user preferences

Καταδίκη 11 αναρχικών

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Νέα author Sunday February 25, 2007 19:16author by Ilan Shalif - AATW, Matzpen Report this post to the editors

Από τους «Αναρχικούς Ενάντια στο Τείχος»

Στις 20 Φλεβάρη τελείωσε η δίκη 11 μελών της αναρχικής συσπείρωσης «Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος» (AATW - «Anarchists Against the Wall») από το Ισραήλ.

Στις 20 Φλεβάρη τελείωσε η δίκη 11 μελών της αναρχικής συσπείρωσης «Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος» (AATW - «Anarchists Against the Wall») από το Ισραήλ.

Οι 7 από τους 11 αναρχικούς καταδικάστηκαν σε 80 ώρες κοινοτική υπηρεσία για τις κατηγορίες της παράνομης συνάθροισης και της καταστροφής δημόσιας περιουσίας . Η ετυμηγορία για 3 άλλους από τους κατηγορούμενους αναβλήθηκε για τις 18 Μάρτη επειδή υποβλήθηκε αίτημα συγχώνευσης όλων των μηνύσεων εναντίον τους για διάφορες πολιτικές δραστηριότητες. Τέλος, ο αγωνιστής της AATW Τζόναθαν Πόλλακ καταδικάστηκε σε 3μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Σε μια κατάμεστη από συντρόφους, φίλους και υποστηρικτές αίθουσα, διαβάστηκε η ετυμηγορία σ’ αυτή την πρώτη δίκη. Οι κατηγορίες αφορούσαν συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης μπροστά στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στις 3 Φλεβάρη 2004. Την ημέρα αυτή άρχισαν οι εργασίες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη νομιμότητα ή μη του τείχους του απαρτχάιντ στις κατεχόμενες από τους Ισραηλινούς περιοχές. Νωρίτερα την ίδια μέρα, η αστυνομία είχε αποτρέψει στους διαδηλωτές να διαδηλώσουν κοντά στο Tul Karem και οι δεύτεροι, σε απάντηση, έκλεισαν την οδό Kaplan, μπροστά από το αρχηγείο του στρατού στους τοίχους του οποίου έγραψαν συνθήματα.

Στη δίκη αυτή, ο αγωνιστής Τζόναθαν Πόλλακ αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους δικαστές και απαίτησε να καταδικαστεί σε πραγματική ποινή φυλάκισης και όχι σε ποινή με αναστολή, γιατί, όπως είπε στην. απολογία του, έτσι κι αλλιώς κάθε διαδήλωσή μας είναι από πριν παράνομη και κάθε ανασταλτική καταδίκη μας θα είναι στην ουσία μια ενεργή καταδίκη, τότε εάν το δικαστήριο πιστεύει ότι καθένας από μας πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή για τις πράξεις μας αυτές τότε οι δικαστές έχουν όλη την ελευθερία να το κάνουν. Είπε ότι αρνείται να συνεργαστεί γιατί δεν αναγνωρίζει καμία επιβεβλημένη νομιμότητα.

Οι δικαστές δεν εισάκουσαν την πρότασή του και τον καταδίκασαν σε 3 μήνες με αναστολή.

Τα κατηγορούμενα μέλη της ομάδας αντιπροσωπεύθηκαν νομικά από την G. Lasky, η οποία είναι η δικηγόρος της ομάδας για αρκετά χρόνια. Η υπερασπιστική γραμμή της Lasky βασίστηκε στις αρχές της πολιτικής αντίστασης, και χρησιμοποίησε το διεθνές Δίκαιο, κυρίως τις δίκες της Νυρεμβέργης και του Τόκιο, για να δικαιολογήσει νομικά την παραβίαση του τοπικού νόμου προκειμένου να υποστηριχτεί το διεθνές Δίκαιο.

* Το παρόν κείμενο είναι απόσπασμα από αναφορά του ισραηλινού συντρόφου Ilan Shalif στο www.anarkismo.net σχετικά με τη δίκη. Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 25 Φλεβάρη 2007. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα «Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος» υπάρχει η ιστοσελίδα www.awalls.org

Related Link: http://www.awalls.org
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]