user preferences

Επίθεση στο “Σπίτι της Μεσοποταμίας”

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday April 04, 2021 20:09author by Αλληλέγγυοι Report this post to the editors

Εκφράζουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας στους Κούρδους συντρόφους μας. Θα είμαστε μαζί σας στον αντιφασιστικό αγώνα και, όπως και εσείς, δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, ενάντια στους φασίστες όλων των χωρών.
house_of_mesopotamia.jpg

Δελτίο Τύπου για την υποστήριξη του “Σπιτιού της Μεσοποταμίας” μετά την επίθεση εναντίον του

Το Σάββατο, 3 Απρίλη, το απόγευμα, το “Σπίτι της Μεσοποταμίας”, που βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα της Λυών (στη Γαλλία), δέχθηκε βίαιη επίθεση από ομάδα φασιστών που ανήκουν στους Γκρίζους Λύκους (τουρκικό ακροδεξιό κίνημα).

Το “Σπίτι της Μεσοποταμίας” είναι ένας πολιτιστικός χώρος της κουρδικής κοινότητας, η οποία είναι μια ισχυρή χειραφετητική δύναμη που αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια ενάντια στον Daech, από τη μια, και τον Ερντογάν από την άλλη.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που υπέστησαν οι σύντροφοί μας σε λιγότερο από ένα μήνα. Η προηγούμενη επίθεση εκδηλώθηκε στις 20 Μάρτη, επίσης, το μεσημέρι, ενάντια στο αναρχικό βιβλιοπωλείο-κέντρο "La Plume Noire”, επίσης στη Λυών.

Η επίθεση της 20ής Μάρτη δεν είχε τραυματίες, αλλά αυτή της 3ης Απριίλη ήταν ακόμη πιο βίαιη, και είχε ως αποτέλεσμα δύο σοβαρά και δύο ελαφρά τραυματίες μεταξύ των Κούρδων. Αυτή τη φορά, οι Γκρίζοι Λύκοι επιτέθηκαν βαριά οπλισμένοι με σιδερένιες ράβδους, σιδερογροθιές και άλλα εξαρτήματα.

Είναι δυνατόν να μην μπορούμε να δούμε τη φασιστική άνοδο της εξουσίας που εκδηλώνεται τώρα κάθε εβδομάδα στη ζωή μας, όλο και πιο βίαια, και με ατιμωρησία;

Η αδράνεια των κρατικών μηχανισμών για τη δράση της ακροδεξιάς, εδώ και αλλού, και η σκληρότητά τους ενάντια στο αντιφασιστικό στρατόπεδο (απαγόρευση της διαδήλωσης της 3ης Απρίλη με μεγάλης κλίμακας αστυνομική επίθεση) ξεφεύγει από το πεδίο της λογικής και εισέρχεται στο επίπεδο της τρέλας.

Εκμεταλλευόμενοι αυτήν την παντοδυναμία, οι φασίστες χτυπούν όλο και πιο συχνά και όλο και πιο έντονα.

Ενημερώνουμε άμεσα τη Νομαρχία γι’ αυτόν τον κίνδυνο: εξαιτίας του εφησυχασμού σας, θα έχετε πολύ σύντομα βάψει τα χέρια σας με αίμα!

Εκφράζουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας στους Κούρδους συντρόφους μας. Θα είμαστε μαζί σας στον αντιφασιστικό αγώνα και, όπως και εσείς, δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, ενάντια στους φασίστες όλων των χωρών.

Ενάντια στον φασισμό, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

*Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]