user preferences

Κυκλοφορεί το βιβλίο "Counter-power”

category Διεθνή | Αναρχική Ιστορία | Νέα author Monday May 21, 2007 18:47author by M.Schmidt-Lucien van der Walt - ZACF Report this post to the editors

Των Michael Schmidt και Lucien van der Walt

Μια ριζοσπαστική νέα εργασία σχετικά με την αναρχική και συνδικαλιστική θεωρία και ιστορία.

Ο Πρώτος Τόμος του βιβλίου «Counter-Power» με τίτλο «Black Flame: The Revolutionary Class Politics of Anarchism and Syndicalism» («Μαύρη Φλόγα: Η Επαναστατική Ταξική Πολιτική του Αναρχισμού και του Συνδικαλισμού») αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτόν τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, από την AK Press, ακολουθούμενο από την έκδοση έξι μήνες αργότερα από το Δεύτερο Τόμο με τίτλο «Global Fire: 150 Fighting Years of Anarchism and Syndicalism» («Παγκόσμια Πυρκαγιά: 150 Χρόνια Αγώνα Αναρχισμού και Συνδικαλισμού»).

Το «Black Flame: The Revolutionary Class Politics of Anarchism and Syndicalism», 500 σελίδων, είναι ο πρώτος από τους δύο τόμους στον οποίο επαναπροσεγγίζεται η δημοκρατική ταξική πολιτική του αναρχισμού, το όραμα για μια αποκεντρωμένη σχεδιασμένη οικονομία καθώς και η επίδραση του αναρχισμού στους λαϊκούς αγώνες σε παγκόσμια κλίμακα στα τελευταία 150 χρόνια. Από τον 19ο αιώνα στα σημερινά αντικαπιταλιστικά κινήματα, στον τόμο αυτό ανιχνεύονται η καταγωγή του αναρχισμού και οι σημερινή του επικαιρότητα. Εξετάζονται οι απόψεις του αναρχισμού για ζητήματα φυλής, γένους, τάξης και ιμπεριαλισμού, επαναθέτοντας σε κίνηση προηγούμενες ιστορικές εργασίες για το ζήτημα και κριτικάροντας τις μαρξιστικές προσεγγίσεις στα ίδια ζητήματα.

Από τους συγγραφείς ο Lucien van der Walt διδάσκει ανάπτυξη, οικονομική κοινωνιολογία και εργατικά ζητήματα στο πανεπιστήμιο Witwatersrand του Johannesburg της Ν. Αφρικής. Εκτός από την ιστορία του αναρχισμού και του συνδικαλισμού, ασχολείται και με την έρευνα σε σχέση με τους σημερινούς εργατικούς αγώνες και τη νεοφιλελεύθερη επίθεση στην γεωγραφική περιοχή της Αφρικής. Έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες του σε μια μεγάλη σειρά τοπικών και διεθνών επιθεωρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των «Capital and Class» και South African Journal of Political Studies.

Ο Michael Schmidt εργάζεται ως δημοσιογράφος με το Independent Newspapers Group, με έδρα το Johannesburg. Ειδικεύεται σε θέματα άμυνας, ασφάλειας, αφρικανικά ζητήματα, εργατικά και κοινωνικά κινήματα και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις. Διαθέτει αρκετή εμπειρία μιας και έχει ταξιδέψει και καλύψει περιοχές του κόσμου όπως Τσιάπας, Γουατεμάλα, Λεσόθο, Ρουάντα. Κογκό, Λίβανο, Σουδάν και άλλα, με ρεπορτάζ για εφημερίδες και ραδιόφωνα.

Και οι δύο συγγραφείς είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Zabalaza Anarchist Communist Federation (ZACF – Αναρχική Κομμουνιστική Ομοσπονδία Zabalaza).

Φωτογραφία του εξωφύλλου του πρώτου τόμου και άλλε λεπτομέρειες βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://www.amazon.com/Black-Flame-Revolutionary-Syndicalism Counterpower/dp/190485916X/ref=sr_1_1/002-0772598-7695206?ie

* Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 21/5/2007.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]