user preferences

Η αναρχική Nora Giavedoni

category Αργεντινή / Ουρουγουάη / Παραγουάη | Αναρχική Ιστορία | Κριτική / Παρουσίαση author Wednesday February 26, 2020 20:01author by Dmitri (translation) - MACG (personal capacity) Report this post to the editors

Θυμόμαστε και διεκδικούμε τη μαχητική δέσμευση της Nora. Η συμβολή της ήταν πολύ σημαντική για να σηματοδοτήσει ένα μονοπάτι αγώνα, οργάνωσης, δέσμευσης και ώθησης του αναρχισμού στην πόλη μας, της οποίας η οργάνωση είναι κληρονόμος όλων αυτών.
79089562_2609305832457587_3033974252333170688_o.jpg

Nora Giavedoni, συναδέλφισσα και αναρχική αγωνίστρια

Στις 12 Φεβρουαρίου 1975, γεννήθηκε στο Grenadier Baigorria της Αργεντινής, η συναδέλφισσα, η αναρχική αγωνίστρια, Nora Giavedoni. Παρ’ ότι εγκατέλειψε νωρίς τα εγκόσμια, άφησε ένα πολύ σημαντικό σημάδι στους κοινωνικούς αγώνες και την αναρχική οργάνωση στην πόλη του Ροζάριο. Σήμερα θυμόμαστε τον αγώνα της και συνεχίζουμε με την ίδια δέσμευση και την ίδια δύναμη για την οικοδόμηση του οργανωμένου αναρχισμού.

«Πιστεύουμε στα παιδιά, έχουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτά», ήταν μια φράση που χαρακτηρίζει τη δέσμευση της Nora και την εργασία της από κοινού με τον συντονιστή της φυλακής,του Ινστιτούτου Ανακούφισης Εφήβων του Ροζάριο (Irar), στον αγώνα για την καταπολέμηση της ποινικοποίησης, της εγκληματοποίησης της φτώχειας και της καταστολής σε βάρος των λαϊκών τμημάτων.

Ήταν υποστηρίκτρια των δραστηριοτήτων και αναρχικών οργανώσεων, γιατί αν δρούμε συλλογικά δεν καταφέρνουμε κάτι. Συνδέθηκε με την αναρχική οργάνωση του Rosario (OHR), μια πολιτική οργάνωση και διατήρησε ισχυρούς δεσμούς με την αδελφή οργάνωση Αναρχική Ομοσπονδία Ουρουγουάης (FAU). Αναμείχθηκε σε διάφορους κοινωνικούς τοπικούς και περιφερειακούς αγώνες, στο Κοινωνικό Κέντρο “Ελευθερία” και αλλού. Συμμετείχε επίσης σε πορείες στο Ροζάριο, το Μπουένος Άιρες, το Μοντεβιδέο, και μίλησε στις ελευθεριακές πράξεις του Plaza Montenegro.

Θυμόμαστε και διεκδικούμε τη μαχητική δέσμευση της Nora. Η συμβολή της ήταν πολύ σημαντική για να σηματοδοτήσει ένα μονοπάτι αγώνα, οργάνωσης, δέσμευσης και ώθησης του αναρχισμού στην πόλη μας, της οποίας η οργάνωση είναι κληρονόμος όλων αυτών.

*Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Front page

XVI Seminario Militante. Pensamiento anarquista latinoamericano

Σημειώσεις για την τηλεργασία

O ocaso da Escola de Defesa Sul americana, um fracasso planejado da integração regional em âmbito securitário

Ciriaco Duarte - Ο αναρχισμός στην Παραγουάη

Μνήμη David Graeber

“Cristofobia” ou a simples subserviência: o discurso de Bolsonaro na ONU

Η Αναρχική Κομμουνιστική Πολιτική Οικονομία

Solidariedade aos/às 51 antifascistas presos em Tessalônica, Grécia, em 16 de setembro de 2020.

Book Review: Unflattering Photos of Fascists

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

Balance movilización nacional del 21 de septiembre de 2020

Déclaration internationale de solidarité aux 51 antifascistes arrêté-es à Thessalonique, en Grèce, le 16 septembre 2020.

Η αναρχοκομμουνιστική οργάνωση Die Plattform

Book Review: 'For Workers' Power'

Solidarietà ai 51 antifascisti arrestati a Salonicco il 16/9/2020

Solidaridad con los/as 51 antifascistas que fueron arrestados en Tesalónica, Grecia el pasado 16 de septiembre de 2020.

International statement of solidarity with the 51 anti-fascists who were arrested in Thessaloniki, Greece, on 16/9/2020.

Αναρχισμός στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

Donald Trump: A New Emperor of the Lumpenproletariat?

September 2020 Kate Sharpley Library Bulletin online

Η Τέχνη υπό τον καπιταλισμό

Movie Review: 'SAVAGE'

Τα τρία τριαντάφυλλα της θάλασσας

È Uscito Il Primo Numero De "Il Cantiere"

© 2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]