user preferences

Recent articles by ΟRA MIDEN

textΓράμμα του Γι&#... 1 comments

text"Audio Anarchy" 0 comments

text«Οχι στην κατα&... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Έγκλημα, Φυλακή, Σωφρονισμός

Τουρκικό κρά ... Feb 08 16 by Αναρχική Ομοσπονδία

Για την απεργ&#... Jun 23 13 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αλληλεγύη στ ... Nov 01 11 by Αναρχικές κ.λπ. οργανώσεις

Δολοφονική επίθεση σε βάρος αναρχικού

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Έγκλημα, Φυλακή, Σωφρονισμός | Νέα author Saturday June 11, 2005 07:07author by ΟRA MIDEN Report this post to the editors

Αποπειρα δολοφονιας του αναρχικου συντροφου Γιωργου Μεριζιωτη.

Συνελήφθη με προσχηματικούς λόγους, ανακρίθηκε από την Αντιτρομοκρατική και όταν αφέθηκε, «κάποιος» αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει! Ο αναρχικός Γιώργος Μεριζιώτης επέστρεφε με μηχανάκι στο σπίτι του την Πέμπτη 9 Ιουνίου, όταν μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού (Χόντα Τρανσάλπ) που τον παρακολουθούσε επί ώρα, τον πλεύρισε και ο αναβάτης της τον κλώτσησε με δύναμη, ρίχνοντάς τον πάνω σε διερχόμενο ταξί και τραυματίζοντάς τον!


Τον Γ.Μ., τρεις μέρες νωρίτερα, «απήγαγαν» αστυνομικοί από το δικαστήριο του Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση ΕΛΑ, με πρόσχημα παλαιότερη δίκη του για μαζική αφισοκόλληση. Υποβλήθηκε σε ανακρίσεις, ενώ οι διωκτικές αρχές επιχείρησαν να ανακρίνουν και τον 13χρονο γιο του.

Η σχετική είδηση απο το Αθηναικο Ιντυμιντια

http://athens.indymedia.org/display.php?articleId=1632

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα, Πέμπτη στις 6.00 το απόγευμα ο αναρχικός σύντροφος Γιώργος Μεριζιώτης δέχθηκε δολοφονική επίθεση από άγνωστο άτομο σε προφανή διατεταγμένη υπηρεσία ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στον Πειραιά από την Αθήνα. Ο «άγνωστος» δράστης, που παρακολουθούσε από ώρες τον σύντροφο, οδηγώντας μηχανή μεγάλου κυβισμού και κάνοντας προκλητικά φανερή την παρουσία του, όταν έφτασαν στο ύψος του Μοσχάτου, πλεύρισε ξαφνικά το παπί που οδηγούσε ο σύντροφος και τον κλώτσησε με δύναμη, ρίχνοντάς τον πάνω σε διερχόμενο ταξί και προκαλώντας τον πολλαπλό τραυματισμό του. Αμέσως μετά ο «άγνωστος» ανάπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε, ενώ ο σύντροφος οδηγήθηκε με ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Τρεις μέρες νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, ο σύντροφος Γιώργος Μεριζιώτης υποβλήθηκε ξανά σε ειδική μεταχείριση από τις ειδικές υπηρεσίες, που τον απήγαγαν από το Δικαστήριο του Κορυδαλλού, όπου διεξαγόταν η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση ΕΛΑ, με πρόσχημα παλαιότερη δίκη του για μαζική αφισοκόλληση (του 1991) και, αφού τον περιέφεραν σε σειρά από αστυνομικά τμήματα, τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, όπου υποβλήθηκε σε ανάκριση από την αντιτρομοκρατική στον περιώνυμο δωδέκατο. Την ίδια ώρα, άνδρες των υπηρεσιών δεν δίστασαν να εισβάλουν στο σπίτι του και να επιχειρήσουν να ανακρίνουν τον 13χρονο γιο του.

Το πρωτοφανές περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην επιχείρηση τρόμου που έχουν εξαπολύσει οι εγκέφαλοι της Ασφάλειας ενάντια στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο, μέρος του οποίου αποτέλεσε και το πογκρόμ της 19 Μάη στα Εξάρχεια , όπου 140 άτομα συλληφθήκαν με τον γνωστό τρόπο, μεταξύ των οποίων ξανά και ο σύντροφος Γιώργος Μεριζιώτης.

Στην περίοδο που διανύουμε, περίοδο μιας μεγάλης επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου ενάντια στην κοινωνία, ας ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόσωπο της καταστολής χωρίς τα δημοκρατικά της φτιασιδώματα. Η ισχυροποίηση του αναρχικού κινήματος, παράλληλα με την παραλυσία των πολιτικών μηχανισμών της αφομοίωσης, διαγράφει μέσα από την επικείμενη όξυνση των κοινωνικών αγώνων μια νέα προοπτική: τα πογκρόμ, οι δολοφονικές επιθέσεις (τόσο των επίσημων μηχανισμών, ντόπιων ή όχι, όσο και της «πέμπτης φάλαγγας») θα επιστρέψουν από το χουντικό δήθεν παρελθόν στην καθημερινή πρακτική του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού παρόντος του κράτους.

Με την αναβάθμιση της επίθεσης και με εγκληματικές μεθόδους επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τα κομμάτια της κοινωνίας που αρνούνται την υποταγή.

Εμείς τους απαντούμε ότι αυταπατώνται να πιστεύουν στην τρομοκράτησή μας με τέτοιες πρακτικές. Οι αναρχικοί είμαστε και θα είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, ως μέρος μιας κοινωνίας ζωντανής, που αντιστέκεται και διεκδικεί. Η προώθηση και η ριζοσπαστικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, η αταλάντευτη προσήλωση στις επαναστατικές αντιλήψεις, η αλληλεγγύη και η οργάνωση της κοινωνικής αντεπίθεσης είναι η καλύτερη απάντηση στη δολοφονική κρατική αλητεία.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ!

Πρωτοβουλία Αναρχικών Πειραιά

author by Γ. Μεριζιώτηςpublication date Mon Jun 13, 2005 06:30author address author phone Report this post to the editors

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στις συντρόφισσες- συντρόφους και στις φίλες- φίλους.

Το ανιδιοτελές ενδιαφέρον, η αγάπη, η τρυφερότητα και η ζεστασιά της αλληλεγγύης είναι η απάντησή μας στον αγοραίο καπιταλισμό, στην χυδαιότητα της καθημερινής ζωής της ρουφιανιάς του γλυψίματος και της υποταγής και στο καθεστώς της διαρκούς απειλής που το κράτος δημιουργεί.

Αυτές οι αξίες ζωής που τις κάνει πράξη η αντιεξουσιαστική - αναρχική κοινότητα είναι πράξεις που σου δίνουν κουράγιο να αγωνίζεσαι πέρα από τις όποιες αντίξοες συνθήκες.

Με ένα πυροβόλο όπλο μπορείς να ελέγξεις το αποτέλεσμα (αν θες να σκοτώσεις ή να τραυματίσεις). Με τη σκόπιμη πρόκληση ενός τροχαίου ίσως θέλεις νεκρό ή βαριά τραυματισμένο – άλλωστε θα θεωρηθεί άλλο ένα τροχαίο ατύχημα…

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην ΞΥΛΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ για τη συνδρομή τους, τον πιτσιρικά με το παπάκι και τον ταξιτζή που έπεσα πάνω του. Δυστυχώς φοβούνται να καταθέσουν. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ. Όσο για τους γιατρούς βάρδιας στο νοσοκομείο Νίκαιας που εφημέρευε, ήταν για ακόμη μια φορά απαράδεκτοι. Δεχτήκανε να προσπαθήσουν να με ανακρίνουν ασφαλίτες εν ώρα ιατρικών εξετάσεων. Αναγκάστηκα να φύγω και να επιστρέψω στις 12 το βράδυ με συνοδεία συντρόφων γιατί πονούσα αρκετά. Έχω χτυπήσει στα πόδια και στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά γιατί φορούσα κράνος.

Ευχαριστώ επίσης το INDYMEDIA για τη φιλοξενία του. Τα ΜΜΕ δεν πέρασαν τίποτα (πρέπει να δούμε αυτούς που εργάζονται σε αυτά και πλασάρονται σαν ευαισθητοποιημένοι και ριζοσπάστες).

Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα μας λυγίσουν. Η μεγάλη απελευθερωτική κοινωνική επανάσταση θα γίνει – δεν ξέρουμε πότε αλλά θα γίνει!

Η ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Μεριζιώτης

(ΟΡΑ ΜΗΔΕΝ, για την αντιγραφη απο Athens indymedia center)

 
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”
© 2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]