user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week
Recent articles by s.c.
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ιβηρική Αναρχική Ιστορία

«Ο Ντουρούτι σ&... Aug 02 23 by Αργύρης Αργυριάδης

Neno Vasco por Neno Vasco: fragmentos autobiográficos de um anarquista Mar 21 23 by Thiago Lemos Silva

Σαμπατέ: Aντίσ&... Mar 13 23 by Αργύρης Αργυριάδης

Για την 70ή επέτειο της Ισπανικής Επανάστασης

category Ιβηρική | Αναρχική Ιστορία | Νέα author Monday July 17, 2006 13:51author by s.c. Report this post to the editors

Νέα ντοκιμαντέρ στο διαδίκτυο

Δύο νέες ταινίες κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο για την 70ή επέτειο της Ισπανικής Επανάστασης

Δύο νέες ταινίες κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο για την 70ή επέτειο της Ισπανικής Επανάστασης, η μία έχει τίτλο «Ο Ντουρρούτι στην Ισπανική Επανάσταση» («Durruti in the Spanish Revolution») και η άλλη έχει τίτλο «Ντελγκάδο και Γρανάδο» («Delgado and Granado») και είναι ένα ντοκιμαντέρ για τους δύο νεαρούς αναρχικούς που εκτελέσθηκαν από το καθεστώς Φράνκο το 1963 για ένα έγκλημα που δεν έκαναν, για το οποίο ήσαν αθώοι και των οποίων η υπόθεση βρίσκεται τώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας. Και οι αυτές ταινίες βρίσκονται σε μια νέα ιστοσελίδα την www.espanafreetv.com η οποία συνδέεται με τις ιστοσελίδες http://www.tvhastings.org και http://www.tvhastingschristiebooks.com του γνωστού Βρετανού αναρχικού Στιούαρτ Κρίστι.

Στις ιστοσελίδες αυτές θα βρείτε ντοκουμέντα για τη CNT και τη δράση της στο διάστημα 1936-1938, αναφορά στο κίνημα της 19ης Ιούλη 1936, το ντοκιμαντέρ «Νίκη στην Τερουέλ», το ντοκιμαντέρ «Αλληλεγγύη στη Μαδρίτη» και το ντοκιμαντέρ «Nosotros Somos Asi!» («Αυτοί είμαστε!»).

Έξι ακόμα ταινίες για την CNT-FAI θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες βδομάδες καθώς και άλλα σχετικά ντοκιμαντέρ και ντοκουμέντα.

Στην ιστοσελίδα ακόμα θα βρείτε ένα πρόλογο 10 λεπτών με τον τίτλο «Red Years, Black Years» («Κόκκινα Χρόνια, Μαύρα Χρόνια») ενός προτεινόμενου ντοκιμαντέρ 6 σειρών σχετικά με τα προηγηθέντα της Ισπανικής Επανάστασης και του Εμφυλίου Πολέμου και το ρόλο των αναρχικών και των αναρχοσυνδικαλιστών από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι το θάνατο του Φράνκο το 1975.

Στην ιστοσελίδα http://www.tvhastingschristiebooks.com υπάρχει, επίσης, ένα τμήμα με αφίσες, πίνακες κ.λπ. της CNT-FAI καθώς και τις ασπρόμαυρες εικόνες του Helios Gomez στο διάστημα 1925-1939.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση ανοίξτε το http://www.tvhastings.org και όταν εμφανιστεί το παράθυρο Hastings Free TV πατήστε «off» switch στο «on». Μετά πατήστε «menu» στην αριστερή πλευρά του παράθυρου. Θα εμφανιστεί το καρτούν Betty Boop ως καλωσόρισμα. Πατήστε το «menu» ξανά και θα εμφανιστεί ένα «καλωσορίσατε». Ξανά πατήστε «menu» και θα εμφανιστεί ένα άλλο menu με διάφορες επιλογές. Τα ντοκιμαντέρ είναι πλέον προσβάσιμα διαμέσου της λεζάντας (caption) «films» και το christiebooks channel βρίσκεται στο contributors’ channel (πατήστε «Red Years, Black Years»)...

Ή πηγαίνετε κατευθείαν στο http://www.tvhastingschristiebooks.com Εκεί θα χρειαστείτε broadband και Quicktime 6 και πάνω, για να ακούσετε και δείτε τα ντοκιμαντέρ. Το Quicktime μπορείτε να το πάρετε κατευθείαν δωρεάν από την ίδια ιστοσελίδα (πάνω από το the on/off στη δεξιά πλευρά της οθόνης).

Γνώμες και προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες. Εάν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε νέα κ.λπ., στείλετε μήνυμα στην ιστοσελίδα με τη λέξη «tvhastings» ως αντικείμενο.

http://www.tvhastingschristiebooks.com

http://www.tvhastings.org

email: christie@btclick.com

PO Box 35, Hastings, East Sussex, TN34 2UX, UK

* Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 10/7/2006.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]