user preferences

Υπερβάλων ζήλος

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday March 07, 2019 18:40author by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας Report this post to the editors

Παραφράζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο «ας ξεβρομίσει» λοιπόν η Αθήνα από τη δυσωδία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, «ας ξεβρομίσει» η Ομόνοια από το άντρο ανθρωποκτόνων που λέγεται Α.Τ. Ομονοίας, ας «ξεβρομίσει» από όσους εμπειρογνώμονες τους συγκαλύπτουν πιστοποιώντας πλαστές αιτίες θανάτου κρατουμένων του Α.Τ. Ομόνοιας.
sygkentrosiebouka1.jpg

Α.Τ. Ομόνοιας: Όπως λέμε υπερβάλων ζήλος για χάρη της ομοιογένειας

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Εμπουκά από τη Νιγηρία πεθαίνει κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες στα χέρια μπάτσων που υπηρετούν στο Α.Τ. Ομόνοιας. Η σύντροφός του και μητέρα των 2 ανήλικων παιδιών του τον αναζήτησε από την πρώτη στιγμή, μιας και οι προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων είναι μέρος της καθημερινότητας πολλών μεταναστών. --- Ωστόσο αν και γνώριζαν από την πρώτη στιγμή τι είχε συμβεί στο σύντροφό της, την παρέπεμψαν στο Α.Τ. Κυψέλης και από εκεί πάλι πίσω στην Ομόνοια, όπου την συμβούλεψαν να υποβάλλει δήλωση εξαφάνισης. --- Αν δεν είχε μεσολαβήσει δικηγόρος η γυναίκα πολύ πιθανόν να μην μάθαινε ποτέ που βρίσκεται. --- Πολύ πιθανόν να παρέμενε η σωρός του σε ένα νεκροτομείο ως άνδρας αγνώστων στοιχείων. --- Δεν έχουν περάσει έξι μήνες από τη δολοφονία Κωστόπουλου και η αστυνομική βία φτάνει στο αποκορύφωμά της. --- Η χρήση χημικών στην πορεία για δικαίωση στον Εμπουκά δεν είναι αρκετή για να φιμώσει τις φωνές που ζητούν διαφάνεια, που ζητούν να οριστεί εμπειρογνώμονας επιλεγμένος από την ίδια την οικογένεια του μετανάστη.

Οι όχι και τόσο «τυχαίοι» θάνατοι στο Α.Τ. Ομονοίας δεν παραξένεψαν ούτε το Υπ.Προ.Πο, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τα ειδησιογραφικά πρακτορεία, δεν έγιναν πρωτοσέλιδα, ούτε αφιερώματα σε εκπομπές υψηλής τηλεθέασης. Ας μην συνηθίσουμε στο θάνατο γύρω μας γιατί η αποκτήνωση και ο κοινωνικός κανιβαλισμός δεν θα αργήσουν να εξαπλώσουν τη σήψη του συστήματος ακόμα και στα φαινομενικά πιο υγιή κομμάτια τούτης της κοινωνίας.

Αυτοί οι θάνατοι είναι από το σώμα της τάξης μας, τα φερόμενα ως σώματα «ασφαλείας» και προστασίας του πολίτη, επικαλούμενα την δημόσια «τάξη» και «ασφάλεια» εξουδετερώνουν ανενόχλητοι και χωρίς επιπτώσεις , όσους , όσες, όσ@ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμβατότητας με την κανονικότητα που έχουν ορίσει. Η Ομόνοια ανήκει στους κατοίκους της Αθήνας ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, καταγωγής, θρησκείας, εθνικότητας.

Παραφράζοντας το εθνικιστικό κρεσέντο «ας ξεβρομίσει» λοιπόν η Αθήνα από τη δυσωδία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας, «ας ξεβρομίσει» η Ομόνοια από το άντρο ανθρωποκτόνων που λέγεται Α.Τ. Ομονοίας, ας «ξεβρομίσει» από όσους εμπειρογνώμονες τους συγκαλύπτουν πιστοποιώντας πλαστές αιτίες θανάτου κρατουμένων του Α.Τ. Ομόνοιας.

Χέρι που σηκώνεται πάνω σε μετανάστες, πρόσφυγες, άτομα ΛΟΑΤ και κάθε καταπιεσμένο, θα φροντίσει η τάξη μας να το ξεριζώσει. Η κανονικότητα και η εμμονή για διατήρηση της “ασφάλειας” μυρίζει ανθρώπινη σάρκα.

Θέλουμε αυτοδιαχείριση, πολυπολιτισμικότητα και ελεύθερη έκφραση κάθε είδους σεξουαλικής προτίμησης.

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας καλεί σε συμπόρευση με τους αγώνες για δικαίωση της οικογένειας του Εμπουκά

Αλληλεγγύη στη σύντροφο του Εμπουκά που μάχεται δυναμικά

Αλληλεγγύη στους/στις μετανάστες, μετανάστριες αυτής της πόλης.

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας

ese.png

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]