user preferences

New Events

Noord-Amerika / Mexico

no event posted in the last week

Canada: Laat ze blijven!

category noord-amerika / mexico | repression / prisoners | opinion/analysis author Friday February 08, 2008 19:11author by Linchpin - Common Cause Report this post to the editors

poster voor een bijeenkomst voor mensen die zich tegen oorlog verzetten in Toronto

Op 6 december, stemde een comite over immigratie voor een aanbeveling die afkomstig was van Olivia Chow van de NDP. Het riep de Canadese regering op te komen met een programma om tegenstanders van oorlog uit Irak en hun gezinnen toe te laten en te laten blijven.


Laat ze blijven

poster voor een bijeenkomst voor mensen die zich tegen oorlog verzetten in Toronto


Voorafgaande aan kerstmis verloren twee Amerikaanse militairen een hoogste beroep voor vluchteling status - het Hooggerechtshof weigerde zelfs om het geval aan te horen. Toen, op 6 december, stemde een comite over immigratie voor een aanbeveling die afkomstig was van Olivia Chow van de NDP. Het riep de Canadese regering op te komen met een programma om tegenstanders van oorlog uit Irak en hun gezinnen toe te laten en te laten blijven.

Hoor een van de tegenstanders van oorlog die wonen in Toronto spreken op een openbare bijeenkomst en in hun ervaringen worden patronen duidelijk. Kim Rivera, een roodharige in haar jaren '20, diende in een artillerie eenheid in Bagdad, die voor het eerst in augustus 2006 uit voer. Verhalen over geronnen bloed, IED's en lef zorgden er voor dat ze over de missie van gedachten veranderde. De dehumanisatie van Irakese arbeiders die worden gedwongen binnen vooruit gelegen operationele bases werk te zoeken kwamen daar nog bij.

Een andere oorlog tegenstander die in Toronto woont is Phil McDowell. Hij ging gelijk na de 11 september aanvallen in het leger, tijdens zijn laatste jaar van een IT opleiding. Hij kreeg in juni 2006 ontheffing, enkele maanden later kreeg hij bericht dat hij terug moest naar Fort Hood, Texas, voor een nieuwe tewerkstelling in Irak.

Het Stop Loss beleid is ontworpen om de eb en vloed van patronen bij de rekrutering tegen te gaan. Het staat het leger toe soldaten gedwongen opnieuw te werk te stellen of hen te dwingen hun toer van plicht in een oorlog zone uit te breiden - het is voor soldaten een venijnige bron voor verzet.

Meer van de tegenstanders van oorlog zijn nijdig over wat ze voelen als een de facto economische dienstplicht. De militaire hierarchie stimuleert de rekruteerders om te rekruteren in gebieden waar sociaal economische achtergrond de doelen of ambities van de jeugd belemmert. Het leger wordt dan voorgesteld als een uitweg.

Dan zijn er voordelen, zoals gezondheid, ook voor gezinnen. De partner van een andere tegenstander van oorlog, Jill Hart, weet er alles van - ze zette haar man onder druk om zich opnieuw bij het leger te melden, zodat haar zieke kind medische hulp zou kunnen krijgen.

Vergelijk de waarschijnlijke vervolging die deze mannen en vrouwen te wachten staat als ze worden gedeporteerd met de gegevens van de burger architecten van oorlog, die het dragen van uniformen wisten te vermijden, maar dagelijks gokken met de levens van militairen, vanwege politieke doelstellingen.

John Ashcroft kreeg tijdens Vietnam als student zes keer uitstel voor het dienen in het leger. Wolfowitz kreeg het zelfde uitstel, waardoor hij kon werken tot de dienstplicht was opgeheven. Bush is de meest beroemde "kip havik" van hen allen - hij slaagde er in een positie in de Nationale Garde van de luchtmacht in Texas te krijgen, ooit een populaire manier om te voorkomen dat je voor gevechtshandelingen zou moeten worden ingezet.

De campagne wordt in de hele staat gevoerd rond 'Courage to Resist', en bereidt zich voor op een Winter Soldaat 2008. Het is een poging een gebeurtenis uit 1971 te herhalen, toen anti-oorlog veteranen getuigden over oorlogsmisdaden waarvan ze getuige waren geweest of waar ze zelfs aan mee hadden gedaan.

Hier voeren tegenstanders van oorlog een politieke strijd om er voor te zorgen dat ze kunnen blijven. Uitgeput en niet in staat om veel meer soldaten die weigeren op te nemen hopen ze dat de dingen de kleuren aannemen van de jaren zestig en uitgroeien tot een massale ondersteunende beweging.

In ieder geval is er nu een manier om de troepen op te vrolijken, als ze beginnen hun superieuren niet meer te gehoorzamen en weigeren te vechten.

ONDERSTEUN ZE, zie warresisters.ca voor meer.


Anarchistisch blad "Linchpin", #2

Translation by a-infos-nl

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
#Nobastan3Causales: seguimos luchando por aborto libre en Chile

Front page

Alan MacSimóin (1957-2018)- Rest In Power

[Colombia] Entre la crisis actual y las posibilidades latentes

Nota sobre o atual cenário da luta de classes no Brasil

Devrimci Anarşist Faaliyet: "The state’s project of eliminating revolutionary opposition hasn’t finished yet"

Μετά την καταστροφή τι;

Aufruf zur Demonstration am 2.9.2018 in Unterlüß "Rheinmetall entwaffnen – Krieg beginnt hier"

Mass protest in central and southern Iraq

Ecology in Democratic Confederalism

[Colombia] Perspectivas sobre la primera vuelta de las elecciones presidenciales de Colombia 2018

Call for Solidarity with our Russian Comrades!

8 reasons anarchists are voting Yes to Repeal the hated 8th

Comunicado de CGT sobre la Nakba, 70 años de dolores para el Pueblo Palestino

[ZAD] Les expulsions ont commencé, la zad appelle à se mobiliser

Assassinato Político, Terrorismo de Estado: Marielle Franco, Presente!

La Huelga General del 8 de Marzo, un hito histórico

A intervenção federal no Rio de Janeiro e o xadrez da classe dominante

Halklarla Savaşan Devletler Kaybedecek

Σχετικά με τον εμπρησμό

Ciao, Donato!

[Uruguay] Ante el homicidio de un militante sindical: Marcelo Silvera

[Argentina] Terrorista es el Estado: Comunicado ante el Informe Titulado "RAM"

[Catalunya] Continuisme o ruptura. Sobre les eleccions del 21D

Reconnaissance par Trump de Jérusalem comme capitale d'Israël : de l'huile sur le feu qui brûle la Palestine

Noi comunisti anarchici/libertari nella lotta di classe, nell'Europa del capitale

© 2005-2018 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]