user preferences

Search author name words: Zabalaza Anarchist Communist Front

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές του APF/CAWP

category Νότια Αφρική (Περιφέρεια) | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday April 02, 2008 20:05author by Zabalaza Anarchist Communist Front - Anarkismo Report this post to the editors

Και ενάντια στην αστυνομική βία

Δηλώνουμε την υποστήριξή μας στο Anti-Privatisation Forum και την Coalition Against Water Privatisation, αγωνιστές των οποίων έγιναν πρόσφατα θύματα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

Το Zabalaza Anarchist Communist Front (Αναρχικό Κομμουνιστικό Μέτωπο Zabalaza) δηλώνει την υποστήριξή του στο Anti-Privatisation Forum (APF – Φόρουμ κατά της Ιδιωτικοποίησης) και την Coalition Against Water Privatisation (CAWP - Συσπείρωση Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού) αγωνιστές των οποίων έγιναν πρόσφατα θύματα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

Μέλη της τοπικής κοινότητας στο Sebokeng χτυπήθηκαν και παρενοχλήθηκαν βίαια από μέλη του Community Policing Forum (CPF – κάτι σαν δημοτική αστυνομία) και τα πορτοφόλια και τα κινητά τους τηλέφωνα κλάπηκαν. Όταν τα θύματα παραπονέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Sebokeng Police Station και προσπάθησαν να καταθέσουν μήνυση κατά του CPF, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν με τη διάθεση 8 αστυνομικών οχημάτων και 200 αστυνομιών που στάλθηκαν για να ερευνήσουν τα σπίτια αγωνιστών των APF και CAWP, λέγοντάς τους ότι έφτασε η ώρα που θα λογαριαστούν μαζί τους, αναγκάζοντάς τους έτσι να αρχίσουν να κρύβονται.

Υποστηρίζουμε τον αγώνα στο Boiketlong ενάντια στην κτηνωδία της αστυνομίας και του CPF και αν και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν στιγμές που, έχοντας ελάχιστες ή και καμιά επιλογή παρά το να καταφύγουμε στην αστυνομία, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι δεν μπορούμε ποτέ να εμπιστευτούμε την αστυνομία για να προστατεύσει την εργατική τάξη και να διατηρήσει την ειρήνη.

Αντίθετα, ο ρόλος της αστυνομίας ως ο ένοπλος πράκτορας του κεφαλαίου, είναι να τρομοκρατεί και να συμπεριφέρεται κτηνωδώς ενάντια στην εργατική τάξη και τις φτωχές κοινότητες.

Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος προστασίας των κοινοτήτων μας και από το αντικοινωνικό έγκλημα και από την αστυνομική επιθετικότητα, είναι διαμέσου της εργατικής αλληλεγγύης και, τελικά, με τον αγώνα της εργατικής τάξης και των φτωχών κοινοτήτων μέσω της συγκρότησης των δικών τους ομάδων αυτοάμυνας για την αντιμετώπιση του αντικοινωνικού εγκλήματος και της αστυνομικής βίας.

Η αστυνομία δεν είναι τίποτε άλλο από μια δύναμη κατοχής που, αργά ή γρήγορα, είναι απαραίτητο να εκδιωχθεί από τις κοινότητές μας, αφήνοντας πίσω της απελευθερωμένες ζώνες κάτω από τον κοινωνικό έλεγχο των συνελεύσεων και των εργατικών συμβουλίων που θα προστατεύονται από ομάδες λαϊκής αυτοάμυνας.

Zabalaza Anarchist Communist Front

* Δημοσιεύτηκε σε www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 1 Απρίλη 2008.

Related Link: http://www.zabalaza.net
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]