user preferences

Search author name words: anarchist

Αλληλεγγύη στους Σουηδούς απεργούς

category Σκανδιναβία / Δανία / Ισλανδία | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday November 15, 2006 11:02author by Anarchist Communist Initiative - Anarkismo Report this post to the editors

Γενική Απεργία στη Σουηδία

Η Αναρχική Κομμουνιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους αναρχικούς και ελευθεριακούς σοσιαλιστές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Σουηδούς απεργούς.

Η Αναρχική Κομμουνιστική Πρωτοβουλία (από την Ισταμπούλ) καλεί όλους τους αναρχικούς και ελευθεριακούς σοσιαλιστές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Σουηδούς απεργούς στην γενική απεργία που καλέστηκε από το αναρχοσυνδικαλιστικό συνδικάτο της χώρας αυτής SAC.

Σήμερα, Τετάρτη, 15 Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια της γενικής αυτής απεργίας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις, εμείς ως Αναρχική Κομμουνιστική Πρωτοβουλία θα συγκεντρωθούμε μπροστά στο Ταχυδρομείο του Galatasaray της Ισταμπούλ και από εκεί θα κάνουμε πορεία στο Προξενείο της Σουηδίας, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη μας στην SAC (Κεντρική Οργάνωση Εργατών Σουηδίας).

Στην Ευρώπη, όπου η αντικοινωνική πολιτική του νεοφιλελευθερισμού κυριαρχεί, μέσω της προώθησης της επισφαλούς εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων του δημόσιου τομέα, της μεταφοράς εργοστασίων και άλλων σε χώρες όπου η εργατική δύναμη είναι πολύ φθηνότερη από ό,τι στην Ευρώπη και της αποσταθεροποίησης της οικονομίας τους, το σουηδικό κράτος κινείται ξεκάθαρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η νέα υπερ-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση προωθεί την ψήφιση από τη βουλή μια νέα νομοθεσία σχετικά με την ανεργία και τους ανέργους. Η νομοθεσία αυτή προβλέπει αρκετές «αλλαγές» στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών οι οποίες οδηγούν στην προώθηση και περαιτέρω ενδυνάμωση της επισφαλούς εργασίας και δραστική μείωση των επιδομάτων ανεργίας.

Ερχόμενο κατά πρόσωπο με την πραγματικότητα, το αναρχοσυνδικαλιστικό συνδικάτο SAC κάλεσε σε γενική απεργία για σήμερα 15 Νοέμβρη.

Σήμερα, επίσης, θα γίνουν δραστηριότητες αλληλεγγύης στη SAC από άλλες αναρχοσυνδικαλιστικές ομοσπονδίες και οργανώσεις όπως τις CGT στην Ισπανία, τη CNT στη Γαλλία, την AC Intrepro στην Πορτογαλία και την CK-LA/Labor Initiative στην Πολωνία και άλλες.

Όχι πόλεμο ανάμεσα στους λαούς!

Όχι ειρήνη ανάμεσα στις τάξεις!

Αλληλεγγύη στους απεργούς!

Αναρχική Κομμουνιστική Πρωτοβουλία (από την Ισταμπούλ)

akinisiyatif@yahoo.com

* Δημοσιεύτηκε στα www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 14 Νοέμβρη 2006.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]