Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Ο ανταγωνισμός Ιράν-ΗΠΑ για το Ιράκ

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Γνώμη / Ανάλυση author Freitag Januar 03, 2020 20:48author by Zaher Baher Report this post to the editors

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν δεν ήταν καλές μετά την Ιρανική "επανάσταση", αλλά από την "Αραβική Άνοιξη" και δώθε έχουν χειροτερέψει. Η ανάμειξη του Ιράν στα εσωτερικά πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής, ιδίως στο Ιράκ και τη Συρία, δυσκόλεψε τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους στην επανένωση. Αυτό το άρθρο καλύπτει (σχισματικά) όσα συνέβησαν στο Ιράκ και πώς η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έφτασε σε τόσο υψηλό επίπεδο. [English] [Castellano]
460_0___30_0_0_0_0_0_iran_usa_duel___hassan_bleibel.jpg

Ο ανταγωνισμός μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών για το Ιράκ

Στις 27 Δεκέμβρη 2019, μια αμερικανική βάση κοντά στο Kirkuk δέχθηκε επίθεση, σκοτώνοντας έναν Αμερικανό εργολάβο και τραυματίζοντας στρατιώτες των ΗΠΑ και του Ιράκ. Οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση ξεκίνησε από μια ομάδα πολιτοφυλακής των Σιιτών, την Kata'ib Hizbullah (KH) που διάκειται φιλικά υπέρ του Ιράν.

Την Κυριακή, 29 Δεκέμβρη, οι ΗΠΑ απάντησαν με αεροπορική επίθεση εναντίον πέντε βάσεων της KH, τριών από αυτές στο Ιράκ και των υπόλοιπων στη Συρία. Η KH επιβεβαίωσε ότι 19 από τους μαχητές της σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν. Ο αρχηγός της οργάνωσης Hashd al-Shaabi (Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης) ανακοίνωσε αμέσως μετά ότι “Το αίμα των μαρτύρων δεν θα πάει χαμένο και η απάντησή μας θα είναι πολύ σκληρή στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ”.

Στις 31 Δεκέμβρη, μια τεράστια διαμαρτυρία που διοργάνωσε η φιλοϊρανική πολιτοφυλακή και οι υποστηρικτές της κατέκλυσε βίαια την περιοχή της αμερικανικής πρεσβείας με τα συνθήματα “Όχι στην Αμερική!”, “Όχι, στον Trump!" και "Θάνατος στην Αμερική! "Οι διαδηλώσεις εξακολουθούν να γίνονται και η ασφάλεια του Ιράκ επέτρεψε σε μερικούς από τους διαδηλωτές να εισέλθουν στην άκρως προστατευόμενη Πράσινη Ζώνη. Η ίδια ασφάλεια, η οποία έχει καταστείλει βίαια τους διαδηλωτές στην πλατεία Tahrir στη Βαγδάτη και σε άλλες πόλεις, τώρα επέτρεψε στους διαδηλωτές και τους υποστηρικτές των φιλο-ιρανικών πολιτοφυλακών να διαδηλώσουν και να επιτεθούν με κοκτέιλ μολότοφ κατά της αμερικανικής πρεσβείας. Τα κουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι κανένας δεν βρισκόταν στην περιοχή της πρεσβείας καθώς όλο το προσωπικό εκκένωσε τον χώρο την προηγούμενη νύχτα καταφεύγοντας στην πόλη Erbil, πρωτεύουσα της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG). Αλλά οι ΗΠΑ καταγγέλλουν αυτά τα νέα ως φήμες.

Αυτό που συμβαίνει τώρα μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, δεν είναι πόλεμος. Πιστεύω ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εκραγεί πόλεμος μεταξύ αυτών των δύο.

Η σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ είναι το επακολουθο της αποτυχίας των αμερικανικών εξωτερικών πολιτικών όσον αφορά το ιρανικό καθεστώς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έχει αποδειχθεί ότι οι αμερικανικές πολιτικές όχι μόνο στη Συρία και το Ιράκ, αλλά συνολικά σε ολόκληρη την περιοχή απέτυχαν, όπως συνέβη στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

Αυτό που συμβαίνει τώρα μπορεί να συνεχιστεί όσο υπάρχει το σημερινό καθεστώς στο Ιράν, οπότε είναι πολύ δύσκολο για τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους στην περιοχή, ιδίως στη Συρία και το Ιράκ. Το Ιράν ξέρει πώς να παίζει παιχνίδια με τις ΗΠΑ.

Η πολεμοχαρής πολιτική του Trump με το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία για αμφισβητούμενες χώρες ή συμφέροντα δεν βρίσκονται στο τραπέζι. Ο Trump δεν είναι τόσο αφελής όσο τα δυτικά μέσα ενημέρωσης τον απεικονίζουν. Είναι έξυπνος και ειλικρινής με την προσέγγισή του. Ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε πόλεμο με το Ιράν:

Πρώτον, ο πόλεμος κατά του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Λιβύης ήταν ανεπιτυχής, μιας και κόστισε στις ΗΠΑ τεράστια χρηματικά ποσά και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου αριθμού Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν εν ώρα δράσης, τραυματίστηκαν ή έμειναν ανάπηροι. Γνωρίζει επίσης ο Trump ότι ο πόλεμος με το Ιράν δεν μπορεί να κερδηθεί, ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολος από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πόλεμος να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την περιοχή. Δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο.

Δεύτερον, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο αμερικανικός λαός εξακολουθεί να έχει κακές αναμνήσεις από πολέμους και δεν θέλει έναν άλλο πόλεμο.

Τρίτον, οι προεδρικές εκλογές έρχονται φέτος και υπάρχει η δυνατότητα να κερδίσει, οπότε δεν είναι τόσο ηλίθιος να μειώσει τις πιθανότητές του.

Όσο για τους Ιρανούς, μελέτησαν έξυπνα την νοοτροπία του Trump και την εξωτερική του πολιτική. Ξέρουν ότι ο ίδιος δεν θέλει πόλεμο μαζί τους, αλλά επίσης δεν θέλουν το Ιράκ να κυριαρχείται από τις ΗΠΑ, φοβούμενοι ότι το Ιράκ θα είναι εκτός ελέγχου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ιρανοί από καιρό σε καιρό, προωθούν άμεσα ή έμμεσα ένα είδος στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους. Εν τω μεταξύ, το Ιράν είναι έτοιμο να προστατεύσει το ιρακινό καθεστώς με κάθε κόστος.

Αυτό που συμβαίνει στο Ιράκ τώρα, είναι προς το συμφέρον του Ιράν και όχι των ΗΠΑ. Αλλά τελικά ο ιρακινός λαός είναι που πληρώνει το τίμημα. Το Ιράν γνωρίζει ότι τα χέρια των Αμερικανών είναι δεμένα σε κάποιο βαθμό. Αυτό καθιστά δύσκολο για τις ΗΠΑ να αναγκάσουν το Ιράν να εφαρμόσει ορισμένες προϋποθέσεις που καθορίστηκαν από αυτούς. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να σταματήσουν το Ιράν από την τρέχουσα συμπεριφορά του. Το Ιράν επίσης γνωρίζει ότι από αυτή τη σύγκρουση αναδεικνύονται μερικά σημαντικά ζητήματα. Πρώτον, η δημιουργία ενός μεγάλου χάσματος μεταξύ του ιρακινού καθεστώτος και των ΗΠΑ που όλο και διευρύνεται. Ταυτόχρονα, το Ιράν δοκιμάζει τη δύναμη και τις επιρροές του μεταξύ των φιλικών προς αυτό πολιτοφυλακών και άλλων υποστηρικτών του.

Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, μπορεί να οξύνει τη διαμάχη μεταξύ Ιράκ και ΗΠΑ και να γίνει πραγματικό ζήτημα. Το Ιράκ δεν μπορεί να παραμείνει ουδέτερο μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ απεριόριστα, όπως ισχυρίζεται τώρα. Οι ΗΠΑ δεν θα χαρούν να δουν την ιρακινή ασφάλεια να επιτρέπει στους φιλοϊρανούς και τους υποστηρικτές τους να ξεχύνονται στους δρόμους,να επιτίθενται στο ιρακινό κοινοβούλιο και να κάνουν ό,τι κάνουν εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας. Έτσι το Ιράκ δεν έχει άλλη επιλογή παρά να διευκρινίσει τη θέση του, αν θα παραμείνει προσκολημμένο στο Ιράν ή θα υποστηρίξει τις ΗΠΑ. Κατά τη γνώμη μου, αν η κατάσταση φτάσει σε αυτό το σημείο, το Ιράκ θα υποστηρίξει το Ιράν ενάντια στις ΗΠΑ.

Δεύτερον, εάν αυτή η κατάσταση συνεχίσει, θα επηρεάσει τους διαδηλωτές στη Βαγδάτη και σε άλλες πόλεις που έχουν ήδη πληρώσει πολύ μεγάλο τίμημα μέχρι στιγμής. Πάνω από 552 άτομα έχουν σκοτωθεί, 21.000 έχουν τραυματιστεί και 25.000 έχουν συλληφθεί και κρατούνται. Επιπλέον, πολλοί περισσότεροι ακτιβιστές έχουν απαχθεί.

Σε αυτή την περίπτωση οι διαδηλωτές δεν θα έχουν άλλη επιλογή, καθώς δεν θέλουν να είναι μέρος και των δύο πλευρών, παρά να εγκαταλείψουν τα χαρακώματά τους και τους τόπους που έχουν ήδη καταλάβει.

Αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ για το Ιράκ δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να επιλυθεί αργά ή γρήγορα, αλλά προς το παρόν είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε και πώς.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον προσωπική σελίδα του συγγραφέα στο http://Zaherbaher.com Μεταφράστηκε στα αγγλικά και δημοσιεύτηκε στο https://www.anarkismo.net/article/31713 Ελληνική μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | gr

Sa 23 Jan, 22:58

browse text browse image

photo5823155053085700616.jpg imageΔιακήρυξη αλληλεγ ... 19:37 Do 16 Apr by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις 0 comments

Αντιμετωπίζοντας την κυνική και υποκριτική σιωπή του Κράτους και της αστικής τάξης, εμείς, αναρχικοί του κόσμου, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τον διεθνισμό μας και την από τα κάτω αλληλεγγύη μας προς την επανάσταση στη Rojava, έτσι ώστε να θριαμβεύσει σε βάρος της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού και της πανδημίας του πολέμου. Στην πραγματικότητα, όσοι συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον ανθρώπων, ενώ τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καταρρέουν λόγω του COVID-19, είναι δύο φορές εγκληματίες.

anarlogo.png imageΓια τη δολοφονία Κα&... 18:06 Do 16 Jan by Anarchist Era Collective 0 comments

Ανακοίνωση από την Anarchist Era Collective, της Ένωσης Αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν, για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί

images.jpeg imageΑλληλεγγύη στο Αφρ&#... 18:36 Mi 21 Mär by Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών Καλαμπάκας 0 comments

Μόνο η αυτοοργάνωση και η αυτενέργεια των υποτελών και άκληρων στρωμάτων, αυτών που βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειραφέτησή τους από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου και να σηματοδοτήσει, έτσι, την αυγή της πανανθρώπινης χειραφέτησης, της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, διαμορφώνοντας μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, κοινοκτημοσύνης και αλληλεγγύης, έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε ως κομβικό σημείο τη διεθνιστική σύνδεση του αγώνα μας με εκείνον που διεξάγουν οι Κούρδοι/ισσες και διεθνιστές αντάρτες/ισσες στη Ροζάβα, παρά τις ποιοτικές διαφορές που αφορούν κατά βάση τις υλικές συνθήκες της τρέχουσας πραγματικότητας που επικρατούν στην περιοχή τους.

a795c05aeb3535e2389f0ffc7b2de995.jpg imageΠορεία αλληλεγγύη ... 08:22 Sa 17 Mär by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους Κούρδους επαναστάτες της Ροζάβα και στους διεθνιστές αναρχικούς και κομμουνιστές που μάχονται στο πλάι τους. Η περιφρούρηση της ελευθεριακής επανάστασης στη Ροζάβα αποτελεί ανάχωμα στην παγκόσμια επέλαση του κρατικού και καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού και φωτεινό παράδειγμα αντίστασης και επαναστατικού κοινωνικού μετασχηματισμού. Μετά την ηρωική μάχη του Κομπάνι, η υπεράσπιση του Αφρίν είναι η συνέχεια του αγώνα των λαών στο Κουρδιστάν για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

4925a244a538b3717d7b9d2e0f8ccb8b.jpg imageΕνάντια στην ισραη&#... 20:33 Do 21 Dez by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Ο κοινός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο, όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια κοινωνική και ταξική θέση με εμάς. Γι’ αυτό, η ταξική και διεθνιστική μας αλληλεγγύη, τόσο προς το λαό της Παλαιστίνης που αντιμάχεται την καταπίεση και τη θηριωδία του σιωνιστικού καθεστώτος, όσο και προς τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους του Ισραήλ -αντιπαλεύοντας παράλληλα τις αντιδραστικές και φασιστικές φωνές του αντισημιτισμού- είναι δεδομένη καθώς για μας η πανανθρώπινη χειραφέτηση δε γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε εθνικότητες.

poreiaaa.jpg imageΕνάντια στους πολέ&#... 17:51 Mi 15 Mär by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

aidenkatri.jpg imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... 21:23 Do 21 Apr by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

868676767.jpg imageΟ αγώνας της Tanya Golan 18:41 Do 11 Feb by Dmitri 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

daf_in_kobane_3.jpg image6 σημεία για το Κομπα... 11:39 Do 18 Dez by No man 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία.

1.jpg imageΝίκη για την Επανάσ&... 20:17 Di 04 Nov by Dmitri / MACG 0 comments

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek

more >>

imageΘέση πάνω στο παλαι&... Aug 23 by Unity-Ahdut-Al-Wihdeh 0 comments

Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε, ως οργάνωση αλλά και ατομικά, μαζί με τους/τις παλαιστίνιους/ες κατοίκους της Δυτικής Όχθης, με ισραηλινούς/ές και άλλους/ες ακτιβιστές/ριες, στον καθημερινό αγώνα ενάντια σε όλες τις πτυχές της κατοχής και της καταπίεσης στα κατεχόμενα εδάφη του 1967. Θα στηρίξουμε και θα συνεργαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε με τον αγώνα των κατοίκων της Γάζας ενάντια στις επιθέσεις του ισραηλινού κράτους και στην ισραηλινό-αιγυπτιακή πολιορκία. Και θα είμαστε ενεργοί/ες εντός των συνόρων του 1948 ενάντια στις διακρίσεις, την καταπίεση και την εκδίωξη των παλαιστινίων εργατών/ριών που έχουν ισραηλινή υπηκοότητα.

imageΑλληλεγγύη στον Συ&#... Mär 17 by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΟι τύραννοι φέρνου&#... Jan 17 by Leila Al Shami 0 comments

Άρθρο για την καταστολή της συριακής επανάστασης, γραμμένο από την σύρια αντιεξουσιάστρια Leila Al Shami

imageΤο ΝΑΤΟ εναντίον τω&... Feb 26 by José Antonio Gutiérrez D. 0 comments

Το ΝΑΤΟ, εκπροσωπούμενο από το τουρκικό κράτος, έχει τις τελευταίες ημέρες εξαπολύσει βομβαρδισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών του YPG που είχαν προχωρήσει προς τα βόρεια του Χαλεπίου προς τις πόλεις A'zaz και Tal Rifaat. Οι βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 23 άμαχοι, επικεντρώνονται γύρω από την στρατιωτική αεροπορική βάση της Menagh, η οποία καταλήφθηκε το 2013 από ένα συνασπισμό “ανταρτών”, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ - Κάιντα (Μέτωπο Al-Nusra) και άλλων οι οποίοι αργότερα θα σχηματίσουν Ισλαμικό Κράτος. Αυτό είναι ένα σημείο-“κλειδί” για τον εφοδιασμό της "εξέγερσης", η οποία εξυπηρετεί την πετρελαιο-θεοκρατία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

imageTo πείραμα του δυτικο... Nov 06 by Zaher Baher 0 comments

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την καταγραφή της εμπειρίας μου κατά την επίσκεψή μου τον Μάιο του 2014 για δυο εβδομάδες στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας, ή αλλιώς το συριακό Κουρδιστάν (δυτικά του Κουρδιστάν) μαζί με ένα καλό μου φίλο.
Από halastor.blogspot.com - Του Zaher Baher, μέλους της συλλογικότητας “Haringey Solidarity Group” του Λονδίνου και του Φόρουμ των Κούρδων Αναρχικών (Kurdistan Anarchists Forum) Μετάφραση: kostav Πηγή: http://www.anarkismo.net/article/27301

more >>

imageΔιακήρυξη αλληλεγ ... Apr 16 Anarkismo 0 comments

Αντιμετωπίζοντας την κυνική και υποκριτική σιωπή του Κράτους και της αστικής τάξης, εμείς, αναρχικοί του κόσμου, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τον διεθνισμό μας και την από τα κάτω αλληλεγγύη μας προς την επανάσταση στη Rojava, έτσι ώστε να θριαμβεύσει σε βάρος της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού και της πανδημίας του πολέμου. Στην πραγματικότητα, όσοι συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον ανθρώπων, ενώ τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καταρρέουν λόγω του COVID-19, είναι δύο φορές εγκληματίες.

imageΓια τη δολοφονία Κα&... Jan 16 0 comments

Ανακοίνωση από την Anarchist Era Collective, της Ένωσης Αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν, για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί

imageΑλληλεγγύη στο Αφρ&#... Mär 21 0 comments

Μόνο η αυτοοργάνωση και η αυτενέργεια των υποτελών και άκληρων στρωμάτων, αυτών που βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειραφέτησή τους από τα δεσμά του κράτους και του κεφαλαίου και να σηματοδοτήσει, έτσι, την αυγή της πανανθρώπινης χειραφέτησης, της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης, διαμορφώνοντας μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, κοινοκτημοσύνης και αλληλεγγύης, έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε ως κομβικό σημείο τη διεθνιστική σύνδεση του αγώνα μας με εκείνον που διεξάγουν οι Κούρδοι/ισσες και διεθνιστές αντάρτες/ισσες στη Ροζάβα, παρά τις ποιοτικές διαφορές που αφορούν κατά βάση τις υλικές συνθήκες της τρέχουσας πραγματικότητας που επικρατούν στην περιοχή τους.

imageΠορεία αλληλεγγύη ... Mär 17 0 comments

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους Κούρδους επαναστάτες της Ροζάβα και στους διεθνιστές αναρχικούς και κομμουνιστές που μάχονται στο πλάι τους. Η περιφρούρηση της ελευθεριακής επανάστασης στη Ροζάβα αποτελεί ανάχωμα στην παγκόσμια επέλαση του κρατικού και καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού και φωτεινό παράδειγμα αντίστασης και επαναστατικού κοινωνικού μετασχηματισμού. Μετά την ηρωική μάχη του Κομπάνι, η υπεράσπιση του Αφρίν είναι η συνέχεια του αγώνα των λαών στο Κουρδιστάν για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

imageΕνάντια στην ισραη&#... Dez 21 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Ο κοινός μας εχθρός είναι το κράτος και το κεφάλαιο, όχι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια κοινωνική και ταξική θέση με εμάς. Γι’ αυτό, η ταξική και διεθνιστική μας αλληλεγγύη, τόσο προς το λαό της Παλαιστίνης που αντιμάχεται την καταπίεση και τη θηριωδία του σιωνιστικού καθεστώτος, όσο και προς τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους του Ισραήλ -αντιπαλεύοντας παράλληλα τις αντιδραστικές και φασιστικές φωνές του αντισημιτισμού- είναι δεδομένη καθώς για μας η πανανθρώπινη χειραφέτηση δε γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε εθνικότητες.

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]