user preferences

New Events

Διεθνή

no event posted in the last week
Recent articles by Coordenação Anarquista Brasileira - CAB

textEm Apoio ao Povo em Luta na Colômbia 0 comments

imageΟι οργανώσει ... 0 comments

imageΔιακήρυξη Αρ ... 0 comments

Recent Articles about Διεθνή Αναρχικό κίνημα

Anarhistička organizacija May 20 21 by Federacija anarhista Rio de Janeiro (Brazil) / Mreža anarhista - Društvo otpora (Hrvatska)

Γκούσταβ Λαν ... May 17 21 by Dmitri

★ Déclaration internationale pour le 1er Mai ★ May 04 21 by Diverses organisations anarchistes

Αμοιβαία υποστήριξη

category Διεθνή | Αναρχικό κίνημα | Γνώμη / Ανάλυση author Monday February 03, 2020 19:40author by Coordenação Anarquista Brasileira - CAB - Anarkismo Report this post to the editors

Οι αναρχικοί ανέκαθεν ασκούσαν την αμοιβαία υποστήριξη. Είναι μια σημαντική αρχή της ιστορίας και της ιδεολογίας μας. Σε όλες τις εμπειρίες αγώνα και οργάνωσης στις οποίες ήμασταν παρόντες, η αμοιβαία υποστήριξη έγινε σώμα από τοι σώμα μας, υλοποιήθηκε σε πρακτικό επίπεδο. Και σήμερα, μπροστά σε μια δαπανηρή, βίαιη ζωή και με την αφαίρεση πολλών κοινωνικών δικαιωμάτων, η αμοιβαία υποστήριξη είναι ακόμη πιο αναγκαία.
83929793_2513531865528618_2957678247128596480_o.jpg

Αμοιβαία υποστήριξη

Οι αναρχικοί ανέκαθεν ασκούσαν την αμοιβαία υποστήριξη. Είναι μια σημαντική αρχή της ιστορίας και της ιδεολογίας μας. Σε όλες τις εμπειρίες αγώνα και οργάνωσης στις οποίες ήμασταν παρόντες, η αμοιβαία υποστήριξη έγινε σώμα από τοι σώμα μας, υλοποιήθηκε σε πρακτικό επίπεδο. Και σήμερα, μπροστά σε μια δαπανηρή, βίαιη ζωή και με την αφαίρεση πολλών κοινωνικών δικαιωμάτων, η αμοιβαία υποστήριξη είναι ακόμη πιο αναγκαία.

Αλλά τι είναι η αμοιβαία υποστήριξη;

Είναι οποιαδήποτε συλλογική και κοινωνική πρωτοβουλία και πρακτική που διεξάγεται μεταξύ γειτόνων, συναδέλφων, μεταξύ καταπιεσμένων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες συνθήκες επιβίωσης.

Σε μια επαναστατική και αντικαπιταλιστική προοπτική, η αμοιβαία υποστήριξη δεν αντιμετωπίζεται μεμονωμένα αλλά μέσα στους αγώνες διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο απεργιών και άλλων οικονομικών αγώνων.

Με την αμοιβαία υποστήριξη μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση του κοινωνικού ιστού ή και να υποστηρίξουμε έναν μακρόχρονο αγώνα που απαιτεί πόρους για να επιβιώσει.

Με ποιές δράσεις;

Κουτιά ενίσχυσης ανέργων εν μέσω απεργιών, ενίσχυσης κοινωνικών αγωνιστών που εμπλέκονται σε δικαστικές διαμάχες · αυτά μπορούν να οργανωθούν από συνδικάτα, πολιτιστικούς χώρους, πολιτικές ομάδες κ.λπ.

Δημιουργία εκστρατειών, δικτύων υποστήριξης και δράσεων αλληλεγγύης στα θύματα αστυνομικής βίας και άλλων εγκλημάτων που διαπράττονται από το κράτος.

Συγκρότηση εργατικών συνεταιρισμών για δημιουργία εισοδήματος με στόχο την ενίσχυση των εναλλακτικών λύσεων και των συλλογικών και μη μεμονωμένων οικονομικών μας σχεδίων.

Δουλειά σε γειτονιές για να βοηθηθούν οικογένειες που δεν διαθέτουν επαρκείς οικονομικούς πόρους ή που έχουν πληγεί από κάποια φυσική καταστροφή, είτε πρόκειται για οικιακές κατασκευές, τοποθέτηση οροφής κλπ.,

Δωρεάν ή φθηνότερη παροχή ηλεκτρικών, υδραυλικών, νομικών, ψυχολογικών και άλλων υπηρεσιών σε οικογένειες που δεν έχουν οικονομικούς όρους.·

Οικονομική ή/και φυσική αλληλεγγύη μεταξύ κατηγοριών εργαζομένων εν μέσω δίκαιων αγώνων.

Οργάνωση συνεταιρισμών καταναλωτών για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων στην αύξηση του κόστους των τροφίμων · ή την προώθηση κοινοτικών κήπων.

Δεν ξεχνάμε ότι ο αγώνας μας πηγαίνει πολύ πιο πέρα από την απλή επιβίωση στον καπιταλισμό και ότι θέλουμε να τον καταστρέψουμε ώστε να προχωρήσυμε στην οικοδόμηση νέων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών σχέσεων.

Έτσι η αμοιβαία υποστήριξη μπορεί να είναι η ζύμη για έναν συλλογικό αγώνα που δεν θα περιορίζεται σε αιτήματα από το κράτος, αλλά θα το θέτει υπό αμφισβήτηση καθώς συνειδητοποιούμε και εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις μας, μιας και είναι στο χέρι μας να παράγουμε και να διαχειριστούμε την κοινωνία και την αυτονομία μας.

Από τον Βραζιλιάνικο Αναρχικό Συντονισμός (Coordenação Anarquista Brasileira - CAB). Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Contre la guerre au Kurdistan irakien, contre la traîtrise du PDK

Meurtre de Clément Méric : l’enjeu politique du procès en appel

Comunicado sobre el Paro Nacional y las Jornadas de Protesta en Colombia

The Broken Promises of Vietnam

Premier Mai : Un coup porté contre l’un·e d’entre nous est un coup porté contre nous tou·tes

Federasyon’a Çağırıyoruz!

Piştgirîye Daxuyanîya Çapemenî ji bo Êrîşek Hatîye li ser Xanîyê Mezopotamya

Les attaques fascistes ne nous arrêteront pas !

Les victoires de l'avenir naîtront des luttes du passé. Vive la Commune de Paris !

Contra la opresión patriarcal y la explotación capitalista: ¡Ninguna está sola!

100 Years Since the Kronstadt Uprising: To Remember Means to Fight!

El Rei està nu. La deriva autoritària de l’estat espanyol

Agroecology and Organized Anarchism: An Interview With the Anarchist Federation of Rio de Janeiro (FARJ)

Es Ley por la Lucha de Las de Abajo

Covid19 Değil Akp19 Yasakları: 14 Maddede Akp19 Krizi

Declaración conjunta internacionalista por la libertad de las y los presos politicos de la revuelta social de la región chilena

[Perú] Crónica de una vacancia anunciada o disputa interburguesa en Perú

Nigeria and the Hope of the #EndSARS Protests

How Do We Stop a Coup?

Aλληλεγγύη στους 51 αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης

No war on China

Women under lockdown all around the world

Solidarity with the Struggle of North American People!

A libertarian socialist view of the capitalist and health crisis in the Americas

© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]