Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Νότια Αφρική (Περιφέρεια)

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Η ιστοσελίδα του αφρικανικού αναρχισμού

category Νότια Αφρική (Περιφέρεια) | Αναρχικό κίνημα | Νέα author Wednesday November 29, 2006 11:11author by ZACF - Anarkismo Report this post to the editors

Η ιστοσελίδα επανασχεδιάστηκε ώστε να γίνει πιο εύκολη η προσπέλασή της από τους αναγνώστες.

Σύντροφοι αναρχικοί από το διεθνές αναρχικό, συνδικαλιστικό, ελευθεριακό κομμουνιστικό και σοσιαλιστικό κίνημα της βάσης, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επανασχεδίαση της πάντα δημοφιλούς ιστοσελίδας Zabalaza, ένα δικτυακό τόπο όπου μπορείτε να βρείτε νέα, αναλύσεις, ιστορία και θεωρία των ζητημάτων της ταξικής πάλης στην αφρικανική ήπειρο.

Λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού ντοκουμέντων που η ιστοσελίδα http://www.zabalaza.net φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια, η ιστοσελίδα επανασχεδιάστηκε ώστε να γίνει πιο εύκολη η προσπέλασή της από τους αναγνώστες.

Η βασική δομή της ιστοσελίδας είναι:

Νέα και Κείμενα: Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα τελευταία νέα από το διεθνές αναρχικό κίνημα, άρθρα από το νοτιοαφρικάνικο αναρχικό περιοδικό «Zabalaza» («Αγώνας»), προκηρύξεις και ομιλίες από Νοτιοαφρικάνους αναρχικούς, σε βάθος ανάλυση των συνθηκών και αγώνων σύμφωνα με την οπτική μας καθώς και ακουστικό υλικό που ενδιαφέρει το κίνημά μας

Ομάδες: Groups: Εδώ μπορείτε να βρείτε συνδέσεις κ.λπ. από ομάδες που αποτελούν την Zabalaza Anarchist Communist Federation (ZACF) καθώς και αρχείο των ομάδων και ομοσπονδιών που υπήρχαν πριν ή πρόσφατα στη Ν. Αφρική.

Η Αναρχική Παράδοση: Εδώ μπορείτε να βρείτε κείμενα για την πλατφορμιστική παράδοση της οποίας η ZACF είναι μέρος, κείμενα για την αναρχική θεωρία, αναρχική ιστορία καθώς και την κοινωνική επαναστατική ιστορία της Ν. Αφρικής.

Συνδέσεις: Εδώ μπορείτε να βρείτε διευθύνσεις κ.λπ. των αδελφών οργανώσεων της ZACF σε όλο τον κόσμο, συνδέσεις των κοινωνικών κινημάτων και συνδικάτων της Ν. Αφρικής καθώς και διάφορες αναρχικές συνδέσεις που είναι ενδιαφέρουσες.

Η ιστοσελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.zabalaza.net

* Δημοσιεύτηκε στα www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 26 Νοέμβρη 2006.

Verwandter Link: http://www.zabalaza.net
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Νότια Αφρική (Περιφέρεια) | Αναρχικό κίνημα | Νέα | gr

Fri 19 Apr, 10:16

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.

imageΤαξική πάλη και α&... Feb 26 by Lucien van der Walt 0 comments

Μόνο μια ριζοσπαστική αλλαγή –μια νέα Αφρική βασισμένη στην ελευθεριακή και σοσιαλιστική ανάπτυξη– μπορεί να σπάσει αυτό τον φαύλο κύκλο. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τον αγώνα ενάντια στις αφρικανικές ελίτ, όσο και ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Και αυτό με τη σειρά του απαιτεί μια ρήξη με τις ιδέες του «τρίτου κόσμου», που αγνοούν τα ταξικά ζητήματα μέσα στην Αφρική και με τον εθνικισμό, που καλεί σε ενότητα όλους τους Αφρικανούς – μία άνευ ουσίας ενότητα μεταξύ των τοπικών καταπιεστών και των θυμάτων τους. Χωρίς ένα προοδευτικό αριστερό και αναρχικό σχέδιο, οι απογοητεύσεις και η δυστυχία των μαζών απλώς θα καλυφθεί από κενές ιδέες (η «δημοκρατία») ή αντιδραστικά κινήματα (όπως το Boko Haram) και συναισθήματα (ο ρατσισμός και το μίσος προς τους μετανάστες).

textΑλληλοβοήθεια: μια &... May 31 by Stefanie Knoll (ZACF) 0 comments

Αλληλοβοήθεια: μια αναρχική ιδέα σε εφαρμογή στη Νότια Αφρική - Κείμενο στη σειρά «Τέσσερα Εργαλεία Κοινοτικού Ελέγχου» - Μέρος 1ο

text90 χρόνια εργατικού δ... Sep 25 by James Pendlebury (ZACF) 0 comments

Αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, τότε ας μας συγκροτήσουμε εμείς μια τέτοια. Ας οικοδομήσουμε τα κινήματά μας σε τέτοιο σημείο που οι μετανάστες - οι γυναίκες που βιάζονται ή οι ομοφυλόφιλοι που αντιμετωπίζουν τη σοβινιστική βία – να μη χρειαστεί ν’ αναζητήσουν την αμφίβολη βοήθεια της αστυνομίας. Ας συγκροτήσουμε δυνατές κοινότητες της εργατικής τάξης που να είναι ικανές να αυτοαμυνθούν και να υπερασπίσουν τα μέλη τους ενάντια στην καταστολή και το σοβινισμό.

textΤι πιστεύουμε Feb 27 by Zabalaza Anarchist Communist Front 0 comments

Προγραμματικές θέσεις του Zabalaza Anarchist Communist Front (από τη Ν. Αφρική), όπως δημοσιεύονται στο ομώνυμο έντυπο της οργάνωσης.

textΠρόγραμμα της Αναρ&#... May 13 by dmitri 0 comments

Tne Programme and Constitution of ZACF in Greek Part 1

more >>

textΑναρχισμός, εθνικό&#... Oct 31 Anarkismo 0 comments

Ανακοίνωση της ZACF για τη χρησιμοποίηση του όρου «αναρχικός» από τον Mosiuoa Lekota.

© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]