user preferences

New Events

Ανατολική Ασία

no event posted in the last week

ΝΑΤΟ έξω από το Αφγανιστάν

category Ανατολική Ασία | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Monday May 12, 2008 21:12author by Alternative Libertaire - Anarkismoauthor email relations.exterieures at alternativelibertaire dot org Report this post to the editors

Ανακοίνωση της Alternative Libertaire

Greek translation of “NATO out of Afghanistan” by Alternative Libertaire.

Το γαλλικό Κράτος έχει επιλέξει τη στρατιωτική κλιμάκωση στο Αφγανιστάν. Έτσι, όχι μόνο προτίθεται να αυξήσει τη στρατιωτική του ισχύ, με την παρουσία 2.700 στρατιωτών το ερχόμενο καλοκαίρι από 1.700 που ήταν μέχρι τώρα, αλλά θα αποστείλει και ένα επιπλέον μάχιμο σύνταγμα 700 στρατιωτών ώστε να ενισχύσει περισσότερο τη γραμμή πυρός γύρω από την πρωτεύουσα Kabul όπου τώρα αναπτύσσεται το μεγαλύτερο μέρος των Γάλλων στρατιωτών.

Γιατί ο Sarkozy πήρε αυτή την απόφαση;

Είναι βέβαιο ότι ο αφγανικός λαός, η πλειοψηφία του οποίου υποστηρίζει την απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής, δεν ζήτησε κάτι τέτοιο. Ούτε όλα αυτά γίνονται για την υπεράσπιση των, ούτως ή άλλως, μη υπαρκτών δημοκρατικών ελευθεριών. Η αφγανική κυβέρνηση αποτελείται από «πολέμαρχους» οι οποίοι μάχονται για τη νομή της διεθνούς βοήθειας και σωρεύουν πλούτη από το λαθρεμπόριο. Όλα τα επιχειρήματα με τα οποία δικαιολογείται επίσημα η Δυτική στρατιωτική παρουσία είναι απλούστατα ψέματα.

Για παράδειγμα, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών από πλευράς των υποστηρικτών του «δικαιώματος της ανθρωπιστικής επέμβασης». Για τις Αφγανές γυναίκες τα αποτελέσματα της κατοχής παραμένουν το ίδιο τραγικά: το 88% των γυναικών είναι αγράμματες, το 60% των γυναικών εξαναγκάζονται να παντρευτούν, 1 στις 9 γυναίκες πεθαίνει μετά τον τοκετό. Σήμερα, επίσης, το Αφγανιστάν είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου το ποσοστό αυτοκτονιών γυναικών είναι υψηλότερο απ’ ό,τι ανάμεσα στους άνδρες.

Επιπλέον υπάρχουν και οι υποσχέσεις για οικονομική ανάπτυξη που ποτέ δεν εκπληρώνονται. Ο μόνος τομέας που παραμένει ανθηρός είναι αυτός της παραγωγής οπίου και της μετατροπής του σε ηρωίνη.

Φυσικά, ο Sarkozy ούτε για μια στιγμή δεν έχει σκεφτεί ότι είναι ο αφγανικός λαός που πρέπει να πάρει τις αποφάσεις για τον εαυτό του. Γι’ αυτόν το μόνο πράγμα που μετράει είναι η συστράτευση με την πολιτική πολεμο-καπηλείας του Μπους με τον οποίο μοιράζεται το όνειρο της Δύσης για την ηγεμονία του πλανήτη και των πηγών του. Χθες ήταν η υιοθέτηση μιας σκληρής γραμμής ενάντια στο Ιράν, σήμερα είναι η αποστολή ενισχύσεων στους λασπότοπους του Αφγανιστάν, αύριο θα είναι ίσως η ολοκληρωτική αναμόρφωση στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Η Alternative Libertaire απαιτεί την άμεση απόσυρση των γαλλικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Τα χρήματα που ξοδεύονται σε πολεμικές εκστρατείες στην Ασία και την Αφρική πρέπει να ξοδεύονται σε κοινωνικά χρήσιμους τομείς όπως η υγεία και η παιδεία. Καλούμε σε κινητοποίηση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εγκληματική ιδεολογία της «σύγκρουσης των πολιτισμών».

Alternative Libertaire

13 Απρίλη 2008

* Δημοσιεύτηκε στο www.anarkismo.net Αγγλική μετάφραση Διεθνείς Σχέσεις FdCA. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», τέλη Απρίλη 2008.

Related Link: http://www.alternativelibertaire.org

This page has not been translated into العربية yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]