user preferences

Έκκληση για φωτογραφίες

category Διεθνή | Αναρχική Ιστορία | Έκκληση / Μάζεμα Υπογραφών author Wednesday June 21, 2006 13:50author by Michael Schmidt και Lucien van der Walt, Zabalaza - Anarkismoauthor email michael.schmidt at inl dot co dot za Report this post to the editors

Καλό ψάξιμο!

Οι σύντροφοι τελείωσαν τη συγγραφή ενός τεράστιου έργου που αφορά την ιστορία και τα διδάγματα από την αναρχική οργάνωση, από τη γέννηση του αναρχικού κινήματος μέχρι σήμερα.

Οι σύντροφοι Michael Schmidt και Lucien van der Walt, μέλη της Αναρχικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας Ζαμπαλάζα της Νότιας Αφρικής (Zabalaza Anarchist Communist Federation) τελείωσαν τη συγγραφή ενός τεράστιου έργου που αφορά την ιστορία και τα διδάγματα από την αναρχική οργάνωση, από τη γέννηση και εμφάνιση του αναρχικού και επαναστατικού συνδικαλιστικού κινήματος μέχρι σήμερα.

Το έργο αυτό αποτελείται από 1.400 σελίδες και θα εκδοθεί σε δύο τόμους των 700 σελίδων έκαστος, από τον ελευθεριακό εκδοτικό οίκο AK Press, από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, γύρω στον Αύγουστο του επόμενου χρόνου.

Ο τίτλος του Πρώτου Τόμου θα είναι «Black Flame: The Revolutionary Class Politics of Anarchism and Syndicalism» - «Μαύρη Φλόγα: Η Επαναστατική Ταξική Πολιτική του Αναρχισμού και του Συνδικαλισμού» – και ο τίτλος του Δεύτερου Τόμου θα είναι «Global Fire: 150 Fighting Years of International Anarchism and Syndicalism» - Παγκόσμια Φωτιά: 150 Χρόνια Διεθνούς Αναρχισμού και Συνδικαλισμού».

Οι δύο σύντροφοι ασχολούνται τώρα ήδη με την ανεύρεση σχετικών, «δυναμικών», φωτογραφιών, διαφόρων εικόνων, πορτραίτων μεμονωμένων αναρχικών αγωνιστών, εικόνες κινητοποιήσεων κ.λπ, για να τις συμπεριλάβουν στο αξιόλογο αυτό έργο τους. Μέχρι στιγμής, διαθέτουν αρκετές φωτογραφίες από χώρες όπως Ουκρανία, Ισπανία, Μεξικό, Βραζιλία, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Ν. Αφρική, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, ενώ ερευνούν για υλικό από χώρες της βόρειας Αφρικής.

Για να είναι, όμως, περισσότερο αντιπροσωπευτική σε παγκόσμια κλίμακα η όλη εργασία, οι δύο σύντροφοι αναζητούν, ειδικότερα, τα παρακάτω:

1) Από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, ειδικότερα για τις αναρχοσυνδικαλιστικές ομοσπονδίες FORA και CORA της Αργεντινής, τις FORCh και IWW της Χιλής, τη FORU της Ουρουγουάης και των CLA και MLCE της Κούβας. Αλλά οτιδήποτε από περισσότερο «απομονωμένες» χώρες της περιοχής αυτής, όπως Βενεζουέλα (FORV), Βολιβία, Περού, Πουέρτο Ρίκο, Νικαράγουα (Sandino) κ.λπ. θα ήταν περισσότερο καλοδεχούμενο.

2) Από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και γενικότερα της Ασίας, ειδικότερα από τα κινήματα Liu Shifu και Wuzhengfu Gonchan της Κίνας ή από τις οργανώσεις KAF και KACF της Κορέας και του Βιετνάμ αντίστοιχα. Αλλά οτιδήποτε από το UOM/de los Reyes των Φιλιππίνων, όπως και από Μαλαισία, Ιράν, Ιράκ (Shagila) κ.λπ. θα ήταν σπουδαίο.

3) Από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, ειδικότερα από την FEAK της πρώην Τσεχοσλοβακίας, την FAKB/FAB της Βουλγαρίας, την Ελλάδα και την Ουγγαρία. Επίσης, υλικό από Μακεδονία, Φιλανδία, Πολωνία (ΖΖΖ), Λευκορωσία κ.λπ. είναι επιθυμητό.

4) Από ΗΠΑ και Δυτική Ευρώπη, ειδικότερα από τις IWW και OBU από τον Καναδά, Αγγλία, Γαλλία (από τα πρώτα χρόνια των CGT/CGT-SR/CNT, FAF κλπ), Ιταλία (κίνημα κατάληψης εργοστασίων, FdCA και UIA), Γερμανία (FAUD/FAU και AAUE), τη CGT της Πορτογαλίας και τη SAC της Σουηδίας.

Οι εικόνες και φωτογραφίες πρέπει να μην έχουν copywrite, να είναι σκαναρισμένες σε τουλάχιστον 300dpi, να είναι καθαρές και να συνοδεύονται με λεπτομερείς λεζάντες, ώστε να ξέρουμε περί τίνους πρόκειται. Προπολεμικό και σύγχρονο υλικό είναι, επίσης, καλοδεχούμενο.

Η προθεσμία (deadline) είναι έως το τέλος του χρόνου. Καλό ψάξιμο!

Για περισσότερες πληροφορίες και αποστολές γράψτε στον Michael Schmidt στη διεύθυνση michael.schmidt@inl.co.za

Ελληνική μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, outetheos@yahoo.com.au

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]