user preferences

Search author name words: Joaquin Cienfuegos

Ποιοι είμαστε – τι πιστεύουμε – γιατί αγωνιζόμαστε

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Τοπικές Επαφές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday May 07, 2007 19:41author by Joaquin Cienfuegosauthor email rac at riseup dot net Report this post to the editors

Ανακοίνωση των RAC

Ανακοίνωση των Revolutionary Autonomous Communities (RAC)

Είμαστε μια επαναστατική ομοσπονδία κοινοτικών συμβουλίων και απελευθερωμένων χώρων βασισμένη σε κοινότητες που υφίστανται εκμετάλλευση και που αποτελούνται κυρίως από έγχρωμους.

Είμαστε μια οριζόντια οργάνωση οικοδομώντας αυτο-βιωσιμότητα και δημιουργώντας μια δομή, μια στρατηγική και ένα πρόγραμμα για αλλαγή διαμέσου άμεσων συμμετοχικών μορφών και μιας διαδικασίας λήψης αποφάσεων με βάση τη συναίνεση.

Τασσόμαστε ενάντιοι σε κάθε μορφή καταπίεσης: ιμπεριαλισμό, καπιταλισμό, λευκή υπεροχή, πατριαρχία, φασισμό, ετεροσεξισμό/ομοφοβία καθώς και ενάντιοι στην κυριαρχία ανθρώπου πάνω σε άνθρωπο και σε βάρος όλων των ζώντων ειδών, συμπεριλαμβανομένης και της μητέρας γης.

Πιστεύουμε κι αγωνιζόμαστε για αυτονομία, αυτοκαθορισμό, αυτο-οργάνωση και αυτοάμυνα στις κοινότητές μας.

Η στρατηγική μας περιλαμβάνει εκπαιδευτικά και κοινοτικά προγράμματα, εξουσιοδότηση, υποστήριξη, εκπαίδευση και αλληλοβοήθεια, έτσι που οι συμμετέχοντες να μπορούν να αναπτύξουν αυτο-εμπιστοσύνη και να κερδίσουν ικανότητες, πηγές και εμπειρίες ώστε να αυτο-απελευθερωθούν.

Αγωνιζόμενοι για απελευθέρωση, εργαζόμαστε για να απο-αποικιοποιήσουμε τα μυαλά μας ώστε να αγκαλιάσουμε τις ιθαγενείς μας ρίζες και πρακτικές.

Η επανάσταση έρχεται από τον κόσμο και όχι από ένα κόμμα εμπροσθοφυλακής. Είναι ταυτόχρονα και ατομική και συλλογική διαδικασία, όπου καταστρέφοντας το σύστημα την ίδια στιγμή δημιουργούμε την αλλαγή στις γραμμές μας και στον κόσμο γενικότερα.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με τους αγωνιζόμενους όλου του κόσμου είναι να καταρρίψουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό την ίδια στιγμή που αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε διεθνισμό και δια-κομμουναλισμό (intercommunalism).

Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και όχι για κάτι λιγότερο!

Όλη η εξουσία στο λαό!

Revolutionary Autonomous Communities (RAC - Επαναστατικές Αυτόνομες Κοινότητες)

* Από το anarkismo.net. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης» 5 Μάη 2007.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]