user preferences

Union Communiste Libertaire (UCL)

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Monday June 17, 2019 06:33author by Union Communiste Libertaire - Anarkismo Report this post to the editors

Τελική διακήρυξη του ιδρυτικού συνεδρίου

Η Union Communiste Libertaire είναι πρόθυμη να υποδεχτεί όλους όσοι θέλουν να οικοδομήσουν μια άλλη κοινωνία. Στις πόλεις, τα προάστια και όλη τη χώρα, παντού όπου ζούμε, θα οικοδομήσουμε αυτή την οργάνωση για να υλοποιήσουμε ένα μέλλον απαλλαγμένο από κάθε εκμετάλλευση και κυριαρχία.
460_0___30_0_0_0_0_0_p1110496338280_1.jpg

Τελική διακήρυξη του ιδρυτικού συνεδρίου της Union Communiste Libertaire (UCL)

Καθώς εμείς -οι ακτιβιστές της Alternative Libertaire (AL) και του Συντονισμού Αναρχικών Ομάδων (CGA) της Γαλλίας- συγκεντρωθήκαμε σε κοινό συνέδριο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα επαναστατική οργάνωση: την Union Communiste Libertaire (Ελευθεριακή Κομμουνιστική Ένωση).

Σε περιόδους έντονης καπιταλιστικής κρίσης, κάποιοι θα ήθελαν να μας κάνουν να επιλέξουμε μεταξύ της φιλελεύθερης αστικής τάξης που βρίσκεται στην εξουσία και των ακροδεξιών ομάδων που βρίσκονται σε άνοδο.

Δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Αντίθετα, επιβεβαιώνουμε ότι χρειάζεται ένα άλλο σχέδιο κοινωνίας, που να βασίζεται στην άμεση δημοκρατία, την αυτοδιαχείριση / αυτοδιοίκηση και τον φεντεραλισμό.

Δεν θέλουμε ούτε έναν κόσμο που να είναι ραμμένος για τους κατέχοντες ούτε μια στρατιωτικοποιημένη και κλειστή κοινωνία υπό ψηφιακή επιτήρηση.

Εδώ, όπως και σε όλο τον κόσμο, είμαστε αλληλέγγυοι με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και παράλληλα με εκείνους που θέλουν να γκρεμίσουν τα σύνορα και να σπάσουν τον ιμπεριαλισμό, τη νεο-αποικιοκρατία και πιο συγκεκριμένα το “Françafrique.

Στη Γαλλία, ο θυμός των "Gilets Jaunes" (κίνημα των κίτρινων γιλέκων) θυμίζει έντονα την κρατική εξουσία, το ότι ο ταξικός αγώνας είναι εξίσου επίκαιρος. Στην πραγματικότητα, η κρατική εξουσία το συνειδητοποίησε γρήγορα, καθώς χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή καταστολή εναντίον αυτού του κινήματος.

Συμμετείχαμε στο κίνημα "Gilets Jaunes" με τον ίδιο τρόπο που συμμετέχουμε ενεργά στην ταξική πάλη μέσα από οικοδόμηση αγώνων, απεργιών και συνδικάτων. Κάθε μέρα αντιστεκόμαστε ακούραστα στην καπιταλιστική εκμετάλλευση στους χώρους εργασίας μας. Και κρατάμε τη γενική απεργία ως τον ορίζοντά μας.

Όπου μελετάμε, καταπολεμούμε την κοινωνική επιλογή που γίνεται καθημερινά δυσκολότερη.

Η Union Communiste Libertaire θα αγωνιστεί παράλληλα στο πλευρό εκείνων που μάχονται για την καταστροφή της πατριαρχίας. Από τις δικές μας τάξεις, αλλά και από την κοινωνία εν γένει, θα καταπολεμήσουμε τη φυλετική καταπίεση, τον σεξισμό και την καταπίεση εναντίον των ανθρώπων του GLBTI χώρου.

Ενάντια στους ρατσιστικούς μηχανισμούς, θα ξεσηκωθούμε και θα υποστηρίξουμε τους αγώνες κατά της αστυνομικής βίας.

Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε με όλους αυτούς που κατεβαίνουν στους δρόμους για να αντιταχθούν στην κλιματική αλλαγή και την κατάρρευση της βιοποικιλότητας, καθώς και για ποιους είναι υπεύθυνοι οι καπιταλιστές.

Η Union Communiste Libertaire είναι πρόθυμη να υποδεχτεί όλους όσοι θέλουν να οικοδομήσουν μια άλλη κοινωνία. Στις πόλεις, τα προάστια και όλη τη χώρα, παντού όπου ζούμε, θα οικοδομήσουμε αυτή την οργάνωση για να υλοποιήσουμε ένα μέλλον απαλλαγμένο από κάθε εκμετάλλευση και κυριαρχία.

Αυτό το μέλλον στο οποίο τοποθετούμε τις ελπίδες μας έχει ένα όνομα: ελευθεριακός κομμουνισμός.

10th of June, 2019

*Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]