user preferences

Στόχος το αστυνομικό Κράτος

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday December 01, 2007 16:59author by Alternative Libertaire - Anarkismoauthor email relations.exterieures at alternativelibertaire dot org Report this post to the editors

Ανακοίνωση της Alternative Libertaire

Greek translation of «The Police State targetted!» by Alternative Libertaire

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, διάφορες πόλεις στην περιοχή Val-d’Oise (της Γαλλίας) έχουν γίνει πεδίο συγκρούσεων μεταξύ της τοπικής νεολαίας και της αστυνομίας. Ο θάνατος δύο εφήβων, των Larami και Moushin, την Κυριακή, 25 Νοέμβρη, στο Villiers-le-Bel, μετά από τη σύγκρουση μεταξύ της μοτοσικλέτας τους και ενός αυτοκινήτου της αστυνομίας, πυροδότησε αντιδράσεις. Είναι ο θεσμός της αστυνομίας που αποτελεί τον στόχο του θυμού των διαδηλωτών, αν και μερικές δημόσιες υπηρεσίες (ένα σχολείο και μια βιβλιοθήκη) καθώς και αυτοκίνητα έχουν επίσης καταστραφεί.

Οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης μεταξύ των οχημάτων και η όλη στάση των αστυνομικών που έχουν αναμειχθεί σ’ αυτή δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρες. Υπάρχει λόγος να πιστεύεται ότι η έρευνα σχετικά με τις ευθύνες της αστυνομίας στο όλο θέμα δεν θα καθυστερήσει. Οι οικογένειες των δύο νεκρών εφήβων απαιτούν να ριχτεί φως στο δράμα. Επιπλέον, η αλληλεγγύη και η επιθυμία για δικαιοσύνη από πλευράς των ντόπιων έδωσαν τη δυνατότητα να διατηρηθούν κάποια φυσικά στοιχεία στη σκηνή του «υποτιθέμενου ατυχήματος». Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν γρήγορα στο Villiers-le-Bel, απαιτώντας «Δικαιοσύνη και αλήθεια για τους Larami και Moushin!».

Δύο χρόνια μετά από τις ταραχές το φθινόπωρο του 2005, η κοινωνική βία και η αστυνομική καταστολή συνεχίζουν να έχουν επιπτώσεις στους κατοίκους των περιοχών της εργατικής τάξης. Το Κράτος αποσυναρμολογεί τις δημόσιες υπηρεσίες και η αστυνομική του δύναμη πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους ταυτοτήτων, εκφοβίζει και απειλεί. Η εξέγερση ενάντια στην κοινωνική αδικία και την ατιμωρησία της αστυνομίας είναι νόμιμη. Η Alternative Libertaire απαιτεί άμεση απελευθέρωση και πτώση των κατηγοριών ενάντια σε όλους όσους έχουν συλληφθεί ή έχουν καταδικαστεί ως αποτέλεσμα των διαδηλώσεων που ακολούθησαν το θάνατο των δύο εφήβων.

Alternative Libertaire (Ελευθεριακή Εναλλαγή)

28 Νοέμβρη 2007

* Δημοσιεύτηκε στα www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Αγγλική μετάφραση Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της FdCA. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 30 Νοέμβρη 2007.

Related Link: http://www.alternativelibertaire.org
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]