user preferences

New Events

Zuidelijk Afrika

no event posted in the last week
Search author name words: Jonathan Payn

Zuid Afrika: Verklaring van de ZACF - solidariteit met de strijd van de gemeenschap in Sebokeng

category zuidelijk afrika | community struggles | persbericht author Monday September 10, 2007 19:16author by Jonathan Payn - Zabalaza Anarchist Communist Federationauthor email international at zabalaza dot net Report this post to the editors

Op dinsdag 14 augustus probeerden meer dan 1000 leden van de gemeenschap van de “informele nederzetting” Sebokeng de Golden Highway tussen Sebokeng en Johannesburg te blokkeren, uit protest tegen de inadequate dienstverlening door de ANC regering sinds diens verkiezing in 1994....


Verklaring van de anarchistische federatie ZACF ter ondersteuning van & oproep tot solidariteit met de strijd van de gemeenschap in Sebokeng


Op dinsdag 14 augustus probeerden meer dan 1000 leden van de gemeenschap van de “informele nederzetting” Sebokeng de Golden Highway tussen Sebokeng en Johannesburg te blokkeren, uit protest tegen de inadequate dienstverlening door de ANC regering sinds diens verkiezing in 1994. De politie kwam in grote aantallen aan en schoot willekeurig op de leden van de gemeenschap, naar werd beweerd met dodelijke munitie, waardoor 6 mensen ernstig gewond raakten en anderen gewond raakten, waaronder kleine kinderen. Toen werden 35 mensen gearresteerd en naar het politiebureau van Sebokeng gebracht, en worden aangeklaagd wegens openlijke geweldpleging en illegale verzameling. Toen leiders van het Anti-Privatisation Forum en de Coalition Against Water Privatisation, onder wier vlag het protest werd gehouden, bij het politiebureau aan kwamen om de situatie te onderzoeken en te proberen hun kameraden vrij te krijgen werden negen van hen ook gearresteerd, wegens het houden van een bijeenkomst van de gemeenschap.

Het feit dat de politie, onder het ANC, straffeloos kan schieten op arme mensen die alleen proberen op te komen voor hun basis mensenrechten herinnert aan de politie uit het Apartheid tijdperk. En het toont weer aan dat alle regeringen, zelfs degenen die democratisch zijn gekozen, zich spoedig keren tegen degenen die ze worden geacht te vertegenwoordigen, om hun nieuw verworven rijkdom, macht en voorrechten te verdedigen. We weten zo langzamerhand maar al te goed dat het ANC zich niet zorgen maakt over het leveren van diensten aan de meerderheid van de bevolking van Zuid Afrika en het uitvoeren van de beloftes waarmee het ANC aan de macht kwam, maar dat het zich slechts in zet voor het maken van winst uit het volk, en het verder verrijken van de al verschrikkelijk rijke nieuwe zwarte elite. Zelfs als dit het aanvallen van de basisbehoeften en essentiële mensenrechten van de armsten van de armsten betekent, zoals elektriciteit en water, die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring voor de rechten van de mens, dat door Zuid Afrika is ondertekend, evenals in het ‘People’s Charter’ van het ANC.

We nemen de volgende standpunten in:

1. We walgen van de ANC leiders, die flagrant hun rijkdom vermeerderen tegenover zo veel arme en hongerige mensen. We walgen ook van de politie die verantwoordelijk is voor dit geweld, wat nogmaals heeft aangetoond dat hun rol niet is het dienen en beschermen van het volk, maar het dienen en beschermen van de belangen van de grote bedrijven en het kapitaal.

2. We worden aangemoedigd en geïnspireerd door deze gewaagde actie door de mensen uit Sebokeng die, die door het saboteren van de circulatie van goederen en het tegenwerken van de stroom van geld, datgene aanvielen wat de regering – door de politie – het meest wilde beschermen, de grote bedrijven en het kapitaal. Het is belangrijk op te merken dat deze protesten komen na jaren waarin de gemeenschap zich heeft uitgeput in alle legale middelen – waaronder kanalen van de ANC Alliantie – om hun stem te laten horen.

3. We steunen van harte de arme gemeenschappen van de Vaal, en al degenen elders in Zuid Afrika, die strijden voor hun basisrechten. Echter, we zijn niet overtuigd dat de ANC regering, of welke regering dan ook, ooit adequaat zal leveren aan het volk. Niettemin steunen we deze vormen van strijd als noodzakelijk voor het opbouwen van het vertrouwen en de macht voor een omvangrijkere strijd. De strijd voor totale bevrijding, dat wil zeggen, de strijd om het eigendom en beheer van al de industrieën en het land door het volk, voor de controle door hen van de gemeenschappen waarin ze wonen, en de macht te hebben om te besluiten over alles wat hen beinvloedt.

4. De ZACF – die talrijke workshops heeft gehouden in Sebokeng, en goede verhoudingen heeft met gemeenschap activisten – roept al onze kameraden in de hele wereld, en iedereen die de strijd van de armen voor een waardig bestaan steunt, op acties te organiseren uit solidariteit met de strijdende mensen van Sebokeng.

5. We roepen iedereen op piket acties te houden bij ambassades van Zuid Afrika, evenals het sturen van protestbrieven en het opbellen van de burgemeester van Johannesburg, Mr. Amos Masondo, Media Contactpersoon voor de Minister voor Veiligheid en Bescherming Mr. Trevor Bloem, of andere acties uit te voeren die je goed vindt passen om te protesteren tegen deze afschuwelijke daad, en de ANC regering te waarschuwen voor het soort van acties die ze onderneemt. Wat het verklaren van de oorlog aan de armen is, en het afkondigen van een nieuwe vorm van Apartheid, sociale Apartheid, wat de armen buiten sluit van hun rechten op een waardig leven.

In solidariteit met de strijdende mensen uit Sebokeng,
Jonathan Payn - Federation Secretary,
Zabalaza Anarchist Communist Federation
www.zabalaza.net

ZACF
Postnet Suite 47
Private Bag X1
Fordsburg
2033
South Africa

NOOT:

Een voorgestelde protest mars naar het politiebureau van Sebokeng is uitgesteld tot een duidelijk besluit is genomen, waaronder de gepaste structuren. Dit is omdat het te laat is om de politie op de hoogte te stellen, en de mars zal dus een illegale bijeenkomst vormen (klinkt dit niet bekend?), wat waarschijnlijk zou leiden tot de arrestatie van veel meer kameraden.

De gearresteerde kameraden zitten nog steeds vast, en het verhoor is uitgesteld tot donderdag. De borgsom is nog niet vastgesteld.

Namens de APF wordt gevraagd om donaties om deze borgsom te dekken, aangezien ze nog steeds een grote hoeveelheid geld tegoed hebben, opgestapeld door jaren van strijd en het moeten betalen voor borgsommen, advocaten enz.

Details voor donaties zijn als volgt:

Lokale Donaties (uit Zuid Afrika):

FNB
Acc. No.: 62 02 785 1452
Account Type: Cheque Account
Branch: Bank City

Internationale Donaties:

Acc No.: 250805
Block A
3 First place
Bank City
First National Bank
Johannesburg
2000
Swift Code: FIRNZAJJA046
(voor donaties uit de VS - JP Morgan Chase- Manhattan Bank)

Lijst van contacten:

Ministry of Safety and Security

Director: Media Liaison
Mr Trevor Bloem

Post: Private Bag X463, PRETORIA, 0001
Straat: Wachthuis, 7th Floor, 231 Pretorius Street, PRETORIA
Tel: 00 27 (0) 12 393 1523 / 00 27 (0) 21 467 7000*
Fax: 00 27 (0) 12 393 2833 / 00 27 (0) 21 467 7032/3*
Cell: 00 27 (0) 82 778 3561*
E-mail: bloemb@saps.org.za

Personal Assistant
Mr Peter Nkabinde

Post: Private Bag X463, PRETORIA, 0001
Straat: Wachthuis, 7th Floor, 231 Pretorius Street, PRETORIA
Tel: 00 27 (0) 12 393 2810 / 00 27 (0) 21 467 7004*
Fax: 00 27 (0) 12 393 2812 / 00 27 (0) 21 467 7036*
Cell: 00 27 (0) 82 446 6236*
E-mail: peternk@saps.org.za

Sedibeng District Council

Mayor Mlungisi Hlongwane
Designation: Executive Mayor
Telephone: 00 27 (0) 16 450 3017 *
Fax: 00 27 (0)16 421 3182 *
Email: sibongiler@sedibeng.gov.za

* Als je van buiten Zuid Afrika opbelt of faxt, vergeet de (0).


Translation by a-infos-nl

Related Link: http://www.zabalaza.net
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]