user preferences

Δεν ξεχνάμε την Αγγελική...

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday April 10, 2007 16:19author by "Μαύρο και Κόκκινο" Report this post to the editors

Κουράγιο, καλή δύναμη και αλληλεγγύη

Ο δρόμος ίσως να είναι μακρύς, αλλά θα ξαναπερπατήσεις και θα ξαναγράψεις Αγγελική.

Οι αυτοκτονίες στο στρατό, οι θάνατοι κρατουμένων στα κολαστήρια "σωφρονιστήρια", οι ξυλοδαρμοί και συλλήψεις φοιτητών από τις λεγεώνες τού Έλληνα Σαρκοζί, το δράμα των αστέγων στις μητροπόλεις τής ανισότητας και της υπερκατανάλωσης, τα πνιγμένα κορμιά που επιπλέουν στα κύματα της προσφυγιάς, η κοινωνική βία εντός ή εκτός οικογενειών, εντός ή εκτός γηπέδων, η χρήση παντός μέσου νάρκωσης για τον έλεγχο και την υποταγή των συνειδήσεων στην εξουσία, η πάλη για επιβίωση των καρκινοπαθών, όσων πάσχουν από τον ιό του aids και όσων έχουν ανάγκη για μεταμόσχευση οργάνων είναι μερικοί από τους πολλούς σοβαρούς λόγους που έχει η σκέψη τού καθενός από εμάς για να μην "πετάξει" στη μακρινή Σουηδία.

Εκεί, όμως, ναι, δεν την ξεχάσαμε, τροχίζει τα καρφιά και τιής αλυσίδες της με το πείσμα της ελευθερίας και το σφυγμό της θέλησης για αποκατάσταση η Αγγελική από την Χίο!

Θα ήθελε να γράψει για όλα αυτά πού την ευαισθησία της πάντοτε αφορούσαν, να αναπληρώσει το μεγάλο κενό που άφησε στην ενημέρωση των κατοίκων της Χίου η σοβαρή βλάβη της υγείας της μετά από επίθεση τού ιδιωτικού φύλακα Γ. Παβίτσου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κοντάρι της Χίου, έναν χρόνο πριν (8/4/06), κατά τη διάρκεια επιτόπιου ρεπορτάζ μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί.

Έναν ολόκληρο χρόνο η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου από τη Χίο, καθηλωμένη χωρίς κίνηση και φωνή σηκώνει το σταυρό που της φόρτωσε η αδιαφορία, η ολιγωρία και η ανευθυνότητα των ιατρών τού νοσοκομείου της Χίου που μετά από 15 ώρες (!) διέγνωσαν πώς το "ισχυρό νευρικό σοκ" ήταν ένα ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο!

Έναν ολόκληρο χρόνο μόνη της μακριά από τα δύο της παιδιά με την παρουσία δίπλα της πάντα του συζύγου της δημοσιογράφου Θοδωρή Πυλιώτη, αγωνίζεται για τη δική της ανάσταση.

Εδώ και 4 μήνες σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Στοκχόλμη και 8 μήνες πριν στο νοσοκομείο "Γ.Γεννηματάς", ο συγγενικός της περίγυρος, οι φίλοι της, οι κάτοικοι τής Χίου, οι συναδελφοί της, πολλοί από αυτούς άνεργοι, απλήρωτοι και απολυμένοι, κάνουν αυτά που το "μεγάλο κανάλι" τής οδού Μεσογείων (με το οποίο συνεργαζόταν), το υπουργείο Τύπου, το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση της ΔΕΗ, η ίδια η Εξουσία και το Κράτος επιδεικτικά και προκλητικά της αρνούνται.

Την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε έναν άνθρωπο πού κοιτά μπροστά με τη ματιά της αξιοπρέπειας, του πάθους για ζωή.

Τη συντρόφισσα, την εργαζόμενη, τη μητέρα που αντιστέκεται να μην νικήσει η τετραπληγία και η αλαλία, τα σωματικά και ψυχικά προβλήματα πού τής προκάλεσαν αυτοί πού διαχειρίζονται την "ασφάλεια" και την "υγεία" των πολιτών.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ

ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ

Κουράγιο, καλή δύναμη (την έχεις), αλληλεγγύη (και αυτήν)

"Μαύρο και Κόκκινο" - Πρωτοβουλία από αναρχικούς/αντιεξουσιαστές νοτίων προαστίων Αθήνας

8/4/07

Για την ιστορία της υπόθεσης:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=687834

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=542818

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=559146

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=614714

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=625793

This page has not been translated into Ελληνικά yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]