user preferences

Διακήρυξη αλληλεγγύης με την Rojava

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday April 16, 2020 19:37author by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις - Anarkismo Report this post to the editors

Ενάντια σε πόλεμο και παγκόσμια πανδημία!

Αντιμετωπίζοντας την κυνική και υποκριτική σιωπή του Κράτους και της αστικής τάξης, εμείς, αναρχικοί του κόσμου, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τον διεθνισμό μας και την από τα κάτω αλληλεγγύη μας προς την επανάσταση στη Rojava, έτσι ώστε να θριαμβεύσει σε βάρος της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού και της πανδημίας του πολέμου. Στην πραγματικότητα, όσοι συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον ανθρώπων, ενώ τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καταρρέουν λόγω του COVID-19, είναι δύο φορές εγκληματίες.
photo5823155053085700616.jpg

Διακήρυξη αλληλεγγύης με την Rojava που υποφέρει από τον πόλεμο και την παγκόσμια πανδημία!

Ο ιός COVID-19, που έχει θέσει σε καραντίνα αμέτρητο αριθμό πόλεων και έχει παραλύσει ολόκληρους οικονομικούς τομείς, δεν έχει σταματήσει ακόμη τον συνεχή βρώμικο πόλεμο της Τουρκίας και του συμμάχου της Daesh ενάντια στον λαό της βόρειας περιοχής της Συρίας, ο οποίος πρέπει να συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του χωρίς ανακωχή. Αυτή τη στιγμή, η αδρανοποιημένη πολιορκία από τη Συρία, υποστηρίζεται και προωθείται από τη Ρωσία στην προσπάθειά της να γίνει ηγεμονική δύναμη στην περιοχή, γίνεται εμφανής, γιατί χρησιμοποιεί αυτές τις περιοχές ως χώρο αντιπαράθεσης ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Επί του παρόντος, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πολεμήσουν ενάντια στη διάδοση του νέου κοροναϊού στα εδάφη τους. Η Αυτόνομη Διοίκηση της Rojava αντιμετωπίζει αυτόν τον κίνδυνο εν μέσω κατάστασης αδυναμίας λόγω της δυσκολίας διατήρησης του υγειονομικού συστήματος σε λειτουργία εξαιτίας του πολέμου.

Τώρα, όλες οι λαϊκές οργανώσεις πρέπει να δράσουν από κοινού για να εναντιωθούν στον πόλεμο και να βοηθήσουν τους κουρδικούς, αραβικούς και ασσυριακούς πληθυσμούς όσο το δυνατόν περισσότερο, αρκεί να γίνεται σεβαστή η αυτονομία και το δικαίωμα αυτοδιάθεσής τους στις περιοχές τους.

Αντιμετωπίζοντας την κυνική και υποκριτική σιωπή του Κράτους και της αστικής τάξης, εμείς, αναρχικοί του κόσμου, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τον διεθνισμό μας και την από τα κάτω αλληλεγγύη μας προς την επανάσταση στη Rojava, έτσι ώστε να θριαμβεύσει σε βάρος της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού και της πανδημίας του πολέμου.

Στην πραγματικότητα, όσοι συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον ανθρώπων, ενώ τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καταρρέουν λόγω του COVID-19, είναι δύο φορές εγκληματίες.

Σταματήστε όλους τους πολέμους!

FOR LIFE AND FREEDOM! LONG LIVE ROJAVA!

ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΖΗΤΩ Η ROJAVA!

Coordenação Anarquista Brasileira - CAB (Βραζιλία)
Federación Anarquista Uruguaya - FAU (Ουρουγουάη)
Federación Anarquista Rosario – FAR (Αργεντινή)
Organización Anarquista de Córdoba – OAC (Αργεντινή)
Federación Anarquista Santiago – FAS (Χιλή)
Grupo Libertario Vía Libre (Κολομβία)
Union Communiste Libertaire (Γαλλία)
Embat – Organización Anarquista (Καταλωνία)
Alternativa Libertaria / Federazione dei Comunisti Anarchici – AL/fdca (Ιταλία)
Die Plattform (Γερμανία)
Devrimci Anarşist Faaliyet – DAF (Τουρκία)
Organization Socialiste Libertaire – OSL (Ελβετία)
Libertaere Aktion (Ελβετία)
Workers Solidarity Movement - WSM (Ιρλανδία)
Melbourne Anarchist Communist Group - MACG (Αυστραλία)
Aotearoa Workers Solidarity Movement - AWSM (Aotearoa / Νέα Ζηλανδία)

*Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]