user preferences

Λάζαρος Πετρομελίδης: ένας από μας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday June 17, 2008 21:49author by Πρωτοβουλία Αγώνα για Ενιαίο Άλσοςauthor email eniaioalsos at gmail dot com Report this post to the editors

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Ο Λάζαρος, 16 χρόνια τώρα διώκεται για τις ιδέες του. Αυτές του αντιεθνικισμού και του αντιμιλιταρισμού.

Ο Λάζαρος είναι Δραπετσωνίτης και ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Αγώνα για Ενιαίο Άλσος στη Δραπετσώνα. Δεν του συμπαραστεκόμαστε απλά, αλλά στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα του και μετά από τη νέα του καταδίκη από το ναυτοδικείο του Πειραιά σε τρία χρόνια φυλάκιση χωρίς εξαγορά.

Ο Λάζαρος, 16 χρόνια τώρα διώκεται για τις ιδέες του. Αυτές του αντιεθνικισμού και του αντιμιλιταρισμού.

Αγωνίζεται ενάντια στον πατριωτικό σωβινισμό και τη μισαλλοδοξία που καλλιεργούν οι πάσης φύσεως εθνικισμοί (πολιτικοί, φυλετικοί και θρησκευτικοί). Αγωνίζεται υπέρ της παγκόσμιας συναδέλφωσης των λαών.

Κάνοντας πράξη αυτές τις ιδέες, αρνείται να υπηρετήσει στο στρατό, το κατεξοχήν όργανο και όχημα αυτών των αντιλήψεων.

Ο Λάζαρος δεν επέλεξε την οδό της απαλλαγής από αυτόν (το στρατό) μέσω του γλειψίματος, της εξαγοράς και της κομπίνας για δήθεν ανικανότητα των ημετέρων επωνύμων.

Ο Λάζαρος δεν επέλεξε τη λύση του ακαταλόγιστου και της ατομικής λύσης (τρελόχαρτο) το οποίο είναι και η μόνη που αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος για απαλλαγή από το στρατό, με μικρό βαθμό δυσκολίας.

Ο Λάζαρος είναι αντιρρησίας συνείδησης, μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης Ελλάδας και έμπρακτα αλληλέγγυος σε όλους τους αντιρρησίες σε παγκόσμιο επίπεδο, γι΄ αυτό και πληρώνει με 15 δίκες, με προσαγωγές και φυλακίσεις. Είναι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ο αντιρρησίας με τις πιο πολύχρονες διώξεις.

Είμαστε δίπλα του έμπρακτα αλληλέγγυοι.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Πρωτοβουλία Αγώνα για Ενιαίο Άλσος

Related Link: http://www.eniaioalsos.gr
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]