Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche verffentlicht
Recent articles by mⒶnifesto & Ανθός
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

In Volos we never get bored Okt 10 19 by Anarchist and feminist collectives

Στο Βόλο δεν β&... Okt 07 19 by Διασσυλογικό κείμενο

Η Κοινωνική Α&#... Sep 13 19 by Αργύρης Αργυριάδης

Αποχή για την ταξική μας αξιοπρέπεια

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Αφιέρωμα author Freitag Juli 05, 2019 06:07author by mⒶnifesto & Ανθός Report this post to the editors

featured image
Image Caption Goes Here

Όποιος κι αν διαχειρίζεται την πολιτική εξουσία. Το φως, δηλαδή το συμφέρον της τάξης μας δεν είναι η ανάθεση των ζωών μας σε επίδοξους σωτήρες και εμπόρους ελπίδας. Το μέλλον μας είναι η κοινωνική και ταξική μας χειραφέτηση, είναι να σπάσουμε τα δεσμά του σύγχρονου φασισμού. Για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, για την κατάργηση κάθε συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

ΑΠΟΧΗ για την ταξική μας αξιοπρέπεια

Μετράμε συνεχόμενους και ασταμάτητους ταξικούς θανάτους, είτε εν ώρα εργασίας είτε από φτώχεια και εξαθλίωση. Η γκρίζα καθημερινότητά μας είναι γεμάτη με νεκρούς ντελιβεράδες στην άσφαλτο, με απολυμένες καθαρίστριες, με σερβιτόρες που δουλεύουν μαύρα με μισθούς ανασφάλειας, με μετανάστες αόρατους και αναλώσιμους κι άλλα πολλά που μας υπενθυμίζουν πως επιβιώνουμε οριακά μέσα στην δυστοπία της ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Μέσα σε αυτή την μέγγενη που ζούμε, έρχονται και οι εκλογές. Κι ενώ οι νεκροί της τάξης μας πληθαίνουν, οι πολιτικοί εκφραστές της κυριαρχίας (αριστεροί και δεξιοί) απευθύνονται προεκλογικά στα κοινωνικά μεσοστρώματα ζητώντας τους ψήφο εμπιστοσύνης και πολιτικής νομιμοποίησης του καθεστώτος, στο όνομα της μελλοντικής ανάπτυξης των κερδών και των εισοδημάτων τους. Πλειοδοτούν σε υποσχέσεις και αφηγήσεις οικονομικών πλάνων, για να συνεχίσουν να μας καταπιέζουν, να μας εκμεταλλεύονται, για να συνεχίζουν να κερδίζουν πάνω στις πλάτες μας και να διαλύουν τις ζωές μας.

Τα κοινωνικά μεσοστρώματα, αυτό που αποκαλείται από κόμματα και μμε ως μεσαία τάξη, αποτελεί το μαξιλάρι ασφαλείας συστήματος, ο κοινωνικός και ταξικός εξισορροπιστής ανάμεσα στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων και στην οικονομική ελίτ των συμφερόντων της κυριαρχίας. Είναι ο κοινωνικός πυροσβεστήρας που προσπαθεί να εξομαλύνει τις οξυμένες ταξικές αντιθέσεις της κοινωνικής πυραμίδας και κατά συνέπεια να διαχειριστεί τις κοινωνικές και ταξικές αντιδράσεις, με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαφυλαχθεί η ομαλότητα λειτουργίας των κρατικών μηχανισμών και να συνεχίζεται αδιάλειπτα η ικανοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή η στόχευση επιτυγχάνεται με την προβολή ενός αόρατου κοινού και διαταξικού συμφέροντος, με ιδεολογικά εργαλεία την εθνική ενότητα και τον λαϊκισμό, ενισχύοντας και αναζωογονώντας την κυρίαρχη προπαγάνδα, προβάλλοντας με κάθε τρόπο τον καπιταλισμό και τον κρατισμό ως αναγκαία και αναπόφευκτα μοντέλα οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης.

Ζώντας μια παρατεταμένη περίοδο παγκόσμιας αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου, γνωστή και ως οικονομική κρίση, τα κοινωνικά μεσοστρώματα βλέποντας να συρρικνώνεται το οικονομικό τους δυναμικό ή να απειλούνται να εκπέσουν ταξικά, καταφεύγουν ιδεολογικά στον εθνοπατριωτισμό (είτε αριστερό είτε δεξιό) που αποτελεί μια δοκιμασμένη κρατική συνταγή κοινωνικής ομογενοποίησης. Τα πολιτικά επιτελεία των κομμάτων, ζητάνε από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα συμμετοχή στις εκλογές για να σωθεί η πατρίδα από την διάλυση, την χρεοκοπία, την καταστροφή. Με λίγα λόγια ζητάνε από εμάς να διασφαλίσουμε τα κέρδη των μικρών και μεγάλων αφεντικών, ψηφίζοντας για ακόμα περισσότερη ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση. Σε αυτό το πλαίσιο ο διπολισμός που χαρακτηρίζει σχεδόν κάθε εκλογική αναμέτρηση στο ελληνικό κράτος, τοποθετώντας κεντρικά τις επιλογές σκοτάδι ή φως, αποτελεί απλά και μόνο έναν αγώνα δρόμου για το ποιος κομματικός μηχανισμός θα πείσει την αποκαλούμενη μεσαία τάξη ότι μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα οικονομικά της συμφέροντα και τα κοινωνικά της προνόμια. Πρόκειται απλά για μια ακόμα ενδοσυστημική προεκλογική αντιπαλότητα για το ποιο κόμμα μπορεί να διαφυλάξει καλύτερα την εθνική ενότητα από τους εχθρούς του έθνους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Κι όταν αναφερόμαστε σε εσωτερικούς εχθρούς, εννοούμε το σύνολο των πολιτικών, ταξικών και κοινωνικών αντιστάσεων που είτε ορθώθηκαν, είτε βρίσκονται σε βηματισμό διαμόρφωσης, απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου.

Σ αυτό το πλαίσιο, η υπεράσπιση της δημοκρατίας έναντι των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου των νεοναζί, εργαλειοποιείται και γίνεται εκμεταλλεύσιμη πολιτικά από κόμματα και δικαστικό μηχανισμό, από το ίδιο το κράτος δηλαδή, ξεπλένοντας την ουσία του σύγχρονου φασισμού και επανανομιμοποιώντας ηθικά και πολιτικά τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που στήριξαν με κάθε τρόπο την φασιστική άνοδο μέσα στην τελευταία δεκαετία. Την ίδια ώρα, επικρατεί σχεδόν απόλυτη σιγή για την βάρβαρη αθλιότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης χιλιάδων μεταναστών/στριών που λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν, είτε με δεξιές είτε με αριστερές κυβερνήσεις, καθώς και για την άγρια εκμετάλλευσή τους από μικρά και μεγάλα αφεντικά, σε ύπαιθρο και πόλεις.

Η αλήθεια είναι πως είτε με φασισμό είτε με δημοκρατία, είτε με αριστερά είτε με δεξιά κυβέρνηση, τα αποτελέσματα της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου είναι επί της ουσίας τα ίδια πάνω στις ζωές μας. Οποιαδήποτε επιλογή κι αν γίνει στην κάλπη, απλά καθορίζει τους επόμενους διαχειριστές του κρατικού μηχανισμού και της εκτέλεσης ειλημμένων αποφάσεων. Η ελπίδα για διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές μέσα στα πλαίσια του ανθρωποκτόνου αυτού συστήματος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αυταπάτη. Ιδιαίτερα όταν ένα κράτος όπως το ελλαδικό είναι προσδεμένο από την ίδρυσή του ήδη, στο άρμα υπερκρατικών οικονομικών συμφερόντων και στρατιωτικών μηχανισμών, αποτελεί μοναδική συνθήκη κρατικής λειτουργίας η πλήρης ευθυγράμμιση στις πολιτικές επιλογές αυτών των υπερκρατικών μηχανισμών. Τα κόμματα που ισχυρίζονται με την προπαγάνδα τους, ότι μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο πλέον σύστημα οικονομικής εκμετάλλευσης και ταξικής καταπίεσης, μπορούν να υπάρξουν σοσιαλιστικές νησίδες, ακούγονται ως πλιατσικολόγοι έμποροι ελπίδας και μοντέρνοι πολιτικοί τσαρλατάνοι, και δεν έχουν άλλο σκοπό από το να τσιμπήσουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν για να εξασφαλίσουν κρατικές επιχορηγήσεις και βουλευτικούς μισθούς.

Ο εθνοπατριωτισμός των κομματικών επιτελείων, αποτελεί το ιδεολογικό τους πολυεργαλείο, αφενός για μαζική εκλογική απεύθυνση, για ομογενοποίηση δηλαδή των συγκρουόμενων ταξικών συμφερόντων και αφετέρου για εκλογίκευση των διακρατικών (οικονομικών και πολεμικών) συγκρούσεων που εξελίσσονται σήμερα στην ανατολική Μεσόγειο για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Είναι από όλα τα εργαλεία το πιο βολικό στην εξυπηρέτηση των οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων υπερκρατικών μηχανισμών. Η τρομοκρατία που ασκούν και ο λαϊκισμός της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυρίαρχοι, προκειμένου να μας πείσουν πως έχουμε κοινό συμφέρον τόσο με τα αφεντικά (μεγάλα και μικρά) όσο και με τους κρατικούς μηχανισμούς επιβολής, δεν είναι τίποτε άλλο από την πραγματική ουσία ενός συστήματος σε σήψη. Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων (Samuel Johnson, 1775).

Μας καλούν σαν να είμαστε οι μαριονέτες τους να νομιμοποιούμε ηθικά και πολιτικά τον εγκλεισμό μεταναστών/ριών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μας καλλιεργούν το μίσος και τον πολεμικό ανταγωνισμό για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα που ζουν στην ίδια εκμετάλλευση και καταπίεση αλλά πίσω από άλλα σύνορα. Μας καλούν να εργαζόμαστε στην σύγχρονη γαλέρα για τα κέρδη τους και για τις διακρατικές τους συμφωνίες. Μας καλούν να θυσιάζουμε τις ζωές μας για τα οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα και σχεδιασμούς τους. Μας καλούν να τοποθετήσουμε οικειοθελώς το λαιμό μας στην γκιλοτίνα κράτους και κεφαλαίου. Μας καλούν να τους δώσουμε εν λευκώ νομιμοποίηση για να συνεχίσει να λειτουργεί ο μηχανισμός που ροκανίζει στα γρανάζια του κάθε τι ζωντανό.

Με την εκλογική ανάθεση καλλιεργείται η ψευδαίσθηση της συμμετοχής στα κοινά. Μια συμμετοχή που σημαίνει κοινωνική συναίνεση και πολιτική νομιμοποίηση του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Μας είπαν πως πρέπει η δημοκρατία να νικήσει το φασισμό, μα δεν μας είπαν πως είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους και κεφαλαίου που μας δολοφονεί κάθε μέρα. Αυτό που δεν είναι προς το συμφέρον τους να αντιληφθούμε, είναι πως δε νομιμοποιούνται από το σύνολο των πληθυσμών στους οποίους απευθύνονται, αλλά από ένα ποσοστό που σταδιακά συρρικνώνεται διαρκώς. Η κοινωνική και πολιτική απονομιμοποίηση του συστήματος για να εκφραστεί συλλογικά μέσα από τις τάξεις των καταπιεσμένων, προϋποθέτει την ταξική και πολιτική συνειδητοποίηση της δύναμής του κοιμώμενου γίγαντα της αποχής.

Το δίπολο σκοτάδι ή φως αναβιώνει σε κάθε προεκλογική περίοδο για να μας τρομοκρατήσουν πως οι ζωές μας θα εξαθλιωθούν αν δεν τους τις αναθέσουμε. Το σκοτάδι το ζούμε κάθε μέρα στα πρόσωπα του νεκρού ντελιβερά, της μετανάστριας, του εργάτη, της πωλήτριας, του άνεργου, στα πρόσωπα των ανθρώπων της τάξης μας. Το σκοτάδι το ζούμε στην ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση, στον ρατσισμό, στον εθνοπατριωτισμό, στην έμφυλη βία. Όποιος κι αν διαχειρίζεται την πολιτική εξουσία. Το φως, δηλαδή το συμφέρον της τάξης μας δεν είναι η ανάθεση των ζωών μας σε επίδοξους σωτήρες και εμπόρους ελπίδας. Το μέλλον μας είναι η κοινωνική και ταξική μας χειραφέτηση, είναι να σπάσουμε τα δεσμά του σύγχρονου φασισμού. Για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, για την κατάργηση κάθε συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

ΑΠΟΧΗ για να διευρύνουμε την κοινωνική και πολιτική απονομιμοποίηση του συστήματος που σκορπίζει θάνατο.

ΑΠΟΧΗ για την ταξική μας αξιοπρέπεια.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΩΜΕΝΗ ΠΑΛΑΜΗ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΥΨΩΜΕΝΗ ΓΡΟΘΙΑ.

Βόλος, 27 Ιούνη 2019

Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto & Ανθός Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμα

https://manifesto-volos.espivblogs.net/2019/06/27/apochi-ekloges-2019/#more-2429

https://anthoscollect.wordpress.com/2019/06/27/apoxi-ekloges-2019/

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Neste 8 de Maro, levantamos mais uma vez a nossa voz e os nossos punhos pela vida das mulheres!

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | gr

Mo 17 Feb, 20:50

browse text browse image

volos.jpg imageΣτο Βόλο δεν βαριόμ&... 05:16 Mo 07 Okt by Διασσυλογικό κείμενο 0 comments

Το παρόν διασυλλογικό κείμενο αποτελεί μια απολύτως δημόσια πολιτική τοποθέτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο ίδιο φωτεινό, αλλα ταυτόχρονα ανηφορικό και κακοτράχαλο μονοπάτι που χαράξαμε σ αυτή την πόλη, μέχρι το τέλος. Μέχρι το όποιο τέλος. Αυτό για το οποίο εγγυόμαστε είναι, ότι ο Βόλος δεν θα γίνει Αμάρυνθος.
Κάθε καταιγίδα ξεκινάει με μια σταγόνα

im.jpg imageΒλέπεις κανέναν πό&#... 21:05 Mi 21 Aug by Υπόγειος Ιλισός 0 comments

Το κείμενο αυτό μοιράστηκε τους τελευταίους μήνες στις ανατολικές γειτονιές της Αθήνας όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε ως Υπόγειος Ιλισός από τις αρχές του 2019.

elv_logo.jpg imageΕλευθεριακή Λέσχη &#... 20:38 Fr 14 Jun by Διαχειριστική Συνέλευση 0 comments

Αποφασίστηκε ομόφωνα ο χώρος να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόπειρα έκπτωσής του είτε σε εναλλακτικό διασκεδαστήριο, είτε σε χώρο ναρκισσιστικής αυτοεπιβεβαίωσης μικροηγεμονισμών.

cropped5h1a2895.jpg imageΗ Ευτοπική Βιβλιοθ&#... 21:13 Do 27 Sep by Ευτοπική Βιβλιοθήκη 0 comments

Η δραστηριοποίηση της Ευτοπικής Βιβλιοθήκης για εμάς, δεν μένει ανάμεσα στους τοίχους της μικρής της κυψέλης. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, είμαστε πάντα διατεθειμένοι ορισμένες από τις δράσεις της να συμβαίνουν και σε άλλα σημεία, με προτεραιότητα πάντα άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

28168571_1385354578236457_5533587909101043784_n.jpg image1300 τίτλοι και συνεχί ... 09:58 Mo 26 Feb by Μανιφέστο 0 comments

Η αναρχική πολιτική συγκρότηση και η καλλιέργεια αντικυριαρχικής και αντιπατριαρχικής συνείδησης, αποτελούν για μάς σημαντικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και οργανωμένου ελευθεριακού κινήματος με επαναστατική προοπτική.

1286890_06_0025_11172017_20171117203118__mg_49251510945375_4_1.jpg imageΕνάντια στον ανταγ&#... 04:31 Mo 20 Nov by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Η εικόνα που κυκλοφόρησε από τον βαρύ τραυματισμό της Νατάσας Τσουκαλά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην αμφιβολία: οι ομάδες αυτές λειτουργούν με απόλυτη αδιαφορία προς την ανθρώπινη ζωή, που είναι το μέτρο κάθε ελευθεριακής και εξεγερτικής αντίληψης, προκειμένουν να επιδοθούν σε ασκήσεις δύναμης, επιβολής, κυριαρχίας και εξουσίας. Οι ομάδες αυτές δεν αντιμάχονται το Κράτος, λειτουργούν ως ένα εν δυνάμει Κράτος που διεκδικεί την αυθαίρετη εξουσία για λογαριασμό τους.

donosl8waaaumn7.jpg image17 Νοέμβρη, Όλοι στου`... 18:09 Mi 15 Nov by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Τότε και τώρα τα καθεστώτα έχουν διακυμάνσεις: άλλες φορές προσφέρουν επιπλέον ελευθερίες- άλλες φορές τις περιστέλλουν. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να αυταπατώνται από τα παιχνίδια πότε του ενός και πότε του άλλου κομματιού της Κυριαρχίας. Εκείνο που πάντα αποκρύπτεται είτε από τις "Χούντες" είτε από τις αστικές "Δημοκρατίες" είναι το γεγονός της εκχώρησης: έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα κάποιος να μας δίνει ή να μας αφαιρεί ελευθερίες ή ακόμα και να θεωρεί πως δεν αξίζει καν να γίνει λόγος για αυτές.

rosanera768x576.jpg imageΝαι, πράγματι, χρειά... 19:21 Do 13 Jul by Κατάληψη Rosa Nera 0 comments

Ο Διγαλάκης κι ο κάθε Διγαλάκης στέκεται με μανία ενάντια στα κοινωνικά κινήματα. Αυτοί που αρπάζουν με κάθε ευκαιρία κονδύλια και μετοχές, αυτοί που σηκώνουν το δαχτυλάκι για να μας πουν για το δημόσιο συμφέρον, αυτοί που δεν μπορούν να σεβαστούν τα δεκατρία χρόνια αντίστασης και αλληλεγγύης, πολιτισμού και αυτοοργάνωσης, αυτοί ναι, είναι που πρέπει να εκκενωθούν από τα πόστα τους. Τώρα!

croppedlogoese.jpg imageΤι είναι το ΣΥΝΔΙ.Κ.Α... 20:27 Do 06 Jul by ΕΣΕ Ιωαννίνων 0 comments

Στο ΣΥΝΔΙ. Κ. Α. Τ καλλιεργείται η ενότητα, η αλληλεγγύη και η επιθετικότητα των εργατικών αγώνων, απέναντι στα αφεντικά, τον κρατικό μηχανισμό και τους σχεδιασμούς τους, αλλά κι εναντία στα γεννήματά τους δηλαδή τους φασίστες, την απάθεια και την κοινωνική συναίνεση. Και σε αυτά τα πεδία της μάχης, δεν νίκησε ποτέ κανείς μόνος/η. Είναι υπόθεση της τάξης που δημιουργεί αυτόν τον κόσμο, υπάρχει εξαιτίας της και θα είναι αυτή που θα τον γκρεμοτσακίσει. Είναι υπόθεση της εργατικής τάξης. Σε αυτή απευθύνεται το ΣΥΝΔΙ. Κ. Α. Τ.

19059789_10212122829613294_5724136329854554899_n.jpg image"Έφυγε" η συντρόφισσ... 22:31 Mo 12 Jun by Ελευθερόκοκκος 0 comments

Το Σάββατο, 10/6, η Ευγενία Β., έκλεισε τον κύκλο της ζωής της. Η Ευγενία του Προλεταριακού, της Καισαριανής, των αγώνων, της καθημερινής αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.
Την Δευτέρα, 12/6, 5.30μμ., στο νεκροταφείο Καισαριανής, σε μια συγκέντρωση συντρόφων, φίλων και αδερφών, την αποχαιρέτησαν.

more >>

imageΗ Κοινωνική Αναπαρ&#... Sep 13 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Σε μια εποχή που όλοι ζητάνε: τα ΜΜΕ τηλεοπτικό χρόνο ή αναγνωσιμότητα, το κράτος υποταγή και η αγορά τα πάντα, η διακριτότητα του αναρχικού επώνυμου και κοινωνικού αγώνα είναι μονόδρομος. Διότι ως αγωνιζόμενοι άνθρωποι, βιώνουμε την πραγματικότητα στον δρόμο και δεν ζούμε την αλήθεια ως επιμέρους θέαμα ενός φοβικού reality δελτίου ειδήσεων. Η μόνη δυνατότητα γι αυτό, είναι να πάψουμε να φαινόμαστε αόρατοι και να γίνουμε ορατοί άνθρωποι. Να καταρρίψουμε τον μύθο του γνωστού μα συνάμα άγνωστου υπερβατικού αναρχικού, του προβοκάτορα, αυτού που παρεισφρύει στις πορείες ή του εξωσχολικού και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά με την κοινωνία.

imageΟ μύθος της κινηματ... Mai 07 by Vectrum 0 comments

Ο αναρχισμός δεν αποτελεί ιστορική συνέχεια αριστερών εθνικοαπελευθερωτικών μετώπων ούτε μαρξιστικών λενινιστικών αναλύσεων. Αν δεν θέλουμε να αναστοχαζόμαστε τους αγώνες των νεκρών αναρχικών που σφάχτηκαν από το μπολσεβικισμό και αφιέρωσαν τις ζωές τους στην οικοδόμηση της ελευθεριακής επαναστατικής προοπτικής για το πέρασμα στην ατομική, ταξική και κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά της κυριαρχίας και της πατριαρχίας, για μια άλλη κοινωνία με ελευθεριακές αξίες, οφείλουμε να ξαναπιάσουμε το ιστορικό νήμα του αναρχισμού και όχι να συνεχίζουμε αταβιστικά πλάι στους εχθρούς της ελευθερίας, σαν ουρές που σέρνονται πίσω από τον εθνοπατριωτισμό και κρατισμό της αριστεράς.

imageΟργάνωση ενάντια σ&#... Mr 09 by Αντώνης Δρακωνάκης 0 comments

Το κείμενο που ακολουθεί, πρωτοδημοσιεύτηκε στο δεύτερο τεύχος της θεωρητικής επιθεώρησης Κοινωνικός Αναρχισμός που εκδίδουν οι ελευθεριακές εκδόσεις Κουρσάλ.
***
Οργάνωση ενάντια στην παρέα
 - Η διαδικασία της υπεραυτονόμησηςκαι οι δομικές αδυναμίες μιας αναρχικής συλλογικότητας
του Αντώνη Δρακωνάκη

imageΟργάνωση ενάντια σ&#... Mr 06 by Αντώνης Δρακωνάκης 0 comments

Όσο, λοιπόν, ο αφορμαλισμός συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο της μεθαδόνης, τόσο το ελληνικό αναρχικό κίνημα θα φαντάζει ένα ασθενικό σώμα, που ενσυνείδητα πασχίζει να συντηρήσει τις εξαρτήσεις του. Κι επειδή η ιστορία, κατά πως φαίνεται, με την έως τώρα πρακτική, μεταφέρεται περισσότερο προφορικά, παρά διαβάζεται από την εκάστοτε γενιά, η αντι-οργανωτική εμμονή ενέχει τον κίνδυνο να καταλήξει ο αναρχισμός στην Ελλάδα μια λέξη πολιτικά και κοινωνικά ακίνδυνη ένα απλό καπρίτσιο που θα σκανδαλίζει διασκεδαστικά, τους μικροαστούς όλων των εποχών.


imageΓια τη συγκυρία Sep 28 by Αναρχική Συλλογικότητα Ατραπός 0 comments

Σε μια προσπάθεια να καταγράψουμε κάποιες βασικές μας σκέψεις για την εποχή την οποία διανύουμε, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τις απαντήσεις που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προσπαθήσει να δώσει το ευρύτερο ριζοσπαστικό κίνημα, επιλέγουμε ως αφετηρία ένα από τα κομβικότερα σημεία κριτικής της αναρχικής θεώρησης: το κράτος, το κεφάλαιο και τη μεταξύ τους σχέση. Αφήνοντας στην άκρη τις ιστορικές ρίζες του σύγχρονου κράτους και του καπιταλισμού, πιστεύουμε ότι έχει σημασία στο σήμερα να κατανοήσουμε τον βαθμό αλληλόδρασης και σύγκλισης των δύο, ο οποίος είναι τέτοιος που αφενός μπορούμε να μιλήσουμε για μια συνθήκη σύγχρονου ολοκληρωτισμού, αφετέρου πιστεύουμε ότι αποδομεί την έκφραση αντικαπιταλιστικού (πόσο μάλλον αντιιμπεριαλιστικού) λόγου εφόσον δεν συμπληρώνεται απαραιτήτως από αντικρατικό λόγο.

more >>

imageΣτο Βόλο δεν βαριόμ&... Okt 07 0 comments

Το παρόν διασυλλογικό κείμενο αποτελεί μια απολύτως δημόσια πολιτική τοποθέτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο ίδιο φωτεινό, αλλα ταυτόχρονα ανηφορικό και κακοτράχαλο μονοπάτι που χαράξαμε σ αυτή την πόλη, μέχρι το τέλος. Μέχρι το όποιο τέλος. Αυτό για το οποίο εγγυόμαστε είναι, ότι ο Βόλος δεν θα γίνει Αμάρυνθος.
Κάθε καταιγίδα ξεκινάει με μια σταγόνα

imageΒλέπεις κανέναν πό&#... Aug 21 0 comments

Το κείμενο αυτό μοιράστηκε τους τελευταίους μήνες στις ανατολικές γειτονιές της Αθήνας όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε ως Υπόγειος Ιλισός από τις αρχές του 2019.

imageΕλευθεριακή Λέσχη &#... Jun 14 0 comments

Αποφασίστηκε ομόφωνα ο χώρος να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόπειρα έκπτωσής του είτε σε εναλλακτικό διασκεδαστήριο, είτε σε χώρο ναρκισσιστικής αυτοεπιβεβαίωσης μικροηγεμονισμών.

imageΗ Ευτοπική Βιβλιοθ&#... Sep 27 0 comments

Η δραστηριοποίηση της Ευτοπικής Βιβλιοθήκης για εμάς, δεν μένει ανάμεσα στους τοίχους της μικρής της κυψέλης. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, είμαστε πάντα διατεθειμένοι ορισμένες από τις δράσεις της να συμβαίνουν και σε άλλα σημεία, με προτεραιότητα πάντα άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

image1300 τίτλοι και συνεχί ... Feb 26 0 comments

Η αναρχική πολιτική συγκρότηση και η καλλιέργεια αντικυριαρχικής και αντιπατριαρχικής συνείδησης, αποτελούν για μάς σημαντικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και οργανωμένου ελευθεριακού κινήματος με επαναστατική προοπτική.

more >>
2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]