθε κράτος για να υπάρξει και να συντηρείται χρειάζεται το «έθνος». Το «έθνος» για να συντηρείται και να αναπαράγεται χρειάζεται την εθνικιστική – πατριωτική προπαγάνδα. Το ρόλο της αναπαραγωγής και της εμπέδωσης του εθνικισμού – πατριωτισμού, της ιστορίας του «έθνους», τον επιτελούν οι κρατικοί μηχανισμοί της εκπαίδευσης, του στρατού, της εκκλησίας.

Πιστό στο καθήκον του ως κρατικός μηχανισμός εκπαίδευσης το πανεπιστήμιο «εθνικά» υπερήφανο έχει παρουσιάσει ως τώρα μια σειρά εκδηλώσεων εθνικιστικού – πατριωτικού χαρακτήρα (Έθνος και αντιφασισμός, η Αργοναυτική εκστρατεία και η ενότητα της ελληνικής φυλής μέσα από χριστιανικά αφηγήματα, γιορτάζοντας το 1821 στην ψηφιακή εποχή, κ.α) και φροντίζει να μας ενημερώσει πως «…ένα πράγμα με παρακινεί και μένα να γράφω, ότι τούτην την Πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Έγραψα γυμνή την αλήθεια να ιδούνε όλοι οι Έλληνες και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και τα παιδιά μας να λένε : έχουμε αγώνες πατρικούς, έχουμε θυσίες. (Στρατηγός Μακρυγιάννης) – Απόσπασμα από την εκδήλωση «Γιορτάζοντας το 1821 στην ψηφιακή εποχή» ).

Τον Ιούλιο του 2018 ο απερχόμενος πρύτανης του Π.Θ. υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (επισκευαστικό εργοστάσιο αρμάτων μάχης του Στρατού Ξηράς στο Βελεστίνο Μαγνησίας). Μέσα από αυτή τη συνεργασία το πανεπιστήμιο έρχεται να κεφαλαιοποιήσει τον εθνικισμό – πατριωτισμό που προάγει όλα αυτά τα χρόνια.

«Tο Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο πλαίσιο της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της τεχνικής υποστήριξης υψηλού επιπέδου, τον Ιούλιο του 2018, στην έδρα του 304 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης (304 ΠΕΒ), προέβη στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον πρύτανη κ. Γεώργιο Πετράκο, επισκέφτηκε το 304 ΠΕΒ, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου και ενημερώθηκε για την συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης των μέσων του Στρατού Ξηράς.

Σκοπός του μνημονίου μεταξύ του εργοστασίου και του πανεπιστημίου είναι η ανάπτυξη συνεργασίας, η βελτίωση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών των δύο φορέων και η ανταλλαγή εμπειρίας και μέσων, για την αμοιβαία αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της κοινής έρευνας.» (από τη δημοσιευμένη ανακοίνωση σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του 304 ΠΕΒ και του πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Το μνημόνιο-συνεργασίας του Π.Θ. με το 304 ΠΕΒ σηματοδοτεί την έναρξη νέου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, το οποίο έχει ως αντικείμενο την «οικονομική της άμυνας», δηλαδή την ανάπτυξη logistics για τον αποδοτικότερο οικονομικό σχεδιασμό του στρατού ξηράς. Αντίστοιχα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τοξικολογίας στη Λάρισα, είναι ακόμη ένα παράδειγμα συνεργασίας του Π.Θ. με τις Ένοπλες Δυνάμεις για την ίδρυση Τάγματος Βιοχημικού Πολέμου στην Λάρισα.

Την ώρα που οι πρυτανικές αρχές μοστράρουν γεμάτες καμάρι στον φωτογραφικό φακό για αυτή τη συνεργασία, τα θύματα των κρατικών πολεμικών μηχανών ανά τον κόσμο ακρωτηριάζονται, θάβονται, μεταναστεύουν μαζικά, στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κακοποιούνται και απελαύνονται. Ταυτόχρονα το πανεπιστήμιο πουλάει φιλανθρωπία μέσω προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που γλύτωσαν από τον πόλεμο και ζουν στοιβαγμένα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι «εθνικά» υπερήφανο που ο βιοπορισμός μας εξαρτάται από την εκπαίδευση και την εξειδίκευση που μας επιβάλλονται στα προγράμματα σπουδών των σχολών, μια εκπαίδευση κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες και τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου και όχι στις δικές μας ανάγκες. Αυτή η κατεύθυνση της εκπαίδευσης επικυρώνεται από την συνεργασία πανεπιστημίου – στρατού και καθιστά έμμεσα συμέτοχους/ες τους/τις φοιτητές/ριες στα καταστροφικά σχέδια του στρατού, του κράτους, του κεφαλαίου. Η συνεργασία αυτή βάζει στις ζωές μας τον πόλεμο και τον εμπεδώνει μέσα από τις σπουδές μας ως κάτι φυσικό και ένα ακόμα μέσο ανέλιξης και καριέρας, ως ένα πεδίο έρευνας, «αναγκαίο κακό» που όμως συμβάλλει στην εξέλιξη της «επιστήμης».

Όμως σύνορα, πατρίδες, όπλα, πόλεμοι, εθνικές υπερηφάνιες, δεν προάγουν τα συμφέροντα των καταπιεσμένων, τα δικά μας συμφέροντα. Ο εθνικισμός – πατριωτισμός συμφέρει μόνο τα αφεντικά, μικρά και μεγάλα. Στο κυνήγι μιας καλύτερης ζωής να μην καταντήσουμε να φτιάχνουμε τα εργαλεία για τους δικούς τους πολέμους. Να μην συμμετέχουμε στην οργάνωση των στρατών τους, αλλά στην οργάνωση των δικών μας αγώνων. Να χτίσουμε τα συλλογικά αναχώματα ενάντια στα εθνοπατριωτικά – πολεμικά τους σχέδια που σκορπίζουν θάνατο , για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Ανθός – Ελευθεριακό Φοιτητικό Σχήμα

Συνεπώς, υποστηρίζουμε:
-ενότητα για τον αντιφασισμό πέρα ​​από τις δημοσκοπήσεις, στους λαούς και στους δρόμους. Ο αγώνας θα καθορίσει τι πρόκειται να έρθει. Η ενότητα θα επιτυγχάνεται σε ενέργειες, κινητοποιήσεις ενάντια στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις και τη βαρβαρότητα που προωθούνται από τον bolsonaro και τους ομολόγους του.
-αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Καταπολέμηση των ιδιωτικοποιήσεων και των επιθέσεων κατά των καταπιεσμένων. Καταπολέμηση των επιθέσεων στην εκπαίδευση, τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, καταπολέμηση του αυξανόμενου κόστους ζωής, την ποινικοποίηση των κοινωνικών κινημάτων και τη διαδικασία γενοκτονίας των μαύρων, περιφερειακών και ιθαγενών.
-οικοδόμηση γενικής απεργίας ενάντια στην πρόοδο του φασισμού και των επιθέσεων στα δικαιώματα των εργαζομένων, που είναι η ατζέντα του ιμπεριαλισμού στην επόμενη περίοδο, των επιχειρηματικών και πολιτικών ελίτ ανεξάρτητα από τις εκλογές.

[Português] [Castellano] [English] [Italiano]

Για την παρούσα κατάσταση της ταξικής πάλης στη βραζιλία

το σημερινό πολιτικό σενάριο της βραζιλίας απαιτεί πολλή διαύγεια, καθόλου συναισθηματισμό από όλους τους αγωνιστές καθώς και ανάλυση της πραγματικότητας εκ μέρους τους. Εμείς, ο βραζιλιάνικος αναρχικός συντονισμός, επιδιώκουμε με έναν ήπιο τρόπο να συμβάλουμε στην κατανόηση του σπασμωδικού πολιτικο-κοινωνικού σεναρίου, η κυρία γραμμή του οποίου βρίσκεται στο νομικο-κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που εκπαραθύρωσε από τη κυβέρνηση την ντίλμα ρουσέφ. Πρόσφατα βιώσαμε τη λεγόμενη λήξη του συμφώνου νέας δημοκρατίας του 1988. Το εν λόγω σύμφωνο διατήρησε τον κοινωνικό αποκλεισμό σε βάρος εκείνων που βρίσκονται στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα ελάχιστα νόμιμα δικαιώματα, προς ευχαρίστηση ενός συνασπισμού που περιλαμβάνει αστούς πολιτικούς, επιχειρηματίες, στρατιωτικούς και μέρος των μεταρρυθμιστικών τομέων της αριστεράς.

ωστόσο, η κατασκευή του κράτους της βραζιλίας ήταν πάντα πιο κοντά στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων απ’ ό,τι στην πλειοψηφία του πληθυσμού. Ένα κράτος που ποινικοποιούσε τους φτωχούς ήταν πάντα ο κανόνας των θεσμών της αστικής δημοκρατίας. Οι κυβερνήσεις του pt (εργατικού κόμματος), από τη διακυβέρνηση λούλα, εξόπλισαν τον εγκληματικό μηχανισμό της δημόσιας τάξης με ένα ολόκληρο νομοθετικό και δικαστικό οπλοστάσιο που αναπαράγει την φυλάκιση των μαύρων και των φτωχών καθώς και τον κατασταλτικό μηχανισμό που επιτίθεται στους κοινωνικούς αγώνες. Το σύμφωνο της ταξικής συμφιλίωσης έσπασε και η διακομματική συνεργασία παραχώρησε τη θέση της στην επιθετική ατζέντα του οικονομικού καπιταλισμού σε βάρος των κοινωνικών δικαιωμάτων, των (έτσι κι αλλιώς) κουτσουρεμένων ελευθεριών και των δημόσιων αγαθών - που αποτέλεσαν κάποτε ιστορικές νίκες του λαϊκού κινήματος.

η αυτοκρατορία δείχνει τα νύχια της

δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτό το κίνημα που συμβαίνει στη χώρα μας έξω από τη γενικότερη γεωπολιτική πραγματικότητα της λατινικής αμερικής. Πρέπει να καθορίσουμε τα αναλυτικά μας εργαλεία και να τοποθετήσουμε καλύτερα τη βραζιλία ως περιφερειακό έθνος στο παγκόσμιο σύστημα για να καταλάβουμε τι διακυβεύεται. Αυτό το έθνος συνεχίζει να διατηρεί τον (πρωτογενή) επαγγελματισμό του στον τομέα των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ευθυγραμμιστεί με την κατασκευή της iirsa (south american regional infrastructure integration initiative - πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση της περιφερειακής υποδομής της νότιας αμερικής) που τώρα ονομάζεται cosiplan. Το σχέδιο αυτό επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων, να επιταχύνει τη διαδικασία εκμετάλλευσης εκ μέρους των διεθνών αγορών αυτών των πόρων και να ωφελήσει τις διακρατικές κι πολυεθνικές εταιρείες.

αυτό το σχέδιο σημαίνει μια νέα επίθεση στο πνεύμα των συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των ηνωμένων πολιτειών και ορισμένων χωρών της περιοχής, σε μια προσπάθεια επέκτασης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου στη νότια αμερική, ακόμη παρά την ανάδυση προοδευτικών και κεντροαριστερών κυβερνήσεων.

η οικονομική κρίση του 2008 προκάλεσε μεγάλες δυσκολίες στις ηνωμένες πολιτείες όσον αφορά τη διατήρηση της διεθνούς ατζέντας, η οποία μετά την πτώση των δίδυμων πύργων είχε ως κύριο στόχο την εγγύηση της παγκόσμιας ηγεμονίας της, η οποία είναι πολύ εμφανής στις διάφορες επιθετικές παρεμβάσεις της αυτοκρατορίας. Υπάρχει μια σαφής ανάγνωση από την πλευρά του ιμπεριαλισμού ότι «όπου πηγαίνει η βραζιλία, πηγαλίνει και η λατινική αμερική». Και αυτό υπό την έννοια ότι η λατινική αμερική θεωρείται στρατηγική περιοχή για τις ηπα (όσον αφορά τους φυσικούς, ενεργειακούς και πολιτικούς της πόρους), ενώ η εξέλιξη της βραζιλιάνικης πολιτικής σκηνής έχει μεγάλη σημασία για την ουάσινγκτον.

το πραξικόπημα του 2016 όχι μόνο εξάλειψε τα μικρά κέρδη της προηγούμενης περιόδου αλλά και εμβάθυνε τον οικονομικό και διεθνή έλεγχο της εθνικής οικονομίας με τη μορφή της αγοράς «περιουσιακών» στοιχείων. Η λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα ήταν ευθυγραμμισμένη με τον ιμπεριαλισμό μέσω της στρατηγικής του νόμου. Ο έλεγχος των υποδομών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των υπηρεσιών, της υγείας και της εκπαίδευσης από τις αμερικανικές και κινεζικές εταιρείες αυξάνεται επίσης. Όσον αφορά το πετρέλαιο, 13 πολυεθνικές κατέχουν ήδη το 75% της παραγωγης, υπό την ηγεσία της shell και της bp, των οποίων οι τελευταίοι κύκλοι δημοπρασιών έλαβαν χώρα τον οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Από πολιτική άποψη, οι ενέργειες του ιμπεριαλισμού συνίστανται στην αποδιοργάνωση κάθε δυνατότητας του βραζιλιάνικου σεναρίου -ακόμα και κάτω από μια ρεφορμιστική κεντροαριστερή κυβέρνηση- που αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε απειλή στα συμφέροντά του σε ηπειρωτικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να γίνει σαφές ότι η πορεία της εκλογικής διαμάχης στη βραζιλία θα έχει σαφείς εξελίξεις σε άμεση σχέση με την κρίση του καθεστώτος της βενεζουέλας. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, η συμβολή στην πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, ή ακόμα και η πιθανότητα στρατιωτικής παρέμβασης, θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική.

το νέο δόγμα εθνικής ασφάλειας: ο στρατός κάνει την πολιτική και απειλεί
πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από μερικά χρόνια, ακόμα και με κυβέρνηση pt, εγκαινιάστηκε ένα νέο δόγμα εθνικής ασφάλειας (dns) με τον στρατηγό etchegoyen ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της βραζιλίας. Ένα δόγμα που βλέπει ομάδες που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή περιβαλλοντικές μκο, κυβερνητικές υπηρεσίες "ιδεολογικής" φύσης και κοινωνικά κινήματα που συνδέονται με ένα όραμα της αριστεράς ως τους νέους εσωτερικούς εχθρούς. Ένα από τα στοιχεία αυτού του δόγματος είναι η αποκοπή του ρόλου των πανεπιστημίων και της έρευνας, η σκλήρυνση του ποινικού κώδικα, η συνέχιση και επέκταση της υπεράριθμης φυλάκισης και η θέσπιση μέτρων κατά της κατασκοπείας. Το δόγμα χρησιμοποιεί τον έλεγχο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τη διάδοση φημών, τον αποκλεισμό των κατηγορουμένων και τη χρήση πλαστών εγγράφων. Η προώθηση απεργιών, το κλείσιμο των δρόμων, η κατάληψη γης και κτιρίων και ο αγώνας για τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτικών μειονοτήτων χαρακτηρίζονται σήμερα «τρομοκρατικές ενέργειες».

ήταν αυτή η νέα θεωρία που ήταν υπεύθυνη για το λόμπι για την έγκριση του αντιτρομοκρατικού νόμου που ψήφισε η ντίλμα. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα νέο σύμφωνο, μια «νέα δημοκρατία» όπου ο στρατός θα διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη νέα γεωπολιτική της ηπείρου και την εθνική πολιτική.

εν κατακλείδι. Το «φιλελεύθερο δημοκρατικό κράτος» που επικεντρώνεται στην εξαίρεση για τις «επικίνδυνες τάξεις» βρίσκεται στο στάδιο της ανασυγκρότησης ως παιχνιδιού εξουσίας των άρχουσων τάξεων (σε ορισμένες περιπτώσεις, του ναρκο-κράτους), προκαλώντας το κράτος και τις σχέσεις του με τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού. Οι δυνάμεις της αντίδρασης λειτουργούν ως αστυνομικό κράτος. Οι πολιτικές λιτότητας που δημιουργούν τόσο βαθιά προβλήματα στους ανθρώπουςκαι προάγουν τις φιλοδοξίες της καπιταλιστικής τάξης και την έκρηξη των υπηρετών της, αργά ή γρήγορα θα επιζητήσουν την ασφάλεια προς όφελός της και θα επεκτείνουν το χώρο εξαίρεσης για να επαναπροσδιορίσει τον κανόνα του συστήματος.
η κεντροαριστερά στοιχηματίζει όλες τις μάρκες της στις κάλπες

η βραζιλιάνικη αριστερά και κεντροαριστερά ποντάρουν την τύχη τους στις δημοσκοπήσεις σαν να περίμεναν ότι η αστική δημοκρατία θα τεθεί στη διάθεσή τους, θα προστατεύσει τα δικαιώματά τους, θα περιορίσει το σκοινί και θα νικήσει τον ιμπεριαλισμό, ενώ το σύστημα σταθεροποιεί τον στόχο του και ντύνεται μια νομιμότητα ή μια στολή για να ασκήσει εξουσία, πάντα με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης. Τα αντιπολιτευτικά κινήματα στα αριστερά που προέκυψαν μετά το νομικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τα οποία κατέβηκαν στους δρόμους δυστυχώς καταλήγουν σε αυτή την πραγματιστική λογική, για κρατικούς και κυβερνητικούς λόγους, όπου ο εχθρός στην άκρα δεξιά θα έπρεπε να ηττηθεί στην κάλπη και την ψήφο.

η κεντροαριστερά προσπαθεί να μετατρέψει αυτες τις προσπάθειες σε εκλογικά κουκιά, εξαντλώντας όλη της την ενέργεια για τη θεσμική διαμάχη και το σάπιο παιχνίδι των εκλογικών κομμάτων, εις βάρος της ταξικής πάλης. Η πολιτική σκηνή της βραζιλίας υπονομεύεται από την απάτη μιας εκπροσώπησης που για τους αστούς φιλελεύθερους υπήρξε πάντα ένας μηχανισμός που νομιμοποιεί τη σφετερισμό των συλλογικών δυνάμεων και των κοινών αγαθών από τη ισχυρή βούληση των μειονοτήτων. Αλλά γνωρίζουμε ότι το σύστημα ανατρέπει το ίδιο το σύνταγμά του και καταργεί το κράτος δικαίου όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των άρχουσων τάξεών του.

πρέπει να επιδιώξουμε να οικοδομήσουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που να δείχνει προς τα συνδικάτα, τις λαϊκές οργανώσεις ως την πιο σωστή εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή, να εμβαθύνουν την άμεση δημοκρατία, να αρνούνται την ταξική συνδιαλλαγή και να καταπολεμούν τον πρωτοφασισμό χωρίς αναβολή.

ο πρωτοφασισμός ως υπερ-δοσολογία του προγράμματος των ισχυρών

αυτή η διαμόρφωση της πολιτικής εξουσίας βοηθείται επίσης από την προπαγανδιστική τακτική και την άμεση δράση των αντιδραστικών τομέων και ιδεολογικά συνδεδεμένων ομάδων της άκρας δεξιάς, οι οποίες υποστηρίζονται γενικά από τους νομικούς και αστυνομικούς μηχανισμούς. Ένας παράγοντας που έχει αντίκτυπο στους δρόμους και όλα όσα υποδηλώνεται ότι πρόκειται να αναπτυχθούν, ανοίγοντας ένα χώρο για τους πράκτορές τους ώστε να μανιπουλάρουν την εθνική πολιτική σκηνή και να ευθυγραμμιστούν με αυτό που συμβαίνει σε ηπειρωτικό επίπεδο.

τονίζεται επίσης η οικονομική απογοήτευση, η αποτυχία των πολιτικών λύσεων μέσω της εκπροσώπησης και η αποσταθεροποίηση των αξιών που συνδέονται με τις θέσεις εξουσίας στην οικογένεια, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Το νέο αυτό δικαίωμα μεταφέρθηκε από τον λόγο του ρτ στον ριζοσπαστισμό του αντιπολιτικού και του αντι-συστημικού λόγου, διεκδικώντας για τον εαυτό του το δικαίωμα να μιλά όχι μόνο για τις ελίτ αλλά και για τα λαϊκά και περιφερειακά στρώματα της κοινωνίας. Δρουν στο κοινωνικό κενό που άφησε η κεντροαριστερά, η οποία δραστηριοποιείται μόνο για την υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας.

η καταστροφική φιγούρα του bolsonaro εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια εμβάθυνσης της πατριαρχικής βίας κατά των γυναικών, των lgbt, των ιθαγενών, των μαύρων και των quilombolas [1] και την καταστροφή των κοινωνικών δικαιωμάτων. Η βία που προέκυψε από διάφορες επιθέσεις που προκάλεσαν οι υποστηρικτές του στη βραζιλία, οδήγησαν στη βίαιη δολοφονία του mestre moa do katendê στο σαλβαδόρ. Μακριά από την ελαχιστοποίηση της βαρβαρότητας που αντιπροσωπεύει το bolsonaro, είναι απαραίτητο να την εντάξουμε σε μια λειτουργική λογική της εφαρμογής πολιτικών λιτότητας, της ιμπεριαλιστικής επαναποικιοποίησης της χώρας με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι θα ήταν κάτω από μια κεντροαριστερή κυβέρνηση.

οι δημοσκοπήσεις δεν θα νικήσουν τον ιμπεριαλισμό, την λιτότητα και τον πρωτοφασισμό
το αποτέλεσμα των εκλογών, επομένως, δεν επιλύει το πολύπλοκο πλαίσιο που θέτει ο αρνητικός συσχρτισμός δυνάμεων για την εργατική τάξη. Όλα τα σενάρια είναι για την εμβάθυνση της ταξικής πάλης και της καταπίεσης. Η «χρήσιμη ψήφος» κατά του bolsonaro θα οδηγήσει σε έναν πολύ περίπλοκο «τρίτο γύρο» που δεν θα κριθεί στις κάλπες. Ο αγώνας είναι μακροπρόθεσμος για την οικοδόμηση μιας μαζικής εναλλακτικής τάξης που δεν παραδίδεται σε κρατικούς λόγους, στη διακυβέρνηση και σε συμφωνίες που υπάγονται στην αυτοκρατορία. Αυτό όμως αποτελεί και μια κοινωνική δύναμη ικανή να νικήσει την αστική τάξη, τον ιμπεριαλισμό και τις επιθέσεις του. Τα ταξικά μας πανό πρέπει να ανεβαίνουν προς τα πάνω σε αυτή τη στιγμή της πρωτοφασιστικής και υπερφυσικής επίθεσης. Δεν μπορούμε να υποκύψουμε στον πανικό αποδυνάμωσης και στο φόβο που προκάλεσε η αντιδραστική ελίτ. Ο ρόλος μας είναι να αντισταθούμε ενεργά, ενισχύοντας την ταξική αλληλεγγύη, να διασφαλίσουμε τον αγώνα στους δρόμους και τη μόνιμη κινητοποίηση εκείνων που βρίσκονται στο κάτω μέρος της κοινωνίας!

συνεπώς, υποστηρίζουμε:
ενότητα για τον αντιφασισμό πέρα ​​από τις δημοσκοπήσεις, στους λαούς και στους δρόμους. Ο αγώνας θα καθορίσει τι πρόκειται να έρθει. Η ενότητα θα επιτυγχάνεται σε ενέργειες, κινητοποιήσεις ενάντια στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις και τη βαρβαρότητα που προωθούνται από τον bolsonaro και τους ομολόγους του.

αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Καταπολέμηση των ιδιωτικοποιήσεων και των επιθέσεων κατά των καταπιεσμένων. Καταπολέμηση των επιθέσεων στην εκπαίδευση, τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, καταπολέμηση του αυξανόμενου κόστους ζωής, την ποινικοποίηση των κοινωνικών κινημάτων και τη διαδικασία γενοκτονίας των μαύρων, περιφερειακών και ιθαγενών.

οικοδόμηση γενικής απεργίας ενάντια στην πρόοδο του φασισμού και των επιθέσεων στα δικαιώματα των εργαζομένων, που είναι η ατζέντα του ιμπεριαλισμού στην επόμενη περίοδο, των επιχειρηματικών και πολιτικών ελίτ ανεξάρτητα από τις εκλογές.

ένας ισχυρός λαός μπορεί να σταματήσει τον φασισμό!

αγώνας και οργάνωση ενάντια στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα!

– brazilian anarchist coordination – coordenação anarquista brasileira (cab - βραζιλιάνικος αναρχικός συντονισμός)

σημειώσεις
1. Οι quilombola κατοικούν στη βραζιλία. Είναι απόγονοι των αφροβραζιλιανών σκλάβων οι οποίοι δραπέτευσαν από φυτείες όπου εργάζοταν σκλαβοι που υπληρχαν στη βραζιλία μέχρι την κατάργηση τυης σκλαβιάς το 1888they are the descendants of afro-brazilian slaves who escaped from slave plantations that existed in brazil until abolition in 1888. [https://en.wikipedia.org/wiki/quilombola]

*Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

indonesia / philippines / australia / anti-fascism / press release Monday October 15, 2018 20:31 byMelbourne Anarchist Communist Group

The Melbourne Anarchist Communist Group have joined PUSH! Organising and Educating to Build an Anti-Fascist United Front. As its name implies, PUSH! aims to build a united front of working class organisations against Fascism. Our forces are modest, composed of a handful of groups and individual activists who have left CARF, but we are clear about our basic direction. ... The MACG will pursue our vision for an anti-Fascist united front within PUSH! We know that many groups in the labour movement don’t share our strategy, so they will have to be either won over or sidelined. And we know that the union bureaucracy is craven and conservative, but we place our faith in the rank and file workers who are Fascism’s targets. The struggle against Fascism is inseparable from the struggle against the union bureaucracy – but didn’t we know that already?

The Melbourne Anarchist Communist Group have joined PUSH! Organising and Educating to Build an Anti-Fascist United Front. As its name implies, PUSH! aims to build a united front of working class organisations against Fascism. Our forces are modest, composed of a handful of groups and individual activists who have left CARF, but we are clear about our basic direction.

As capitalism evolves ever more deadly contradictions, Right wing forces gather strength. Fascism, an ideology most people thought was defeated seventy years ago, has re-emerged. Like other reactionary forces, Fascists seek to blame society's problems on suitable scapegoats, but the distinguishing feature of Fascism is its use of violence as a strategy. By whipping up the middle classes into a frenzy of reaction, they create street gangs to attack vilified groups and “the enemy within” – progressive political forces. Ultimately, Fascists seek an open dictatorship to crush the unions and all other working class organisations. A Fascist group is a conspiracy to murder. Breaking it up is an act of self-defence and, if done using reasonable force, entirely justified.

Fascism can only be defeated by a united front, where workers from different tendencies unite all the Fascists’ targets through solidarity in action. In Australia today, this means that the unions must take the lead and rally the rest of the working class behind their banners. A mass demonstration of thousands, or even tens of thousands, of unionists and others would be unbeatable. The police could not disperse them and the Fascists would recoil in terror, to fall apart in bitter recriminations afterwards.

It is to pursue this vision that the MACG have left CARF and helped establish PUSH! While CARF has done essential work since 2015 in mobilising against Fascist rallies, it has put the only winning strategy in the too-hard basket. Increasingly, it abandoned building a united front that drew on broader forces and turned into a campaign group that merely attracted radicalised individuals. Worst of all, it turned away from the labour movement, writing off the unions as hopelessly conservative. CARF’s mobilisations have been a necessary stop-gap until we win the argument inside the unions, but they cannot win lasting victories when the constituency for Fascism keeps growing. There were some undemocratic practices within CARF, but we won’t dwell on them because frankly we’ve seen much worse and they only arose because of the political issues in contention.

The MACG will pursue our vision for an anti-Fascist united front within PUSH! We know that many groups in the labour movement don’t share our strategy, so they will have to be either won over or sidelined. And we know that the union bureaucracy is craven and conservative, but we place our faith in the rank and file workers who are Fascism’s targets. The struggle against Fascism is inseparable from the struggle against the union bureaucracy – but didn’t we know that already?

PUSH! can be contacted at antifascist.push@gmail.com or found on Facebook at: https://www.facebook.com/Antifascist.Push/.

NO PASARAN!

*Amongst the other media this announcement has been published in “The Anvil”, newsletter of the Melbourne Anarchist Communist Group (MACG), Vol 7/No 2, Sept.-Oct. 2018.

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Φύλο / Ανακοίνωση Τύπου Wednesday October 03, 2018 06:38 byDmitriΑναρχική Συλλογικότητα Manifesto

«Το λέμε με ειλικρίνεια, όσο επώδυνο κι αν είναι. Φασίστες υπάρχουν και έξω από το φασιστικό κόμμα, υπάρχουν σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα κόμματα. Υπάρχουν συνεπώς παντού άτομα τα οποία αν και δεν είναι φασίστες (μπορεί να είναι και αντιφασίστες), έχουν φασιστική ψυχή, την ίδια δηλαδή επιθυμία για καταπίεση που χαρακτηρίζει τους φασίστες.» (Errico Malatesta, 28 Αυγούστου 1923, «Γιατί νίκησε ο φασισμός», Libero Accordo)

Λιντσάρισμα και δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: ο σύγχρονος φασισμός προελαύνει.

«Ζούμε σε μια κοινωνία, που νομίζω οτι ο κόσμος δεν αντέχει, το να μην μπορεί να σεβάλει σε ένα συγκεκριμένο κουτάκι. Δηλαδή, δεν είμαστε κουτάκια. Είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολύ περισσότερα απο κάτι που μπορεί να χωρέσει σε ένα κουτάκι.» (Ζακ Κωστόπουλος, απόσπασμα από συνέντευξή του)

Στις 21 Σεπτέμβρη λιντσάρεται και δολοφονείται από αφεντικά και μπάτσους. Δεν χώραγε στα κουτάκια της κανονικότητάς τους. Ως οροθετικός, φτωχός, ομοφυλόφιλος και ακτιβιστής της Queer κοινότητας, περίσσευε στον κόσμο κράτους και κεφαλαίου, γι αυτο και η ζωή του δεν είχε καμμιά αξία για τους δολοφόνους του που τον χτύπαγαν ανελέητα, ματωμένο και αναίσθητο στο πεζοδρόμιο. Το λιντσάρισμα και η δολοφονία του από αυτή την φασιστική αγέλη αφεντικών και μπάτσων, πρώτα έγινε live θέαμα για αρκετό περαστικό και αδιάφορο κόσμο.

Στις επόμενες ώρες μέσω των δελτίων ειδήσεων και των «ενημερωτικών» εκπομπών των ΜΜΕ, η φρίκη αυτή κανονικοποιήθηκε με γκεμπελίστικη προπαγάνδα (ληστής, πρεζάκι, μαχαιροβγάλτης κλπ) και προσφέρθηκε «στο πιάτο» δεκάδων χιλιάδων βολεμένων σε κουτάκια, φιλήσυχων και νομοταγών, πιστών υπηκόων της κυριαρχίας και υποστηρικτών του καθεστώτος εξαίρεσης, για κανιβαλιστική κατανάλωση.

Πρόκειται για ένα θεσμοθετημένο καθεστώς εξαίρεσης που κοινωνικά νομιμοποιήθηκε βήμα-βήμα, αρχικά για πολιτικούς/ές κρατούμενους/ες, επεκτάθηκε με τον σταδιακό εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδων μεταναστών/στριών και τώρα απλώνεται ολοένα και περισσότερο. Η κατασκευή του εσωτερικού εχθρού του «έθνους», περνάει πάνω από τις ζωές roma, οροθετικών, ομοφυλόφιλων, τοξικοεξαρτημένων, άστεγων, φτωχών, εξαθλιωμένων, αγωνιστών/στριών. Οποιουδήποτε και οποιασδήποτε δηλαδή, που δεν ικανοποιεί τις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες υποταγής, αυτές που διαφημίζουν σε 24ωρη βάση τα ΜΜΕ, το σχολείο, η εκκλησία, ο στρατός και κάθε κρατικός και παρακρατικός μηχανισμός.

Με πρόσχημα την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας και του εμπορεύματος, ο κοσμηματοπώλης, ο οργανωμένος φασίστας και οι μπάτσοι, βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν ανεμπόδιστα το μίσος τους για τις ζωές των αδύναμων. Ανακριτής και εισαγγελέας, με επιδέξιους νομικούς χειρισμούς φρόντισαν να διαμορφώσουν ευνοϊκές συνθήκες για την αγέλη των δολοφόνων, παρα το δημοσιοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό και τις μαρτυρίες που δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται περι αυτοάμυνας ή ληστείας. Η «τυφλή δικαιοσύνη» των κυρίαρχων, που λειτουργεί σαν λάστιχο ανάλογα με το ποιος/ά είναι το θύμα και ποιοι είναι οι θύτες, μόνο προσχηματικά αναζητάει αποδείξεις και «αδιάσειστα» στοιχεία.

Η τεχνική της συγκάλυψης γνωστή: Απέναντι στους εφοπλιστές εμπόρους των δύο τόνων ηρωίνης του Noor-1, οι πολύμηνες αστυνομικές και δικαστικές «έρευνες» κόλλησαν… Απέναντι σε φτωχοδιάβολους τοξικοεξαρτημένους/ες, και σε οροθετικές/ούς, ρατσισμός, στιγματισμός, διαπόμπευση και έμπρακτη διαμόρφωση συνθηκών κοινωνικού τους αποκλεισμού. Απέναντι στους τραπεζίτες με το γνωστό τους φαγοπότι των εκατοντάδων δις, δικαστικοί τεμενάδες και κρατικές επιχορηγήσεις. Απέναντι στα αφεντικά, μεγάλα και μικρά, που καταπατούν ωράρια, που κλέβουν ένσημα και υπερωρίες, δίνοντας ψίχουλα για μεροκάματο, θεσμοθετημένα γραφειοκρατικά πλυντήρια.

Στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, φτώχεια, καταστολή και εξαθλίωση. Απέναντι σε σωματέμπορους, μαφίες, βιαστές και φασίστες, όταν η αστυνομική «ανοχή»-στήριξη βγάζει μάτια, τότε στήνεται επικοινωνιακά ένα ατέρμονο δικαστικό γαϊτανάκι που οδηγεί είτε σε αθωωτικές αποφάσεις, είτε σε ποινές-χάδια «ελλείψει περαιτέρω στοιχείων». Απέναντι σε οτιδήποτε ξεφεύγει της πατριαρχικής νόρμας (cis γυναίκες και queer άτομα), η έμφυλη βία σχετικοποιείται και κανονικοποιείται. «Εθνική» οδύνη για τα καημένα αφεντικά που «δεν βγαίνουν» λόγω κρίσης, πατριωτικές κορώνες και εκκλήσεις για «εθνική ενότητα και συστράτευση» των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων που συνθλίβονται.

«Το λέμε με ειλικρίνεια, όσο επώδυνο κι αν είναι. Φασίστες υπάρχουν και έξω από το φασιστικό κόμμα, υπάρχουν σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα κόμματα. Υπάρχουν συνεπώς παντού άτομα τα οποία αν και δεν είναι φασίστες (μπορεί να είναι και αντιφασίστες), έχουν φασιστική ψυχή, την ίδια δηλαδή επιθυμία για καταπίεση που χαρακτηρίζει τους φασίστες.» (Errico Malatesta, 28 Αυγούστου 1923, «Γιατί νίκησε ο φασισμός», Libero Accordo)

Ο σύγχρονος φασισμός δεν επελαύνει μόνο με τάγματα εφόδου οργανωμένων φασιστών. Οι ρίζες του απλώνονται όλο και πιο βαθιά, αυξάνοντας την κοινωνική νομιμοποίηση της εντεινόμενης ταξικής εκμετάλλευσης-καταπίεσης, του ρατσισμού απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα, του εθνικισμού-πατριωτισμού και της πατριαρχικής βίας. Σ’ αυτή την νέα κανονικότητα, σ’ αυτόν τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που χτίζουν και αναβαθμίζουν σταθερά κράτος και κεφάλαιο σε καθεστώς αστικής δημοκρατίας, με την ολόπλευρη και δυναμική στήριξη των πιστών τους υπηκόων, σ’ αυτά τα άθλια προκατασκευασμένα κουτάκια και τις κοινωνικές τους νόρμες οπου προσπαθούν να στριμώξουν τις ζωές μας, ο Ζακ Κωστόπουλος δεν χωρούσε. Ούτε εμείς χωράμε. Κι όσες/οι δεν χωράμε στα κουτάκια που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι με τους μηχανισμούς προπαγάνδα τους, απλά περισσεύουμε στον κόσμο τους. Οι ζωές όσων περισσεύουν στον κόσμο των κυρίαρχων, οι ζωές όσων δεν σκύβουν υποτακτικά το κεφάλι μπροστά στον σύγχρονο φασισμό τους, δεν έχουν αξία, είναι αναλώσιμες.

Δεν μας ξεγελάνε τα κροκοδείλια δάκρυα επικοινωνιακής προβολής, των «κινηματιών» πολιτικών χαμαιλεόντων της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας των «δικαιωμάτων», των υπερασπιστών της ανάθεσης και του κυβερνητισμού. Το κράτος με τους μηχανισμούς του και τα αφεντικά (μεγάλα και μικρά), μας «προσφέρουν» απλόχερα το θάνατο. Δεν αρκεί η θλίψη και η οργή μας. Ιστορικά, ποτέ το συναίσθημα δεν αποδείχτηκε ικανό για να αντιμετωπίσει με συνεπή επιμονή και οργανωτική επάρκεια μέσα στο χρόνο, τις σχεδιασμένες θανατοπολιτικές κράτους και κεφαλαίου, υπο όποια κυβέρνηση κι αν εφαρμόζονταν, με όποιον τρόπο κι αν αυτές επιβλήθηκαν στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, είτε με πολέμους, είτε με φασιστικά καθεστώτα, είτε με εθνορατσιστικές πολιτικές.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΝΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Βόλος, 1 Οκτώβρη 2018


Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος / Φύλο / Ανακοίνωση Τύπου Saturday September 29, 2018 18:04 byΕλευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση

Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, άνεργο/η να πάρει θέση ενάντια στη φασιστική πανούκλα. Μέσα στα σωματεία, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των από κάτω στη ζωή! Για να μη νικήσει ο φόβος και το μίσος! Για να ανθίσουν οι πολύχρωμες εργατικές κοινότητες και η αλληλεγγύη απέναντι στη βαρβαρότητα!

Την Παρασκευή, 21 Σεπτέμβρη μέρα μεσημέρι ο Ζακ Κωστόπουλος πέφτει νεκρός σε ενεχυροδανειστήριο της ομόνοιας μετά από ανελέητο ξυλοδαρμό από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, έτερου μαγαζάτορα και αστυνομικών παρουσία και άλλων ατόμων που απλά κοιτάνε το θέαμα(με τη λαμπρή εξαίρεση ενός ανθρώπου που προσπαθεί να τους εμποδίσει). Στη δικογραφία που μεταβιβάζεται στον εισαγγελέα δεν αναφέρεται τίποτα από όλα αυτά ούτε και στις μαρτυρίες των αστυνομικών και του ιδιοκτήτη. Ο χώρος της δολοφονίας δεν περιφράσσεται και ο ιδιοκτήτης καθαρίζει το χώρο καταστρέφοντας κάθε στοιχείο. Τα ΜΜΕ σκυλεύουν τη μνήμη του νεκρού διαδίδοντας ψεύδη. Το ίδιο και ακροδεξιά στοιχεία τα οποία γράφουν οργανωμένα σχόλια( κυρίως μέσα από fake προφίλ) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ίδιο το προφίλ του Ζακ Κωστόπουλου όπου πανηγυρίζουν για τη δολοφονία του και υβρίζουν το νεκρό μη σεβόμενοι ούτε καν το πένθος των δικών του ανθρώπων.

Μέχρι να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του δράστη δημοσιογράφοι και φιλήσυχοι πολίτες ξερνούν το μίσος τους για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα δικαιολογώντας την αυτοδικία και πρακτικές λιντσαρίσματος κατά των μικροπαραβατικών και των τοξικοεξαρτημένων την ίδια ώρα που έμποροι σκληρών ναρκωτικών και κλέφτες δημόσιου χρήματος είτε έχουν ΜΜΕ οι ίδιοι είτε εξυμνούνται από αυτά. Μετά την αποκάλυψη ότι πρόκειται για γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό αγωνιστή υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και άρα είναι πιο δύσκολο να αποκρυφτεί η αλήθεια αρχίζει μια πιο έμμεση στοχοποίηση και στην πρώτη γραμμή βγαίνουν οι ναζιστές που κάνουν συγκέντρωση με εμετικά συνθήματα κατά των ομοφυλόφιλων και των χρηστών ναρκωτικών στο σημείο της δολοφονίας.

Να μη συνηθίσουμε το Θάνατο και την κοινωνική ανθρωποφαγία! Να υπερασπίσουμε τη μνήμη του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου από τους κάθε λογής υβριστές του!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, άνεργο/η να πάρει θέση ενάντια στη φασιστική πανούκλα. Μέσα στα σωματεία, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των από κάτω στη ζωή! Για να μη νικήσει ο φόβος και το μίσος! Για να ανθίσουν οι πολύχρωμες εργατικές κοινότητες και η αλληλεγγύη απέναντι στη βαρβαρότητα! Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση καλεί σε συμμετοχή σε όλες τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που γίνονται ανά την Ελλάδα ενάντια στις προσπάθειες συγκάλυψης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΗΜΑΘΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Català Ελληνικά Deutsch#Nobastan3Causales: seguimos luchando por aborto libre en Chile

#Nobastan3Causales: seguimos luchando por aborto libre en Chile

Press Release

Mon 19 Nov, 21:25

browse text browse image

945957952959769962.jpg image“Εθνικά” υπερήφαν ... Oct 27 06:20 by Ανθός – Ελευθεριακό Φοιτητικό Σχήμα 0 comments

cab_statement_3.jpeg imageΗ παρούσα κατάστ^... Oct 20 20:25 by CAB 0 comments

push.jpg imageMACG join PUSH! Oct 15 20:31 by Melbourne Anarchist Communist Group 0 comments

zak.jpg imageΟ σύγχρονος φασι`... Oct 03 06:38 by DmitriΑναρχική Συλλογικότητα Manifesto 0 comments

ceb6ceb1ceba.jpg imageΚοινωνικός κανιβ... Sep 29 18:04 by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση 0 comments

cropped5h1a2895_1.jpg imageEutopian Library reopens Sep 27 21:18 by Ευτοπική Βιβλιοθήκη 0 comments

cropped5h1a2895.jpg imageΗ Ευτοπική Βιβλι_... Sep 27 21:13 by Ευτοπική Βιβλιοθήκη 0 comments

0004f0c1_big610x380.jpg image«Δεν φοβόμαστε» Sep 21 19:23 by Black Rose/Rosa Negra 0 comments

38016048_1565638766874703_2001858735969927168_n.jpg imageΕθνικισμός-πατρι... Sep 16 19:47 by Καθ’οδόν & mⒶnifesto 0 comments

prisonersarestrikingnationwidesept9oaklandposterblackoutcollective.jpg imageΗΠΑ: Απεργία φυλα ... Sep 10 22:08 by Διεθνές Συνδικ. Γραφείο 0 comments

selbysemela.jpg imageΈφυγε ένας Νοτιο^... Sep 01 14:21 by ZACF 0 comments

Selby Semela, 1958-2018 imageA South African Revolutionary Passes: Jabisile Selby Semela, 1958-2018 Aug 30 08:14 by ZACF 0 comments

fau.png imageDeclaración de la Federación Anarquista Uruguaya acerca de los sucesos en Nicaragua Aug 15 07:24 by Federación Anarquista Uruguaya 2 comments

cropped96194995296576995695795996541.jpg imageΕίμαστε εδώ για ν ... Jul 29 22:53 by ΕΣΕ Ρεθύμνου 0 comments

srebrenica343x480.jpg imageΠοτέ δεν θα ξεχάσ ... Jul 13 18:39 by antifanakata 0 comments

rssnprsnrs_3.jpg imageΑλληλεγγύη με το`... Jun 13 21:28 by Workers Solidarity Movement 0 comments

mayday.jpg imageMay Day 2018 May 01 15:49 by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) 0 comments

images.jpg imageThe useful dead Apr 27 21:25 by Melbourne Anarchist Communist Group 0 comments

textAbahlali baseMjondolo to hold their annual UnFreedom Day rally tomorrow Apr 22 02:43 by Abahlali baseMjondolo 0 comments

no_nato.jpg imageΟ κόσμος ή αλλάζε ... Apr 13 20:22 by Διεθνιστική Αλληλεγγύη 0 comments

comunicatcntcat_1.jpg imagePosicionament de la CNT Catalano-Balear Davant L’actual Situació Política a Catalunya Apr 13 03:31 by Secretariat Permanent del Comitè Regional 0 comments

comunicatcntcat.jpg imagePosicionamiento de la CNT catalano-balear ante la situación política en Cataluña. Programa... Apr 13 03:28 by Secretariado Permanente del Comité Regional 0 comments

valse05611_1.jpg image[ZAD] Los desalojos empezaron, la ZAD llama a la movilización Apr 12 07:41 by ZAD 0 comments

expulsion_zad_1.jpg image[ZAD] Le espulsioni sono cominciate, la ZAD lancia un appello di mobilitazione Apr 12 07:39 by ZAD 0 comments

expulsion_zad_2.jpg image[ZAD] For Immediate Release - Evictions Have Begun; the ZAD Calls for Mobilization Apr 12 07:37 by ZAD 1 comments

download.jpg imageΟι διακρατικοί α_... Apr 10 18:20 by Πέλοτο 0 comments

28b9eebf550d43177f73a101bb5894a5.jpg imageCNT: A la clase trabajadora de Catalunya Mar 31 14:28 by Secretariado Permanente del Comité Regional de CNT Catalunya 0 comments

images.jpeg imageΑλληλεγγύη στο Α`... Mar 21 18:36 by Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών Καλαμπάκας 0 comments

textAssassinio Politico, Terrorismo di Stato: Marielle Franco lotta con noi! Mar 19 22:30 by Coordinazione Anarchica Brasiliana 0 comments

460_0___30_0_0_0_0_0_29250100_10204225355389931_3506571102731584640_n_1.jpg imageΜαριέλ Φράνκο. Πα ... Mar 18 19:37 by Brazilian Anarchist Coordination 0 comments

more >>
© 2005-2018 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]