user preferences

Recent articles by «Occupation 40»
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος

Resist Genocide Oct 14 23 by Melbourne Anarchist Communist Group

Résister au génocide Oct 14 23 by Melbourne Anarchist Communist Group

La révolution du Rojava a défendu le monde, maintenant le monde doit d... Jan 09 22 by Diverses organisations anarchistes

40 χρόνια είναι αρκετά!

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday May 12, 2007 22:26author by «Occupation 40» Report this post to the editors

Έξι μέρες δράσης ενάντια στην κατοχή

Έξι μέρες δράσης ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνης 6-12 Ιούνη 2007 - 9 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Δράσης

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιούνη συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, μετά τον «πόλεμο των έξι ημερών» το 1967, κάτι που καθιστά την κατοχή αυτή την μακροβιότερη στον κόσμο. Ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση αποφεύγει διαπραγματεύσεις που θα τερμάτιζαν την κατοχή και θα οδηγούσαν σε μια δίκαιη ειρήνη, οι ζωές των Παλαιστίνιων συνεχίζουν να συντρίβονται καθημερινά από τους αποκλεισμούς και τον οικονομικό στραγγαλισμό, η γη τους δημεύεται για να δοθεί στους εποίκους τις κοινότητές τους ή γίνεται φυλακή εξαιτίας του διαχωριστικού τείχους.

Την ίδια στιγμή, η βία στην περιοχή συνεχίζει να παρέχει ιδεολογικά καύσιμα στις κυβερνήσεις των χωρών του G8 για να συνεχίσουν τον πόλεμο «ενάντια στον τρόμο», που έχει ρητά ορισθεί ως ατερμάτιστος, ένας παγκόσμιος πόλεμος που δικαιολογεί την εξάλειψη των πολιτικών ελευθεριών, την υποστήριξη καταπιεστικών καθεστώτων και τις επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες. Είμαστε όλοι θύματα αυτού του πολέμου: στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, στο Ιράκ και στην Κολομβία, στη Γερμανία και στις ΗΠΑ.

Με την κατοχή να φτάνει στα 40 χρόνια, πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντίσταση σ’ αυτήν μόνο με τα καθιερωμένα πολιτικά μέσα. Αυτό είναι και ηθικά ανεπαρκές αλλά και καταδικασμένο σε πρακτική αποτυχία. Ως στρατηγική και πρακτική εναλλακτική λύση, η συσπείρωση «Occupation 40» («Κατοχή 40») καλεί σε 6 μέρες δράσης για να σηματοδοτηθούν τα 40 αυτά χρόνια της κατοχής, από τις 6 έως τις 12 Ιούνη 2007. Μια παγκόσμια μέρα της δράσης έχει καλεστεί επίσης για τις 9 Ιούνη.

Η συσπείρωση «Occupation 40» είναι μια δημοκρατική, μη ιεραρχική πλατφόρμα δράσης ισραηλινών ομάδων και των οργανώσεων σε επίπεδο βάσης, δηλαδή συνυπάρχουν οργανώσεις ειρήνης, καλλιτέχνες, ομάδες φοιτητών, εσωτερικοί πρόσφυγες, αναρχικοί, αγωνιστές για τα δικαιώματα των ζώων, κομμουνιστές και μεμονωμένα άτομα που συμμετέχουν σ’ αυτήν την πρωτοβουλία. Στις δραστηριότητες των 6 αυτών ημερών στο Ισραήλ θα περιλαμβάνονται διαδηλώσεις, ενέργειες άμεσης δράσης, συζητήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Με το κάλεσμα αυτό γίνεται έκκληση επίσης και για διεθνείς άμεσες ενέργειες ενάντια στην κατοχή στο διάστημα 6-12 Ιουνίου. Ειδικότερα δραστηριότητες ενάντια σε πολυεθνικές ή άλλες εταιρίες που ωφελούνται άμεσα από την κατοχή, όπως δημόσια καταδίκη και καταγγελία τους ή πρόκληση οικονομικών ζημιών. Πληροφορίες για τέτοιες εταιρίες είναι διαθέσιμες στο http://www.boycottisrael.co.uk Πολλές άλλες πληροφορίες παρέχονται στο http://www.waronwant.org/download.php?id=443.

Ελπίζουμε ότι οι ενέργειες θα οργανωθούν αποκεντρωτικά και πρωτοβουλιακά με βάση την αυτο-οργάνωση ομάδων συγγένειας σε όλο τον κόσμο.

Το ημερολόγιο είναι το ακόλουθο:

5 Ιούνη - διεθνής ημέρα δράσης ενάντια στη στρατιωτικοποίηση, τους πολέμους και την κατοχή, παραμονές της συνόδου κορυφής G8 στη Γερμανία.

6-8 Ιούνη - διαδηλώσεις ενάντια στους G8, με τη συμμετοχή των παλαιστινιακών και ισραηλινών ομάδων αλληλεγγύης από την Παλαιστίνη και την Ευρώπη.

6-12 Ιούνη - 6 ημέρες δράσης ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνη.

Σε διεθνή κλίμακα έχουμε στις 9 Ιούνη - συνάθροιση στο Λονδίνο, παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στην κατοχή και στις 10-11 Ιούνη καθιστική διαμαρτυρία κ.λπ. στην Ουάσιγκτον.

Παρακαλούμε διανείμετε αυτό το κάλεσμα ευρέως, οργανωθείτε για δράση μέσω των ομάδων και τα δικτύων σας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη συμβολική στιγμή για να χτυπήσουμε εκείνους που ωφελούνται από τον πόνο και την απελπισία στην Παλαιστίνη και στείλτε στο Ισραήλ και κυβερνήσεις των G8 ένα μήνυμα που να μην μπορούν να το αγνοήσουν.

Συσπείρωση «Occupation 40»

www.kibush40.org

· Η συσπείρωση, όπως είπαμε, αποτελείται από διάφορες ειρηνιστικές, φοιτητικές, φεμινιστικές, κομμουνιστικές και αναρχικές ομάδες και άτομα. Κύριο λόγο παίζει η ομάδα «Anarchists Against the Wall» («Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος» http://awalls.org).

· Δημοσιεύτηκε στο A-Infos. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης» 11 Μάη 2007.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]