user preferences

Δεν Θα Επιτρέψουμε Καμιά Ακόμα Δολοφονία Μετανά

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Γνώμη / Ανάλυση author Tuesday June 21, 2005 05:22author by ORA MIDEN Report this post to the editors

ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

Ο πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία, Zülküf Murat Bora ( Bahoz) ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 17 Μαΐου, προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτησή του για το πολιτικό άσυλο και για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική τρομοκρατία που ασκείται σε βάρος των ξένων. Και έχει αποφασίσει να μετατρέψει την απεργία πείνας σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου από την 30ή μέρα. Ο Bahoz, που ήρθε στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια εξαιτίας της πολιτικής καταπίεσης που επικρατούσε στην Τουρκία, είναι μόνο ένας από τους πρόσφυγες των οποίων το αίτημα πολιτικού ασύλου δεν έχει απαντηθεί και αγνοείται εδώ και χρόνια. Αλλά, ο πιο σημαντικός λόγος που του έχει στερηθεί ακόμα και το πιο βασικό νόμιμο δικαίωμα είναι το γεγονός ότι συμμετέχει στον κοινωνικό και πολιτικό αγώνα που διεξάγεται στην Ελλάδα.

Η πράξη του Bahoz καθρεφτίζεται σ’ εμάς. Αυτή η ενέργεια μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με το πόσο φτηνή είναι η αξιοπρέπεια και η ζωή ενός ανθρώπου στην χώρα την οποία ζούμε. Αυτή η δράση πραγματοποιείται προκειμένου εμείς να καταλάβουμε ότι αυτή η χώρα μετατρέπεται σε ανοιχτή φυλακή για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η άρνηση της απόδοσης πολιτικού ασύλου σε κάθε πρόσφυγα αποτελεί αυτόματα παράδοσή του στη χώρα από την οποία καταζητείται και συνεννόηση των «δημοκρατικών» καθεστώτων της Δύσης με τα αυταρχικά-χουντικά καθεστώτα από τα οποία προέρχονται οι πρόσφυγες στα πλαίσια της επιχείρησης ακύρωσης των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ο «ευρωπαϊκός πολιτισμός « συνίσταται από έναν διπρόσωπο μύθο. Φαινομενικά τουλάχιστον, για σας ισότητα αλλά για μας όχι. Στη χώρα που ζούμε, ένα τμήμα των ανθρώπων δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα μ’ εσάς, την ίδια ταυτότητα μ’ εσάς, την ίδια ελευθερία να εισέλθουν σε χώρους που εσείς μπαίνετε. Στη χώρα που ζούμε, στους δρόμους, πνέει ο άνεμος της αστυνομικής τρομοκρατίας περισσότερο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από ότι για τους Έλληνες. Ανάλογα με τα κέφια τους, συλλαμβανόμαστε και εκτιθέμεθα στη βία τους. Κι ενώ η ζωή μας δεν είναι ασφαλής, απελαυνόμαστε κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών. Μας έχουν στη δόυλεψή τους με χαμηλά μεροκάματα, ανασφαλίστους και σε ανθυγιεινές συνθήκες, στερούμενοι των κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Είμαστε ο προτιμώμενος στόχος των φασιστικών ορδών. Και όπως ο Bahoz, που ζει σε αυτή τη χώρα εδώ και 10 χρόνια, οι πιο πολλοί από εμάς, αν και βρισκόμαστε εδώ, απορριπτόμαστε από το κράτος.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ !

Η είδηση για το Νιγηριανό που πέθανε κατά τη διάρκεια κράτησής του σε αστυνομικό τμήμα στη Λαμία και θάφτηκε όπως-όπως, δεν έγινε γνωστή. Δεν ακούσατε για τους τρεις μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους πριν από ένα μήνα από τις παράνομες νάρκες που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα με τη Τουρκία. Και δε γνωρίζετε πόσες μορφές θανάτου έχουν γίνει αποδεκτές ως «ρουτίνα» για τους μετανάστες.

Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες γι’ αυτό κι εμείς: δε θα επιτρέψουμε να προστεθεί ο Bahoz και κανένας άλλος πρόσφυγας και μετανάστης σ’ εκείνη τη λίστα των νεκρών. Δε θα επιτρέψουμε να παραδοθεί στο θάνατο λιώνοντας μέρα με τη μέρα μπροστά στα μάτια μας, προκειμένου ν αποκτήσει τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό το κράτος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή του ανθρώπου δεν είναι τόσο φτηνή. Σας καλούμε να υποστηρίξετε τον αγώνα του Bahoz και των άλλων προσφύγων για αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία.
Την Τρίτη 21 Ιούνη ξεκινάμε 3ήμερη συμβολική απεργία πείνας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα βρεθούμε την Πέμπτη 23 Ιούνη στις 18:00 στα Προπύλαια, στην πορεία αλληλεγγύης στον Bahoz.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!!!
ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

http://athens.indymedia.org/display.php?articleId=1820

author by Sgr - MHpublication date Sat Jul 16, 2005 13:10author email ashsh at sjkasjk dot comauthor address author phone Report this post to the editors

Paranomes narkes. . .ola nomima ta 8elete re mages. Nomimoths!

 

This page has not been translated into Other yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]