user preferences

New Events

Greece / Turkey / Cyprus

no event posted in the last week

Ο θρησκευτικός φανατισμός

category greece / turkey / cyprus | religion | opinion/analysis author Friday February 16, 2007 12:10author by OAE-Greece - Anarkismoauthor email outetheos at yahoo dot com dot au Report this post to the editors

Απειλή για την νεολαία

Δημοσιεύτηκε στο δελτίο της ΟΑΕ "Μαύρα Γράμματα", τεύχος 9, Γενάρης 2007.

…οι θρησκείες που κηρύττουν τη «μέλλουσα ζωή» και τον «καλύτερο κόσμο», έχουν σκοπό να κεντήσουν την καρτερική υποταγή σ’ εκείνους που τους γδύνουν και τους εκμεταλλεύονται… Αλμπέρτ Λιμπερτάντ

Η Ιερά Σύνοδος της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας της Ελλάδος διεκδικεί την περαιτέρω εδραίωση του δόγματός της στα σχολεία, με κατηχητικά μαθήματα, πρωινές προσευχές, εξομολογήσεις και προσευχές εικόνων. Επιπλέον, διεκδικεί να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό της ιδιωτικά σχολεία τα οποία θα ιδρύσει πανελλαδικά, χρησιμοποιώντας τα για τη διαμόρφωση «καλών ορθόδοξων χριστιανών».

Η ΟΑΕ καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να εκδιώξουν στην πράξη κάθε ρασοφόρο θεοκράτη που προωθεί το διαχωρισμό και την εξουσία του μέσα στα σχολεία. Πρέπει, με οργανωμένες πρωτοβουλίες σε κάθε σχολείο, συντονισμένες περιφερειακά και πανελλαδικά, να απαιτήσουμε το σταμάτημα της πρωινής προσευχής, την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων, την κατάργηση των θρησκευτικών μαθημάτων και, σε γενικές γραμμές, την απαγόρευση κάθε δραστηριότητας που προκαλεί το θρησκευτικό φανατισμό και διαχωρισμό.

Γνωρίζουμε καλά ότι ο χριστιανικός φονταμενταλισμός της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, με πρωτεργάτη τον εθνικιστή αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, θα σταματήσει μόνο με τη λαϊκή οργανωμένη αντικληρική δράση. Η εκκλησιαστική ιεραρχία είναι από τη φύση της θεσμός που σπέρνει το μίσος του πιστού απέναντι στον άπιστο.

Επιπλέον, η σύνδεση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας με το Κράτος την καθιστά το πιο πιστό σκυλί της άρχουσας τάξης, δημιουργώντας κλίμα παραίτησης και υπομονής στους φτωχούς και καταπιεσμένους ανθρώπους για να μην εξεγερθούν και επαναστατήσουν απέναντι στην αδικία και βαρβαρότητα της πραγματικής κοινωνικής ζωής τους.

Ο θεοκρατικός και απάνθρωπος αυτός χαρακτήρας κάθε θρησκευτικού δόγματος από τον χριστιανισμό, τον ισλαμισμό μέχρι τον βουδισμό, είναι που πρέπει να πολεμηθεί συλλογικά από κάθε άνθρωπο που έχει ως αξίες του την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφοσύνη.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΚΛΗΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ!

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
La une du numéro 27 de Cause commune

Latest News

Greece / Turkey / Cyprus | Religion | gr

Wed 17 Mar, 22:47

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.

Opinion and Analysis

textΦάμπρικες παραγωγ ... Mar 31 by "Κοινωνική Αρμονία" 1 comments

textΟύτε θεός... ούτε κρά`... Mar 16 by Σπ.Φρ. 0 comments

textΕνάντια στο κατανα&#... Dec 23 by Αντιεξουσιαστές/τριες απο Πειραιά 0 comments

Press Releases

Sorry, no press releases matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2010 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]