user preferences

New Events

Italië / Zwitserland

no event posted in the last week

Italië: FdCA Persbericht - 7e Nationale Congres

category italië / zwitserland | anarchistische beweging | persbericht author Monday October 09, 2006 18:51author by Federazione dei Comunisti Anarchici - FdCAauthor email internazionale at fdca dot it Report this post to the editors

In Cremona, noord Italië, vierde de Federatie van Anarchistische Communisten op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober de eerste 20 jaren van politieke activiteit en hield haar 7e Nationale Congres, het hoogste besluitvormende orgaan van de Federatie.


FdCA Persbericht

7e Nationale Congres

In Cremona, noord Italië, vierde de Federazione dei Comunisti Anarchici (Federatie van Anarchistische Communisten – FdCA) op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober de eerste 20 jaren van politieke activiteit en hield haar 7e Nationale Congres, het hoogste besluitvormende orgaan van de Federatie.

Op de zaterdag was de viering van onze verjaardag, met een overzicht van anarchistisch communistische politieke en organisatorische geschiedenis, zowel wat leidde tot de geboorte van de FdCA in 1986 als de volgende twintig jaren van activiteit in ondersteuning van zelf-bestuurde en anti-autoritaire vormen van sociale -, arbeids - en culturele strijd. Op de zondag vestigde het 7e Nationale Congres van de FdCA met succes een hernieuwde, onmisbare eenheid op bepaalde gebieden van basis strategie zoals de rol van het internationale kapitalisme en het VS imperialisme van nu, en bracht ook een proces op gang van reflectie en theoretische ontwikkeling over de kwestie van “de Staat”. Het congres produceerde ook de eindversie van een programmatisch document met het doel om te oriënteren op de politieke en sociale actie van de FdCA gedurende de komende jaren.

De FdCA wil de kameraden van de CSA Kavarna in Cremona bedanken voor hun royale gastvrijheid en samenwerking. We danken Carlo Ghirardato voor zijn prachtige concert dat was opgedragen aan het werk en ter nagedachtenis van Fabrizio De André, en ook de vele kameraden (minstens twee generaties van anarchistisch communistische militanten) die vanuit heel Italië kwamen om aan deze gebeurtenis mee te doen. We maken ook van deze gelegenheid gebruik om de individuen en organisaties te bedanken die vanuit het buitenland hun groeten stuurden: de Workers Solidarity Alliance (WSA) uit New York, Jose Maria Olaizola van Apoyo Mutuo uit Spanje, Ilan Shalif van Anarchisten Tegen de Muur uit Israel, Alternative Libertaire uit Frankrijk, de Zabalaza Anarchist Communist Federation uit Zuid Afrika, de North-Eastern Federation of Anarchist Communists (NEFAC) uit de VS/Canada, de Organisatie van Anarchisten uit Griekenland (OAE), het Anarchistisch Communistische Initiatief en het Tachanka Anarchistisch Communistische Collectief, respectievelijk uit Istanboel en Ankara, het Coletivo pro Organizacao Anarquista em Goias en het Forum do Anarquismo Organizado (FAO) uit Brazilië, de Organisation Socialiste Libertaire (OSL) uit Zwitserland.

De ondersteuning van onze verschillende kameraden, de internationale solidariteit, de collectieve visie die al de leden van de FdCA met elkaar verbindt, dit alles is vitaal en de beste aanmoediging om door te gaan met waar we mee begonnen, om sterker te blijven groeien en anarchistisch communistische ideeën te verspreiden in de vormen van sociale strijd en in de massa organisatie, om het libertaire alternatief op te bouwen.

4 oktober 2006

FdCA-Federazione dei Comunisti Anarchici


Translation by a-infos-nl

Related Link: http://www.fdca.it
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]