user preferences

ZACF κατηγορούν τρομοκρατικές εκρήξεις

category Διεθνή | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday July 09, 2005 15:03author by Michael Schmidt - ZACF - Anarkismo Report this post to the editors

Η δυσωδία του φασισμού είναι πραγματική

REPLACE THIS TEXT WITH HTML TO APPEAR ON FRONT PAGE

Οι Νοτιοαφρικανοί αναρχικοί κατηγορούν τις φανερές τρομοκρατικές εκρήξεις στο Λονδίνο

Εμείς η Αναρχική Κομμουνιστική Ομοσπονδία Ζαμπαλάζα (Zabalaza Anarchist Communist Federation - ZACF) της Νότιας Αφρικής, στεκόμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου και φτωχό κόσμο, που, προφανώς, ήταν ο στόχος των άνανδρων εκρήξεων βομβών στο λεωφορείο και το τραίνο στις 7 Ιούλη στο Λονδίνο. Την ίδια συμπάθεια εκφράσαμε και προηγουμένως για τα θύμα των εκρήξεων βομβών στη Μαδρίτη στις 11 Μάρτη του προηγούμενου χρόνου. Αλλά είμαστε αμετανόητοι στην άσπονδη αντίθεσή μας στην τρομοκρατία σε κάθε της μορφή, είτε καθοδηγείται από το κράτος είτε από παρακρατικούς οπορτουνιστές.

Λίγο μας ενδιαφέρει για το ότι η «Μυστική Οργάνωση της al-Qaida στην Ευρώπη» ανέλαβε την ευθύνη για το ειδεχθές μακελειό σε βάρος 33 συνηθισμένων ταξιδιωτών και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Λίγο μας ενδιαφέρει για το ότι οι δολοφόνοι κινούνται από υψηλά ιδανικά, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς και θρησκευτικών.

Η δυσωδία του φασισμού είναι πραγματική: αυτοί που ωφελούνται μόνο από τη σημερινή «στρατηγική της έντασης» (με άλλα λόγια τον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία»), που δεν ενδιαφέρονται καν για τη ζωή των απλών ανθρώπων, είναι εκείνοι οι οποίοι, όπως και τα όρνεα της ελίτ της G8 που αυτές τις μέρες συναθροίζονται στο Gleneagles, παραμένουν απαθείς στις εκκλήσεις της ανθρωπότητας.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι η ανθρωπότητα αρνείται να καθοδηγείται σαν πρόβατο στη σφαγή από τους ηγέτες της, οι οποίοι ενώνονται από το ίδιο κόκκινο αίμα που χύθηκε σήμερα.

Εμείς οι “great unwashed” είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να σταθούμε ανάμεσα στους τρομοκράτες, είτε κρύβονται στις σκιές είτε λιάζονται στην τηλεόραση και τη βαρβαρότητά τους που εξαπολύουν στις υπηρέτριες.

Τα βαθύτερα συλλυπητήριά μας σε όλους εκείνους που έχασαν μέλη των οικογενειών τους και φίλους σήμερα καθώς και ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν.

Michael Schmidt (International Secretary, ZACF, Southern Africa) http://www.zabalaza.net/ * Μετάφραση στα ελληνικά από «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», 8 Ιούλη 2005, Μελβούρνη.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]