user preferences

New Events

Noord-Amerika / Mexico

no event posted in the last week

Canada: Laat ze blijven!

category noord-amerika / mexico | repression / prisoners | opinion/analysis author Friday February 08, 2008 19:11author by Linchpin - Common Cause Report this post to the editors

poster voor een bijeenkomst voor mensen die zich tegen oorlog verzetten in Toronto

Op 6 december, stemde een comite over immigratie voor een aanbeveling die afkomstig was van Olivia Chow van de NDP. Het riep de Canadese regering op te komen met een programma om tegenstanders van oorlog uit Irak en hun gezinnen toe te laten en te laten blijven.


Laat ze blijven

poster voor een bijeenkomst voor mensen die zich tegen oorlog verzetten in Toronto


Voorafgaande aan kerstmis verloren twee Amerikaanse militairen een hoogste beroep voor vluchteling status - het Hooggerechtshof weigerde zelfs om het geval aan te horen. Toen, op 6 december, stemde een comite over immigratie voor een aanbeveling die afkomstig was van Olivia Chow van de NDP. Het riep de Canadese regering op te komen met een programma om tegenstanders van oorlog uit Irak en hun gezinnen toe te laten en te laten blijven.

Hoor een van de tegenstanders van oorlog die wonen in Toronto spreken op een openbare bijeenkomst en in hun ervaringen worden patronen duidelijk. Kim Rivera, een roodharige in haar jaren '20, diende in een artillerie eenheid in Bagdad, die voor het eerst in augustus 2006 uit voer. Verhalen over geronnen bloed, IED's en lef zorgden er voor dat ze over de missie van gedachten veranderde. De dehumanisatie van Irakese arbeiders die worden gedwongen binnen vooruit gelegen operationele bases werk te zoeken kwamen daar nog bij.

Een andere oorlog tegenstander die in Toronto woont is Phil McDowell. Hij ging gelijk na de 11 september aanvallen in het leger, tijdens zijn laatste jaar van een IT opleiding. Hij kreeg in juni 2006 ontheffing, enkele maanden later kreeg hij bericht dat hij terug moest naar Fort Hood, Texas, voor een nieuwe tewerkstelling in Irak.

Het Stop Loss beleid is ontworpen om de eb en vloed van patronen bij de rekrutering tegen te gaan. Het staat het leger toe soldaten gedwongen opnieuw te werk te stellen of hen te dwingen hun toer van plicht in een oorlog zone uit te breiden - het is voor soldaten een venijnige bron voor verzet.

Meer van de tegenstanders van oorlog zijn nijdig over wat ze voelen als een de facto economische dienstplicht. De militaire hierarchie stimuleert de rekruteerders om te rekruteren in gebieden waar sociaal economische achtergrond de doelen of ambities van de jeugd belemmert. Het leger wordt dan voorgesteld als een uitweg.

Dan zijn er voordelen, zoals gezondheid, ook voor gezinnen. De partner van een andere tegenstander van oorlog, Jill Hart, weet er alles van - ze zette haar man onder druk om zich opnieuw bij het leger te melden, zodat haar zieke kind medische hulp zou kunnen krijgen.

Vergelijk de waarschijnlijke vervolging die deze mannen en vrouwen te wachten staat als ze worden gedeporteerd met de gegevens van de burger architecten van oorlog, die het dragen van uniformen wisten te vermijden, maar dagelijks gokken met de levens van militairen, vanwege politieke doelstellingen.

John Ashcroft kreeg tijdens Vietnam als student zes keer uitstel voor het dienen in het leger. Wolfowitz kreeg het zelfde uitstel, waardoor hij kon werken tot de dienstplicht was opgeheven. Bush is de meest beroemde "kip havik" van hen allen - hij slaagde er in een positie in de Nationale Garde van de luchtmacht in Texas te krijgen, ooit een populaire manier om te voorkomen dat je voor gevechtshandelingen zou moeten worden ingezet.

De campagne wordt in de hele staat gevoerd rond 'Courage to Resist', en bereidt zich voor op een Winter Soldaat 2008. Het is een poging een gebeurtenis uit 1971 te herhalen, toen anti-oorlog veteranen getuigden over oorlogsmisdaden waarvan ze getuige waren geweest of waar ze zelfs aan mee hadden gedaan.

Hier voeren tegenstanders van oorlog een politieke strijd om er voor te zorgen dat ze kunnen blijven. Uitgeput en niet in staat om veel meer soldaten die weigeren op te nemen hopen ze dat de dingen de kleuren aannemen van de jaren zestig en uitgroeien tot een massale ondersteunende beweging.

In ieder geval is er nu een manier om de troepen op te vrolijken, als ze beginnen hun superieuren niet meer te gehoorzamen en weigeren te vechten.

ONDERSTEUN ZE, zie warresisters.ca voor meer.


Anarchistisch blad "Linchpin", #2

Translation by a-infos-nl

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
¿Què està passant a Catalunya?

Front page

Ciao, Donato!

[Uruguay] Ante el homicidio de un militante sindical: Marcelo Silvera

[Argentina] Terrorista es el Estado: Comunicado ante el Informe Titulado "RAM"

[Catalunya] Continuisme o ruptura. Sobre les eleccions del 21D

Reconnaissance par Trump de Jérusalem comme capitale d'Israël : de l'huile sur le feu qui brûle la Palestine

Noi comunisti anarchici/libertari nella lotta di classe, nell'Europa del capitale

Luttons contre le harcèlement et toutes les violences patriarcales !

The Old Man and the Coup

Hands off the anarchist movement ! Solidarity with the FAG and the anarchists in Brazil !

URGENTE! Contra A Criminalização, Rodear De Solidariedade Aos Que Lutam!

¡Santiago Maldonado Vive!

Catalunya como oportunidad (para el resto del estado)

La sangre de Llorente, Tumaco: masacre e infamia

Triem Lluitar, El 3 D’octubre Totes I Tots A La Vaga General

¿Què està passant a Catalunya?

Loi travail 2017 : Tout le pouvoir aux patrons !

En Allemagne et ailleurs, la répression ne nous fera pas taire !

El acuerdo en preparacion entre la Union Europea y Libia es un crimen de lesa humanidad

Mourn the Dead, Fight Like Hell for the Living

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta já! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Reseña del libro de José Luis Carretero Miramar “Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabalí” (Queimada Ediciones, 2017)

© 2005-2018 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]