user preferences

Aνακοίνωση ΑΡΡΟ

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Monday December 18, 2006 20:04author by jaco Report this post to the editors

Για την απελευθέρωση κρατούμενων

Λευτεριά σε όλες και όλους!

Λαέ της Oaxaca, αδέρφια, σύντροφοι και συντρόφισσες

Μετά τις ταλαιπωρίες και τον πόνο που προκάλεσε σε όλους μας, η κυβέρνηση του Ulises Ruiz άρχισε να επιδεικνύει μια αηδιαστική ‘ελεημοσύνη’ για ένα μέρος των θυμάτων της που είναι αγνοούμενοι, φυλακισμένοι, βασανισμένοι, καταδιωγμένοι και νεκροί.

Αφέθηκαν ελεύθεροι πάνω από 40 κρατούμενοι/ες στη φυλακή Nayarit.

Μάθαμε επίσης πως στις 14 Δεκέμβρη μεταφέρθηκαν όλοι οι κρατούμενοι (πολιτικοί και ποινικοί) από τη φυλακή Zimatlun στην Miahuatlun.

Όπως φαίνεται, έχουν σκοπό να μεταφέρουν τους υπόλοιπους φυλακισμένους συντρόφους από την Nayarit στην Zimatlun και γι΄ αυτό την εκκένωσαν.

Η απελευθέρωση αυτή, είναι προφανές πως αφορά ένα μέρος μόνο των πολιτικών κρατούμενων. Και οι υπόλοιποι;

Τους θέλουμε όλους ελεύθερους!

Θέλουμε να εμφανιστούν ζωντανοί όλοι οι αγνοούμενοι Να σταματήσουν οι βασανισμοί που υποβάλλονται οι κρατούμενοι/ες Να σταματήσουν η καταστολή και τα εντάλματα σύλληψης ενάντια στο λαό και στην ΑΡΡΟ!

Με την απελευθέρωση των 40 κρατούμενων, που έγινε χάρη στην πολιτική πίεση του κινήματος σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, και επίσης γιατί σε μερικές μέρες θα φτάσει εδώ μια διεθνής επιτροπή παρατηρητών για να καταγράψει τις καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Oaxaca, και φυσικά εξ΄ αιτίας των κινήσεων των δικηγόρων, των οικογενειών των κρατούμενων και της δράσης της ΑΡΡΟ, ο URO προσπαθεί να νομιμοποιηθεί, και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση την οποία αυτός ο ίδιος προκάλεσε.

Ηλίθιε! Νομίζεις ότι αυτό μόνο θα είναι αρκετό για να αποκαταστήσεις τον βαθύ και αξέχαστο πόνο που προκάλεσες στο λαό της Oaxaca! Ένας πόνος που θα ξεπληρωθεί μόνο όταν ο λαός πάρει την εξουσία στα χέρια του και στείλει στα σκουπίδια της ιστορίας τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις-μαριονέτες σαν κι αυτήν. Γιατί ο καπιταλισμός σκορπίζει τυράννους σαν τον URO.

Κάτω ο Ulises! Θάνατος στον Καπιταλισμό!

Συμφιλίωση! Μεταξύ ποιών; Μεταξύ αυτών που ταπεινώθηκαν, εξευτελίστηκαν, βασανίστηκαν, καταδιώχθηκαν με τους φίλους του Ulises που συσσωρεύουν περιουσίες και χειροκροτούν τη βαρβαρότητα στην Οaxaca;

ΠΟΤΕ!

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!

Λαϊκή Συνέλευση του Λαού της Oaxaca

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]