user preferences

Τα δικαιώματά μας στην εργασία

category Ινδονησία / Φιλιππίνες / Αυστραλία | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Monday April 23, 2007 19:44author by MACG - Anarkismoauthor email macg1984 at yahoo dot com dot au Report this post to the editors

Για τα οποία ακόμα αξίζει να αγωνιστούμε

Η προκήρυξη αυτή μοιράστηκε σε μεγάλη συνδικαλιστική κινητοποίηση την Κυριακή, 22 Απρίλη 2007, στο κέντρο της Μελβούρνης.

Ο Χάρτης των αφεντικών

Οι αποκαλύψεις μιας μυστικής έρευνας από την Υπηρεσία Εργατικού Συνηγόρου (Office of Employment Advovate) απέδειξαν τι ακριβώς συμβαίνει ήδη με το νόμο Επιλογές Εργασίας (Work Choices). Οι συνθήκες εργασίας έχουν ήδη χειροτερεύσει όντας αντικείμενο ξεπουλήματος μέσω του AWA (Australian Workers Agreement), ενώ τα αφεντικά χρησιμοποιούν αυτή τη νομοθεσία για να μας διαιρούν. Αποτελέσματα άλλων ερευνών δείχνουν ότι οι μισθοί λιμνάζουν παρά τη «σφιχτότερη» αγορά εργασίας και ότι ο αριθμός των μελών των συνδικάτων ακόμα μειώνεται. Οι γραφειοκράτες των συνδικάτων δεν έχουν καμία απάντηση στη νομοθεσία της κυβέρνησης Howard, ακόμα κι αν απειλούνται από αυτή να χάσουν την εργασία τους. Και όλα αυτά συμβαίνουν πριν από τις εκλογές – τώρα αρκετά αφεντικά «συγκρατούνται» μέχρι την επόμενη μέρα των επερχόμενων εκλογών και όταν λήξουν οι παρούσες νομοθεσίες.

Το Εργατικό Κόμμα δεν θα μας σώσει

Ενδεχόμενη κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος (ALP – Australian Labor Party) δεν πρόκειται να γίνει ο λυτρωτής των εργαζομένων. Καθένας που σκεφτόταν διαφορετικά, προφανώς θα είχε ένα αγουροξύπνημα όταν ο (νέος) ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Kevin Rudd, εξήγγειλε την εργασιακή πολιτική που έχει αποφασίσει να επιβάλει στο ALP. Η πολιτική αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είχε εξαγγελθεί από το Συμβούλιο Επιχειρηματιών Αυστραλίας (Business Council of Australia). Αλλά γράφτηκε από το ALP, βεβαίως για να εντυπωσιάσει τους επιχειρηματίες. Έτσι και οι κυβερνήσεις του ALP είναι εξίσου δεσμευμένες στη διαχείριση του καπιταλισμού στην Αυστραλία όπως είναι και οι κυβερνήσεις του Κόμματος Φιλελευθέρων (Liberal Party) - και αυτό σημαίνει αύξηση των κερδών για τους καπιταλιστές με οποιαδήποτε μέσα, ακόμα κι αν στην πορεία. κλωτσούν τους (εκάστοτε) υποστηρικτές τους στο πρόσωπο.

Απαιτείται γενική απεργία

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός συνεργάζεται τώρα για να συντρίψει την ανεξάρτητη δραστηριότητα της εργατικής τάξης. Υπάρχουν ήδη βαριές ποινικές κυρώσεις ενάντια στις «παράνομες» (ή «μη νόμιμες») απεργίες και η Αυστραλιανή Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων (Australian Industrial Relations Commission) έχει εξοπλιστεί με νέες διευρυμένες κατασταλτικές εξουσίες και δικαιοδοσίες. Πρέπει δηλαδή να υπερπηδήξουμε επιπλέον διάφορα εμπόδια και να αντιμετωπίσουμε καθυστερήσεις και χρονοτριβές, απαγορεύοντας σχεδόν οποιαδήποτε βιομηχανική δράση που πιθανόν να είναι αποτελεσματική. Για να κερδίσουμε, θα πρέπει να κηρύξουμε γενική απεργία, που θα ακινητοποιήσει κάθε βιομηχανία και κλάδο, δείχνοντας ότι τίποτα δεν γίνεται στην κοινωνία εκτός αν το κάνουν οι εργαζόμενοι.

Οικοδομήστε ένα κίνημα της βάσης

Οι συνδικαλιστές γραφειοκράτες έχουν ήδη καταδείξει ότι δεν έχουν στόχους. Τα γραφειοκρατικά συνδικάτα βρίσκονται ήδη στην έξοδο - είναι άχρηστα για τους εργαζομένους και πλεόνασμα για τις απαιτήσεις των αφεντικών. Πρέπει να επανοικοδομήσουμε τα συνδικάτα από τα κάτω προς τα πάνω, να λειτουργούν από τη βάση, να γίνουν σχολεία αλληλεγγύης και να μας επιτρέψουν να αγωνιστούμε τόσο σκληρά για τα συμφέροντά μας όσο και τα αφεντικά παλεύουν για τα δικά τους. Κι αυτός είναι ο δρόμος προς τη γενική απεργία με τον οποίο πρέπει να κατανικήσουμε το Work Choices. Η γενική απεργία θα μας δείξει επίσης το δρόμο προς την επανάσταση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας βασισμένης στην ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη, κάτι που εκφράζεται σήμερα με τον πραγματικό συνδικαλισμό.

Η ΒΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ

Melbourne Anarchist Communist Group (Αναρχική Κομμουνιστική Ομάδα Μελβούρνης)

22 Απρίλη 2007

* Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης» 22/4/2007.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]